Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 18 - 22. 165 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 17 - 21. 165 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 17 - 21. 165 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 11 - 15. 165 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Részletes városnézés Berlinben és Drezdában
·  Meissen híres porcelánjainak megtekintése
·  Lipcse a híres zeneszerző, Bach városa
·  Sanssouci kastély és parkmegtekintése

A régi diáinkat újrafényezzük és máris nem ismerünk rá egykori élményeinkre, a pompás városokban, kastélyokban és a főváros új és fiatalos lüktetésében.
Kámán József – 2017 Év Idegenvezetője III. helyezett

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (43)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – LEDNICE – DREZDA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, utazás Szlovákián keresztül Csehországba. A határátlépés után nem sokkal megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Lednicei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. század­ban épített ide várat. Később több átépítésen esett át a kastély az évszázadok során, míg a mostani neogótikus stílus kiala­kult. Ez volt a nyári rezidencia, melyet belülről is megtekin­tünk. A szépen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. A kastélyhoz látványos angolpark is tarto­zik. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Csehországon keresztül. Az esti órákban érkezünk a drezdai közeli szállá­sunkra, ahol fakultatív vacsora lehetőség is van.

2. NAP: DREZDA – MEISSEN – BERLIN

Reggeli után Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. A várost az Elba folyó szeli ketté. A város nagyon sok szép épü­lettel, műemlékkel rendelkezett, de a II. világháború bombázásai porig rombolták ezeket. Az újjáépítés során sok régi műemléket ismét felépítettek, a régivel szinte megegyező formában. Ezek közé tartozik a barokk stílusú Frauenkirche. Híres a város opera­háza, a neoreneszánsz stílusú Semperoper. Megtekintjük még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is szoktak emlegetni. Drezda Elba-parti területe Világörökség volt, de elvették tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. A szabadprogram alatt, aki akarja, megtekintheti a Zwinger egyik kiállítását és parkját. Délután tovább utazunk Meissenbe, hogy felkeressük a híres meisseni porcelángyárat. Az üzemet 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelánkészítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyer­hetünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításába, ezt köve­tően vásárlási lehetőségünk is lesz. Programunk után a „régi-új” német fővárosba, Berlinbe utazunk. Szállás (2 éj).

3. NAP: BERLIN

Reggel kezdjük az ultramodern stílusban újjáépült, a „har­madik évezred fővárosának is nevezett” metropoliszban az autóbuszos és gyalogos városnézést. Programunk során megis­merjük a legfontosabb látványosságokat. A kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), a híres Brandenburgi-kapu közelében található. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, már az NDK-s időkben is az egyik legkereset­tebb látványosság volt. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a szovjet és az ameri­kai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin, Nyugat- Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Sétákat teszünk a „régi Berlin” negyedeiben is, mint pl.: a Nikolai-viertelben, vagy éppen a Csendőr-téren. De látjuk még a Vörös-városháza, a hatalmas berlini dóm épületét is. Ezt követően kirándulunk buszunk­kal a Humbold Egyetem és az Unter den Linden érintésével Charlottenburgba és a híres Kurfürstendammra. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különb­séget, valamint a hírhedt elválasztó fal mementóit is, melyeket gyalogosan és buszunkból is megszemlélünk. Szállás Berlinben.

4. NAP: BERLIN – POTSDAM – LIPCSE

Reggeli után Potsdamba látogatunk. A híres uralkodó, Nagy Frigyes nyári rezidenciáját, a „porosz Versailles-nak” neve­zett, Sanssouci kastélyt keressük fel. Az 1700-as évek köze­pén, az uralkodó vázlatai alapján épült barokk kastély maga is látványos, de a parkja még csodálatosabb. Nevének jelen­tése: gondtalanul. Ez is a Világörökség része. A kastélyban bent nem lehet vezetni, ezért előtte mondja el a tudnivalókat az idegenvezető. Látogatásunk után tovább utazunk Lipcsébe. Megérkezésünk után kezdjük a város látnivalóinak megtekin­tését. Bach itt élt, és zenélt, ezért felkeressük egykori „munka­helyét” a Tamás-templomot, mely előtt áll a zeneszerző szobra. Lefényképezhetjük a piactér szépen gondozott palotáit, a régi kereskedelmi tőzsdét, az Óvárosházát és a Mädler-passzázst, majd a muzsika fellegvárainak is nevezett épületeket, a Gewandhaust és az Operaház épületét (kívülről). Ezt követően a hangulatos belvárosi utcákon sétálunk. Kora délután hagyjuk el a város központját, és felkeressük a város határában lévő, Népek csatájának emlékművét. Napóleon első vereségének helyszínén, ott, ahol több mint 120.000 ember halt meg, most egy hatal­mas mementó magasodik. Aki szeretne, felmehet az emlékmű tetején kialakított teraszra, ahonnan csodás panoráma tárul elénk Lipcsére és a környékre. A kilátóterasz lifttel és lépcsőn közelíthető meg. Ezt követően továbbutazunk szállásunkra.

