Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 27 - Szeptember 02. 159 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 19 - 25. 153 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  7 albán város nevezetességei
·  Séta Kotor központjában
·  Szarajevó és Mostar nevezetességei
·  5 balkáni ország történelmi emlékei 1 útban

"Egy ismeretlen ország, amely szédületesen fejlődik. A múlt emlékei kivételes egyveleget alkotnak a modern jelennel. Merüljünk el ebben a különleges kavalkádban!"
Kádár Zsolt – 21 korábbi albán út idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)
 • Hasonló utak

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BP. – SZEGED – BELGRÁD

Reggeli indulás után Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Itt városnézés (Nemzeti Színház, Királyi Palota, óváros), valamint megtekintjük Nándorfehérvár várát, mely 1829-ig jelentős erődítmény volt. Itt aratott világ­raszóló győzelmet Hunyadi János a török csapatok felett 1456‑ban. Belgrád után még 150 km-t haladunk déli irányba és akkor érjük el szállásunkat. Fakultatív vacsora.

2. NAP: MORACA – MONTENEGRO – ALBÁNIA

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tája­kon, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgyben suhan autóbuszunk. Útközben rövid látogatás a Moraca-kolostornál, mely a maga nemében páratlan báj­jal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han i Hotit-nál lépünk be az országba. A határátke­lést követően 45 perces buszozás után érkezünk első albán szál-lásunkra Shkodrába, mely Észak-Albánia legjelentősebb városa. Fakultatív vacsora.

3. NAP: SHKODRA – ROZAFA – TIRANA – DURRES

Délelőtt városnézés Shkodrában, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecsetet és egy katolikus templomot is láthatunk. A város Albánia 5. legnagyobb települése. Ezután a közelben lévő Rozafa várát keressük fel, ahonnan szép kilá­tás nyílik a környékre (kis túrázással lehet a várhoz feljutni). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel prog­ramunkban. A Szkander bég téren csoportosulnak a látniva­lók. Et’hem Bey-mecset, Óratorony, a tér névadójának szobra, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum és végül az egye­temi negyed. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népességét tekintve sokarcú főváros. A fővárosból továbbuta­zunk és Durres közelében elfoglaljuk ****-os szállásunkat. Jó idő esetén délután ki tudnak menni a tengerpartra is.

4. NAP: DURRES – KRUJA – LEZHA – SHKODRA

Reggeli után Durres központjába megyünk. Ez az ország máso­dik legnagyobb városa és itt teszünk egy kellemes sétát. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot és a belváros tengerparti szakaszát. Programunk után továbbindu­lunk Szkander bég szülővárosába, Krujaba. A hegytetőn álló vár­ban, ahol egykoron Szkander bég a törökök ellen harcolt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a látogatókat. Az épü­let mellől mesés kilátás tárul elénk (túracipő). Ezt követően a látványos etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. A hegyről legyalogolva helyi termékeket árusító üzletek mellett haladunk el. Emléktárgy vásárlási lehetőség is lesz. Délután folytatjuk utunkat Lezhaba, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Estére érkezünk szálláshelyünkre, Shkodrába.

5. NAP: SHKODRA – MONTENEGRÓ – KOTOR – HORVÁTORSZÁG – BOSZNIA

Ez a napunk a tengerről fog szólni: Montenegróban haladva érke­zünk meg a Kotori-öbölbe, ahol meglátogatjuk a Világörökségi listán is szereplő gyönyörű várost. Sétálunk a belvárosban és köz­ben megtekintünk egy látványos katedrálist. Szabadidőt követően folytatjuk utunkat a tengerpart mentén Montenegróban, majd Horvátországban halad autóbuszunk. Dubrovnik mellett elha­ladva egy látványos panorámaúton érkezünk meg Bosznia- Hercegovina tengeri kijáratához, az ország egyetlen tengerparti településéhez, Neumhoz. Elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: MONTENEGRÓ – MOSTAR – SZARAJEVÓ

Reggel vadregényes úton, a Neretva folyó völgyében kanya­rog buszunk észak felé. Megállunk Mostar festői városában. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melynek helyreállításá­ban magyar mérnökök is segédkeztek. A híd körül ajándéktár­gyakat árusítók sorát láthatjuk. Este az 1697-ben Savoyai Jenő által is kifosztott városba, Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia- Hercegovina fővárosa. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – soknemzetiségű lakói építették újjá és varázsolták pezsgő életűvé. Szállás, vacsora Szarajevóban.

7. NAP: SZARAJEVÓ – HORVÁTORSZÁG – UDVAR – BP.

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török műem­léképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Magyarországon az M6-os úton haladva az esti órákban érkezés Bp-re. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie!

