Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 09 - 13. 92 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 08 - 12. 92 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 02 - 06. 92 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Különleges sziklák és homokkövek
·  Kelet-Csehország különleges városai
·  Barlangtúra és más természeti különlegességek
·  Kirándulást, túrázást szeretőknek ajánljuk

"A Paradicsom elnevezés egyáltalán nem túlzás. Mesebeli sziklavidékeken, elragadó városkákban járunk. Sőt, egy nem mindennapi barlangtúrán is részt veszünk."
Kádár Zsolt – Idegenvezető, a program összeállítója

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – LEDNICE – KOLIN

Reggel indulás, rajkai határátlépés után érkezünk Szlovákiába. A Dunán átkelve Pozsony látképe tárul elénk, majd a cseh határt átlépve megérkezünk Lednice-be, mely egyben első világ­örökségi helyszínünk. Az angol gótika és a romantikus stí­lus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fakidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Ezt köve­tően továbbutazunk Kolinba. Lenyűgöző látványt nyújt a város díszkutas főtere a gazdagon díszített polgárházakkal és hatal­mas tornyos városházával. Csodálatos a gótikus St. Bertalan templom is. Rövid séta a belvárosban, majd elfoglaljuk az itt lévő szállásunkat. (3 éj)

2. NAP: CSEH PARADICSOM – HRADEC KRALOVE

Reggeli után elutazunk a Cseh Paradicsom területére. Cesky Raj az ország elsőként védetté nyilvánított területe, mely nemrég felke­rült az UNESCO geoparkjainak listájára. A terület ma Csehország egyik szimbóluma, az ország leglátogatottabb térségei közé tar­tozik. Közép-Európában sehol máshol nem található olyan hely, ahol néhány kilométeren belül ilyen változatos táj látványa fogadná a turistákat. A Cseh Paradicsom déli határán emelkednek a Prachovi sziklák (Porladó sziklák), ez a terület egyik legfrekven­táltabb turistaközpontja. Ezt követően Jičin irányába folytatjuk utunkat. Ki ne ismerné a jičini bíró és Rumcájsz kalandjait? Jičín főtere a legszebb látnivaló. A Szent Jakab templom és a már emlí­tett, 52 méter magas torony, illetve a teret övező árkádos, rene­szánsz és barokk stílusú házak határozzák meg leginkább a tér sajátos karakterét. Megnézzük kívülről Wallenstein gróf kastélyát, aki a 30 éves háború nagy hadvezére volt. Ezt követően Hradec Kraloveba buszozunk. A város hagyományosan a cseh királynék városa, egyben Kelet-Bohémia egyik turisztikai és kulturális köz­pontja, mely egyedi panorámával rendelkezik. Az óvárosban több építészeti stílus keveredése figyelhető meg. Városnézésünk után visszatérünk előző napi szállásunkra.

3. NAP: ADRŠPACHI HOMOKKÖVEK – NACHOD

A mai napon Csehország egyik leglátogatottabb termé­szeti nevezetessége a célpont. A lengyel határ közelében elte­rülő Adršpach–teplicei homokkő sziklavidék lenyűgöző tájára utazunk, amely kedvelt úti cél a turisták számára. Adršpach, Janovice, Skály és Teplice nad Metuji települések által hatá­rolt terület a leglátogatottabb. A két névadó településhez tar­tozik egy-egy ún. homokkő sziklaváros. A víz és a szél eróziós munkájának köszönhetően az egykor vélhetőleg egységes homokkőtömb az évmilliók során lepusztult, feldarabolódott. Itt túrázunk, melyhez megfelelő öltözet, különösen gumitalpú-vagy túracipő szükséges. A jól kiépített és kitáblázott turistaösvények, helyenként létrák teszik változatossá a haladást. A túra nagyjából 3–4 órát vesz igénybe. Kirándulásunk után Nachodra utazunk, ahol városnézésünk keretében megtekint­jük a XIII. században épült várkastélyt. Szobáinak festményei és rokokó stukkói különösen szépek. A gyalogos nézésünk prog­ramjában a Főtér Szt. Lőrinc temploma és a Városháza is szere­pel. Szállás a már megszokott helyen.

4. NAP: PUNKVA-BARLANG – MACHOCA-SZAKADÉK – OLOMOUC

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és a Punkva-barlanghoz buszozunk. A Morva karszt területén található barlang 2 szakaszra oszlik: az első egy hagyományos cseppkőbarlang, ez beletorkollik egy kb. 150 m mély töbörbe, ami fantasztiku­san szép. Ezután egy rövid sétával a csónakkikötőhöz érünk, ahol elektromos csónakba kell beszállni. A csónaktúra hatalmas barlangkapun keresztül egy gyönyörű tóban ér véget. Ezután megyünk a Macocha-szakadékhoz. A közel 140 m mély szaka­dék tulajdonképpen a barlang tetejének beszakadásával jött létre, nevének eredete egy népszerű legendából származik, miszerint a közeli Vilémovice faluban élő fiút, mostohaanyja bedobta a szakadékba, azonban a fiú szerencséjére egy ágon fennakadt és élve kecmergett vissza a faluba, ahol szétkür­tölte a gyalázatos esemény hírét, mire a mostoha (cseh nyelven „macocha”) a megtorlástól való félelmében belevetette magát a szakadékba. A szakadék felső részére a parkolóból könnyű sétával elérhető platformot építettek, ahonnan elénk tárul a lenyűgöző mélység. Ezt követően Olomoucbe utazunk, itt lesz a szállásunk is. Prága után itt találhatók a legsűrűbben műemlé­kek, történelmi épületek, valamint itt áll az ország második leg­régebbi egyeteme. Városnézés, majd szálláshely elfoglalása.

