Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 29 - Augusztus 05. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Aktív gejzírek és káprázatos vízesések testközelből
·  Izland teljes körbejárása gleccsertől vulkánig
·  Hajókirándulás és bálnales a sarkkörnél
·  Fürdőzés a gőzölgő Kék Lagúnában

A nyugalom és a szabadság páratlan. Mindeközben testközelben érződik a természeti erők mozgása: ropogó gleccser, bugyogó forró víz, sziszegve feltörő gáz...
Prónay Gyula – A Proko Travel tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (12)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – REYKJAVÍK

Indulás várhatóan a délutáni órákban Budapestről, este érkezés a keflavíki repülőtérre. Bepakolunk az autóbuszunkba és indulunk a szállásunkra. A késői érkezés miatt ezen a napon nincs vacsora.

2. NAP: ARANY KÖRÚT – DÉLI PART – HVOLSVOLLUR

Elkezdjük a sziget körbekerülését. Reggel indulunk az Arany Körútra. Meglátogatjuk a Thingvellir Nemzeti Parkot, amely az UNESCO Világörökségi Listáján szerepel, ez egyben Izland legelső nemzeti parkja is. Utunk során híres gejzíreket és víz­eséseket csodálhatunk meg. A Strokkur nevű gejzírt pél­dául kb. 7 percenként láthatjuk működés közben, amikor kb. 40 méteres magasságra lövelli ki a forró vizet. Izland iko­nikus vízesését, a Gullfoss-t (Arany vízesés) szintén megnéz­zük. Ezután továbbutazunk a déli partra. Útközben láthatunk 2 csodaszép vízesést; a Seljalandfoss-t és a Skogafoss-t. Ezt követően megtekintjük a híres feketehomokos Reynisfjarara tengerparti szakaszt. Itt, ha szerencsével járunk, láthatunk néhányat Izland nem hivatalos nemzeti madarából, a lundából. Szállás Hvolsvollur közelében.

3. NAP: SKAFTAFELL – JÖKULSARLON

Első megállónk a Skaftafell Nemzeti Park lesz, amely a Vatnajökull Nemzeti Park része. Itt a legfontosabb látnivalók a gleccserek. Skaftafell látványát sokszor az Alpokhoz hason­lítják, melyről Ön is meggyőződhet. Gyönyörködhetünk a Svartifoss vízesésben, amely fekete bazaltoszlopairól híres. Innen ered a neve is, Fekete vízesés. Ez a vízesés adta az ihle­tet a fővárosi Hallgrímskirkja templomhoz. Következő megál­lónk Izland talán legkülönlegesebb látnivalója, a Jökursárlón gleccserlagúna lesz. Ez Izland egyik legmélyebb tava is a maga 248 méterével. Itt lehetőség lesz fakultatív kb. fél­órás kirándulásra, egy kétéltű hajóval a jéghegyek között. Fakultatív hajózás: 50 € (helyszínen fizetendő), de előre kell foglalnunk. Programunk végén tovább utazunk Hornafjördur régióba, ahol szállásunk is lesz.

4. NAP: KELETI FJORDOK – HALLORMSSTADUR – EGILSSTAÐIR

Ezen a napon a Keleti fjordok ismeretlen földjét járjuk be. A partvidék helyett azonban a belső területeket fedezzük fel. Itt található a Hallormsstadur-völgy és a Lagarfljot-tó. A legen­dák szerint ezen a részen egy tengeri szörny élt. Itt láthatjuk a sziget legnagyobb kiterjedésű erdős régióját is. Ennek a napnak egyik legszebb látnivalója lesz a Hengifoss vízesés, ezt követően Egilsstadirba utazunk, ahol a szállásunk lesz.

5. NAP: EGILSSTAÐIR– MYVATN-TÓ – GODAFOSS – AKUREYRI

Reggelit követően a Myvatn-tóhoz indulunk. A tó aktív vul­kanikus területen helyezkedik el, mivel a Katla vulkán nincs tőle messze. A tó közelében felfedezzük az örökké forrongó Námafjall geotermikus területet, amely meleg vizű források­ból, fumarolákból (olyan nyílás a földkérgen, amelyen keresztül gőz és gázok törnek a felszínre) és iszapmedencékből áll. Látni fogjuk Dimmuborgir láva alkotta sziklaformációt is, amely mai arculatát egy 2.300 évvel ezelőtti vulkánkitörésnek köszönheti. Változatos domborzatát kőhalmok, üregek és barlangok tar­kítják. Ez a régió azonban nem csak a vulkanikus aktivitásáról híres, hanem gazdag madárvilágáról is. Következő megállónk az Istenek vízesése, a Goðafoss lesz. Ez Izland egyik leglátvá­nyosabb vízesése: a Skjálfandafljót folyó zuhan alá 12 méte­res magasságból. Programunk végén Akureyribe utazunk, ahol szállásunk lesz ezen az estén.

