Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Aktív gejzírek és káprázatos vízesések testközelből
·  Izland teljes körbejárása gleccsertől vulkánig
·  Hajókirándulás és bálnales a sarkkörnél
·  Fürdőzés a gőzölgő Kék Lagúnában

A nyugalom és a szabadság páratlan. Mindeközben testközelben érződik a természeti erők mozgása: ropogó gleccser, bugyogó forró víz, sziszegve feltörő gáz...
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.8

 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)

1. NAP: BUDAPEST – REYKJAVÍK

Indulás várhatóan a délutáni órákban Budapestről, Indulás várha­tóan a délutáni órákban Budapestről, este érkezés a keflavíki repü­lőtérre. Bepakolunk az autóbuszunkba és indulunk a szállásunkra.

2. NAP: ARANY KÖRÚT – DÉLI PART – HVOLSVOLLUR

Elkezdjük a sziget körbekerülését. Reggel indulunk az Arany Körútra. Meglátogatjuk a Thingvellir Nemzeti Parkot, amely az UNESCO Világörökségi Listáján szerepel, ez egyben Izland leg­első nemzeti parkja is. Utunk során híres gejzíreket és víz­eséseket csodálhatunk meg. A Strokkur nevű gejzírt például kb. 7 percenként láthatjuk működés közben, amikor kb. 40 méte­res magasságra lövelli ki a forró vizet. Izland ikonikus vízesését, a Gullfoss-t (Arany vízesés) szintén megnézzük. Ezután tovább utazunk a déli partra. Útközben láthatunk 2 csodaszép vízesést; a Seljalandfoss-t és a Skogafoss-t. Ezt követően megtekintjük a híres feketehomokos Reynisfjarara tengerparti szakaszt. Itt, ha szerencsével járunk, láthatunk néhányat Izland nem hivatalos nemzeti madarából, a lundából. Szállás Hvolsvollur közelében.

3. NAP: SKAFTAFELL – JÖKULSARLON

Első megállónk a Skaftafell Nemzeti Park lesz, amely a Vatnajökull Nemzeti Park része. Itt a legfontosabb látnivalók a gleccserek. Skaftafell látványát sokszor az Alpokhoz hason-lítják, melyről Ön is meggyőződhet. Gyönyörködhetünk a Svartifoss vízesésben, amely fekete bazaltoszlopairól híres. Innen ered a neve is, Fekete vízesés. Ez a vízesés adta az ihletet a fővárosi Hallgrímskirkja templomhoz. Következő megállónk Izland talán legkülönlege­sebb látnivalója, a Jökursárlón gleccserlagúna lesz. Ez Izland egyik legmélyebb tava is a maga 248 méterével. Itt lehetőség lesz fakul­tatív kb. félórás kirándulásra, egy kétéltű hajóval a jéghegyek között. Fakultatív hajózás: 50 € (helyszínen fizetendő), de előre le kell foglalnunk. Programunk végén tovább uta­zunk Hornafjördur régióba, ahol szállásunk is lesz.

4. NAP: KELETI FJORDOK – HALLORMSSTADUR – EGILSSTAÐIR

Ezen a napon a Keleti fjordok ismeretlen földjét járjuk be. A partvidék helyett azonban a belső területeket fedezzük fel. Itt található a Hallormsstadur-völgy és a Lagarfljot-tó. A legen­dák szerint ezen a részen egy tengeri szörny élt. Itt láthatjuk a sziget legnagyobb kiterjedésű erdős régióját is. Ennek a napnak egyik legszebb látnivalója lesz a Hengifoss vízesés, ezt követően Egilsstadirba utazunk, ahol a szállásunk lesz.

5. NAP: EGILSSTAÐIR– MYVATN-TÓ – GODAFOSS – AKUREYRI

Reggelit követően a Myvatn-tóhoz indulunk. A tó aktív vul­kanikus területen helyezkedik el, mivel a Katla vulkán nincs tőle messze. A tó közelében felfedezzük az örökké forrongó Námafjall geotermikus területet, amely meleg vizű források­ból, fumarolákból (olyan nyílás a földkérgen, amelyen keresz­tül gőz és gázok törnek a felszínre) és iszapmedencékből áll. Látni fogjuk Dimmuborgir láva alkotta sziklaformációt is, amely mai arculatát egy 2.300 évvel ezelőtti vulkánkitörésnek köszön­heti. Változatos domborzatát kőhalmok, üregek és barlangok tarkítják. Ez a régió azonban nem csak a vulkanikus aktivitá­sáról híres, hanem gazdag madárvilágáról is. Következő meg­állónk az Istenek vízesése, a Goðafoss lesz. Ez Izland egyik leglátványosabb vízesése: a Skjálfandafljót folyó zuhan alá 12 méteres magasságból. Programunk végén Akureyribe uta­zunk, ahol szállásunk lesz ezen az estén.

