Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 01 - 07. 194 000 Ft (-9 100 Ft)
184 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Június 09 - 15. 184 000 Ft (-9 100 Ft)
174 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 05 - 11. 189 000 Ft (-9 500 Ft)
179 500 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 31 - Augusztus 06. 189 000 Ft (-9 500 Ft)
179 500 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 12 - 18. 184 000 Ft (-9 100 Ft)
174 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Október 03 - 09. 179 000 Ft (-10 000 Ft)
169 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Kulturális körutazás nyaralással
·  Négycsillagos szálloda Albániában
·  Bosznia legjava: Szarajevó és a mostari híd
·  4 balkáni ország, 7 albán város nevezetességei

Egy ismeretlen ország, amely szédületesen fejlődik. A múlt emlékei kivételes egyveleget alkotnak a modern jelennel. Merüljünk el ebben a különleges kavalkádban!
Kádár Zsolt – 22 korábbi albán út idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (28)
 • Hasonló utak

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BP. – SZEGED – BELGRÁD

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópályán haladunk dél felé. Kecskeméten Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség. Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Felkeressük a sok ostromot megélt nándorfehérvári várat, a Kalemegdant. Itt aratott fényes győ­zelmet 1440-ben Tallóci János várkapitány az ostromló szultáni seregek felett. 1514-ben itt győzte le Dózsa György nándorfehérvári lovastiszt a szendrei lovas szpáhik vezérét, a legyőz­hetetlennek hitt epiruszi Ali béget. 1456-ban Hunyadi János és Kapisztrán János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól min­den délben a harangszó. Ezt követően városnézés a központban: színház épülete, királyi palota, parlament épülete. Belgrád után még 150 km-t haladunk déli irányba szállásunkig. Vacsora.

2. NAP: MORACA – MONTENEGRO – ALBÁNIA

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tájakon, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgy­ben suhan autóbuszunk. A Moraca folyó által vájt csodálatos völgyben kanyarogva jutunk el a XII. századi ortodox szentély­hez a Moraca-monostorhoz, mely a maga nemében páratlan bájjal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegy­oldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Ezt követően fotószünetet tartunk a gyönyörű Moraca szurdokvölgyben. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han i Hotitnál lépünk be Albániába. A határátkelést követően 45 perces buszozás után érkezünk első albán szállásunkhoz Shkodrába, mely Észak- Albánia legjelentősebb városa. Szállodánk ****-os.

3. NAP: SHKODRA – ROZAFA – TIRANA – DURRES

Délelőtt a közelben lévő Rozafa várát keressük fel, ahon­nan szép kilátás nyílik a környékre. Kis túrázással vagy kis­busszal lehet a várhoz feljutni (túracipő javasolt). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel programunkban. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Az Et’hem Bey-mecset 1821-re készült el, a mellette látható 38 m magas Óratoronnyal együtt. Mivel a mecseteken nincs óra (ellentét­ben a nagyobb katolikus templomok többségével), ezért épült a városközpontban óratorony. Látványos a tér névadójának szobra. A téren található monumentális épületek továbbá a Nemzeti Könyvtár. A sétánk végén érintjük az egyetemi negye­det is. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népes­ségét tekintve sokarcú főváros. A fővárosból tovább utazunk és Durresben elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

4. NAP: DURRES – BERAT – DURRES

Ezen a napon lehet sétálni, pihenni Durresben, vagy egy érde­kes fakultatív kirándulásra is eljöhet velünk. Először Beratot, az „ezeregyablakos várost” tekintjük meg. Ez a Múzeumváros 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Fő lát­nivalók: Kala, a fellegvár, Onufri Ikonográfiai Múzeum ahol a kilátóból csodás a látvány, Mangalem és Gorica városrészek, orto­dox templomok és oszmán fehér sorházak, szűk sikátorok, Osum folyóparti épületek, műemlékek. Városnézésünk után visszain­dulunk Durresbe. Útközben megállunk egy kellemes homokos tengerparti szakasznál, ahol szabadprogram. A pihenés után, folytatjuk utunkat a szállodánkhoz. Fakultatív Berat kirándulás: 30 €.

5. NAP: DURRES – KRUJA – LEZHA – SHKODRA

Reggeli után Durresben városnézés. Ez az ország második leg­nagyobb városa. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot és a belvárost. Programunk után tovább indu­lunk Szkander bég szülővárosába, Krujába. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég az oszmánok ellen har­colt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a láto­gatókat. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk. Ezt követően a látványos etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. A múzeum közelében helyi termékeket árusító üzletek találhatóak. A bazár érdekes­sége, hogy már Szkander bég korában is árultak itt különféle tárgyakat, eszközöket. Emléktárgy vásárlási lehetőség. Kora dél­után folytatjuk utunkat Lezhába, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Shkodrába érve városné­zés, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecse­tet és az ország legnagyobb katolikus templomát, a Szent István Székesegyházat, is láthatjuk. A várost i.e. IV. században alapították az illírek, ma Albánia 5. legnagyobb települése, fej­lett gazdasággal és egyetemmel. Ezután Shkodrában elfoglaljuk ****-os szálláshelyünket.