6. NAP: AKUREYRI – HRAUNFOSSAR – BARNAFOSS – BORGARNES

Délelőtt Akureyriben gyalogos városnézés. A kis halászfalu Izland leghosszabb fjordjának, a 60 km hosszú Eyjafjörður végén fek­szik. Itt fakultatív bálnalesre lesz lehetőség 80 € (helyszínen fizetendő), de előre kell foglalnunk. Egy életre szóló élményt nyújt ezeknek a hatalmas teremtményeknek a látvá­nya. Utunk ezt követően a Hraunfossar vízeséshez vezet, amely egy ritka természeti jelenség. Egy földalatti hideg vizű forrás utat törve a felszínre, apró vízesések formájában sebesen zuhan alá a Hvita folyóba. Következő állomásunk a Barnafoss vízesés lesz. A Barnafoss név jelentése „Gyerekek vízesése”, amelyhez egy régi izlandi monda kapcsolódik. Idegenvezetőnk természetesen ezt is elmeséli. Folytatjuk utunkat Borgarnesbe, ahol szállásunk lesz.

7.NAP: BORGARNES – THINGVELLIR – REYKJAVÍK

Délre indulunk ezen a napon Hvalfjördurba. Elmegyünk a Thingvellir Nemzeti Parkba, ahol 930-ban megalakult az izlandi parlament. Ezt követően visszamegyünk a fővárosba, ahol a nap hátralevő részében szabadprogram. Szállásunk ezen az estén Reykjavík közelében lesz.

8. NAP: REYKJAVÍK – KEFLAVIK – BUDAPEST

Reykjavíkba, reggel gyalogosan indulunk a városnézésre, mely során érintjük a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egyben. Ennek különleges hom­lokzata nem kis munkával a dán Henning Larsen Architects, a dán-izlandi médiaművész-látványtervező, Olafur Eliasson irányításával valósult meg. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhet­jük az Alþingot (parlament), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Lesz szabadprogram is. Délután buszra szállunk és a híres Kék Lagúnához megyünk. A Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő és a láván felhevült tengervíz jótékony hatására a helyiek jöttek rá és az 1980-as években létre hoztak egy nyil­vános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. A belépő 80 € Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható. Fürdés után transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan a hajnali órákban.

Belépő nincs, csak fakultatív programok.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Szila Laura
Szentes
2019.09.30

Nagyon tartalmas utazásban vettünk részt a Proko Travel útján. Aki minden fakultatív programon részt kíván venni, az sűrű napokra kell számítson, de minden perce valóban élvezetes. Ugyanakkor nem éreztük, hogy hajtottak volna minket, átgondoltan szervezett volt a programunk időbeosztása, a korosabbaknak is jutott idő kényelmesen mindent bejárni. A fjordok, a vulkánok, a gleccserek és a vízesések sok-sok fotózni valót nyújtottak, ez egy valóban egyedi utazási csemege, semmilyen más országhoz sem hasonlítható. Annira lenyűgöző és különleges itt a természet, hogy olyan utasoknak is ajánlanám, akik amúgy inkább a hagyományos városnézéseket kedvelik.

 • 4.8
Tatár Erzsébet
Szentendre
2019.09.25

Csodálatos utazásban vettünk részt. Lélegzetelállító, ahogy a vad és nyers természet csendjét szinte hallja az ember, de egyben biztonságos, békés és főleg teljesen egyedi ország. A helyiek barátságosak, szinte mindenki beszél angolul, Izland viszonylag még nincs elárasztva turistákkal, romlatlan, érintetlen. Az idegenvezető is nagyon színvonalas előadásokat tartott, kényelmes volt a kisbusz is, mindenkinek ajánlom ezt az utat.

 • 4.5
Molnár Ildikó
Budapest
2019.09.19

Valóban páratlan a környezet, az utas hallja a jéghegyek ropogását, érzi az elmondhatatlanul tiszta levegőt, látja a feltörő forró gejzírek és a leömlő vízesések sziszegő és robbanó hangját, ezt személyesen kell átélni. A csoport a teljes szigetet körbeutazta, nagyon gazdag és tartalmas a program. Az időjárással is szerencsénk volt, de esőkabátot mindenképpen tanácsos vinni. Illetve a helyi fogasztásra is érdemes az átlagnál többet szánni, mert Izland drága ország, de ezt mindenképpen látni kell.

