Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Riviéra pompái: Cannes, Nizza, Monaco
·  Borvacsora a festői Provenceban
·  Igazi csemege: 8 nap alatt 7 világörökség
·  Az olasz elegancia fellegvárai: Milánó és Torino

"Elbűvöl ahogyan a provence-i emberek őrzik hagyományaikat: gyönyörű népviseletbe öltözve vonulnak ünnepeiken és 3 évente kiralynőt választanak."
Kovács Réka – A francia utak szakreferense

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (15)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG

Reggeli indulás. Szlovénián keresztül haladva gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiban, így érkezünk Olaszországba. Szállás, vacsora.

2. NAP: CREMONA – GENOVA – SAN-REMO – NIZZA

Reggel séta Cremonában, Stradivari városában. Dóm, Keresztelő kápolna, Torazzo, mely Európa legmagasabb harangtornya, Milit-loggia. Folytatjuk utunkat a Ligur-tenger partjára, Genovába, séta Kolumbusz és Garibaldi városában. A belváros felkerült a világörökség listájára is. Láthatjuk a St. Laurence katedrálist, Kolumbusz szülőházát, a hercegi palotát és a kikötőt. A várost elhagyva a tengerparti szakaszon több mint száz alagúton átha­ladva tartunk Franciaország felé. A határ előtt letérünk a sztrádá­ról és sétálunk a Virágok Riviérájának legelegánsabb városában, a dalfesztiválról is híres San Remoban. Jól esik a kis séta a buszozás után, a hangulatos tengerparti településen. Szállás a nizzai ten­gerpart közelében (2 éj). Este fakultatív vacsora.

3. NAP: NIZZA – MONACO

Aki akarja, ezt a napot a tengerparton napozással töltheti. A különlegességre vágyóknak azonban javasoljuk, hogy jöjjenek velünk egy fakultatív programra, a világ legelegánsabb mini államába, Monacoba. A nizzai tengerparton haladunk végig, gyönyörködve a városban és a pálmafás sétányban. A várost elhagyva megállunk a híres Eze Parfümgyárban. A parfümök illataival eltelve folytatjuk utunkat a mini államba. A több mint három órás monacoi városnézéses programunk során bemegyünk a nagyhercegi palotába, majd az Óceonográfiai Múzeumba. Mindkettő a nagyhercegség jelképei. Folytatva programunkat érintjük a katedrálist, a kikötőt és a Casinót, ahol a szerencséjüket is kipróbálhatják a vállalkozó kedvűek (Belépési korhatár betöltött 18 év). Garantált fakultatív kirándulás Monacoba (2 belépővel): 40 €.

4. NAP: CANNES – MARSEILLE – IF – SALON-DE-PROVENCE

Továbbra is a Cote d’Azur tengerparti szakaszán haladva megyünk Cannes-ba, ahol a híres Fesztivál-palota környékét keressük fel. A francia riviérát elhagyva Provance-on keresztül­haladva érkezünk a híres kikötővárosba, Marseille-be. A város ékessége az Öreg kikötő és a tengerparti sétány. Ezt követően, aki akar, áthajózhat velünk a közeli szigetre, If várához, ahol Monte Cristo grófja is raboskodott. Itt nem csak a vár érdekes, hanem a hajózás is egy élmény. Programunk végén elutazunk szállásunkra, amely Salon-de-Provence környékén lesz.

5. NAP: ARLES – NIMES – PONTE DU GARD – AVIGNON

Ezen a napon három olyan helyet is felkeresünk, mely a Világörökségek listáján szerepel. Először Arles-ban lesz városné­zés. Van Gogh is imádta ezt a várost, az egyik legtermékenyebb korszaka is idekötődik. Megnézzük az Amphiteatrumot, az Ókori színházat, a St. Trophime templomot. Provence tartomány­ban, a levendulák hazájában haladunk tovább. A nap során, aki haza akarja vinni ezt a különleges illatot, annak van lehetősége arra, hogy különböző kiszerelésekben vásároljon a környék jel­legzetes virágait rejtő kis illatzsákokból. Nimes-be érve régi római emlékek fogadnak: Amphiteatrum, Katedrális, belváros, Szt. Pál templom, Négyzetes ház. Nimes az egyik legszebb dél-francia város, erről Önök is meggyőződhetnek. Továbbutazva a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gard-ot tekintjük meg. Ez a monumentális építmény a római építészet remekműve, melyet ma hídként használnak. Ezt követi a Pápaság volt köz­pontja, Avignon. A XIV. században hét pápa lakott a ma is jó állapotban lévő palotában. Mellette látható a román és gótikus stílusú katedrális. Feltétlenül le kell fényképezniük még a város­ban a színházat, a városházát és a híres Csonkahidat. Szállásunk Avignon környékén lesz.

