Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 18 - 26. 379 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 13 - 21. 379 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  A Riviéra pompái: Cannes, Nizza, Monaco
·  Igazi csemege: 9 nap alatt 7 Világörökség
·  Fürdési lehetőség a francia tengerparton
·  Az olasz elegancia fellegvárai: Milánó és Torino

Elbűvöl ahogyan a provence-i emberek őrzik hagyományaikat: gyönyörű népviseletbe öltözve vonulnak ünnepeiken és 3 évente királynőt választanak.
Máté - Kovács Réka – Proko Travel munkatárs

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (38)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénián keresztül haladva gyönyörködhetünk a Júlia-Alpok vonulatai­ban, így érkezünk Olaszországba. Szállás, vacsora.

2. NAP: CREMONA – GENOVA – SAN-REMO – NIZZA

Reggel séta Cremonában, Stradivari városában. Dóm, Keresztelő kápolna, Torazzo, mely Európa legmagasabb harangtor­nya, Milit-loggia. Folytatjuk utunkat a Ligure-tenger partjára, Genovába. Séta Kolumbusz és Garibaldi városában. A belváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára is. Láthatjuk a St. Laurence katedrálist, Kolumbusz szülőházát, a hercegi palo­tát és a kikötőt. A várost elhagyva a tengerparti szakaszon több mint száz alagúton áthaladva tartunk Franciaország felé. A fran­cia határ előtt letérünk a sztrádáról és megtekintjük a Virágok Riviérájának legelegánsabb városát, a dalfesztiválról is híres San Remót. Jól esik a kis séta a buszozás után a hangulatos tengerparti településen. Szállás a nizzai tengerpart közelében (2 éj). Este fakultatív vacsora.

3. NAP: NIZZA – MONACO

Aki akarja, ezt a napot a tengerparton fürdéssel, napozás­sal töltheti. A különlegességre vágyóknak azonban javasoljuk, hogy jöjjenek velünk egy fakultatív programra a világ legele­gánsabb mini államába, Monacóba. A nizzai tengerparton haladunk végig, gyönyörködve a városban és a pálmafás sétány­ban. A várost elhagyva megállunk a híres Eze Parfümgyárban. Itt elmagyarázzák a parfümkészítés munkafolyamatait, a bemutató után kedvezményes vásárlási lehetőség. A parfü­mök illataival eltelve folytatjuk utunkat a mini államba. A több mint háromórás monacói városnézéses programunk során bemegyünk a nagyhercegi palotába, majd az Oceanográfiai Múzeumba. Mindkettő a nagyhercegség jelképei. Ezt köve­tően felkeressük a katedrálist, ahol láthatjuk Grace Kelly sírhe­lyét is. Monacóból lesétálunk a kikötőbe, ahol mesés jachtokat láthatunk. Tovább haladva felmegyünk Monte Carlo hegyére. Itt található a híres Casinó is, ahol a szerencséjüket is kipró­bálhatják a vállalkozó kedvűek (Belépési feltétel betöltött 18 év és megfelelő öltözet). Garantált fakultatív kirándulás Monacoba (2 belépővel): 45 €.

4. NAP: CANNES – MARSEILLE – IF

Tovább indulunk Cannes-ba, ahol a híres Fesztivál-palota kör­nyékét keressük fel. Bár szép a tengerpart, de mégis a filmfesz­tiváljáról lett híres Cannes. A Cote d’Azurt elhagyva Provence-on keresztülhaladva érkezünk Marseille-be. A város ékessége az Öreg kikötő és a tengerparti sétány. Ezt követően, aki akar, átha­józhat velünk a közeli szigetre. Itt található If vára, ahol Monte Cristo grófja is raboskodott. Programunk végén utazunk szállá­sunkra, amely Provence szívében lesz (3 éj).