5. NAP: PIRNA – CSEHORSZÁG – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Reggeli után – még Németországban –, egy nagyon hangulatos kisvárost keresünk fel. Pirnában a reneszánsz és a barokk házak érdekesen követik egymást. A Marktplatz épületei szép egysé­get képeznek. Lefényképezhetjük a gótikus Mária templomot is. Városnézésünk után folytatjuk utunkat hazafelé. Csehországon, majd Szlovákián haladunk keresztül. Magyarországra Rajkánál lépünk be, majd Budapestre érkezés várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Drezda - Zwinger (egyénileg)14 €
Albertinum12 €
Meissen - Porcelánmanufaktúra17 €
Berlin - dóm10 €
Lipcse - Népek csatája9 €
Lednice240 cseh korona
Sanssouci-kastély19 €
Pirna - Mária templom (min. 15 fő esetén)2 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Belépők ára: kb.: 91 € + 240 cseh korona

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:50 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Jacsóné Felházi Marianna
Budapest
2023.10.16

2023.10.11-10.15-én vettem részt a fenti utjukon Szili Jánosneval és Komjathy Emesével. Kitűnő, jól szervezett út volt. Megköszönjük a Varjú Zoltán munkáját.Ami végtelenül magasszintű volt. A jövő évben a Bajor kastélyok utján szeretnénk részt venni a Varjú Zoltán vezetésével. Az Attila buszsofőr profi vezetése mellett nagy biztonágban éreztük magunkat. Mindent köszönünk az egész csapatnak, ez 1 profi munka volt.

 • 4.8
Berényi László, Berényiné Glück Mária
Pécs
2023.07.04

Jól szervezett, bőséges látnivalókkal. Az idegenvezető a programon túl, plusz információkhoz jutottunk. Szuper volt. Az autóbusz kényelmes és tiszta volt. A sofőrök rugalmasak és segítőkészek voltak. A szállás kényelmes, az étkezés mindent kielégítő volt, bőséges. Az audio guide jó lett volna, ha jobban működött volna.

 • 5.0
Vadász Szabolcs
Budapest
2023.07.02

Nagyszerű, ismeretbővítő idegenvezetés, sok érdekességgel. Semmivel sem volt probléma.

 • 5.0
Szabó Pál Jánosné, Szabó Pál János
Gödöllő
2023.06.30

Minden nagyon jó és szép volt. Minden finom volt, nagy volt a választék, és elegendő is volt. Mivel 95%-ban idősek a résztvevők, kicsit lassítani kellene a tempón. Egyébként az idegenvezető készséges, jól felkészült volt.

 • 5.0
Alézi Sándor és Alézi Sándorné
Helvécia
2023.06.29

A programok jól szervezettek, a programokban a leírtak fölött pluszt is teljesít az idegenvezető, nem unalmas. Kényelmes ágyak, az elvárásunknak maximálisan megfelelő. Az ételek kissé eltérnek a hazai ízektől. Egy kicsit több lehetne a szabadidő program.

 • 4.5
Dargó Ferenc, Dargóné Jenei Katalin
Szeged
2023.06.28

Sok érdekes információ volt, a múlt felidézése egyéni élményeken keresztül. A berlini szállás nem a megszokott minőségű volt.

 • 4.8
Csincsák Béla, Csincsák Béláné
Székesfehérvár
2023.06.28

A program nagyon tetszett, nagyon jó és érdekes információkat kaptunk. A busz jó, elfogadható, a vezetők rutinosak és udvariasok. A berlini szállás nem tetszett, az étkezésnél az allergén anyagok nem voltak feltüntetve.

 • 4.5
Forgács Katalin - Kiss Árpád
Veszprém
2023.06.27

Az idegenvezetés pazar. Az utazás megszervezéséhez abszolút kapcsolódik a program. Az idegenvezető kiváló, felkészült, magas színvonal. Az autóbusz kényelmes, tiszta. A sofőr jól vezet, kedves, korrekt, pontos. A drezdai szállás nagyon jó, a berlini nem a legjobb, a klíma ma már kötelező. Önállóan étkeztünk, de a reggeli nagyon jó.

 • 4.8
Molnár Imre és felesége
Budapest
2023.06.24

Nincs panasz

 • 5.0
János Péter, János Péterné
Budapest
2023.06.24

Magas színvonalú korrekt utazás, a drezdai szállás 5/5, a berlini 4/5.

 • 4.5
Kinyomtatom a programot
Kelet-német nosztalgia úthoz hasonló utazások