Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 11 - 16. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 01 - 06. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 05 - 10. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 22 - 27. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  A különleges sziklák és homokkövek
·  Barlangtúra és más természeti különlegességek
·  A legérdekesebb kelet-cseh városok meglátogatása
·  Változatos programok, köztük 6 Világörökség

"A Paradicsom elnevezés egyáltalán nem túlzás. Mesebeli sziklavidékeken, elragadó városkákban járunk. Sőt, egy nem mindennapi barlangtúrán is részt veszünk."
Kádár Zsolt – Idegenvezető, a program összeállítója


Cseh paradicsom körutazásunk főként természeti látnivalókat mutat be, így biztonsággal ajánljuk. Csehországban az elmúlt két hétben a megbetegedések száma fokozatosan csökken.

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – LEDNICE – KUTNA HORA – KOLIN

Reggel indulás, rajkai határátlépés után érkezünk Szlovákiába. A Dunán átkelve Pozsony látképe tárul elénk, majd a cseh határt átlépve megérkezünk Lednicébe, mely egyben első világörökségi helyszínünk. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fakidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Ezt követően tovább utazunk és Kutná Hora látványosságait keressük fel. Megtekintjük a csodaszép Szent Borbála-katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus-székesegyházzal vetekszik. A város peremén található egy csontkápolna, ez érdekes, de kicsit meghökkentő is. Utolsó állomásunk Kolin lesz. Rövid séta a belvárosban, majd elfoglaljuk szállásunkat .

2.     NAP: KOLIN – CSEH PARADICSOM - JIČIN – HRADEC KRALOVE

Reggeli után folytatjuk a városnézést Kolinban. Lenyűgöző látványt nyújt a város díszkutas főtere a gazdagon díszített polgárházakkal és hatalmas tornyos városházával. Csodálatos a gótikus Szt. Bertalan templom is. Ezután elutazunk a Cseh Paradicsom területére. Cesky Raj az ország elsőként védetté nyilvánított területe, mely nemrég felkerült az UNESCO geoparkjainak listájára. A terület ma Csehország egyik szimbóluma, az ország leglátogatottabb térségei közé tartozik. Közép-Európában sehol máshol nem található olyan hely, ahol néhány kilométeren belül ilyen változatos táj látványa fogadná a turistákat. A Cseh Paradicsom déli határán emelkednek a Prachovi sziklák (Porladó sziklák), ez a terület egyik legfrekventáltabb turistaközpontja. Ezt követően Jičin irányába folytatjuk utunkat. Ki ne ismerné a jičini bíró és Rumcájsz kalandjait? Jičín főtere a legszebb látnivaló. A Szent Jakab templom és az 52 méter magas torony, illetve a teret övező árkádos, reneszánsz és barokk stílusú házak határozzák meg leginkább a tér sajátos karakterét. Megnézzük kívülről Wallenstein gróf kastélyát, aki a 30 éves háború nagy hadvezére volt. Ezt követően Hradec Královéba buszozunk. A város hagyományosan a cseh királynék városa, egyben Kelet-Bohémia egyik turisztikai és kulturális központja, mely egyedi panorámával rendelkezik. Az óvárosban több építészeti stílus keveredése figyelhető meg. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

3. NAP: TEPLICE - ADRŠPACH - NACHOD

A mai napon Csehország egyik leglátogatottabb természeti nevezetessége a célpont. A lengyel határ közelében elterülő Adršpach–teplicei homokkő sziklavidék lenyűgöző tájára utazunk, amely kedvelt úti cél a turisták számára. Adršpach, Janovice, Skály és Teplice nad Metuji települések által határolt terület a leglátogatottabb. A két névadó településhez tartozik egy-egy ún. homokkő sziklaváros. A víz és a szél eróziós munkájának köszönhetően az egykor vélhetőleg egységes homokkőtömb az évmilliók során lepusztult, feldarabolódott. Itt túrázunk, melyhez megfelelő öltözet, különösen gumitalpú- vagy túracipő szükséges. A jól kiépített és kitáblázott turistaösvények, helyenként létrák teszik változatossá a haladást. A túra nagyjából 3-4 órát vesz igénybe. Kirándulásunk után Náchodra utazunk, ahol megtekintjük a XIII. században épült várkastélyt, amely egyike azon 3 cseh kastélynak, melyeknek udvarában medvék láthatók. Megtekintjük a kastély loggiás udvarát, kápolnáját, és a XVII. században épült kertjét. Városnézésünk programjában a főtér Szt. Lőrinc temploma és a városháza is szerepel. Szállás.

