Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 08 - 15. 715 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Körbejárjuk az egész szigetet
·  Egyedülálló természeti látványosságok
·  Bálnales hajóról
·  Hajókázás a jéghegyek között

"A nyugalom és a szabadság páratlan. Mindeközben testközelben érződik a természeti erők mozgása: ropogó gleccser, bugyogó forró víz, sziszegő feltörő gáz... ."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (9)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – KEFLAVIK – REYKJAVÍK

Indulás várhatóan a reggeli órákban Budapestről, délelőtt érke­zés a keflavíki repülőtérre. Bepakolunk az autóbuszunkba és indulunk a híres Kék Lagúnához. A Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő, és a láván felhevült tengervíz jótékony hatá­sára a helyiek jöttek rá, és az 1980-as években hoztak létre nyilvános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. (A belépő 70 €, mely a helyszínen fizetendő. Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható). Fürdés után transzfer Reykjavíkba, majd városnézés, mely során érintjük a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egyben. Ennek különleges homlokzata nem kis munkával a dán Henning Larsen Architects, a dán-izlandi médiaművész-látványtervező, Olafur Eliasson irányításával valósult meg. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belváros­ban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Alþingot (parlament), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Szállás Reykjavík közelében lesz.

2. NAP: ARANY KÖRÚT – DÉLI PART – HVOLSVOLLUR

Egész napos kirándulásra indulunk az Arany Körútra. Meglátogatjuk a Thingvellir Nemzeti Parkot, amely az UNESCO Világörökségi listáján szerepel, ez egyben Izland legelső nemzeti parkja is. Utunk során híres gejzíreket és vízeséseket csodálhatunk meg. A Strokkur nevű gejzírt például kb. 7 percenként láthat­juk működés közben, amikor kb. 40 méteres magasságra lövelli ki a forró vizet. Izland ikonikus vízesését, a Gullfoss-t. (Arany víz­esés) szintén megnézzük. Ezután továbbutazunk a déli partra. Útközben láthatunk 2 csodaszép vízesést; a Seljalandfoss-t és a Skogafoss-t. Ezt követően megtekintjük az ikonikus feketehomo­kos Reynisfjara tengerparti szakaszt. Itt ha szerencsével járunk, láthatunk néhányat Izland nem hivatalos nemzeti madarából, a lundából. Szállás Hvolsvollur közelében.

3. NAP: SKAFTAFELL – JÖKULSARLON – HÖFN

Első megállónk a Skaftafell Nemzeti Park lesz, amely a Vatnajökull Nemzeti Park része. Itt a legfontosabb látnivalók a gleccserek. Skaftafell látványát sokszor az Alpokhoz hasonlít­ják. Utunk során Ön is meggyőződhet erről. Gyönyörködhetünk a Svartifoss vízesésben, amely fekete bazaltoszlopairól híres. Innen ered a neve is, Fekete vízesés. Ez a vízesés adta az ihle­tet a fővárosi Hallgrímskirkja templomhoz. Következő megál­lónk Izland talán legkülönlegesebb látnivalója, a Jökursárlón gleccserlagúna lesz. Ez Izland egyik legmélyebb tava is a maga 248 méterével. Itt lehetőség lesz fakultatív kb. félórás kirándulásra, egy kétéltű hajóval a jéghegyek között 45 € (helyszínen fizetendő), de előre kell foglalnunk. Programunk végén továbbutazunk Hornafjördur régióba, ahol szállásunk is lesz.

4. NAP: KELETI FJORDOK – HALLORMSSTADUR – EGILSSTAÐIR

Ezen a napon a Keleti fjordok ismeretlen földjét járjuk be. A partvidék helyett azonban a belső területeket fedezzük fel. Itt található a Hallormsstadur-völgy és a Lagarfljot-tó. A legen­dák szerint ezen a részen egy tengeri szörny élt. Itt láthatjuk a sziget legnagyobb kiterjedésű erdős régióját is. Ennek a napnak egyik legszebb látnivalója lesz a Hengifoss vízesés, ezt követően Egilsstadirba utazunk, ahol a szállásunk lesz.

5. NAP: MYVATN-TÓ – GODAFOSS – AKUREYRI

Reggelit követően a Myvatn tóhoz indulunk. A tó aktív vul­kanikus területen helyezkedik el, mivel a Katal vulkán nincs tőle messze. A tó közelében felfedezzük az örökké forrongó Námafjall geotermikus területet, amely meleg vizű források­ból, fumarolákból (olyan nyílás a földkérgen, amelyen keresztül gőz és gázok törnek a felszínre) és iszapmedencékből áll. Látni fogjuk Dimmuborgir láva alkotta sziklaformációt is, amely mai arculatát egy 2300 évvel ezelőtti vulkánkitörésnek köszönheti. Változatos domborzatát kőhalmok, üregek és barlangok tar­kítják. Ez a régió azonban nem csak a vulkanikus aktivitásáról híres, hanem gazdag madárvilágáról is. Következő megállónk az Istenek vízesése, a Goðafoss lesz. Ez Izland egyik leglátvá­nyosabb vízesése: a Skjálfandafljót folyó zuhan alá 12 méte­res magasságból. Programunk végén Akureyribe utazunk, ahol szállásunk lesz ezen az estén.

