Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 14 - 21. Ár: január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·          Körbejárjuk az egész szigetet

·          Egyedülálló természeti látványosságok

·          Bálnales hajóról

·          Hajókázás a jéghegyek között

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (5)
  • Hasonló utak

Nyári program tervezet:


1. NAP: BUDAPEST – KEFLAVIK – REYKJAVÍK (50 km)

Indulás várhatóan a reggeli órákban Budapestről, délelőtt érkezés a keflavíki repülőtérre, ahol a helyi magyar idegenvezető várja a csoportot. Bepakolunk az autóbuszunkba és indulunk a híres Kék Lagúnához. A Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő, és a láván felhevült tengervíz jótékony hatására a helyiek jöttek rá, és az 1980-as években hoztak létre nyilvános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. (A belépő 75 €, mely a helyszínen fizetendő. Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható). Fürdés után transzfer Reykjavíkba, szabadidő mely során ebédelni is lehet, majd városnézés. Utunk során érintjük Perlant, a 360 fokos kilátót, a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egyben. Ennek különleges homlokzata nem kis munkával a dán Henning Larsen Architects, a dán-izlandi médiaművész-látványtervező, Olafur Eliasson irányításával valósult meg. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Alþingot (parlament), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Szállás Reykjavík közelében lesz (2 éj).

2. NAP: ARANY HÁROMSZÖG

Egész napos kirándulásra indulunk az Arany Háromszögbe. Meglátogatjuk a Þingvellir Nemzeti Parkot, amely az UNESCO Világörökségi listáján szerepel, ez egyben Izland legelső nemzeti parkja is. Továbbhaladva a Laugarvatn tavat nézzük meg, melynek érdekessége, hogy alulról meleg vizű források fűtik, így egész évben lehet benne fürdeni. Utunk során látunk még híres gejzíreket és vízeséseket, például Izland ikonikus vízesését, a Gullfoss-t. Nevének jelentése Arany vízesés. Ezután következik Faxi, egy másik gyönyörű vízesés, mely lazaclépcsőjével pazar látványt nyújt. Végül, de nem utolsó sorban a Skálholt tekintjük meg, mely püspöki székhely volt a középkorban. Szállás, mint előző este.

3. NAP: SELJALANDSFOSS – SKÓGAFOSS – DYRHÓLAEY

Reggeli után Dél-Izland felfedezése következik, amely az ország méltán legszebb része. Fontosabb látnivalói többek közt a Seljalandsfoss vízesés, amit a 2010-es kitöréséről elhíresült Eyjafjallajökull vulkán nyugati lábainál lehet megcsodálni. A 66 m magas zuhatag azért is különleges, mert a vízfüggöny mögé sétálva egészen egyedi perspektívából lehet gyönyörködni az izlandi tájban. Csoportunk megnézi a Þorvaldseyri-t is, melyről remek kilátás nyílik az Eyjafjallajökull vulkánra. Felkeressük a közeli Hofban a templomot, melynek teteje szigetelési okok miatt is fűvel van beültetve. Utunkat folytatjuk Skógafoss zuhatagához, majd Dyrhólaey félszigetére, egyik legizgalmasabb pontunk Reynisfjara, a fekete lávahomokos strand. Szerencsés esetben egy lundát, Izland híres madarát is tudunk fényképezni. Szállás Dél-Izlandon, gyönyörű természeti környezetben.

4. NAP: GLECCSERLAGÚNA – HÖFN - DJÚPIVOGUR – HVALNES – STÖÐVARFJÖRÐUR – FÁSKRÚÐSFJÖRÐUR

Ezen a napon Izland talán legkülönlegesebb látnivalójához, Jökursárlón gleccserlagúnájához érkezünk. Ez Izland egyik legmélyebb tava is a maga 248 méterével. Itt lehetőség lesz fakultatív kb. félórás kirándulásra, egy kétéltű hajóval a jéghegyek között (ennek ára 50 € helyszínen fizetendő, de az igényt előre kell jelezni). Délelőtt Höfn kikötővárosába érkezünk, majd továbbmegyünk a keleti fjordok felé. Meglátogatjuk Djúpivogur halászfaluját, mely a környék fontos kikötője is, majd Hvalnes világítótornyát, Stöðvarfjörður-t tekintjük meg. Utunk továbbra is az 1-es főúton vezet. Ez az egyetlen kiépített főút, amely körbe megy Izlandon. Ezt az utat is időnként elmossa a kiömlő láva illetve a hóolvadás. Fáskrúðsfjörðurba, egy volt francia halászfaluba érkezünk, ami szinte visszarepít minket az időben. Szállásunk is itt lesz.