6. NAP: ORANGE – SÉNANQUE – TORINO

Orange városába indulunk reggel. Utunkat végig a mediter­rán növények látványa színezi. A központba érve megtekintjük a Diadalívet, majd a világörökség listáján is szereplő római kori antik színházat és környékét. Folytatjuk utunkat a levendula­termő vidék lankáin. Ellátogatunk a híres sénanque-i levendula kolostorba. Itt lehetőségünk lesz olyan kézműves termékeket is vásárolni, melyek tartalmaznak levendulát. Ezt követően foly­tatjuk utunkat Olaszországba. Szállás Torinónál.

7. NAP: TORINO – MILÁNÓ – GARDA-TÓ

Délelőtt megtekintjük Torino látnivalóit: Dóm, a Szent Lepel kápolna, (melyben őrzik a katolikus egyház híres ereklyéjét), a királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Lombardia központjába, Milánóba kora délután érkezünk. Felkeressük a világ egyik leg­szebb templomát, a Dómot, majd a Scala épületét. Természetesen lesz szabadprogram is mely során gyönyörködhetünk a divatvilág egyik vezető városának kirakataiban, ruhakölteményei­ben. Milánói nézelődésünk után a Garda-tóhoz buszozunk, majd Desenzano del Gardában rövid sétát teszünk a tóparton. A tó men­tén haladva az esti órákban érjük el Verona környéki szállásunkat.

8. NAP: MIRAMARE KASTÉLY – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk a Trieszt mellett lévő Miramare kastélyhoz, mely az osztrák császárok kedvelt üdülőhelye volt. Közvetlenül a tengerpartnál lévő, szépen berendezett kastély megtekintése után hazautazás. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Eze - botanikus kert6,00 €
Marseille - hajó+ If vára21,00 €
Arles9,00 €
Monaco Casino17,00 €
Pont du Gard6,00 €
Orange, antik színház7,50 €
Grenoble - felvonó8,50 €
Milánói dóm - múzeum3,00 €
Sirmione -hajó11,00 €
Miramare kastély8,00 €

Belépők ára: kb.: 97 € + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Csóka János
Mór
2018.08.30

Tartalmas program. Olyan helyekre vittek el minket, amiket ezelőtt nem láttunk. Az idegenvezető élvezetes módon adta át nagy tudását, kedves, türelmes és segítőkész. Az autóbusz szép tiszta, a sofőrök segítőkészek és ügyesek.

 • 5.0
Hallgató Ferenc
Budapest
2018.08.28

A program szerteágazó és gyönyörű látványosságokban gazdag. Az idegenvezető rendkívül felkészült, odafigyelt ránk és empatikus. Az autóbusz kényelmes és megbízható. A sofőrök figyelmesek és segítőkészek, nagyon jól vezetnek. Változatos étkezést kaptunk.

 • 5.0
Mónus-Pércsy Klára
Budapest
2018.08.27

Tartalmas és színvonalas volt a program. Remek felkészültségű idegenvezetővel utaztunk, aki profi tudással rendelkezik és maximálisan segítőkész. Nagyon magas színvonalú az egész szervezés.

 • 5.0
Fehér Erzsébet
Nagyecsed
2018.08.25

Az idegenvezető magas szakmai tudása lelkes előadással párosult. Az autóbusz kényelmes és biztonságos volt. Családiasan éreztem magam!

 • 5.0
Szabó Dóra
Pécs
2018.08.19

Mind emberileg, mind szakmailag teljesen elégedettek voltunk az idegenvezetővel. Szívesen utaznánk vele máskor is.