 • 4.8
Séllei Attiláné
6723 Szeged, Kereszttöltés u. 20/B.
2018.10.04

Tisztelt Igazgató Úr! Köszönjük a LÁZÁR DÁVID idegenvezetőt az izlandi utunkon /09.01-09.08-ig/. Sok gyönyörűséget, különlegességeket láttunk, örülök, hogy a résztvevője lehettem. A Dávid egy nagyszerű, remek EMBER, még az isten is idegenvezetőnek teremtette. Segítőkész, kedves, halálpontos és mindig a toppon van. Üdvözlettel: Séllei Attiláné utas

 • 5.0
Szombathy Gábor
Nagykanizsa
2018.09.23

Ez az izlandi volt életem első idegenvezetős, csoportos körutazása. Eddig inkább önállóan indultam útnak, de úgy gondolom, hogy Izland egy olyan ország, ahol sokkal többet kaphat az ember egy csoportos úttól, mintha egyénileg vágna neki. Ami viszont meglepett, az a kinti árak. Hallottam róla, de ilyenekre nem igazán számítottam. Érdemes befizetni a félpanzióra, mert egyénileg sem tudja az ember olcsóbban megúszni az étkezést. A fakultatív programok közül a jéghegyek közti hajózás és a Kék Laguna kihagyhatatlan, a bálnales is nagyon érdekes, de meggondolandó, ha mindenképpen választani kell, én inkább az első kettőt javasolnám

 • 4.3
Katona Béla
Miskolc
2018.09.23

Vulkánok, gleccserek, jéghegyek, vízesések, parti sziklák, gejzírek, iszapmedencék, a fekete homokból feltörő füst, mindig és mindig egy új és újabb valóban leírhatatlan látvány fogadott minket. Nagyan gazdag programban volt részünk, az idegenvezető is nagyon felkészült volt, a szállások is teljesen rendben voltak. Az izlandi konyha ugyan nem lesz a kedvencemen, de éhen nem maradtunk.

 • 4.8
Érdi Sándor
Debrecen
2018.09.15

Véleményem szerint a világ egyik természeti látványosságokban leggazdagabb országa. Szikrázóan tiszta levegő, lenyűgöző vízesések, fjordok, gejzírek, tűzhányók, gleccserek, bálnák, robosztus izlandi lovak és lundák találhatók mindenfelé, Izland valóban felejthetetlen élményeket nyújt mindenkinek. Mindehhez kiváló idegenvezetés is párosult, nagyon sok érdekességet megtudtunk erről az izgalmas országról.

 • 5.0
Bolgár Erzsébet és József
Kiskunhalas
2018.09.14

Izland egy mesés, varázslatos sziget. Aki a természeti különlegességeket, látványosságokat kedveli, azoknak Izland egy csodavilág. Olyan dolgokat látni itt, amit máshol nem lehet megnézni. Idegenvezetőnk is rendkívül felkészült volt, köszönet a munkájáért.

 • 5.0
Kósa Györgyné
Szeged
2017.09.27

Tizedik alkalommal utaztam a Proko Travellel. Mindig Önöket választom, és sosem csalódok! Izland különleges és varázslatos hely. Köszönjük szépen a szervezést és lebonyolítást, csak így tovább!

 • 5.0
Szabó Panni
Tárnok
2017.09.16

Izland sejtelmes, félelmetes, de csodálatosan gyönyörű ország. A sors kegyeltjei voltunk, egy fantasztikus idegenvezető segítségével eljutottunk a sziget szebbnél szebb helyeire, és ehhez kaptunk 6 nap csodálatos, napsütéses időjárást. Életre szóló élményeket szereztünk.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Izland, a tűz, jég és gejzírek földje úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Belgrádtól a Vaskapuig
Ezen az utunkon lehetőség nyílik hajózni a Duna egyik legizgalmasabb és legmélyebb szakaszán,a Vaskapunál és a Kazán-szorosnál.
Május 18. 4 nap Ár: január közepén
Június 23. 4 nap Ár: január közepén
Keresztül Dél-Amerikán
Peru / Brazília - Argentína hosszabbítási lehetőséggel
November 08. 15 nap Ár: január közepén
November 14. 9 nap Ár: január közepén
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.
Augusztus 13. 8 nap Ár: január közepén
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Július 04. 5 nap Ár: január közepén
Alpesi őrjárat
Túrázzunk együtt a Dolomitok legszebb részein, mely népszerűsítésében nagy szerepe volt a sorozatnak is. Utunk során érintjük Szlovéniát, Olaszországot és Ausztriát is.
Július 04. 5 nap Ár: január közepén
Július 17. 5 nap Ár: január közepén