6. NAP: AKUREYRI – HRAUNFOSSAR – BARNAFOSS

Délelőtt Akureyriben gyalogos városnézés. A kis halászfalu Izland leghosszabb fjordjának, a 60 km hosszú Eyjafjörður végén fek­szik. Itt fakultatív bálnalesre lesz lehetőség 80 € (helyszínen fizetendő), de előre kell foglalnunk. Egy életre szóló élményt nyújt ezeknek a hatalmas teremtményeknek a látvá­nya. Utunk ezt követően a Hraunfossar vízeséshez vezet, amely egy ritka természeti jelenség. Egy földalatti hideg vizű forrás utat törve a felszínre, apró vízesések formájában sebesen zuhan alá a Hvita folyóba. Következő állomásunk a Barnafoss vízesés lesz. A Barnafoss név jelentése „Gyerekek vízesése”, amelyhez egy régi izlandi monda kapcsolódik. Idegenvezetőnk természetesen ezt is elmeséli. Folytatjuk utunkat Borgarnesbe, ahol szállásunk lesz.

7.NAP: BORGARNES – THINGVELLIR – REYKJAVÍK

Délre indulunk ezen a napon Hvalfjördurba. Elmegyünk a Thingvellir Nemzeti Parkot, ahol 930-ban megalakult az izlandi parlament. Ezt követően visszamegyünk a fővárosba, ahol a nap hátralevő részében szabadprogram. Szállásunk ezen az estén Reykjavík közelében lesz.

8. NAP: REYKJAVÍK – KEFLAVIK – BUDAPEST

Reykjavíkban, reggel, gyalogosan indulunk a városnézésre, mely során érintjük a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kul­turális központot, mely operaház is egyben. Ennek különleges homlokzata nem kis munkával a dán Henning Larsen Architects, a dán-izlandi médiaművész-látványtervező, Olafur Eliasson irá­nyításával valósult meg. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhet­jük az Alþingot (parlament), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Lesz szabadprogram is. Délután buszra szállunk és a híres Kék Lagúnához megyünk. A Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő és a láván felhevült tengervíz jótékony hatására a helyiek jöttek rá és az 1980-as években létre hoztak egy nyil­vános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. A belépő 80 € (helyszínen fizetendő) Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható. Fürdés után transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk az esti órákban. Budapestre a menetrend függvé­nyében, várhatóan a hajnali órákban érkezünk meg.

Belépő nincs, csak fakultatív program
Program
4.7
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Pintér László
Budapest
2023.08.10

A program változatos, éppen megfelelő terheléssel. Az idegenvezetés családias, szakszerű, pontos volt. Az autóbusz kényelmes, csomagoknak elegendő hely, tiszta. Remek sofőrünk volt. A gépkocsi vezető fegyelmezett, barátságos , művészi vénával. A szállás kényelmes, tiszta , csodálatos helyszínekkel. Az étkezés változatos, ízletes, bőséges volt.

 • 5.0
Szeverényi Józsefné, Szeverényi József
Salgótarján
2023.08.09

Nagyon szép teljes körút a szigeten. Három csillagos 5-ös Annának! Rendkívüli id.vez!!! A busz gyönyörűen tisztán tartott volt, remek gk. vezetővel, intelligens. A szállások nagyon jók voltak , rendkívül kényelmes ágyakkal. Az étkezés rendkívül finom, magyaros ízvilággal, bőséges választék, reggelinél és a fak. vacsinál.

 • 4.8
Dr. Bérdi Zsolt, Dr. Bérdiné S. Ildikó
Celldömölk
2023.08.07

Még esetleg egy gleccsertúra érdekelt volna bennünket. Nagyon szépek a vízesések, de valamelyiket elcseréltem volna erre a programra. Az idegenvezetés kiváló volt! Nagyon jó, hogy volt konnektor a buszon tölteni a telefonokat! Készséges, segítőkész volt a sofőr. A szállásoknál a legtöbb rendben volt, nyilván a lehetőségek nem mindenhol engedik a tágas szobákat. Nagyon igényes volt az ellátás, jó volt a vacsora!

