Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 11 - 16. 116 000 Ft (-5 800 Ft)
110 200 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 01 - 06. 116 000 Ft (-5 800 Ft)
110 200 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 05 - 10. 116 000 Ft (-5 800 Ft)
110 200 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 22 - 27. 116 000 Ft (-5 800 Ft)
110 200 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Változatos programok, 6 Világörökség
·  Különleges sziklák és homokkövek
·  Barlangtúra és természeti különlegességek
·  A legérdekesebb kelet-cseh városok meglátogatása


"A Paradicsom elnevezés egyáltalán nem túlzás. Mesebeli sziklavidékeken, elragadó városkákban járunk. Sőt, egy nem mindennapi barlangtúrán is részt veszünk."
Kádár Zsolt – Idegenvezető, a program összeállítója


Cseh paradicsom körutazásunk főként természeti látnivalókat mutat be, így biztonsággal ajánljuk. Csehországban az elmúlt két hétben a megbetegedések száma fokozatosan csökken.

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – LEDNICE – KUTNA HORA – KOLIN

Reggel indulás, rajkai határátlépés után érkezünk Szlovákiába. A Dunán átkelve Pozsony látképe tárul elénk, majd a cseh határt átlépve megérkezünk Lednicébe, mely egyben első világörökségi helyszínünk. Az angol gótika és a romantikus stí­lus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fakidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Ezt köve­tően tovább utazunk és Kutná Hora látványosságait keressük fel. Megtekintjük a csodaszép Szent Borbála-katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb pél­dája, szépségében a prágai Szent Vitus-székesegyházzal vetek­szik. A város peremén található egy csontkápolna, ez érdekes, de kicsit meghökkentő is. Utolsó állomásunk Kolin lesz. Rövid séta a belvárosban, majd elfoglaljuk szállásunkat .

2. NAP: KOLIN – CSEH PARADICSOM – JIČIN – HRADEC KRALOVE

Reggeli után folytatjuk a városnézést Kolinban. Lenyűgöző lát­ványt nyújt a város díszkutas főtere a gazdagon díszített polgár­házakkal és hatalmas tornyos városházával. Csodálatos a gótikus Szt. Bertalan templom is. Ezután elutazunk a Cseh Paradicsom területére. Cesky Raj az ország elsőként védetté nyilvánított területe, mely nemrég felkerült az UNESCO geoparkjainak listá­jára. A terület ma Csehország egyik szimbóluma, az ország leg­látogatottabb térségei közé tartozik. Közép-Európában sehol máshol nem található olyan hely, ahol néhány kilométeren belül ilyen változatos táj látványa fogadná a turistákat. A Cseh Paradicsom déli határán emelkednek a Prachovi sziklák (Porladó sziklák), ez a terület egyik legfrekventáltabb turistaközpontja. Ezt követően Jičin irányába folytatjuk utunkat. Ki ne ismerné a jičini bíró és Rumcájsz kalandjait? Jičín főtere a legszebb lát­nivaló. A Szent Jakab templom és az 52 méter magas torony, illetve a teret övező árkádos, reneszánsz és barokk stílusú házak határozzák meg leginkább a tér sajátos karakterét. Megnézzük kívülről Wallenstein gróf kastélyát, aki a 30 éves háború nagy hadvezére volt. Ezt követően Hradec Královéba buszozunk. A város hagyományosan a cseh királynék városa, egyben Kelet- Bohémia egyik turisztikai és kulturális központja, mely egyedi panorámával rendelkezik. Az óvárosban több építészeti stí­lus keveredése figyelhető meg. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

3. NAP: TEPLICE – ADRŠPACH – NACHOD

A mai napon Csehország egyik leglátogatottabb termé­szeti nevezetessége a célpont. A lengyel határ közelében elte­rülő Adršpach-teplicei homokkő sziklavidék lenyűgöző tájára utazunk, amely kedvelt úti cél a turisták számára. Adršpach, Janovice, Skály és Teplice nad Metuji települések által határolt terület a leglátogatottabb. A két névadó településhez tartozik egy-egy ún. homokkő sziklaváros. A víz és a szél eróziós mun­kájának köszönhetően az egykor vélhetőleg egységes homokkő­tömb az évmilliók során lepusztult, feldarabolódott. Itt túrázunk, melyhez megfelelő öltözet, különösen gumitalpú- vagy túra­cipő szükséges. A jól kiépített és kitáblázott turistaösvények, helyenként létrák teszik változatossá a haladást. A túra nagyjából 3–4 órát vesz igénybe. Kirándulásunk után Náchodra utazunk, ahol megtekintjük a XIII. században épült várkastélyt, amely egyike azon 3 cseh kastélynak, melyeknek udvarában medvék láthatók. Megtekintjük a kastély loggiás udvarát, kápolnáját, és a XVII. században épült kertjét. Városnézésünk programjában a főtér Szt. Lőrinc temploma és a városháza is szerepel. Szállás.