6. NAP: AKUREYRI – HRAUNFOSSAR – BARNAFOSS – BORGARNES

Délelőtt Akureyriben gyalogos városnézés lesz. A kis halász­falu Izland leghosszabb fjordjának, a 60 km hosszú Eyjafjörður végén fekszik. Itt fakultatív bálnalesre lesz lehető­ség 70 € (helyszínen fizetendő), de előre kell fog­lalnunk. Egy életre szóló élményt nyújt ezeknek a hatalmas teremtményeknek a látványa. Utunk ezt követően a Hraunfossar vízeséshez vezet, amely egy ritka természeti jelenség. Egy föld­alatti hideg vizű forrás utat törve a felszínre, apró vízesések formájában sebesen zuhan alá a Hvita folyóba. Következő állo­másunk a Barnafoss vízesés lesz. A Barnafoss név jelentése „Gyerekek vízesése”, amelyhez egy régi izlandi monda kapcso­lódik. Idegenvezetőnk természetesen ezt is elmeséli. Folytatjuk utunkat Borgarnesbe, ahol szállásunk lesz.

7.NAP: BORGARNES – THINGVELLIR – REYKJAVÍK

Délre indulunk ezen a napon Hvalfjördurba. Elmegyünk a Thingvellir Nemzeti Parkba, ahol 930-ban megalakult az izlandi parlament. Ezt követően visszamegyünk a fővárosba, ahol a nap hátralevő részében szabadprogram lesz. Szállásunk ezen az estén Reykjavík közelében lesz.

8. NAP KEFLAVIK – BUDAPEST

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan a délutáni órákban.

Belépő nincs, csak fakultatív programok.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Séllei Attiláné
6723 Szeged, Kereszttöltés u. 20/B.
2018.10.04

Tisztelt Igazgató Úr! Köszönjük a LÁZÁR DÁVID idegenvezetőt az izlandi utunkon /09.01-09.08-ig/. Sok gyönyörűséget, különlegességeket láttunk, örülök, hogy a résztvevője lehettem. A Dávid egy nagyszerű, remek EMBER, még az isten is idegenvezetőnek teremtette. Segítőkész, kedves, halálpontos és mindig a toppon van. Üdvözlettel: Séllei Attiláné utas

 • 5.0
Kósa Györgyné
Szeged
2017.09.27

Tizedik alkalommal utaztam a Proko Travellel. Mindig Önöket választom, és sosem csalódok! Izland különleges és varázslatos hely. Köszönjük szépen a szervezést és lebonyolítást, csak így tovább!

 • 5.0
Szabó Panni
Tárnok
2017.09.24

Izland sejtelmes, félelmetes, de csodálatosan gyönyörű ország. A sors kegyeltjei voltunk, egy fantasztikus idegenvezető segítségével eljutottunk a sziget szebbnél szebb helyeire, és ehhez kaptunk 6 nap csodálatos, napsütéses időjárást. Életre szóló élményeket szereztünk.

 • 5.0
Szabó Panni
Tárnok
2017.09.16

Izland sejtelmes, félelmetes, de csodálatosan gyönyörű ország. A sors kegyeltjei voltunk, egy fantasztikus idegenvezető segítségével eljutottunk a sziget szebbnél szebb helyeire, és ehhez kaptunk 6 nap csodálatos, napsütéses időjárást. Életre szóló élményeket szereztünk.

 • 5.0
Vantruba Andrásné
Budapest
2016.09.07

Az utazás programja nagyon érdekes és a gazdag volt, az idegenvezetés pedig rendkívül informatív. Csodálatos helyeken járhattunk! Először utaztunk a Proko Travellel, de nem utoljára!

 • 5.0
Kovács Józsefné
Budapest
2016.08.30

Gyönyörű volt minden, de személy szerint én kicsivel több múzeumot néztem volna meg, és kevesebb vízesést. Az idegenvezető által elmondottak érdekesek és színvonalasak voltak. Aki teheti, menjen el erre az útra, érdemes!

 • 4.8
Kósa Györgyné
Szeged
2015.07.02

Tizedik alkalommal utaztam a Proko Travellel. Mindig Önöket választom és sosem csalódok! Izland különleges és varázslatos hely. Köszönjük szépen a szervezést és lebonyolítást, csak így tovább!

 • 5.0
Kovács Józsefné
Budapest
2015.06.30

Gyönyörű volt minden, de személy szerint én kicsivel több múzeumot néztem volna meg és kevesebb vízesést. Az idegenvezető által elmondottak érdekesek és színvonalasak voltak. Aki teheti, menjen el erre az útra, érdemes!

 • 4.8
Vantruba Andrásné
Budapest
2015.06.29

Az utazás programja nagyon érdekes és a gazdag volt, az idegenvezetés pedig rendkívül informatív. Csodálatos helyeken járhattunk! Először utaztunk a Proko Travellel, de nem utoljára!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Izland, a tűz, jég és gejzírek földje úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

A Selyemút birodalmai
Üzbegisztán
Szeptember 22. 10 nap 638 000 Ft
Éjféli napsütés repülővel
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Július 12. 12 nap 593 000 Ft
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén
Lisszabon-Sao Miguel-Ponta Delgada-Pico do Carcao-Terceira
Augusztus 15. 8 nap 599 000 Ft
A csodálatos Örményország és Grúzia
A Kaukázus legfőbb kulturális és természeti látnivalóival
Július 26. 10 nap 569 000 Ft
Körutazás a Vadnyugaton
Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco
Október 09. 13 nap 585000 Ft + ill.
November 06. 13 nap 585000 Ft + ill.