4. NAP: LITOMYŠL – ŽDAR NAD SÁZAVOU - ZELENÁ HORA – BRNO

Ez a nap a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során felkeresendő látványosságok mindegyike szerepel az UNESCO Világörökségek Listáján. Reggel érkezünk Litomyšl-be. A város központjában áll a csodaszép reneszánsz kastély, mely az UNESCO Világörökségei közé is felkerült. Ezt tekintjük meg. Az épületek külső díszítései érdekesek, de nagyon látványos a központi kastély szobáit bemutató túra is. Litomyšl-t elhagyva Ždar nad Sázavou felé vesszük az irányt. A város közelében egy újabb Világörökség fogad bennünket, a Nepomuki Szent János Zarándoktemplom. A Santini által tervezett templomot tíz körcikkből álló ambitus-gyűrű veszi körül, amelyet 5 ötszög alakú kápolna és 5 kapu szakít meg. Látványuk nagyon érdekes. Ennek megtekintése után foglaljuk el brnoi szállásunkat.

5. NAP: BRNO – PUNKVA – MACOCHA – OLOMOUC

Reggel Brnoban, az ország második legnagyobb városában tartunk gyalogos városnézést. Megtekintjük az Óvárosházát, a Piac teret, a Szent Péter és Pál-katedrálist. Ezt követően a Punkva-barlanghoz buszozunk. A Morva-karszt területén található barlang 2 szakaszra oszlik: az első egy hagyományos cseppkőbarlang, ez beletorkollik egy kb. 150 m mély töbörbe, ami fantasztikusan szép. Ezután egy rövid sétával a csónakkikötőhöz érünk, ahol elektromos csónakba kell beszállni. A csónaktúra egy hatalmas barlangkapun keresztül egy gyönyörű tóban ér véget. Ezután megyünk a Macocha-szakadékhoz. A közel 140 m mély szakadék tulajdonképpen a barlang tetejének beszakadásával jött létre, nevének eredete egy népszerű legendából származik, miszerint a közeli Vilémovice faluban élő fiút, mostohaanyja bedobta a szakadékba, azonban a fiú szerencséjére egy ágon fennakadt és élve kecmergett vissza a faluba, ahol szétkürtölte a gyalázatos esemény hírét, mire a mostoha (cseh nyelven „macocha”) a megtorlástól való félelmében belevetette magát a szakadékba. A szakadék felső részére a parkolóból könnyű sétával elérhető platformot építettek, ahonnan elénk tárul a lenyűgöző mélység. Ezt követően Olomoucba utazunk, itt lesz a szállásunk is. Prága után itt találhatók a legsűrűbben műemlékek, történelmi épületek, valamint itt áll az ország második legrégebbi egyeteme. Városnézés, mely során megtekintjük a Szentháromság oszlopot a főtéren, mely bekerült az Világörökségek közé. Nagyon kecses toronnyal rendelkezik a városháza, látványos az érseki székesegyház is, hogy csak pár műemléket emeljünk ki a városnézésünkből. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: OLOMOUC – KROMERIZ – TRENCSÉN – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Útközben első megállónk Kromerizben lesz. A város Közép-Morvaország kulturális centruma, melyet 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választottak. A városközpont a főtérrel, a Püspöki palotával, valamint az ehhez tartozó a palotakerttel és a reneszánsz-barokk virágoskerttel, az UNESCO a Világörökségei közé tartoznak (külső fotózás). Hazaúton megállunk Trencsénben (Szlovákia), mely talán a legszebb várral büszkélkedhet a Vág mentén. A településhez az egykori kiskirály, Csák Máté neve köthető. Megnézzük a város fölé magasodó várat, majd folytatjuk utunkat Magyarország felé. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Punkva-barlang210 CZK
Kromeriz virágoskert110 CZK
Lednice240 CZK
Trencsényi vár6 €
Prachovi sziklák90 CZK
Adrsbahi sziklák120 CZK
Kutna Hora - Csontkápolna100 CZK
Kutna Hora - Szt. Borbála120 CZK
Náchod várkastély (teljes túra)330 CZK
Litomysil kastély160 CZK
Napomuki Szent János Zarándoktemplom80 CZK
kisvonat140 CZK

Belépők ára: kb.: 1700 CZK + 6 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Győr Felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Győr Felszálló Kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Fehér Dénesné
Nagyatád
2019.05.21

Köszönöm és nagy örömömre szolgált, hogy az Önök szervezésében utazhattam. Utazásaim során még ilyen felkészült, mindent a részt vevőkért dolgozó idegenvezetőhöz mint Kádár Zsolt, nem volt szerencsém! Utas társaimtól hallottam, hogy nem csak ezen az úton -ezzel nem kisebbítve a munkáját- hasonló felkészültségű idegenvezetők állnak "szolgálatban". Remélem még utazunk együtt és a véleményem is marad. Üdvözlettel Fehér Dénesné

 • 5.0
Gagyi Pálffy Györgyné
Budapest
2018.08.04

A program tartalmas, látványos, időben is kivitelezhető. Az idegenvezető nagytudású, tartósan meg tudja ragadni a figyelmet. Rendben volt a busz, a sofőr udvarias és szolgálatkész.