6. NAP: SHKODRA – MONTENEGRÓ – MOSTAR – SZARAJEVÓ

Reggel vadregényes úton, csodás tájon kanyarog buszunk észak felé. Bilecánál lépünk határt, majd Boszniában folytatjuk utun­kat, és megállunk Mostarban. Megnézzük az Öreg hidat, sétá­lunk a folyó két partjánál kialakított bazársoron. Este a sok nemzetiségű fővárosba, Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia- Hercegovina fővárosa. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – a különböző vallási felekezethez tartozó lakói összefogva építették újjá és varázsolták pezsgő életűvé. Ha a határátlépések hosszan elnyúlnak, akkor a mostari város­nézés lerövidül, kivételes esetben el is maradhat. Szállás, vacsora ****-os szállodában, Szarajevóban.

7. NAP: SZARAJEVÓ – HORVÁTORSZÁG – BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török hamam, Han, Gazi Huszrev Dzsami, zsinagóga, Török kút, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilo Princip merényle­tének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecse­tekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Határátlépést követően, az M6-os úton haladva érkezés Budapestre várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítunk.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie!

LátnivalóBelépődíj
Nándorfehérvár helyi idegenvezetés3 €
Belgrád - helyi idegenvezető2 €
Moraca - kolostor2 €
Rozafa - vár4 €
Durres amfiteátrum3 €
Kruja - Scanderbeg múzeum5 €
Lezha - mauzóleum2 €
Szarajevó - mecset2 €
Helyi és idegenforgalmi adók1 €

Belépők ára: kb.: 24 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 2:00 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Holló Bertalan
Eger
2022.09.30

Bucsi Ágnes idegenvezetőnek köszönhetem, hogy életem egyik legjobb utazásán részt vehettem.

 • 5.0
Kövecsiné Kecskeméthy Zsuzsa
Szigetszentmárton
2022.09.08

2022. aug.15-21-ig vettünk részt az albániai körutazáson. Nagyon jól éreztük magunkat, szuperek voltak a programok, csodálatos tájakon jártunk, finom ételeket ettünk. A szállodák nagyon jók voltak, kivéve a szarajevói szállodát és az ott dolgozók hozzáállását. Kiemelném Bucsi Ágnes idegenvezetőnket: Ági lexikális tudása lenyűgözött minket, valamint kedvessége és segítőkészsége, amit minden utas irányában tanúsított. Szívesen utaznának vele máskor is. Az egész utazás alatt biztonságban éreztük magunkat, amit Nikli Lászlónak köszönhetünk.

 • 4.8
Sándor
Kerepes
2022.06.04

Örömmel fedeztük fel Európa egy kevésbé ismert szegletét, sok új élménnyel gazdagodva. Idegenvezetőnk felkészültsége, lelkesedése elismerésre méltó: nemcsak a helyszíneken, de autóbuszozás alatt is ellátott bennünket számtalan, nem közismert információval. A "sötét" Balkán sokkal világosabb lett az utunk után számomra. Vissza fogok térni ezekre a tájakra.

 • 4.8
Mihala Dávid László
Kecskemét
2022.06.01

Nagyon jó volt minden, és nagyon jó munkát végzett az idegenvezető. Mindig a Prokotravel utazási irodával fogok utazni. Jutalmakat is ad , ha őket válasszuk. Albániában voltam, és minden a legnagyobb rendben volt.

 • 5.0
Nagy István Lászlóné
Debrecen
2021.10.06

2021.szept.24-től: kiváló az út szervezése, 5 országon át utaztunk, melyből Horvátország kivételével mindegyik ismeretlen volt, és mindben nagyon kellemesen csalódtunk. Kiváló az ellátás, a szállások, és renkívűl értékes volt idegenvezetőnk: Anna, aki történelmi eseménnyel képráztatott el, és emellett bemutatta rendkívüli tájékozottságát, nyugalmát és szervezőképességét is minden tekintetben. Legszívesebben jövőre elvinném az egész családomat erre az útra!

 • 5.0
Bálint
Győr
2018.09.18

Érdemes elmenni erre az útra. Még ha nem is a Balkán a kedvenc helyem, akkor is azt mondom, hogy egyszer mindenképpen látni kell. Bár Albánia a fő attrakció az úton, de már Kotor és Mostar miatt is megéri elmenni. Kádár Zsolt remek idegenvezető: nagyon tájékozott és mindegyik helyen biztosította a szabadidőt. Vlora kivételével nagyon jók voltak a hotel szobák.