5. NAP: ARLES – NIMES – PONTE DU GARD – AVIGNON

Ezen a napon három olyan helyet is felkeresünk, mely a Világörökségek Listáján szerepel. Először Arles-ba lesz város­nézés. Van Gogh is imádta ezt a várost, az egyik legterméke­nyebb korszaka is ide kötődik. Megnézzük az Amphiteatrumot, az Ókori színházat, a St. Trophime templomot. Provence tar­tományban, a levendulák hazájában haladunk tovább. A nap során, aki haza akarja vinni ezt a különleges illatot, annak van lehetősége arra, hogy különböző kiszerelésekben vásároljon a környék jellegzetes virágait rejtő kis illatzsákokból. Nimes-be érve régi római emlékek fogadnak: Amphiteatrum, katedrális, belváros, Szt. Pál templom, Négyzetes ház. Nimes az egyik leg­szebb délfrancia város, erről Önök is meggyőződhetnek. Tovább utazva a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gardot tekint­jük meg. Ez a monumentális építmény a római építészet remek­műve, melyet ma hídként használnak. Ezt követi a Pápaság volt központja, Avignon. A XIV. században hét pápa lakott a ma is jó állapotban lévő palotában. Mellette látható a román és gótikus stílusú katedrális. Feltétlenül le kell fényképezniük még a város­ban a színházat, a Városházát és a híres Csonkahidat. Szállás, vacsora, mint előző nap.

6. NAP: LES BAUX DE PROVENCE – ST. RÉMY DE PROVENCE – LES SAINTES MARIES DE LA MERE

Reggel ellátogatunk Les Baux de Provence-ba, egy hangu­latos középkori eredetű, sziklára épített kis településre. A kis városka névadója a bauxit kőzet, az alumínium alapanyaga. Kellemes, szűk utcácskái, hangulatos kisüzletei lenyűgözik az idelátogatókat. Ezt követően St. Rémy de Provence-ban sétá­lunk egyet. Sok híres ember köthető ehhez az aranyos kis város­kához. Itt született Nostradamus, élt itt egy rövid ideig Van Gogh is és a monacói Albert herceg nővére, Caroline is rendelkezik itt nyári rezidenciával. Kora délután Camargue lenyűgöző vidékén átutazva a kis tengerparti települést, Les Saintes Maries de la Mere-t keressük fel. A hely a francia „gitanes”-ok zarándokhelye, minden évben sok ezer ember teszi tiszteletét a Szent Mária kegyhelynél. A középkori eredetű kis kápolnát természetesen mi is megcsodáljuk, majd lehetőség lesz egy kis tengerparti fürdő­zésre, napozásra vagy sétára az üzletekkel, kávézókkal teli kisvá­rosban. Este szállás, vacsora.

7. NAP: ORANGE – GRENOBLE – TORINO

Orange városába indulunk reggel. Utunkat végig a mediter­rán növények látványa színezi. A városba érve megtekintjük a Diadalívet, majd a Világörökség Listáján is szereplő római kori antik színházat és környékét. Folytatjuk utunkat a Francia- Alpokba. Itt a legismertebb városban, a téli olimpiának is ott­hont adó Grenoble-ben állunk meg. Elámulunk a körülöttünk magasodó több mint 3.000 m magas csúcsokon. Csodálatos az itt-ott megjelenő hófoltok látványa a nyári kánikulában. Megnézzük a katedrálist, az Igazságügyi Palota épületét, Stendhal szülőházát és a belvárost. Ezt követően, aki akar, az egy látványos felvonózáson is részt vehet. A kabinnal pillanatok alatt emelkedve jutunk fel a kilátóra. Menetközben és a hegyte­tőről is mesés kilátás tárul elénk a városra, az Isere folyóra és a környező hegyekre. Programunk után a többezer méteres csú­csok közt kanyarogva és a híres Frejus alagúton keresztül érke­zünk Olaszországba. Szállás Torinónál.