 • 4.5
Ladányi Imre
Budapest
2018.08.02

Gyönyörű tájakon túráztunk, és eddig ismeretlen városokban jártunk. Az idegenvezető profi, rengeteg történelmi ismerettel el lettünk látva. Jól működött a busz, a buszvezető mindig időben volt az adott helyen.

 • 5.0
Kocsis Zsuzsanna
Budapest
2018.07.30

Jól összerakott és szervezett program, teljesíthető "kihívásokkal". 5 csillagos idegenvezető! Tiszta autóbusz udvarias és segítőkész vezetővel.

 • 5.0
Csendes Zsuzsa
Szeged
2018.07.29

Gyönyörű tájakat ismertünk meg! Az idegenvezető nagytudású, szórakoztató, jól összefogja a csoportot. A gépkocsivezető udvarias, biztonságosan vezet, a vidéki transzfer pedig szinte "házhoz jön".

 • 4.8
Fehér István
Kecskemét
2018.07.27

Nagytudású idegenvezető! Ritka, hogy valaki reggeltől estig tud beszélni. Nagyon jó volt a sofőr is, előzékeny. Jó volt a szállás és az étkezés.

 • 5.0
Lipcsei Józsefné
Budapest
2018.07.26

Gyönyörű, fantasztikus helyeken jártunk! Az idegenvezető hibátlan és felkészült, már volt szerencsénk vele utazni. A gépkocsivezető udvarias és türelmes. A szállás megfelelő, az étkezés is nagyon jó volt!

 • 5.0
Sütő Mária
Budapest
2018.07.25

Kitűnő idegenvezetés!! Nagyon lényeges, hogy az idegenvezető jó humorú, türelmes és művelt. A gépkocsivezető szolgálatra kész, nagyon biztonságosan vezet és udvarias!

 • 5.0
Gubacsi Nikoletta
Budapest
2018.07.24

Nagyon különlegesek voltak a kirándulások és a túrák! Az idegenvezető óriási forma. Rajong Csehországért, és ez érződött a munkáján is. Szívesen utaznánk még vele. Kényelmes volt a busz. A gépkocsivezető szinte észrevétlenül tette a dolgát. Figyelt a jó hőmérsékletre, és biztonságosan vezetett. A szállás tökéletesen megfelet a célnak, különleges hangulata volt! Óriási adagokat adtak az étkezésekkor, és minden nagyon finom volt.

 • 5.0
Dr. Kuti Mária
Budapest
2018.07.23

Nagyon jó út volt gyönyörű természettel! Az idegenvezető kiváló volt, kedves és jó humorú. Mindenkivel törődött.

 • 4.8
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Prága - Lednice – Brno – Karlovy Vary – Kutna Hora - Telc
Március 12. 4 nap Előzetes helyfoglalás
Április 22. 4 nap Előzetes helyfoglalás

További 9 időpont

Kinyomtatom a programot
Kirándulás a Cseh Paradicsomba úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Prága - Lednice – Brno – Karlovy Vary – Kutna Hora - Telc
Március 12. 4 nap Előzetes helyfoglalás
Április 22. 4 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló időpontban

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Szarajevó – Mostar – Neum nyaralás – Dubrovnik – Plitvice
Május 02. 7 nap Ár: hamarosan
Június 04. 7 nap Ár: hamarosan
Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn
Július 20. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Olaszország legszebb látnivalói
Aqueila - Firenze - Pisa - Róma - Orvieto - Assisi - San Marino - Bologna - Miramare kastély
Június 02. 9 nap Előzetes helyfoglalás
Augusztus 23. 9 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló árban

Párizs ínyenceknek
Párizs – Versailles – Fontainebleau – Giverny – Eurodisney
Szeptember 24. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Szeptember 25. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Látványosságok az Egyenlítő mentén
Kolumbia – Ecuador – Galapagos
Október 28. 14 nap Ár: hamarosan
Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Május 17. 7 nap Ár: hamarosan
Július 12. 7 nap Ár: hamarosan
Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Június 06. 8 nap Ár: hamarosan
Augusztus 06. 8 nap Ár: hamarosan
Túrázások Szlovéniából
Kranjska Gora - Kozjak vízesés - Bled - Fusine
Június 04. 5 nap Ár: hamarosan
Június 04. 5 nap Ár: hamarosan