 • 4.8
K. Mihály
Szentes
2018.07.19

Ha az ember Albánia nevét hallja nem feltétlenül a nyaralás jut az eszébe róla. Mi is kalandvágyból vágtunk bele az utazásba, látni akartuk az igazi vad Balkánt. "Szerencsére" a kalandvágy csak vágy maradt, az út végig maximálisan szervezett volt, az idegenvezető egy percre sem hagyott magunkra, a szállások mind mind elfogadható minőségűek. Egyedül az ételeken éreztük a Balkán hangulatot, néha egy picit sok volt már az ajvár! :) A helyiek nagyon kedvesek, egyáltalán nem ellenségesek, minimális angol tudással mindenhol megértethetjük magunkat. A program jól lett összerakva, nem kellett rohannunk sehova mégsem unatkoztunk egy percet sem. A Mostari hídon külön élmény volt Magyarként átkelni.

 • 4.5
S. Éva Irén
Szeged
2018.07.05

Érdekes volt az idegenvezetés, sokrétű, igényes és mindenre kiterjedő. Tiszta és pontos autóbusz, a sofőrök figyeltek ránk és segítettek mindenben. Ízletes és változatos volt az étkezés.

 • 4.5
Galambos Ferencné
Győr
2018.07.03

Az út programja jól összeállított, minden benne volt, ami érdekelt bennünket. Felkészült, tájékozott és humoros volt az idegenvezetés. Az autóbusz kényelmes, megfelelő egy ilyen hosszú útra, a vezetők biztonságosan vezettek és előzékenyek voltak. Kényelmesek voltak a hotelszobák, az ételek pedig bőségesek és finomak.

 • 5.0
Bokor Lászlóné
Budapest
2018.07.01

Az utazás személyre szabott gazdag programmal, van audio guide. Az idegenvezető felkészült és jó humorú! Kényelmes autóbusz és szállás.

 • 4.5
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 13. 8 nap 428 000 Ft

Nyaralás az albán tengerparton
Rövid repülőút, gyors transzfer, kényelmes szállodák, kedvező árak, hosszú, homokos tengerpart. Igen, ez is Albánia. Nyaraljon velünk Ön is a szkipetárok földjén!

Előfoglalási kedvezmény!

Június 28. 5 nap 239 000 Ft
Szeptember 06. 5 nap 249 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Ahol még Ön sem járt - Albánia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 13. 8 nap 428 000 Ft
Nyaralás az albán tengerparton
Rövid repülőút, gyors transzfer, kényelmes szállodák, kedvező árak, hosszú, homokos tengerpart. Igen, ez is Albánia. Nyaraljon velünk Ön is a szkipetárok földjén!

Előfoglalási kedvezmény!

Június 28. 5 nap 239 000 Ft
Szeptember 06. 5 nap 249 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Barangolás a toszkán tájakon
Megszámlálhatatlan látnivaló a legszebb toszkán tájakon. 7 nap - 8 Világörökség!

Előfoglalási kedvezmény!

Május 01. 7 nap 258 000 Ft
Június 15. 7 nap 248 000 Ft
Koppenhága és Malmö
Koppenhága a XV. század elején lett Dánia fővárosa. Mára egész Skandinávia legmeghatározóbb városa, hiszen elismerten az egyik legkörnyezetbarátabb és legmagasabb életminőséget kínáló település.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 18. 3 nap 189 000 Ft
Augusztus 15. 3 nap 209 000 Ft
Tulipánok országa, Hollandia
Szélmalmok, fapapucsok, sajtok, csatornák, kerékpárosok és tulipán, ameddig a szem ellát.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 01. 7 nap 314 000 Ft
Augusztus 03. 7 nap 267 000 Ft

Utazások hasonló árban

Athén, az európai kultúra bölcsője
Athén, egykoron a világ vezető szellemi, kulturális és tudományos központja, ma minden szeglete a velünk élő történelem. Amikor Az Akropolisz kövein üldögélünk és letekintünk a városra, egyszerre láthatjuk a mai kozmopolita metropoliszt és az ókori városállamot.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 01. 3 nap 237 000 Ft
Július 27. 3 nap 217 000 Ft
Vadregényes Ausztria túrázóknak
Utasaink javaslatai alapján összeállított, kimondottan túrázós, csillagtúra szerű program Ausztria nyugati szélén, Tirolban.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 18. 5 nap 199 500 Ft
Augusztus 17. 5 nap 228 000 Ft
Leonardo szülőföldjén
A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 10. 5 nap 188 500 Ft
Június 04. 5 nap 178 500 Ft
Lengyelország gazdagon
Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátaink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…

Előfoglalási kedvezmény!

Június 30. 6 nap 179 000 Ft
Július 25. 6 nap 179 000 Ft
Túrázás Ausztria zöld szívében
A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 26. 5 nap 179 000 Ft
Szeptember 12. 5 nap 186 000 Ft