 • 5.0
Király Katalin
Nagyecsed
2018.08.18

Rengeteg élményt nyújtottak a programok! Az idegenvezető szakszerű, pontos, alapos felkészültségű. Kedves és türelmes az utasokkal. Tárgyi tudása átlagon felüli! A busz tiszta, komfortos és kényelmes. Rendszeresen takarították. A sofőrök magabiztosak, udvariasak és nagy rutinnal rendelkeznek.

 • 5.0
Kincsesné Marika
Hódmezővásárhely
2016.08.24

Logikusan szervezett programon vehettünk részt, amiben minden megvolt, amit vártam. Külön tetszett, hogy többször is választhattunk a szervezett és a szabadprogramok között, így ha valakinek fárasztó lett volna az út, az lassíthatott is kicsit a tempón. Szerény véleményen szerint minden kitűnő volt, egyedül a nizzai szállásunk színvonala maradt el a megszokottól, de ez is kielégítő volt. Külön kiemelném idegenvezetőnk talpraesettségét, lenyűgöző, hogy egy ilyen nagyszámú csoportot ilyen nagyszerűen koordinált és emellett még rengeteg érdekes információval is szolgált. Remélem a jövő évi szabadságom egy részét is a Prokoval tölthetem, addig is jó munkát kívánok!

 • 5.0
Almási Julianna
Pécs
2016.08.22

Bár kicsit rohanósra sikeredett a program, de szerintem megérte a kicsit feszített tempó, amiért cserébe 8 nap alatt ennyi szépséget és érdekességet láthattam. Nagyon jó ötletnek tartom a Világörökség Útlevelet, hasznos tárgyakat lehet vele szerezni, amiket eddig mindig használtam az útjaim során. Megmondom őszintén, úgy gyűjtöm ezeket a matricákat, mint a kis unokám a játékait. Én az étkezésekből hiányoltam a helyi specialitásokat, szívesen bővítettem volna tapasztalataimat ezen a téren is. Köszönöm az iroda dolgozóinak, de legfőképpen Horváth Anikónak, hogy ilyen pozitívan és ennyi élménnyel térhettem haza. Üdvözlettel: Almási Julika

 • 5.0
Ladányi-Mentus Hajnalka és Ladányi Sándor
Szeged
2015.07.26

Tisztelt Proko Kft., Kedves Gyuszi bácsi és Ildi néni! :) Bár nem terveztük nagy dobra verni, de a csodálatos utazás végére csak kiderült, hogy mézesheteink keretében indultunk neki a Virágok és műemlékek körútnak. Először utaztunk buszos körutazással, és be kell vallanunk, hogy nagyot csalódunk...... POZITÍVAN! A pesti transzfer jól szervezett volt és kényelmes. Az idegenvezetés kifogástalan (még egyszer köszönjük, kedves Anikó), a sofőrökről pedig egy jelző jut eszünkbe: PROFIZMUS! (köszönjük Zsolti és János). :) A szervezett programok nagyon tartalmasak és jól szervezettek voltak, mindenre jutott elég idő, míg a szálláshelyek felülmúlták a várakozásainkat! Összességében felejthetetlen élménnyel lettünk gazdagabbak, amit ezúton is szeretnénk megköszönni a Proko Travel csapatának! :) Biztosan nem ez volt az utolsó utazás, amin ott voltunk és a legjobb szándékkal ajánljuk minden családtagnak, ismerősnek, kollégának az iroda szolgáltatásait! Még sok hasonlóan sikeres urazást és elégedett utast kívánunk! Üdvözlettel: Hajni és Sanyi

 • 5.0
Horváthné Márton Klára
Tiszaújváros
2015.07.25

Már nagyon sokat utaztam Önökkel és még soha nem csalódtam, most is igy volt ez (juli 14-21-ig). nagyon jól szervezett szép utunk volt. Külön köszönöm Horváth Anikó idegenvezetőnek a figyelmességét és kedvességét. Utastársaim nevében is mégegyszer köszönjük és csak remélni tudjuk hogy sok ilyen szép utunk lesz Önökkel: Horváthné, Csörgö Szibilla és Sipos Elvira.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Virágok és műemlékek úthoz hasonló utazások