4. NAP: LITOMYŠL – ŽDAR NAD SÁZAVOU – ZELENÁ HORA – BRNO

Ez a nap a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során fel­keresendő látványosságok mindegyike szerepel az UNESCO Világörökségek Listáján. Reggel érkezünk Litomyšl-be. A város központjában áll a csodaszép reneszánsz kastély, mely az UNESCO Világörökségei közé is felkerült. Ezt tekintjük meg. Az épületek külső díszítései érdekesek, de nagyon látványos a központi kastély szobáit bemutató túra is. Litomyšl-t elhagyva Ždar nad Sázavou felé vesszük az irányt. A város közelében egy újabb Világörökség fogad bennünket, a Nepomuki Szent János Zarándoktemplom. A Santini által tervezett templomot tíz kör­cikkből álló ambitus-gyűrű veszi körül, amelyet 5 ötszög alakú kápolna és 5 kapu szakít meg. Látványuk nagyon érdekes. Ennek megtekintése után foglaljuk el brnoi szállásunkat.

5. NAP: BRNO – PUNKVA – MACOCHA – OLOMOUC

Reggel Brnoban, az ország második legnagyobb városában tar­tunk gyalogos városnézést. Megtekintjük az Óvárosházát, a Piac teret, a Szent Péter és Pál-katedrálist. Ezt követően a Punkva-barlanghoz buszozunk. A Morva-karszt területén található barlang 2 szakaszra oszlik: az első egy hagyományos cseppkőbar­lang, ez beletorkollik egy kb. 150 m mély töbörbe, ami fantasz­tikusan szép. Ezután egy rövid sétával a csónakkikötőhöz érünk, ahol elektromos csónakba kell beszállni. A csónaktúra egy hatal­mas barlangkapun keresztül egy gyönyörű tóban ér véget. Ezután megyünk a Macocha-szakadékhoz. A közel 140 m mély szakadék tulajdonképpen a barlang tetejének beszakadásával jött létre, nevének eredete egy népszerű legendából származik, misze­rint a közeli Vilémovice faluban élő fiút, mostohaanyja bedobta a szakadékba, azonban a fiú szerencséjére egy ágon fennakadt és élve kecmergett vissza a faluba, ahol szétkürtölte a gyaláza­tos esemény hírét, mire a mostoha (cseh nyelven „macocha”) a megtorlástól való félelmében belevetette magát a szakadékba. A szakadék felső részére a parkolóból könnyű sétával elérhető platformot építettek, ahonnan elénk tárul a lenyűgöző mélység. Ezt követően Olomoucba utazunk, itt lesz a szállásunk is. Prága után itt találhatók a legsűrűbben műemlékek, történelmi épü­letek, valamint itt áll az ország második legrégebbi egyeteme. Városnézés, mely során megtekintjük a Szentháromság oszlopot a főtéren, mely bekerült az Világörökségek közé. Nagyon kecses toronnyal rendelkezik a városháza, látványos az érseki székesegyház is, hogy csak pár műemléket emeljünk ki a városnézé­sünkből. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: OLOMOUC – KROMERIZ – TRENCSÉN – BP.

Reggeli után hazaindulunk. Útközben első megállónk Kromerizben lesz. A város Közép-Morvaország kulturális cent­ruma, melyet 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választottak. A városközpont a főtérrel, a Püspöki palotával, valamint az ehhez tartozó a palotakerttel és a rene­szánsz-barokk virágoskerttel, az UNESCO a Világörökségei közé tartoznak (külső fotózás). Hazaúton megállunk Trencsénben (Szlovákia), mely talán a legszebb várral büszkélkedhet a Vág mentén. A településhez az egykori kiskirály, Csák Máté neve köt­hető. Megnézzük a város fölé magasodó várat, majd folytatjuk utunkat Magyarország felé. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Punkva-barlang210 CZK
Kromeriz virágoskert110 CZK
Lednice240 CZK
Trencsényi vár6 €
Prachovi sziklák90 CZK
Adrsbahi sziklák120 CZK
Kutna Hora - Csontkápolna100 CZK
Kutna Hora - Szt. Borbála120 CZK
Náchod várkastély (teljes túra)330 CZK
Litomysil kastély160 CZK
Napomuki Szent János Zarándoktemplom80 CZK
kisvonat140 CZK

Belépők ára: kb.: 1700 CZK + 6 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Győr Felszálló Kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Dusik Zsuzsanna
Budapest
2020.09.15

Most utaztunk először a Proko Travellel. Nagyon jól össze állított program. Nagyon tetszik, hogy ennyi természeti látnivalót tartalmaz az út. Az idegenvezető maximálisan felkészült volt. Összességében mindennel megvoltunk elégedve.

