Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 02 - 09. 209 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 18 - 25. 209 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Riviéra pompái: Cannes, Nizza, Monaco
·  Levendulák között a festői Provenceban
·  Igazi csemege: 8 nap alatt 7 világörökség
·  Az olasz elegancia fellegvárai: Milánó és Torino

"Elbűvöl ahogyan a provence-i emberek őrzik hagyományaikat: gyönyörű népviseletbe öltözve vonulnak ünnepeiken és 3 évente kiralynőt választanak."
Kovács Réka – A francia utak szakreferense

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG

Reggeli indulás. Szlovénián keresztül haladva gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiba, így érkezünk Olaszországba. Szállás, vacsora.

2. NAP: CREMONA – GENOVA – SAN-REMO – NIZZA

Reggel séta Cremonában, Stradivari városában. Dóm, Keresztelő kápolna, Torazzo, mely Európa legmagasabb harangtornya, Milit-loggia. Folytatjuk utunkat a Ligure-tenger partjára, Genovába. Séta Kolumbusz és Garibaldi városában. A belváros felkerült a UNESCO Világörökségek Listájára is. Láthatjuk a St. Laurence katedrálist, Kolumbusz szülőházát, a hercegi palotát és a kikötőt. A várost elhagyva a tengerparti szakaszon több mint száz alagúton áthaladva tartunk Franciaország felé. A francia határ előtt letérünk a sztrádáról és megtekintjük a Virágok Riviérájának legelegánsabb városát, a dalfesztiválról is híres San Remot. Jól esik a kis séta a buszozás után a hangulatos tengerparti településen. Szállás a nizzai tengerpart közelében (2 éj). Este fakultatív vacsora.

3. NAP: NIZZA – MONACO

Aki akarja, ezt a napot a tengerparton napozással töltheti. A különlegességre vágyóknak azonban javasoljuk, hogy jöjjenek velünk egy fakultatív programra a világ legelegánsabb mini államába, Monacoba. A nizzai tengerparton haladunk végig, gyönyörködve a városban és a pálmafás sétányban. A várost elhagyva megállunk a híres Eze Parfümgyárban. Itt elmagyarázzák a parfümkészítés munkafolyamatait, a bemutató után kedvezményes vásárlási lehetőség. A parfümök illataival eltelve folytatjuk utunkat a mini államba. A több mint három órás monacoi városnézéses programunk során bemegyünk a nagyhercegi palotába, majd az Óceanográfiai Múzeumba. Mindkettő a nagyhercegség jelképei. Ezt követően érintjük a katedrálist, ahol láthatjuk Grace Kelly sírhelyét is. Monacoból lesétálunk a kikötőbe, ahol mesés jachtokat láthatunk. Továbbhaladva felmegyünk Monte Carlo hegyére. Itt található a híres Casinó is, ahol a szerencséjüket is kipróbálhatják a vállalkozó kedvűek (Belépési korhatár betöltött 18 év). Garantált fakultatív kirándulás Monacoba (2 belépővel): 40 €

4. NAP: CANNES – MARSEILLE – IF – AIX-EN-PROVENCE

Továbbindulunk Cannes-ba, ahol a híres Fesztivál-palota környékét keressük fel. Szép a tengerpart, de mégis a filmfesztiváljáról lett híres Cannes. A Cote d’Azurt elhagyva Provence-on keresztülhaladva érkezünk Marseille-be. A város ékessége az Öreg kikötő és a tengerparti sétány. Ezt követően, aki akar, áthajózhat velünk a közeli szigetre. Itt található If vára, ahol Monte Cristo grófja is raboskodott. Programunk végén elutazunk szállásunkra, amely Aix-en-Provence környékén lesz.

5. NAP: ARLES – NIMES – PONTE DU GARD – AVIGNON

Ezen a napon három olyan helyet is felkeresünk, mely a Világörökségek Listáján szerepel. Először Arles-ba lesz városnézés. Van Gogh is imádta ezt a várost, az egyik legtermékenyebb korszaka is ide kötődik. Megnézzük az Amphiteatrumot, az Ókori színházat, a St. Trophime templomot. Provence tartományban, a levendulák hazájában haladunk tovább. A nap során aki haza akarja vinni ezt a különleges illatot, annak van lehetősége arra, hogy különböző kiszerelésekben vásároljon a környék jellegzetes virágait rejtő kis illatzsákokból. Nimes-be érve régi római emlékek fogadnak: Amphiteatrum, katedrális, belváros, Szt. Pál templom, Négyzetes ház. Nimes az egyik legszebb délfrancia város, erről Önök is meggyőződhetnek. Továbbutazva a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gardot tekintjük meg. Ez a monumentális építmény a római építészet remekműve, melyet ma hídként használnak. Ezt követi a Pápaság volt központja, Avignon. A XIV. században hét pápa lakott a ma is jó állapotban lévő palotában. Mellette látható a román és gótikus stílusú katedrális. Feltétlenül le kell fényképezniük még a városban a színházat, a városházát és a híres Csonkahidat. Szállásunk Avignon környékén lesz.

6. NAP: ORANGE – SÉNANQUE – TORINO

Orange városába indulunk reggel. Utunkat végig a mediterrán növények látványa színezi. A központba érve megtekintjük a Diadalívet, majd a Világörökség Listáján is szereplő római kori antik színházat és környékét. Folytatjuk utunkat a levendulatermő vidék lankáin. Ellátogatunk a híres sénanque-i levendula kolostorba. A ciszterci szerzetesek 1178-ban alapították az apátságot. Az épületénél talán még érdekesebb a mellette látható levendulamező. Vásárolhatunk olyan kézműves termékeket, melyeket ezekből a kellemes illatú virágokból készítettek. Ezt követően folytatjuk utunkat Olaszországba. Szállás Torinónál.

