Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 22 - 28. 219 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Július 18 - 24. 219 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 14 - 20. 219 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Mesés tájak, miközben átszeljük Svájcot
·  Svájc legszebb városai és a Pilatus
·  Fogaskerékkel utazás a felhők fölé
·  Csokoládé- és sajtvásárlás kóstolással

"Hogy lehet ilyen kis helyen ennyi látnivaló és természeti szépség? – kérdezem magamtól, amikor a megbízható bankok, a pontos órák és a finom csokoládé földjén járok."
Vendégh Edit – 31 éve idegenvezető

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + 3 vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (42)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – AUSZTRIA

Reggeli indulás, folyamatos utazás hegyeshalmi határátlépéssel Tirolba. Útközben az Alpok több ezer méteres hegyei közt hala­dunk, és gyönyörködünk a tájban. Megállunk egy tipikus oszt­rák faluban, ahol sétálunk egy kicsit, közben megcsodálhatjuk a virágokkal díszített festett falú házakat. Este érkezés az Innsbruck közelében lévő szállásra.

2. NAP: TIROL – VIA MALA – LUZERN – PILATUS

Reggeli után tovább utazunk Svájcba. A Rajna völgyében haladva érjük el a több írót és költőt is megihlető világhírű Via Malat. Ezt a lenyűgöző szurdokot a Hátsó-Rajna vize alakította ki a 3.000 m magas hegycsúcsok között. Megállunk és lesétál­hatunk a szépen kialakított lépcsősoron a szurdok hasadékához. Ha valaki nem szándékozik legyalogolni, akkor ő a fenti kőhídról tud szép felvételeket készíteni. Ezt követően a Pilatus hegy lábá­hoz buszozunk. Innen lanovkát, majd fogaskerekűt használva megyünk fel, illetve le a közel 2.000 m magas csúcsra. Fentről mesés látvány tárul elénk a Vierwaldstätti-tóra és környékére. A délután második felében Svájc talán legszebb városát, Luzernt keressük fel. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük a híres fedett fahidat, mely a XIV. században épült, és több mint 200 m hosszú. 1993-ban nagyrésze leégett, de újjáépítették. Sétánkat folytatva gyönyörködünk a festett falú céhes házakban és a városházában, közben sétálunk a tóparton is. Ezt követően közép-svájci szállásunkra buszozunk.

3. NAP: RHONE GLECCSER - GRIMSEL-HÁGÓ – LAUTERBRUNNEN – TRÜMMELBACH

Reggel a Furka-hágón áthaladva egy különleges látványban lesz részünk, mert 2.254 m magasan megtekintjük a Rhone-gleccsert. Az élményt még tovább fokozhatjuk azzal, hogy a jégfolyam belsejébe is besétálhatunk. Fantasztikus érzés egy jégtömböt (gleccsert) belülről is látni. Idegenvezetőnk meg­mutatja, hogy az elmúlt évtizedekben mennyit olvadt a gleccser. Ez nagyon elgondolkodtató. Ezt követően a Grimsel-hágó látványos panorámaútján haladunk. A Grimselpass tetején (2.165 m) fotószünet. (Ha váratlan időjárás miatt a hágó nem lenne járható, akkor programmódosítás lesz.) Déli órákban érkezünk Interlakenbe – mely az Eiger, Mönch és a Jungfrau 4.000 m-es hegycsúcsainak lábainál fekszik –, ahol szabadprog­ram, emléktárgy vásárlási lehetőséggel. Mesés és monumentá­lis vízesések megtekintése szerepel délutáni programunkban. Lauterbrunnenben lefényképezhetjük a híres Fátyolvízesést, ezt követi Svájc legkülönlegesebb zuhataga, a Trümmelbach vízesés, mely a világon egyedülállóként egy hegy belsejében található. A hegy gyomrát a közeli több ezer méteres csúcsok vízgyűjtőterületéről induló gleccserfolyó vájta ki. Este érünk a több mint 1.100 m magasban lévő szálláshelyünkre, Nyugat- Svájcba (3 éj). Ezen a 3 napon vacsora az alapárban.

4. NAP: GENF – LAUSANNE – MONTREUX

A mai napon a Genfi-tó mentén „francia Svájcba” teszünk fakultatív kirándulást. Első programunk, városnézés Genfben. A reformáció nagy alakjait – Kálvint és másokat – monumen­tális emlékmű örökíti meg az óváros melletti parkban. A szob­rok sorában áll Bocskai István alakja is. Következő látványosság a kálvinista katedrális, mely építészetileg több stílusjegyet is mutat. Belül láthatjuk Kálvin János székét is. Sétálhatunk az elegáns tóparton, és lefényképezhetjük a Virágórát és a magas szökőkutat, a Jet d’Eau-t, mely 100 m fölé lövelli a vízsuga­rat. Délután folytatjuk utunkat Lausanne óvárosába. Itt a szép gótikus katedrálist tekintjük meg. Tovább haladva jó rálátá­sunk lesz a Genfi-tó környékén található szőlőültetvényekre, mely az UNESCO Világörökségek Listáján is szerepel. Megállunk a jazz fesztiváljáról híres Montreux városában, sétálunk az ele­gáns szállodasorokkal övezett tóparton. A tartalmas nap végén Chillon vízivárát keressük fel, amely Svájc legjelentősebb közép­kori erődje. Vacsorára érkezünk vissza a szállásunkra. Aki nem választja ezt a kirándulást annak szabadprogram, egyéni túrá­zási lehetőség a szállásunk környékén. Garantált fakultatív kirándulás: Genf és a Genfi-tó környéke (belépővel): 30 CHF Este vacsora a szállodában.