8. NAP: TORINO – MILÁNÓ

Délelőtt megtekintjük Torino látnivalóit: Dóm, a Szent Lepel kápolna (melyben a katolikus egyház híres ereklyéjét őrzik), a Királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Lombardia központjába, Milánóba kora délután érkezünk. Felkeressük a világ egyik leg­szebb templomát, a Dómot, majd a Scala épületét. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény felmenni a Dóm tornyának már­ványteraszára és Milánót innen is megtekinteni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a minket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látványá­ban is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupo­lába (lifttel), azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelentkezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 9.500,- Ft. Akik nem akarnak bemenni illetve felmenni a Dómba, azoknak szabadprogram, mely során gyönyörködhetnek a divatvilág egyik vezető városának kirakataiban, ruhakölteményeiben. Milánói programunk után szállásunkra buszozunk, majd vacsora.

9. NAP: MIRAMARE – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk a Trieszt mellett lévő Miramare kastélyhoz, mely az osztrák császárok kedvelt üdülőhelye volt. Közvetlenül a ten­gerpartnál lévő, szépen berendezett palota megtekintése után hazautazás. Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezt követően min­denkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Eze - botanikus kert6 €
Marseille - hajó+ If vára21 €
Arles9 €
Pont du Gard7 €
Orange, antik színház10 €
Grenoble felvonó9 €
Milánói dóm - múzeum10 €
Miramare kastély14 €
Emilia-Romagna tartomány múzeum adomány
2 €
Helyi és idegenforgalmi adók11 €

Belépők ára: kb.: 99 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:45 M7-es melletti Shell-kút
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:00 Tesco melletti Shell benzinkút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Kovács Ferenc, Szencsák Erika
Debrecen
2023.08.27

Remek, hogy a kis provance-i városkák (pl. Saint- Rémy-de-Provance) benne van, mert az sehol máshol nincs. Anikó REMEK idegenvezető, a legjobb, akivel eddig találkoztunk. A gépkocsi vezető is profin vezetett, udvarias, barátságos. Kifejezetten tetszett a provance-i szállás, nagyon eredeti, hangulatos volt. Autentikusabb, mint a modernek. A provance-i vacsorák ínyencek voltak.

 • 5.0
Cziczlavicz Éva Judit
Miskolc
2023.08.25

A program tartalmas, széles spektrumú volt. Az idegenvezető a legjobbak közé tartozik! Felkészült, nyugodt, mindenre felhívja a figyelmet, érdekfeszítő ismertetők. Az autóbusz kényelmes volt, a sofőr nagyon jó vezető. A provance-i szállás nagyon autentikus volt, mindegyik jó volt. Az étkezés megfelelő, a provance-i különleges volt.

 • 5.0
Reisz Ferencné
Szeged
2023.08.24

Az idegenvezető széles körű, tartalmas , emberi , segítőkész, nagy tudású!!! Az autóbusz kényelmes, tiszta volt. A gépkocsi vezető biztonságos/ udvarias, segítőkész volt. Az étkezés tökéletes volt, mindig a helyi jellegzetes ételeket tudtuk megkóstolni.

 • 5.0
Szőllős András, Szőllős Andrásné
Vizslás
2023.07.02

A program kissé feszített, néhány elhagyható illetve szabadnappal lazábbá tehető. Az idegenvezető felkészült, helyismerettel rendelkezett, az adott ország szokásait jól ismerte, naprakész, jó intellektussal. Az autóbusz tiszta, gondosan karban tartott az üléstávolság nem volt a legkedvezőbb. A gépkocsi vezető intelligens, észrevétlen, megbízható. A szállást és ellátást alapjában véve jóra értékelem, országonként eltérő volt, nem túlzottan kiegyensúlyozott emiatt.

 • 4.3
Nagy István Péterné
Pécs
2023.07.01

A program rendkívül széles, változatos, különleges élményt nyújtott. Az idegenvezetés korrekt!! Rendkívüli tudással rendelkezik, problémamegoldó kép. tökéletes!! Jól ellátott , viszonylag kényelmes is a hosszú úton, nagyon tiszta!! Profi sofőr, kedves. Tiszta, kényelmes szobák. Sokszor volt zajos, de ablak becsuk. Reggeli néha egyhangú volt, ill. a kínálat is lehetne változatosabb. Sokszínű szolgáltatás.

