Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 18 - 24. 144 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 17 - 23. 144 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 02 - 08. 144 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 24 - 30. 144 000 Ft (-20 000 Ft)
124 000 Ft
Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Idén még több látnivaló Albániában
·  Az út során végig ****-os szállodák
·  5 balkáni ország, 7 albán város nevezetességei
·  Városnézés Szarajevóban, Bosznia fővárosában

"Egy ismeretlen ország, amely szédületesen fejlődik. A múlt emlékei kivételes egyveleget alkotnak a modern jelennel. Merüljünk el ebben a különleges kavalkádban!"
Kádár Zsolt – 22 korábbi albán út idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)
 • Hasonló utak

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – BELGRÁD

Reggeli indulás után Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Felkeressük a sok ostromot megélt nándorfehérvári várat. Itt aratott fényes győzelmet 1440‑ben Tallóci János várkapitány az ostromló szultáni seregen. 1514‑ben itt győzte le Dózsa György nándorfehérvári lovas­tiszt a szendrei lovas szpáhik vezérét, a legyőzhetetlennek hitt epireoszi Ali béget. 1456-ban Hunyadi János és Kapisztrán János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. Ezt követően városnézés a központban: színház épülete, királyi palota, parlament épülete. Belgrád után még 150 km-t haladunk déli irányba és akkor érjük el szállásunkat. Vacsora.

2. NAP: MORACA – MONTENEGRO – ALBÁNIA

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tája­kon, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgyben suhan autóbuszunk. Útközben rövid nézelődés a Moraca-kolostornál, mely a maga nemében páratlan báj­jal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han i Hotit-nál lépünk be Albániába. A határátke­lést követően 45 perces buszozás után érkezünk első albán szállásunkhoz Shkodrába, mely Észak-Albánia legjelentősebb városa.

3. NAP: SHKODRA – ROZAFA – TIRANA – DURRES

Délelőtt városnézés Shkodrában, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecsetet és az ország legnagyobb katolikus templomát, a Szent István Székesegyházat, is láthatjuk. A várost i.e. IV. században alapították az illirek, ma Albánia 5. legna­gyobb települése, fejlett gazdasággal és egyetemmel. Ezután a közelben lévő Rozafa várát keressük fel, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre. Kis túrázással lehet a várhoz feljutni (túra­cipő javasolt). Építésének története érdekes (magyar hasonló­sága is van), erről is mesél idegenvezetőnk. Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel programunkban. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Az Et’hem Bey-mecset 1821-re készült el. A mellette látható 38 m magas Óratorony ugyanakkor készült. Mivel a mecseteken nincs óra (ellen­tétben a nagyobb katolikus templomok többségével), ezért épült a városközpontban óratorony. Látványos a tér névadójának szobra. A téren található monumentális épületek még a Nemzeti Könyvtár, a Nemzeti Történeti Múzeum. A sétánk végén érintjük az egyetemi negyedet is. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népességét tekintve sokarcú főváros. A fővá­rosból tovább utazunk és Durres központjában, a tengerparti sétányhoz közel elfoglaljuk ****-os szállásunkat (2 éj).

4. NAP: DURRES – BERAT – DURRES

Ezen a napon lehet sétálni, nézelődni Durresben, vagy egy érde­kes fakultatív kirándulásra is eljöhet velünk. Először Beratot, az „ezerablakos várost” tekintjük meg. Ez a múzeumváros 2008‑ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Fő látnivalók: Kala, a fellegvár, Ikon Múzeum, katolikus templomok és iszlám mecsetek, Osum folyóparti épületek, műemlékek. Városnézésünk után visszaindulunk Durresbe. Útközben megállunk egy kellemes homokos tengerparti szakasznál, ahol fürdési lehetőség, illetve szabadprogram. A kb. 2 órás pihenés után folytatjuk utunkat a szállodánkhoz. Fakultatív Berat kirándulás: 30 €

5. NAP: DURRES – KRUJA – LEZHA – SHKODRA

Reggeli után Durresben városnézés. Ez az ország második legnagyobb városa, itt teszünk egy sétát. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot és a belvárost. Programunk után tovább indulunk Szkander bég szülővárosába, Krujaba. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég a törö­kök ellen harcolt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a látogatókat. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk. Ezt követően a látványos etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. A múzeum közelében helyi termékeket árusító butikosok üzletei találhatóak. A bazár érdekessége, hogy már Szkander bég korá­ban is árultak itt különféle tárgyakat, eszközöket. Emléktárgy vásárlási lehetőség. Délután folytatjuk utunkat Lezhaba, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Estére érkezünk ****-os szálláshelyünkre, Shkodrába.

6. NAP: SHKODRA – MONTENEGRÓ – SZARAJEVÓ

Reggel vadregényes úton, a Drina folyó völgyében kanyarog buszunk észak felé. Este az 1697-ben Savoyai Jenő által is kifosztott városba, Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia-Hercegovina fővárosa. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – soknemzetiségű lakói építették újjá és varázsolták pezsgő éle­tűvé. Szállás, vacsora Szarajevóban.

