Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
December 12 - 14. 214 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  A legszebb 2 belga város megtekintése
·  Csokoládé, sör és waffel kóstolási lehetőség
·  Szállás 2 éjszaka Brüsszelben, metro közelében

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BRÜSSZEL

Menetrend szerint reggel indulás Budapestről a karácsonyi fényekbe borult Brüsszelbe. Érkezés után a nap során, a helyiekhez hasonlóan tömegközlekedéssel (főleg metróval) fogunk közlekedni. Első programunk a modern Brüsszel jelképe, az Atomium, amit az adventi időszakban különleges fényfűzérekkel tesznek még különlegesebbé. A kilenc gömbből álló építmény acélból készült és a vas tércentrált köbös fémrácsát jeleníti meg 165 milliárdszoros nagyításban. Érzékeltetésképpen, ez nagyjából akkora lépték, mintha egy 0,1 mm-es porszemcsét Föld méretűre növelnénk. Ez a látványos épület az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült. A fényekkel együtt úgy néz ki, mint egy hatalmas karácsonyfadísz. Akinek kedve van belülről is megtekintheti. A gömbök belsejében lévő kiállítás mellett a mesés panorámában is gyönyörködhetünk. Ezt követően a szomszédos Mini Európa Parkot keressük fel. Itt Európa legjelentősebb épületeit tekinthetjük meg kicsinyítve. A belvárosba érve a nagy katedrálist a Gudolet keressük fel, majd Európa talán legszebb főterén, a Grand Place-on gyönyörködünk az ország karácsonyfájában és az egységes stílusú épületekben, amelyeket az ünnepnek megfelelően színes fényekbe öltöztetnek. A koraesti órákban ki lehet próbálni valamelyik különleges sört, a Guinness rekorder Delírium bárban, vagy elintézhetjük a karácsonyi bevásárlást a belváros boltjaiban. További helyi jellegzetességet kóstolhatunk meg, a brüsszeli waffle-t, melyet több mint 30 féle ízesítésben árusítanak a belváros számtalan pontján. Programunk végeztével fakultatív vacsora, majd az esti órákban térünk vissza szállásunkra.

2. NAP: BRÜSSZEL – ANTWERPEN – BRÜSSZEL

Reggel kimegyünk a vasútállomásra és vonattal indulunk Antwerpenbe. (A II. osztályú vonatjegy benne van a részvételi díjban). Megérkezésünk után, pár percig sétálunk a zsidónegyedben, ahol számtalan arany és gyémánt ékszereket árusító üzletet láthatunk, majd felkeressük a Csokoládé Múzeumot. Itt megismerjük a csokoládékészítés teljes folyamatával, majd kóstolási és vásárlási lehetőség. Ezután idegenvezetőnk segítségével körbejárjuk Antwerpen látványosságait. Először a város leghíresebb szülöttjének házát tekinthetjük meg. Rubens nem csak híres festő, hanem kedvelt diplomata is volt. Festményeivel ékesített lakóháza a város központjában található. Ennek felkeresése után az óváros központjához megyünk. Itt megtekintjük a 7 hajós, gótikus Miasszonyunk Katedrálist ahol hatalmas, Rubens által festett szárnyasoltárokban gyönyörködhetünk. Ezt követi a Városháza tere, mely csodaszép hanza stílusú házakkal ékesített. A szabadprogram alatt tehetünk egy sétát Antwerpen főterén az ország egyik legnagyobb karácsonyi vásárján vagy ihatunk egy forrócsokit az egyik közeli kávézóban. Szabadprogramot követően villamossal megyünk vissza a vasútállomásra, majd vonattal Brüsszelbe. Megérkezésünk után a nap hátralévő részében szabadprogram a belvárosban, majd vacsorára térünk vissza a hotelbe.

3. NAP: BRÜSSZEL – BUDAPEST

Reggeli után elhelyezzük a táskáinkat a hotel csomagszobájában és még egy teljes napot tölthetünk Brüsszelben. Aki szeretne egész nap vásárolhat, vagy élvezheti a belváros nyújtotta lehetőségeket, vagy idegenvezetőnkkel tarthat, ahol közös városnézésünket Brüsszel híres látnivalói mentén folytatjuk. Lefényképezhetjük a híres „Pisilő kisfiú” szobrot, a Manneken-Pist, és a rejtőzködőbb lány változatát a Jeanneke-Pist is. Szabadidő után az Európa negyedbe látogatunk, ahol láthatjuk az Európai Parlament épületét és több magyar vonatkozású helyszínt is. Délután visszamegyünk a hotelbe, felvesszük a csomagjainkat és tömegközlekedéssel a repülőtérre megyünk. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Atomium (egyénileg)16 EUR
Mini Európa19 EUR
Antwerpen - Csokoládé Múzeum20 EUR
Antwerpen - Katedrális12 EUR
Tömegközlekedés (kb)10 EUR
Idegenforgalmi adó10 EUR

Belépők ára: kb.: 87 EUR

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Karácsonyi forrócsokizás Belgiumban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.
Október 05. 5 nap 175 000 Ft
Barcelona adventkor
Barcelona - Gaudi mestermunkák
December 02. 3 nap 219 000 Ft
December 16. 3 nap 219 000 Ft
Az adventi Róma
Róma-Vatikán
December 06. 3 nap 189 000 Ft
December 13. 3 nap 189 000 Ft
Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése Alcalá de Henares ízelítővel.
December 13. 3 nap 229 500 Ft
Adventkor Koppenhágában
Thorvaldsen múzeum - Christiansborg palota - Nyhavn - Frederik's Kirke
December 07. 3 nap 237 000 Ft