5. NAP: EGILSSTAÐIR– NÁMAFJALL – DIMMUBORGIR- MYVATN-TÓ

Egilsstaðir érintésével Észak-Izland változatos tájai következnek. Elmegyünk a Dettifoss vízeséshez, amelyet Európa legerőteljesebb vízeséseként tartanak számon. 45 méteres magasságával és 100 méteres szélességével lenyűgöző látványt nyújt. Ezt követően megnézzük az örökké forrongó Námafjall geotermikus területet, amely meleg vizű forrásokból, fumarolákból (olyan nyílás a földkérgen, amelyen keresztül gőz és gázok törnek a felszínre) és iszapmedencékből áll. Következő állomásunk Dimmuborgir lávaalkotta sziklaformáció lesznek, amely mai arculatát egy 2300 évvel ezelőtti vulkánkitörésnek köszönheti. Változatos domborzatát kőhalmok, üregek és barlangok tarkítják. Ezen az estén szállásunk a Myvatn tó közelében lesz.

6. NAP: HÚSAVÍK - AKUREYRI

Délelőtt elmegyünk a Goðafoss vízeséshez, amely Izland egyik leglátványosabb vízesése: a Skjálfandafljót folyó zuhan alá 12 méteres magasságból. A vízeséshez egy érdekes történet tartozik, idegenvezetőnk ezt is elmeséli. Utunk ezt követően Húsavíkba, Izland legrégebbi településére vezet. Itt fakultatív bálnalesre lesz lehetőség 85 € (helyszínen fizetendő), de előre kell foglalnunk. Egy életre szóló élményt nyújt ezeknek a hatalmas teremtményeknek a látványa. Kora délután érkezünk Észak-Izlandra, ezt követően Akureyri városában szabadprogram. A városka a 60 km hosszú csodálatos Eyjafjörður fjord mentén fekszik. Szállásunk ezen az estén Akureyri és Reykjavík között lesz.

7.NAP: DEILDARTUNGUHVER – BORGARNES - REYKJAVÍK

Ezen a napon Nyugat-Izland legfontosabb látnivalóit nézzük meg. Elsőként Deildatunguhver geotermikus területét, ahol Európa legerőteljesebb meleg vizű forrása található. A víz nagy részét két közeli városka, Borgarnes és Akranes házainak fűtésére használják fel. Utunk ezt követően a Hraunfossar vízeséshez vezet, amely egy ritka természeti jelenség. Egy földalatti hideg vizű forrás utat törve a felszínre, apró vízesések formájában sebesen zuhan alá a Hvita folyóba. Következő állomásunk a Barnafoss vízesés lesz. A Barnafoss név jelentése „Gyerekek vízesése”, amelyhez egy régi izlandi monda kapcsolódik. Idegenvezetőnk természetesen ezt is elmeséli. Szállásunk ezen az estén Reykjavík közelében lesz.

8. NAP KEFLAVIK – BUDAPEST

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan a délutáni órákban.

Belépő nincs, csak fakultatív programok

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Séllei Attiláné
6723 Szeged, Kereszttöltés u. 20/B.
2018.10.04

Tisztelt Igazgató Úr! Köszönjük a LÁZÁR DÁVID idegenvezetőt az izlandi utunkon /09.01-09.08-ig/. Sok gyönyörűséget, különlegességeket láttunk, örülök, hogy a résztvevője lehettem. A Dávid egy nagyszerű, remek EMBER, még az isten is idegenvezetőnek teremtette. Segítőkész, kedves, halálpontos és mindig a toppon van. Üdvözlettel: Séllei Attiláné utas

  • 5.0
Kósa Györgyné
Szeged
2017.09.27

Tizedik alkalommal utaztam a Proko Travellel. Mindig Önöket választom, és sosem csalódok! Izland különleges és varázslatos hely. Köszönjük szépen a szervezést és lebonyolítást, csak így tovább!

  • 5.0
Szabó Panni
Tárnok
2017.09.16

Izland sejtelmes, félelmetes, de csodálatosan gyönyörű ország. A sors kegyeltjei voltunk, egy fantasztikus idegenvezető segítségével eljutottunk a sziget szebbnél szebb helyeire, és ehhez kaptunk 6 nap csodálatos, napsütéses időjárást. Életre szóló élményeket szereztünk.

  • 5.0
Kinyomtatom a programot