Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Ókori és középkori építészeti emlékek
·  Júlia romantikus erkélye Veronában
·  Szállás **** szállodában

Utasaink véleménye

4.9

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – TRIESZT

Reggeli indulás. Tornyiszentmiklósi határátlépéssel érkezünk Szlovéniába. Az országon áthaladva már Olaszországban felke­ressük Trieszt városát, mely a Monarchia idején is fontos ten­gerparti település volt. Megállunk és sétálunk a tengerparton. Rövid szabadidőt követően továbbutazunk szálláshelyünkre, mely Vicenza környékén, **** hotelben lesz, (2 éj). A szállás elfoglalása után fakultatív vacsora.

2. NAP: VERONA – VICENZA

Reggeli után Veronába utazunk. Gyalogos sétánkat az Adige-parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Belvárosi sétánkat az Erbe téren kezdjük, ahol az ajándékárusítók bódéit pompás épületek veszik körbe. Júlia erkélye alatt állva ünnepi hangulatunkat csepp­nyi romantikával fűszerezhetjük. A sétálóutcán elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tartanak. Veronában különösen hangulatos az adventi vásár, természetesen tudunk itt ajándéktárgyakat vásá­rolni. A délután második felében Vicenzában állunk meg, mely ékszer- és ruhaiparáról vált híressé. Az UNESCO világöröksé­gei közé sorolják a város reneszánsz épületegyütteseit, melyek nagyrészt Andrea Palladio tervei alapján készültek. Ilyen pél­dául a Bazilika Palladiana. Később megcsodáljuk a város elbűvölő adventi, karácsonyi díszítését, kivilágítását. Mindkét városban lesz szabadprogram is. Este érkezünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PADOVA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk, utunk során először Padovában állunk meg. Itt megtekintjük a csodaszép Szt. Antal-katedrálist. Szent Antal Lisszabonban született, de mégis Olaszországban lett ismert. Életéről idegenvezetőnk fog mesélni. A monumen­tális katedrális a város ékessége. Előtte magasodik Donatello Gattamelata szobra. Ezt lefényképezve sétálhatunk át a szép, reneszánsz hangulatú főtérre. Szlovénia érintésével érjük el a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Teatro Olimpico (opcionális)12 €
IFA4 €

Belépők ára: kb.: 12 € + 4 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.7
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Gede Mariann
Budapest
2019.01.10

Sokszínű, értékes információkkal lettünk gazdagabbak. Tökéletes idegenvezetésben vehettünk részt. Köszönjük a sok segítséget! Kényelmes és zökkenőmentes volt az utazás. Tetszett a szállás is.

 • 5.0
Higi Sára Zsuzsanna
Pécs
2018.12.28

Zsuzsa felkészült idegenvezető, határozott, jó helyismerettel rendelkezik és tökéletesen beszéli az olasz nyelvet. Kényelmesen utaztam, és a sofőrök is nagyon segítőkészek voltak. A szállás tiszta, kényelmes; csendes volt a szoba, és lehetett pihenni a programok után. Az étkezés is kiváló volt.

 • 5.0
Prevácz Ferencné
Mohács
2018.12.20

Jól szervezett és élvezetes volt a program, az idegenvezető segítőkész és nagy tudású, jól vezette a csoportot. A szállás is jó volt. Javaslom, hogy ha már az út a Karácsonyról szól, akkor Padovában a karácsonyi vásárt is nézzük meg.

 • 4.5
Rácz Tamásné
Szeged
2018.12.18

Élményekben gazdag utazáson vettem részt. Az idegenvezető jól vezette a csoportot, a csúszásokat profin oldotta meg.

 • 4.8
Pintyák Ildikó Edith
Ebes
2018.12.15

Az idegenvezető nagyon részletesen tájékoztatott minket, rengeteg információt adott át az út során.

 • 5.0
Belinszki Jolán Erzsébet
Sárospatak
2018.12.15

Az idegenvezető rengeteg információt adott át nekünk a buszozás ideje alatt, érdekessé tette az utazást. A csoportot nagyon jól vezette.

 • 4.8
Meriáth József Lászlóné
Budapest
2018.12.14

Ezt a tartalmas programot a jövőben lehet 4 naposra kellene csinálni, így elkerülhető lenne a rohanás és a csúszás. Összességében egy élvezetes és tartalmas úton vettem részt, az idegenvezetés szuper volt és a szállások is megfelelőek voltak.

 • 4.8
Gede Mártonné
Budapest
2018.12.14

Változatos és izgalmas programokon vettünk részt, és jó volt az időbeosztás. Az idegenvezető sok információval gazdagított minket, és a látnivalók gyönyörűek voltak. Kényelmesen utaztunk, és a szállás is teljesen rendben volt. Nagyon finom, ízletes és változatos ételeket kaptunk.

 • 5.0
Réti Almeé Katalin
Miskolc
2018.12.12

Rendkívül alaposan, profin megszervezett út. Minden tökéletes volt.

 • 5.0
Bagosi Éva Rozália
Ebes
2018.12.11

Minden nagyon jó volt az út során. Jól éreztük magunkat.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Karácsonyvárás olasz módra úthoz hasonló utazások