5. NAP: KROMĚŘÍŽ – TRENCSÉNY – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Első megállónk Kroměřížben lesz. Történelmi központja a főtér és a mellette álló Püspöki palota területe, a palotakerttel és a közelben található rene­szánsz-barokk virágoskerttel, melyet 1998-ban az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított (külső fotózás). A város Közép- Morvaország kulturális centruma és 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották. Hazaúton, már Szlovákiában, megállunk Trencsényben, mely a Vág mentén talán a legszebb várral büszkélkedik. A településhez az egy­kori kiskirály, Csák Máté neve köthető. Megnézzük a város felett magasodó várat, majd folytatjuk utunkat Magyarország felé. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Punkva-barlang210 CZK
Kromeriz vár90 CZK
Lednice230 CZK
Trencsényi vár5,50 €
Cseh paradicsom sziklák70 CZK
Adherspahi sziklák120 CZK
kisvonat140 CZK

Belépők ára összesen kb. 6 € valamint 860 CZK.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Gagyi Pálffy Györgyné
Budapest
2018.08.04

A program tartalmas, látványos, időben is kivitelezhető. Az idegenvezető nagytudású, tartósan meg tudja ragadni a figyelmet. Rendben volt a busz, a sofőr udvarias és szolgálatkész.

 • 4.5
Ladányi Imre
Budapest
2018.08.02

Gyönyörű tájakon túráztunk, és eddig ismeretlen városokban jártunk. Az idegenvezető profi, rengeteg történelmi ismerettel el lettünk látva. Jól működött a busz, a buszvezető mindig időben volt az adott helyen.

 • 5.0
Kocsis Zsuzsanna
Budapest
2018.07.30

Jól összerakott és szervezett program, teljesíthető "kihívásokkal". 5 csillagos idegenvezető! Tiszta autóbusz udvarias és segítőkész vezetővel.

 • 5.0
Csendes Zsuzsa
Szeged
2018.07.29

Gyönyörű tájakat ismertünk meg! Az idegenvezető nagytudású, szórakoztató, jól összefogja a csoportot. A gépkocsivezető udvarias, biztonságosan vezet, a vidéki transzfer pedig szinte "házhoz jön".

 • 4.8
Fehér István
Kecskemét
2018.07.27

Nagytudású idegenvezető! Ritka, hogy valaki reggeltől estig tud beszélni. Nagyon jó volt a sofőr is, előzékeny. Jó volt a szállás és az étkezés.

 • 5.0
Lipcsei Józsefné
Budapest
2018.07.26

Gyönyörű, fantasztikus helyeken jártunk! Az idegenvezető hibátlan és felkészült, már volt szerencsénk vele utazni. A gépkocsivezető udvarias és türelmes. A szállás megfelelő, az étkezés is nagyon jó volt!

 • 5.0
Sütő Mária
Budapest
2018.07.25

Kitűnő idegenvezetés!! Nagyon lényeges, hogy az idegenvezető jó humorú, türelmes és művelt. A gépkocsivezető szolgálatra kész, nagyon biztonságosan vezet és udvarias!

 • 5.0
Gubacsi Nikoletta
Budapest
2018.07.24

Nagyon különlegesek voltak a kirándulások és a túrák! Az idegenvezető óriási forma. Rajong Csehországért, és ez érződött a munkáján is. Szívesen utaznánk még vele. Kényelmes volt a busz. A gépkocsivezető szinte észrevétlenül tette a dolgát. Figyelt a jó hőmérsékletre, és biztonságosan vezetett. A szállás tökéletesen megfelet a célnak, különleges hangulata volt! Óriási adagokat adtak az étkezésekkor, és minden nagyon finom volt.

 • 5.0
Dr. Kuti Mária
Budapest
2018.07.23

Nagyon jó út volt gyönyörű természettel! Az idegenvezető kiváló volt, kedves és jó humorú. Mindenkivel törődött.

 • 4.8
Bedőcsné Dávid Mária
Budapest
2017.08.13

Negyedik éve, így negyedik alkalommal voltunk a férjemmel PROKO úton. Ahogy eddig, most is megkaptuk mindazt, amit vártunk. Sőt Kádár Zsoltnak köszönhetően egy bónusz helyre Náchodra is eljutottunk és láttunk két medvét! Jól debütált ez az új út. Igaz, sajnos a részvételi jegyen nem volt feltüntetve az összes megtekintésre kerülő látványosság belépője. Ez egy kis gondot okozott, de Zsolt segítségével az első adandó alkalommal tudtunk még koronát váltani. Már most várjuk, hogy megkapjuk jövő év elején az új katalógust és kiválasszuk a következő utat.

 • 5.0
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Prága - Lednice – Brno – Karlovy Vary – Kutna Hora - Telc
Október 20. 4 nap 66 000 Ft
Október 31. 4 nap 66 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Cseh paradicsom kirándulás úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Prága - Lednice – Brno – Karlovy Vary – Kutna Hora - Telc
Október 20. 4 nap 66 000 Ft
Október 31. 4 nap 66 000 Ft