LátnivalóBelépődíj
Nándorfehérvár idegenvezetés200 RSD
Moraca - kolostor2 €
Rozafa - vár2 €
Durres amfiteátrum3 €
Kruja5 €
Etnográfiai múzeum3 €
Kotor - katedrális5 €
Lezha - mauzóleum 4 €
Mostar - mecset3 €
Szarajevó - mecset2 €

Belépők ára: kb.: 29 € + 200 RSD.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.5
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Bálint
Győr
2018.09.18

Érdemes elmenni erre az útra. Még ha nem is a Balkán a kedvenc helyem, akkor is azt mondom, hogy egyszer mindenképpen látni kell. Bár Albánia a fő attrakció az úton, de már Kotor és Mostar miatt is megéri elmenni. Kádár Zsolt remek idegenvezető: nagyon tájékozott és mindegyik helyen biztosította a szabadidőt. Vlora kivételével nagyon jók voltak a hotel szobák.

 • 4.8
K. Mihály
Szentes
2018.07.19

Ha az ember Albánia nevét hallja nem feltétlenül a nyaralás jut az eszébe róla. Mi is kalandvágyból vágtunk bele az utazásba, látni akartuk az igazi vad Balkánt. "Szerencsére" a kalandvágy csak vágy maradt, az út végig maximálisan szervezett volt, az idegenvezető egy percre sem hagyott magunkra, a szállások mind mind elfogadható minőségűek. Egyedül az ételeken éreztük a Balkán hangulatot, néha egy picit sok volt már az ajvár! :) A helyiek nagyon kedvesek, egyáltalán nem ellenségesek, minimális angol tudással mindenhol megértethetjük magunkat. A program jól lett összerakva, nem kellett rohannunk sehova mégsem unatkoztunk egy percet sem. A Mostari hídon külön élmény volt Magyarként átkelni.

 • 4.5
S. Éva Irén
Szeged
2018.07.05

Érdekes volt az idegenvezetés, sokrétű, igényes és mindenre kiterjedő. Tiszta és pontos autóbusz, a sofőrök figyeltek ránk és segítettek mindenben. Ízletes és változatos volt az étkezés.

 • 4.5
Galambos Ferencné
Győr
2018.07.03

Az út programja jól összeállított, minden benne volt, ami érdekelt bennünket. Felkészült, tájékozott és humoros volt az idegenvezetés. Az autóbusz kényelmes, megfelelő egy ilyen hosszú útra, a vezetők biztonságosan vezettek és előzékenyek voltak. Kényelmesek voltak a hotelszobák, az ételek pedig bőségesek és finomak.

 • 5.0
Bokor Lászlóné
Budapest
2018.07.01

Az utazás személyre szabott gazdag programmal, van audio guide. Az idegenvezető felkészült és jó humorú! Kényelmes autóbusz és szállás.

 • 4.5
Kulik Imre
Csongrád
2018.06.30

Tartalmas program, jól felkészült és egyéni stílusú idegenvezetővel. Kényelmes autóbusz, készséges vezetőkkel. A szállás tiszta és kényelmes, az étkezés pedig mindig nagyon bőséges volt!

 • 5.0
Szolnoki Ágnes
2045 Törökbálint, Madách Imre u. 2/B.
2018.06.29

Kádár Zsolt idegenvezetése komoly tudást és nagyfokú szakmai alázatot tanúsít. Köszönöm az élményt, hogy a - balkáni - sztereotípiák megdőltek.

 • 4.8
Lenkovics Antalné
Debrecen
2018.06.29

Jól és pontosan megtervezett program, az idegenvezető figyelmes, pontos és különleges ismeretkörrel rendelkezik a térségről.

 • 4.8
Dr. Zsolnai Józsefné
Törökbálint
2018.06.28

A program informatív, sok élményt adó és jó ritmusú, de egyáltalán nem fárasztó. Az idegenvezető mértéktartó, információkban gazdag, de nem terhelt minket felesleges adatokkal. Kedves és jó humorú ember. Az autóbusz kényelmes, tiszta és biztonságos, a vezetők pedig szolgálatkészek és barátságosak. Mindegyik szállás nagyon jó volt kiváló ételekkel.

 • 5.0
Sajben András
Békéscsaba
2017.08.04

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
Ahol még Ön sem járt - Albánia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Barangolás a hangulatos toszkán tájakon
Firenze - San Marino - Pisa - Siena - Assisi - Volterra
Szeptember 02. 7 nap 177 000 Ft
Hajóval Passauba
Komárom - Bős vízlépcső - Pozsony - Dévény
Szeptember 16. 5 nap 132 800 Ft
A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Szeptember 19. 5 nap 274 000 Ft

Utazások hasonló árban

Zeusz földjén
Nyaralás Paralián tranzitszállással és kirándulásokkal
Szeptember 19. 7 nap 168 000 Ft
Barcelonai kiruccanás
Barcelona
Augusztus 23. 3 nap 147 000 Ft
Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Augusztus 26. 5 nap 142 000 Ft
Párizs és csodás kastélyok
Párizs - Versailles - Reims
Szeptember 02. 7 nap 172 000 Ft
Szeptember 03. 5 nap 262 000 Ft
Nagy erdélyi körutazás
Kolozsvár – Segesvár – Szt. Anna-tó – Gyilkos-tó – Korond
Szeptember 02. 7 nap 149 500 Ft