7. NAP: TORINO – MILÁNÓ – GARDA-TÓ

Délelőtt megtekintjük Torino látnivalóit: Dóm, a Szent Lepel kápolna (melyben őrzik a katolikus egyház híres ereklyéjét), a királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Lombardia központjába, Milánóba kora délután érkezünk. Felkeressük a világ egyik legszebb templomát, a Dómot, majd a Scala épületét. Természetesen lesz szabadprogram is, mely során gyönyörködhetünk a divatvilág egyik vezető városának kirakataiban, ruhakölteményeiben. Milánói nézelődésünk után a Garda-tóhoz buszozunk. Desenzano del Gardában állunk meg, ahol sétálunk a tóparton. Ezt követően továbbutazunk a tó mentén. Este érjük el Verona környéki szállásunkat.

8. NAP: MIRAMARE KASTÉLY – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk a Trieszt mellett lévő Miramare kastélyhoz, mely az osztrák császárok kedvelt üdülőhelye volt. Közvetlenül a tengerpartnál lévő, szépen berendezett kastély megtekintése után hazautazás. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Eze - botanikus kert6 €
Marseille - hajó+ If vára21 €
Arles9 €
Monaco Casino17 €
Pont du Gard6,5 €
Orange, antik színház8 €
Milánói dóm - múzeum10 €
Miramare kastély12 €
Senanque apátság7 €

Belépők ára: kb.: 96,5 €. + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:45 M7-es melletti Shell-kút
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:00 Tesco parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Lengyel-Béres Klára
Alsózsolca
2021.08.15

Köszönöm ezt a szép és tartalmas utazást.Kiemelendő G.Horváth Anikó feledhetetlen idegenvezetése és a buszvezetők munkája. Az avignoni szállás nem ütötte meg a Proko színvonalát,de az út végére ez már feledhetetlenné vált .

 • 4.5
Balog Ildikó
Pilisvörösvár
2021.08.10

Tegnap érkeztünk haza egy csodálatos utazásról /Virágok és műemlékek / a Proko Travel szervezésében. Kiváló program, élvezetes idegen vezetés jellemezte.Anikó nagyon profin vezette végig a csoportot. A busz tiszta és a vezetők kiválóak voltak. Köszönjük szépen !!

 • 4.5
Balázs Mihály és Mihályné
Balassagyarmat
2019.08.07

Nagyon változatos programon vettünk részt, az észak-olasz városok nyüzsgő élete, a francia Riviéra csillogása, Monaco gazdagsága, ókori római romok, hangulatos francia városkák követték egymást, imádtuk mindegyiket. Külön kiemelném Anikó idegenvezetőnket, aki hatalmas tudásával és kiváló szervezőképességével nagyon sokat tett az út amúgy is magas színvonalához. A buszvezetők is nagyon udvariasak és segítőkészek voltak. Köszönjük a Prokonak.

 • 5.0
Csóka János
Mór
2018.08.30

Tartalmas program. Olyan helyekre vittek el minket, amiket ezelőtt nem láttunk. Az idegenvezető élvezetes módon adta át nagy tudását, kedves, türelmes és segítőkész. Az autóbusz szép tiszta, a sofőrök segítőkészek és ügyesek.

 • 5.0
Hallgató Ferenc
Budapest
2018.08.28

A program szerteágazó és gyönyörű látványosságokban gazdag. Az idegenvezető rendkívül felkészült, odafigyelt ránk és empatikus. Az autóbusz kényelmes és megbízható. A sofőrök figyelmesek és segítőkészek, nagyon jól vezetnek. Változatos étkezést kaptunk.

 • 5.0
Mónus-Pércsy Klára
Budapest
2018.08.27

Tartalmas és színvonalas volt a program. Remek felkészültségű idegenvezetővel utaztunk, aki profi tudással rendelkezik és maximálisan segítőkész. Nagyon magas színvonalú az egész szervezés.

 • 5.0
Fehér Erzsébet
Nagyecsed
2018.08.25

Az idegenvezető magas szakmai tudása lelkes előadással párosult. Az autóbusz kényelmes és biztonságos volt. Családiasan éreztem magam!

 • 5.0
Szabó Dóra
Pécs
2018.08.19

Mind emberileg, mind szakmailag teljesen elégedettek voltunk az idegenvezetővel. Szívesen utaznánk vele máskor is.

 • 5.0
Király Katalin
Nagyecsed
2018.08.18

Rengeteg élményt nyújtottak a programok! Az idegenvezető szakszerű, pontos, alapos felkészültségű. Kedves és türelmes az utasokkal. Tárgyi tudása átlagon felüli! A busz tiszta, komfortos és kényelmes. Rendszeresen takarították. A sofőrök magabiztosak, udvariasak és nagy rutinnal rendelkeznek.

 • 5.0
Kincsesné Marika
Hódmezővásárhely
2016.08.24

Logikusan szervezett programon vehettünk részt, amiben minden megvolt, amit vártam. Külön tetszett, hogy többször is választhattunk a szervezett és a szabadprogramok között, így ha valakinek fárasztó lett volna az út, az lassíthatott is kicsit a tempón. Szerény véleményen szerint minden kitűnő volt, egyedül a nizzai szállásunk színvonala maradt el a megszokottól, de ez is kielégítő volt. Külön kiemelném idegenvezetőnk talpraesettségét, lenyűgöző, hogy egy ilyen nagyszámú csoportot ilyen nagyszerűen koordinált és emellett még rengeteg érdekes információval is szolgált. Remélem a jövő évi szabadságom egy részét is a Prokoval tölthetem, addig is jó munkát kívánok!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Virágok és műemlékek úthoz hasonló utazások