7. NAP: SZARAJEVÓ – HORVÁTORSZÁG – BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Határátlépést követően, az M6-os úton haladva az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie!

LátnivalóBelépődíj
Nándorfehérvár idegenvezetés200 RSD
Moraca - kolostor2 €
Rozafa - vár3 €
Durres amfiteátrum3 €
Kruja5 €
Etnográfiai múzeum3 €
Lezha - mauzóleum 2 €
Szarajevó - mecset2 €

"Belépők ára: kb.: 20 € + 200 RSD

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 2:00 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.5
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Bálint
Győr
2018.09.18

Érdemes elmenni erre az útra. Még ha nem is a Balkán a kedvenc helyem, akkor is azt mondom, hogy egyszer mindenképpen látni kell. Bár Albánia a fő attrakció az úton, de már Kotor és Mostar miatt is megéri elmenni. Kádár Zsolt remek idegenvezető: nagyon tájékozott és mindegyik helyen biztosította a szabadidőt. Vlora kivételével nagyon jók voltak a hotel szobák.

 • 4.8
K. Mihály
Szentes
2018.07.19

Ha az ember Albánia nevét hallja nem feltétlenül a nyaralás jut az eszébe róla. Mi is kalandvágyból vágtunk bele az utazásba, látni akartuk az igazi vad Balkánt. "Szerencsére" a kalandvágy csak vágy maradt, az út végig maximálisan szervezett volt, az idegenvezető egy percre sem hagyott magunkra, a szállások mind mind elfogadható minőségűek. Egyedül az ételeken éreztük a Balkán hangulatot, néha egy picit sok volt már az ajvár! :) A helyiek nagyon kedvesek, egyáltalán nem ellenségesek, minimális angol tudással mindenhol megértethetjük magunkat. A program jól lett összerakva, nem kellett rohannunk sehova mégsem unatkoztunk egy percet sem. A Mostari hídon külön élmény volt Magyarként átkelni.

 • 4.5
S. Éva Irén
Szeged
2018.07.05

Érdekes volt az idegenvezetés, sokrétű, igényes és mindenre kiterjedő. Tiszta és pontos autóbusz, a sofőrök figyeltek ránk és segítettek mindenben. Ízletes és változatos volt az étkezés.

 • 4.5
Galambos Ferencné
Győr
2018.07.03

Az út programja jól összeállított, minden benne volt, ami érdekelt bennünket. Felkészült, tájékozott és humoros volt az idegenvezetés. Az autóbusz kényelmes, megfelelő egy ilyen hosszú útra, a vezetők biztonságosan vezettek és előzékenyek voltak. Kényelmesek voltak a hotelszobák, az ételek pedig bőségesek és finomak.

 • 5.0
Bokor Lászlóné
Budapest
2018.07.01

Az utazás személyre szabott gazdag programmal, van audio guide. Az idegenvezető felkészült és jó humorú! Kényelmes autóbusz és szállás.

 • 4.5
Kulik Imre
Csongrád
2018.06.30

Tartalmas program, jól felkészült és egyéni stílusú idegenvezetővel. Kényelmes autóbusz, készséges vezetőkkel. A szállás tiszta és kényelmes, az étkezés pedig mindig nagyon bőséges volt!

 • 5.0
Szolnoki Ágnes
2045 Törökbálint, Madách Imre u. 2/B.
2018.06.29

Kádár Zsolt idegenvezetése komoly tudást és nagyfokú szakmai alázatot tanúsít. Köszönöm az élményt, hogy a - balkáni - sztereotípiák megdőltek.

 • 4.8
Lenkovics Antalné
Debrecen
2018.06.29

Jól és pontosan megtervezett program, az idegenvezető figyelmes, pontos és különleges ismeretkörrel rendelkezik a térségről.

 • 4.8
Dr. Zsolnai Józsefné
Törökbálint
2018.06.28

A program informatív, sok élményt adó és jó ritmusú, de egyáltalán nem fárasztó. Az idegenvezető mértéktartó, információkban gazdag, de nem terhelt minket felesleges adatokkal. Kedves és jó humorú ember. Az autóbusz kényelmes, tiszta és biztonságos, a vezetők pedig szolgálatkészek és barátságosak. Mindegyik szállás nagyon jó volt kiváló ételekkel.

 • 5.0
Dr. Posta László
Debrecen
2017.08.03

Program: Rendkívül érdekes, sokrétű, színes, főként történelmi szempontból Idegenvezető: A térség kiváló szakmai színtű ismerője, udvarias, készséges. Autóbusz: Tiszta, kényelmes Szállás: Lift, hűtőszekrény, légkondi hiánya

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
Ahol még Ön sem járt - Albánia úthoz hasonló utazások