Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 01 - 07. 215 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Mesés tájak, miközben átszeljük Svájcot
·  Svájc legszebb városai és a Pilatus
·  Fogaskerékkel utazás a felhők fölé
·  Csokoládé- és sajtvásárlás kóstolással

"Hogy lehet ilyen kis helyen ennyi látnivaló és természeti szépség? – kérdezem magamtól, amikor a megbízható bankok, a pontos órák és a finom csokoládé földjén járok."
Vendégh Edit – 31 éve idegenvezető

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (39)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA

Reggeli indulás, folyamatos utazás hegyeshalmi határátlépéssel Tirolba. Útközben az Alpok több ezer méteres hegyei közt hala­dunk, és gyönyörködünk a tájban. Megállunk egy tipikus oszt­rák faluban, ahol megcsodálhatjuk a virágokkal díszített festett falú házakat. Este érkezés az Innsbruck közelében lévő szállásra. Az út során végig fakultatív vacsora.

2. NAP: TIROL – VIA MALA – LUZERN – PILATUS

Reggeli után továbbutazunk Svájcba. A Rajna völgyében haladva érjük el a több írót és költőt is megihlető világhírű Via Malat. Ezt a lenyűgöző szurdokot a Hátsó-Rajna vize alakította ki a 3.000 m magas hegycsúcsok között. Megállunk és lesétál­hatunk a szurdok hasadékához is. Ezt követően a Pilatus hegy lábához buszozunk. Innen a fogaskerekű közel 2.000 m magasra visz fel, ahonnan mesés látvány tárul elénk a Vierwaldstätti-tóra és környékére. A délután második felében Svájc talán legszebb városát, Luzernt keressük fel. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük a híres fedett fahidat, majd gyönyörködünk a fes­tett falú céhes házakban és a városházában, közben sétálunk a tóparton is. Ezt követően közép-svájci szállásunkra buszozunk.

3. NAP: AARE-SZURDOK (RHONE GLECCSER) – INTERLAKEN – LAUTERBRUNNEN – TRÜMMELBACH

Reggeli után folytatjuk Svájc természeti látványosságainak megtekintését. A májusi csoporttal az Aare folyó által kivájt szurdokban tehetünk kb. 1 órás sétát. A meredek, közel 100 m magas sziklafalak közt, egy keskeny szurdokban sétálni külön­leges élmény. Az út betonozott és könnyen járható. A júliusi és az augusztusi csoportnál az Aare szurdokot a 6. napon tekinti meg a csoport, mivel ezen a napon délelőtt a Furka-hágón áthaladva egy különleges látványban lesz részünk, mert 2.254 m maga­san megtekintjük a Rhone-gleccsert. (A 2.000 m feletti hágók csak júniustól járhatóak). Az élményt még tovább fokozhatjuk azzal, hogy a jégfolyam belsejébe is besétálhatunk. Fantasztikus érzés egy jégtömböt (gleccsert) belülről is látni. Továbbhaladva a Grimsel-hágó látványos panorámaútján haladunk. A Grimselpass tetején (2.165 m) fotószünet. Továbbindulunk Interlakenbe – mely az Eiger, Mönch és a Jungfrau 4.000 m-es hegycsúcsainak lábainál fekszik –, séta a városban, miközben lesz emléktárgy vásárlási lehetőség. Mesés és monumentális vízesések megte­kintése szerepel ezt követő programunkban. Lauterbrunnenben lefényképezhetjük a híres Fátyolvízesést, ezt követi Svájc leg­különlegesebb zuhataga, a Trümmelbach vízesés, mely a vilá­gon egyedülállóként, egy hegy belsejében található. A hegy gyomrát a közeli több ezer méteres hegyek vízgyűjtőterületéről induló gleccserfolyó vájta ki. Este érünk az 1.100 m felett lévő szálláshelyünkre Nyugat-Svájcba (3 éj).

4. NAP: GENF – LAUSANNE – MONTREUX

A mai napon a Genfi-tó mentén „francia Svájcba” teszünk fakul­tatív kirándulást. Városnézés Genfben: Reformáció emlékműve, Kálvinista katedrális, elegáns tópart, ahol láthatjuk a magas szökőkutat, a Jet d’Eau-t. Délután folytatjuk utunkat Lausanne óvárosába. Itt a szép gótikus katedrálist tekintjük meg. Tovább haladva jó rálátásunk lesz a Genfi-tó környékén található szőlő­ültetvényekre, mely az UNESCO Világörökségek Listáján is sze­repel. Megállunk a jazz fesztiváljáról híres Montreux városában, sétálunk az elegáns szállodasorokkal övezett tóparton. A tar­talmas nap végén Chillon vízivárát keressük fel, amely Svájc legjelentősebb középkori erődje. Vacsorára érkezünk vissza a szállásunkra. Fakultatív kirándulás: Genf és a Genfi-tó környéke (belépővel): 30 CHF.