5. NAP: GRUYERES – BROC – BERN

A nap során először Gruyeres városát tekintjük meg. Ez a mese­beli városka a svájci sajtgyártás egyik központja. Nemcsak kemény sajtjairól híres a település, hanem sokan jönnek ide üdülni is a város bájos szépsége miatt. Sétánk után természe­tesen a különleges sajtokból is vásárolhatunk. Ezt követően a másik svájci nevezetességet, a híres Nestlé csokoládégyá­rat keressük fel, kóstolási és vásárlási lehetőséggel. A gyárláto­gatás után, délután az ország fővárosát, Bernt tekintjük meg. Az Aare folyó mellett lévő Medve-parktól (ahol macikat is lát­hatunk), indulva a Világörökség Listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különleges díszkút­jait is lefényképezhetjük. A főváros szívében, a városháza érintésével megyünk a 100 m magas toronnyal rendelkező Münsterhez, mely egy szép evangélikus templom. A főutca végét, a ma is működő többszáz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parlament hatalmas épülettömbje. Városnézésünk után szabadprogram Bernben, amikor lesz lehe­tőség olyan emléktárgyakat vásárolni, mint például a világhírű svájci bicska. Szállás, vacsora mint előző nap.

6. NAP: AARE-SZURDOK – BRÜNIG-HÁGÓ – ZÜRICH – TIROL

Reggeli után folytatjuk Svájc természeti látványosságainak megtekintését. Az Aare folyó által kivájt szurdokban tehetünk kb. 1 órás sétát. A meredek, közel 100 m magas sziklafalak közt, egy keskeny szurdokban sétálni különleges élmény. Az út beto­nozott és könnyen járható. A több mint 1.000 m magasságban lévő Brünig-hágón áthaladva kora délután érkezünk Zürichbe. Séta a belvárosban. Érintjük többek közt a városházát, a román stílusú Grossmünster, a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomokat, és a város főutcáját, az elegáns Bahnhofstr-t. Természetesen lesz szabadprogram is, amikor gyönyörködhe­tünk Svájc talán leggazdagabb városának üzleteiben, de aki akar, a Zürichi-tó partjára is lesétálhat, és szép felvételeket készíthet a tóról és a környező hegyekről. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Ausztriába, szállás, fakultatív vacsora Tirolban.

7. NAP: MONDSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulás. Megállunk a csodás fekvésű Mondsee városkában. Égszínkék tó, meredek sziklafalak, virágos alpesi házak. Itt gyönyörködünk a belvárosban, megtekintjük a Szt. Mihály Bazilikát, melyben Guggenbichler által faragott csodaszép oltárokat és szószéket láthatunk, majd sétálunk a szépen kialakított tóparton. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Via Mala4 CHF
Pilatusbahn58 CHF
Trümmelbach11 CHF
Csokoládé-gyár12 CHF
Aareschlucht6 CHF


Fraumünster Zürich4 CHF
Rhone gleccser9 CHF

Belépők ára: kb.: 104 CHF + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Plugor Zsolt
Baja
2020.08.19

Csodálatos természet, fantasztikus városok! Jól felkészült idegenveztő kísérte a csoportot. Ajánlom ezt az utat minden Svájc iránt érdeklődőnek!

 • 5.0
Szabó Hilda
Dunaújváros
2020.08.15

Anyukámat leptem meg ezzel az úttal, mert még sosem járt Svájcban. Mindennel nagyon megvoltunk elégedve, bár az étkezések lehettek volna kicsit bőségesebbek. A program tökéletes, könnyed, bemutatja Svájc fő jellegzetességeit. Aki nem járt még Svájcban ezen az úton mindenféleképen részt kell vennie! Csak ajánlani tudom az irodát, mi nagyon szeretünk a Proko Travellel utazni!

 • 4.8
Brlás Pál
Szeged
2018.08.21

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mesés utat. Leírhatatlanul gyönyörű. Fantasztikus volt a csoport, senki, soha nem késett egyetlen percet sem. Kellemetlenség csak a zugi hotelben ért minket, ahol nagyon felforrósodott szobák vártak, az amúgy kiváló minőségű szállodában. A 4. nap meghirdetésénél korrektebb lenne a szabad program kiírás és utána a fakultatív lehetőség. (Amúgy egy pillanatig nem kérdés, hogy megérte a három város látogatása a külön összeget. Ugyanitt Lausanne-ban talán a székesegyház mellett egy panoráma fotózás még beleférne, hiszen pár méterre van a terasz.) Vendég Gáborné Edit szuper teljesítményt nyújtott, 50 fős csapat nagy egy idegenvezetőnek, de remekül kezelte és megoldotta a problémákat. Jó ötlet az audio-guide, a fotózás ellenére most először hallottam a teljes magyarázatot. Nagyon tetszett Edit asszony intellektuális humora.