 • 4.8
Török Attila Ferencné
Kecskemét
2020.09.14

Szöveg nélkül

 • 5.0
Oláh Csilla
Baja
2020.09.08

Gyönyörű helyeken jártunk. Az idegenvezető kiváló helyismerettel, humorral és segítőkészséggel rendelkezik. A busz tiszta és biztonságos, udvarias, jó sofőr. Nyugodt!!! :) Mind a 3 szállás tiszta volt. A személyzet udvarias, segítőkész. Minden rendben ment. Az ellátás kiváló, finom és bőséges. Túl sok. :) Csak így tovább. GRATULÁLUNK ÖNÖKNEK! Még utazunk a ProkoTravellel.

 • 5.0
Szilágyi Miklósné
Gyöngyös
2020.09.06

Szöveg nélkül

 • 5.0
Simonová Judita
Szlovákia
2020.09.05

Szöveg nélkül

 • 4.5
Fné Hollósi Éva
Dunaújváros
2020.09.04

Szöveg nélkül

 • 4.3
Szeverényi Józsefné
Salgótarján
2020.09.03

Kádár Zsoltnak köszönheti az iroda, hogy törzsutasuk leszünk. F.várnál azok vagyunk, 49 úton voltunk már velük. Tematikusan jól szervezett program, elegendő idő minden látnivalóra. Zsolt fantasztikus tudással, nagyon jó humorral rendelkezik. 5*-ot adok!!! A busz kényelmes, nagyon rendben volt, tisztán tartott. A sofőr kedves, udvarias, biztonságosan vezet, nagy helyismerettel rendelkezik. A szállás kategóriájának megfelelő volt, kiemelkedően szép volt az olomuci***!! Az étkezéssel is minden rendben volt, itt is kiemelkedett az olomuci ***.

 • 5.0
Bulyákné Éberth Anna
Délegyháza
2020.09.03

Szöveg nélkül

 • 5.0
dr. Kürti Károly
Kiskunfélegyháza
2020.09.02

Szöveg nélkül

 • 5.0
Nahóczki Adrienn
Szolnok
2020.09.02

Szöveg nélkül

 • 5.0
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Prága - Lednice – Brno – Karlovy Vary – Kutna Hora - Telc

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Május 11. 4 nap 69 400 Ft
Június 13. 4 nap 69 400 Ft

További 7 időpont

Kinyomtatom a programot
Kirándulás a Cseh Paradicsomba úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Prága - Lednice – Brno – Karlovy Vary – Kutna Hora - Telc

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Május 11. 4 nap 69 400 Ft
Június 13. 4 nap 69 400 Ft

Utazások hasonló időpontban

Fehér éjszakák
Stockholm – Tallinn – Riga – Kaunas – Malmö – Berlin

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Június 02. 9 nap 247 000 Ft
Június 20. 9 nap 247 000 Ft
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Május 28. 7 nap 409 500 Ft
Július 29. 7 nap 452 000 Ft
Szentpétervár - Moszkva
Városnézés - Petrodvorec - Téli Palota - Carszkoje Szelo

Előfoglalási kedvezmény!

Május 21. 8 nap 319 000 Ft
Május 21. 8 nap 376 000 Ft

Utazások hasonló árban

Vigyük kirándulni gyerekeinket, unokáinkat!
Legoland, Dinópark, St. Gilgen hajózás

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Június 27. 5 nap 118 000 Ft
Augusztus 11. 5 nap 124 000 Ft
Lengyel - szlovák mozaik
Zólyom - Lomnic - Csorba-tó - Zakopane - Krakkó

Előfoglalási kedvezmény!

Július 01. 6 nap 105 000 Ft
Augusztus 05. 6 nap 105 000 Ft
Élmények a Fekete hegyek országában
Újvidék - Kotor - Szarajevó - Mostar - Durmitor Nemzeti Park

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Május 11. 6 nap 130 000 Ft
Június 18. 6 nap 145 500 Ft
Százszorszép Szászország
Valtice - Drezda - Meissen - Pirna - Königstein - Wroclaw

Előfoglalási kedvezmény!

Július 28. 6 nap 144 000 Ft
Szeptember 16. 6 nap 144 000 Ft
Túrázás Ausztria zöld szívében
Erlaufsee, Puchberg, Mariazell - Ötschergraben

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Május 26. 5 nap 121 000 Ft
Szeptember 04. 5 nap 121 000 Ft