 • 4.5
Papp Marianna
Alsózsolca
2023.07.01

Sok látnivalót tartalmaz a program, az idegenvezető széles látókörrel, nagy tudással rendelkezett, ismereteket jól adta át. Az autóbusz kényelmes, tiszta, a gépkocsiv. jó gazdája volt. A gépkocsiv. udvarias, nyugodt, megfontoltan vezetett. A szállás kényelmes, az étkezések kiadósak voltak, mindenütt udvarias kiszolgálás.

 • 5.0
Kállai Krisztina
Nyíregyháza
2023.07.01

Gyönyörű helyek, kicsit zsúfolt programok. Az idegenvezető felkészült volt, rugalmas, segítőkész. Az autóbusz tiszta és kényelmes, a sofőr nagyon ügyes, felkészült, segítőkész. A szálláson szuper ágyak voltak! Legfontosabb. Tiszta szobák! Finom reggelik!

 • 5.0
Meszmerné Oravecz Ágnes
Vác
2023.07.01

Gyönyörű városok, hegy, tenger, lápvidék, antik műemlékek, múzeumok, kastélyok :) Idegenvezető rendkívül művelt, széles látókörű, tájékozott. Autóbuszon a hely szűk volt, az ülések hosszú úton nem voltak annyira kényelmesek. A gépkocsi vezető mellett biztonságban éreztem magam! A szállás jó volt, a szobák szűkösek voltak. A reggelinél előfordult, hogy nem volt elegendő a mennyiség, többször kellett jelezni, hogy pótolják.

 • 4.5
Bróthág Lászlóné, Bróthág László
Nyíregyháza
2023.07.01

Nagyon tájékozott idegenvezető, lexikális tudása nagy, segítőkész. Minden nap tiszta buszba ülhettünk. A gépkocsi vezető kedves, segítőkész, udvarias. Az étkezés nem mindenhol volt megfelelő mennyiségű és minőségű. Pozitívnak emelném ki, hogy az utasokat transzferekkel az indulási helyre szállítják.

 • 4.5
Czabai Ignác, Czabainé Csada Márta
Géderlak
2023.07.01

Tartalmas program, sok látnivalóban volt részünk, egy kicsit több szabad program szükséges. Az idegenvezető nagyon felkészült, segítőkész, rendkívül türelmes. Az autóbusz kényelmes, tiszta, a gépkocsi vezető pedig biztonságosan vezet, segítőkész. Minden szállásnál fontos a szobák könnyű megközelítése, lift! Az étkezést tekintve nem volt problémánk.

 • 4.8
A festői Normandia - Bretagne
Franciaország két nyugati tartománya, mely megannyi pazar látnivalót rejt. Közülük is kiemelkedik a világon az első Világörökségi helyszínek egyike, Mont-Saint-Michel szigete és a bencés apátság.
Május 16. 9 nap Ár: december közepén

Loire-menti kastélyok
Május 22. 8 nap Ár: december közepén

Párizs ínyenceknek
Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Április 30. 5 nap Ár: december közepén

További 2 időpont

Valentin-nap Párizsban
A város, mely egész évben várja a látogatókat. A Szerelem ünnepén készülhetnek a jobbnál-jobb szelfik az Eiffel toronynál, vagy hajókázás közben a Szajnán. Vive l'amour!
Február 13. 4 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Virágok és műemlékek úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Párizs ínyenceknek
Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Április 30. 5 nap Ár: december közepén
Loire-menti kastélyok
Május 22. 8 nap Ár: december közepén
A festői Normandia - Bretagne
Franciaország két nyugati tartománya, mely megannyi pazar látnivalót rejt. Közülük is kiemelkedik a világon az első Világörökségi helyszínek egyike, Mont-Saint-Michel szigete és a bencés apátság.
Május 16. 9 nap Ár: december közepén