 • 4.8
Boda István
Mohács
2017.08.04

Program: Kitűnő programszervezés de lehetett volna több szabadidő például vásárlásra Idegenvezető: Editke nagyon jó volt

 • 4.5
Kazinczy Sándorné
Budapest
2017.08.03

Program: Tetszett Idegenvezető: Nagyon tetszett Autóbusz: Kényelmes, megfelelő Szállás: Megfelelő, meglepő, tiszta, kényelmes

 • 4.8
Mészáros Károly
Budapest
2017.08.03

Program: Minden érdekes svájci dolog tényleg benne volt Idegenvezető: Élmény hallgatni a tudást, amit nem sajnál átadni, rugalmas, kedves Autóbusz: Tiszta, kényelmes Szállás: A 2. és az utolsó tökéletes volt, a többiben voltak problémák

 • 4.5
Lángi Alajosné
Szeged
2017.08.02

Program: Jól megszervezett, összeállított, tartalmas. Idegenvezető: Maximálisan felkészült, tájékozott, tudása széleskörű. Autóbusz: Tiszta, karbantartott Szállás: Tiszta, rendezett

 • 4.5
Kőrössy Péterné
Szentendre
2017.08.01

Idegenvezető: Különleges, eléggedettek voltunk az idegenvezetéssel, Edit tudásával és stílusával. Nagyon jó páros voltak a buszfosőrrel.

 • 5.0
Szilvási László
Debrecen
2017.07.28

Idegenvezető: Felkészült, frappáns, humoros Autóbusz: Kényelmes, tiszta, kellemes közérzetet biztosít Szállás: Jók voltak

 • 4.5
Fuss Endréné Dr.
Göd
2017.07.27

Program: Kiemelem a gleccserlátogató lehetőségét Idegenvezető: Nagy tudású, jól felkészült, kedves, gondoskodó volt Editke Autóbusz: Kényelmes, biztonságos, csendes Szállás: Kényelmes, bőséges ellátással, tiszta, gyors, kedves kiszolgálás

 • 5.0
Biciklizés a svájci tavak körül
Stein am Rhein - Schaffhausen - Rajna-vízesés - Zürich - Lachen - Walenstadt - Feldkirch
Június 01. 9 nap 448 000 Ft
Július 01. 9 nap 468 000 Ft

Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi
Július 01. 6 nap 178 000 Ft
Július 28. 6 nap 178 000 Ft

További 1 időpont

Hegyek vonzásában
Túrázás St. Moritzban; a leghosszabb gyalogos függőhíd
Július 10. 6 nap 216 500 Ft

Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn
Július 20. 5 nap 163 000 Ft

Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Június 04. 5 nap 156 000 Ft
Augusztus 05. 5 nap 156 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Nagy svájci körút úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi
Július 01. 6 nap 178 000 Ft
Július 28. 6 nap 178 000 Ft
Biciklizés a svájci tavak körül
Stein am Rhein - Schaffhausen - Rajna-vízesés - Zürich - Lachen - Walenstadt - Feldkirch
Június 01. 9 nap 448 000 Ft
Július 01. 9 nap 468 000 Ft
Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Június 04. 5 nap 156 000 Ft
Augusztus 05. 5 nap 156 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Gyerekprogramok az iskolaszünetben
Kalandpark - Csokoládégyár - Dinópark - Bécs
Július 05. 4 nap 73 500 Ft
A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Július 06. 5 nap 292 000 Ft
Július 06. 8 nap 352 000 Ft
Spanyol élmények kicsiknek és nagyoknak
Valencia - Tarragona - Vidámparkok - Barcelona
Július 11. 5 nap 264 500 Ft

Utazások hasonló árban

Észak Velencéje, Szentpétervár
Július 21. 5 nap 199 000 Ft
Július 21. 5 nap 223 000 Ft
Virágok és műemlékek
Genova – Monaco – Arles – Nimes – Avignon – Milanó
Június 12. 8 nap 209 500 Ft
Augusztus 02. 8 nap 209 500 Ft
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Gleccser express – Glacier 3000 – Thuni-tó (Flims)
Szeptember 22. 6 nap 206 000 Ft
Barangolás a toszkán tájakon
Firenze - San Marino - Pisa - Siena - Assisi - Volterra
Július 18. 7 nap 184 000 Ft
Szeptember 24. 7 nap 184 000 Ft
Biciklitúra a Salzkammergut régióban
Salzburg - Wolfgangsee-tó - Traunsee-tó - Attersee-tó - Mondsee-tó
Június 01. 8 nap 244 000 Ft