 • 4.8
Bondárné Viczián Anikó
Békéscsaba
2022.08.21

Utazásunk programja: nagyon szuper, jól összeállított programok. Idegenvezetés: Anna nagyon felkészült és tájékoztató volt (és kisfiam szerint "jó fej") Autóbusz: kényelmes, tiszta. Gépkocsivezető: humoros volt, sok plusz információt mondott el Izlandról. Szállás: mindenhol tiszta, kényelmes kisebb szobák voltak. Étkezés: nagyon finom volt minden. Megbízható, pontos, jól szervezett. Maradjon minden így!

 • 5.0
Erőss ANtal
Nyíregyháza
2022.08.17

Utazásunk programja: volt olyan nap, ami elég zsúfolt volt és volt ami laza. Az idegenvezető és a sofőr próbálta kiegyensúlyozni. Idegenvezetés: plusz látnivalókat is beletettek a sofőrrel egyeztetve és a szélben és esőben is helyt állt. Jól szervezett, korrekt a tájékoztatás. Parkolás Budapesten.

 • 4.8
Szila Laura
Szentes
2019.09.30

Nagyon tartalmas utazásban vettünk részt a Proko Travel útján. Aki minden fakultatív programon részt kíván venni, az sűrű napokra kell számítson, de minden perce valóban élvezetes. Ugyanakkor nem éreztük, hogy hajtottak volna minket, átgondoltan szervezett volt a programunk időbeosztása, a korosabbaknak is jutott idő kényelmesen mindent bejárni. A fjordok, a vulkánok, a gleccserek és a vízesések sok-sok fotózni valót nyújtottak, ez egy valóban egyedi utazási csemege, semmilyen más országhoz sem hasonlítható. Annira lenyűgöző és különleges itt a természet, hogy olyan utasoknak is ajánlanám, akik amúgy inkább a hagyományos városnézéseket kedvelik.

 • 4.8
Tatár Erzsébet
Szentendre
2019.09.25

Csodálatos utazásban vettünk részt. Lélegzetelállító, ahogy a vad és nyers természet csendjét szinte hallja az ember, de egyben biztonságos, békés és főleg teljesen egyedi ország. A helyiek barátságosak, szinte mindenki beszél angolul, Izland viszonylag még nincs elárasztva turistákkal, romlatlan, érintetlen. Az idegenvezető is nagyon színvonalas előadásokat tartott, kényelmes volt a kisbusz is, mindenkinek ajánlom ezt az utat.

 • 4.5
Molnár Ildikó
Budapest
2019.09.19

Valóban páratlan a környezet, az utas hallja a jéghegyek ropogását, érzi az elmondhatatlanul tiszta levegőt, látja a feltörő forró gejzírek és a leömlő vízesések sziszegő és robbanó hangját, ezt személyesen kell átélni. A csoport a teljes szigetet körbeutazta, nagyon gazdag és tartalmas a program. Az időjárással is szerencsénk volt, de esőkabátot mindenképpen tanácsos vinni. Illetve a helyi fogasztásra is érdemes az átlagnál többet szánni, mert Izland drága ország, de ezt mindenképpen látni kell.

 • 4.8
Séllei Attiláné
6723 Szeged, Kereszttöltés u. 20/B.
2018.10.04

Tisztelt Igazgató Úr! Köszönjük a LÁZÁR DÁVID idegenvezetőt az izlandi utunkon /09.01-09.08-ig/. Sok gyönyörűséget, különlegességeket láttunk, örülök, hogy a résztvevője lehettem. A Dávid egy nagyszerű, remek EMBER, még az isten is idegenvezetőnek teremtette. Segítőkész, kedves, halálpontos és mindig a toppon van. Üdvözlettel: Séllei Attiláné utas

 • 5.0
Szombathy Gábor
Nagykanizsa
2018.09.23

Ez az izlandi volt életem első idegenvezetős, csoportos körutazása. Eddig inkább önállóan indultam útnak, de úgy gondolom, hogy Izland egy olyan ország, ahol sokkal többet kaphat az ember egy csoportos úttól, mintha egyénileg vágna neki. Ami viszont meglepett, az a kinti árak. Hallottam róla, de ilyenekre nem igazán számítottam. Érdemes befizetni a félpanzióra, mert egyénileg sem tudja az ember olcsóbban megúszni az étkezést. A fakultatív programok közül a jéghegyek közti hajózás és a Kék Laguna kihagyhatatlan, a bálnales is nagyon érdekes, de meggondolandó, ha mindenképpen választani kell, én inkább az első kettőt javasolnám

 • 4.3
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Izland, a tűz, jég és gejzírek földje úthoz hasonló utazások