5. NAP: GRUYERES – BROC – BERN

A nap során először Gruyeres városát tekintjük meg. Ez a mese­beli városka a svájci sajtgyártás központja. Nemcsak kemény sajtjairól híres, hanem sokan jönnek ide üdülni is a város bájos szépsége miatt. Sétánk után természetesen a különleges sajtból is vásárolhatunk. Ezt követően a másik svájci nevezetességet, a híres Nestlé csokoládégyárat keressük fel kóstolási és vásárlási lehetőséggel. A gyárlátogatás után délután az ország fővárosát, Bernt tekintjük meg. A medveároktól (ahol macikat is láthatunk) indulva a világörökség listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különleges díszkútjait is lefényképez­hetjük. A főváros szívében, a városháza érintésével megyünk a 100 m magas toronnyal rendelkező Münsterhez, mely egy szép református templom. A főutca végét, a ma is működő több száz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parla­ment hatalmas épülettömbje. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: (AARE SZURDOK) – BRÜNIG-HÁGÓ – ZÜRICH – TIROL

Elhagyjuk Nyugat-Svájcot, a nyári csoport ekkor tekinti meg az Aare szurdokot (leírást lásd 3. napnál), majd a több mint 1.000 m magasságban lévő Brünig-hágón áthaladva délután érkezünk Zürichbe. Séta a belvárosban. Érintjük többek közt a városházát, a román stílusú Grossmünstert, a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünstert, és a város főutcáját, az elegáns Bahnhofstrasse-t. Természetesen lesz szabadprogram is, amikor gyönyörködhe­tünk Svájc talán leggazdagabb városának üzleteiben, de aki akar a Zürichi-tó partjára is lesétálhat, és szép felvételeket készíthet a tóról és a környező hegyekről. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Ausztriába, szállás és fakultatív vacsora Tirolban.

7. NAP: MONDSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulás. Megállunk a csodás fekvésű Mondsee városkában. Égszínkék tó, meredek sziklafalak, virágos alpesi házak. Itt gyönyörködünk a belvárosban, megtekintjük a külön­leges templomot, majd sétálunk a szépen kialakított tóparton. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Via Mala4 CHF
Pilatusbahn58 CHF
Trümmelbach11 CHF
Csokoládé-gyár12 CHF
Aareschlucht6 CHF
Kufstein11,00 €
Fraumünster Zürich4 CHF
Rhone gleccser9 CHF

Belépők ára: kb.: 11 € + 104 CHF + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Brlás Pál
Szeged
2018.08.21

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mesés utat. Leírhatatlanul gyönyörű. Fantasztikus volt a csoport, senki, soha nem késett egyetlen percet sem. Kellemetlenség csak a zugi hotelben ért minket, ahol nagyon felforrósodott szobák vártak, az amúgy kiváló minőségű szállodában. A 4. nap meghirdetésénél korrektebb lenne a szabad program kiírás és utána a fakultatív lehetőség. (Amúgy egy pillanatig nem kérdés, hogy megérte a három város látogatása a külön összeget. Ugyanitt Lausanne-ban talán a székesegyház mellett egy panoráma fotózás még beleférne, hiszen pár méterre van a terasz.) Vendég Gáborné Edit szuper teljesítményt nyújtott, 50 fős csapat nagy egy idegenvezetőnek, de remekül kezelte és megoldotta a problémákat. Jó ötlet az audio-guide, a fotózás ellenére most először hallottam a teljes magyarázatot. Nagyon tetszett Edit asszony intellektuális humora.

 • 4.8
Varga József
Szeged
2017.08.05

 • 5.0
Mészáros József

2017.08.04

 • 4.5
Boda István
Mohács
2017.08.04

Program: Kitűnő programszervezés de lehetett volna több szabadidő például vásárlásra Idegenvezető: Editke nagyon jó volt

 • 4.5
Kazinczy Sándorné
Budapest
2017.08.03

Program: Tetszett Idegenvezető: Nagyon tetszett Autóbusz: Kényelmes, megfelelő Szállás: Megfelelő, meglepő, tiszta, kényelmes

 • 4.8
Mészáros Károly
Budapest
2017.08.03

Program: Minden érdekes svájci dolog tényleg benne volt Idegenvezető: Élmény hallgatni a tudást, amit nem sajnál átadni, rugalmas, kedves Autóbusz: Tiszta, kényelmes Szállás: A 2. és az utolsó tökéletes volt, a többiben voltak problémák

 • 4.5
Lángi Alajosné
Szeged
2017.08.02

Program: Jól megszervezett, összeállított, tartalmas. Idegenvezető: Maximálisan felkészült, tájékozott, tudása széleskörű. Autóbusz: Tiszta, karbantartott Szállás: Tiszta, rendezett

 • 4.5
Molnár Sándor
Makó
2017.08.02

 • 5.0
Kőrössy Péterné
Szentendre
2017.08.01

Idegenvezető: Különleges, eléggedettek voltunk az idegenvezetéssel, Edit tudásával és stílusával. Nagyon jó páros voltak a buszfosőrrel.

 • 5.0
Szilvási László
Debrecen
2017.07.28

Idegenvezető: Felkészült, frappáns, humoros Autóbusz: Kényelmes, tiszta, kellemes közérzetet biztosít Szállás: Jók voltak

 • 4.5
Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Augusztus 26. 5 nap 142 000 Ft

Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 23. 4 nap 299 000 Ft

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Gleccser express – Glacier 3000 – Thuni-tó (Flims)
Szeptember 20. 6 nap 207 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Nagy svájci körút úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 23. 4 nap 299 000 Ft
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Gleccser express – Glacier 3000 – Thuni-tó (Flims)
Szeptember 20. 6 nap 207 000 Ft
Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Augusztus 26. 5 nap 142 000 Ft