Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 04 - 08. 559 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 20 - 24. 632 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  A hatalom erőteljes szimbóluma, Chirk kastélya
·  Vadregényes vidék, gazdag kultúra: Snowdonia
·  A leghosszabb nevű helység Európában

Egy ország meleg szívvel, gazdag történelemmel és izgalmas jövővel, gyönyörű, páratlan természettel, merengő várakkal.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (4)
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – LIVERPOOL

Menetrend szerint, közvetlen járattal elrepülünk Budapestről Liverpoolba. Érkezés a repülőtérre a késő esti órákban. Transzferrel a szállodánkhoz utazunk (1 éj).

2. NAP: LIVERPOOL– LLANGOLLEN – PONTCYSYLLTE – CHIRK – PISTYLL RHAEADR – BETWS-Y-COED – SNOWDONIA

Reggeli után megindulunk walesi utazásunkra. A programok sorrendje az időjárás, illetve a múzeumok nyitvatartásának függvényében változhat. Első megállónk Llangollen, Wales egyik legromantikusabb városkája, mely egy festői völgyben található. Itt található Wales 7 csodájának egyike a Dee folyó hídja is. Felkeressük a Hölgyek házát, a Plas Newydd-t, mely közel 50 évig volt a Llangollen-i hölgyek otthona. Ezután az UNESCO Világörökség részét képező Pontcysyllte vízvezeték viaduktját látogatjuk meg. A Pontcysyllte jelentése „a walesi híd, amely összeköt”. Az észak-walesi Dee folyó völgyén átvezető 11 mérföldnyi Llangollen-csatorna a csatornahálózat egyik legfélelmetesebb mérnöki teljesítménye. Ezután a csodálatos középkori kastélyt, a Chirk Castle-t tekintjük meg, mely gyönyörű, díszes parkkal rendelkezik. Az 1310-ben elkészült Chirk az utolsó olyan walesi vár I. Edward uralkodásának idejéből, amely ma is lakott. A teraszról lenyűgöző kilátás nyílik a Cheshire és Salop síkságára. Ezután az ország egyik legmagasabb vízeséséhez utazunk, mely Oswestrytől 20 kilométerre nyugatra található, igazi rejtett gyöngyszeme ennek a régiónak. A festői Pistyll Rhaeadr három lépcsőben hullik alá. A szállás felé utazva Betws-y-Coed elbűvölő kisvárosát is megnézzük. Bejelentkezünk hotelünkbe, majd vacsora.

3. NAP: SNOWDONIA – PUFFIN ISLAND – CAERNARFON – SNOWDON

A Snowdon Wales legmagasabb (1085m) hegye, és az 1951-ben létrehozott Snowdonia Nemzeti Park névadója. Nehéz szavakat találni a tavas dombos vidékre, jégvájta völgyekre, szép tengerpartra. De a történelmi vonatkozású látnivalókból sincs hiány: kő- és bronzkori temetkezési helyek, római erődök, normann kastélyok is várnak itt felfedezésre. Elsőként egy hajókázásra megyünk a Puffin-szigethez, mely ma madármenedékhely és számos tengeri madárfaj fészkelőhelye. Mivel a fő szezon április és július között van, valószínűleg láthatunk gyurgyalagokat, cetmadarakat és természetesen gébicsmadarakat. Más fajok, mint például a kormorán és a túzok egész évben a szigeten tartózkodnak, csakúgy, mint az itt élő atlanti szürkefókák. Még az is előfordulhat, hogy elég szerencsésnek bizonyulunk, akkor delfinekkel is találkozhatunk. Majd a tengerszoros partján fekvő festői városba, Caernorfon-ba látogatunk, ahol elsőként az ősi várat tekintjük meg, amely a Wales-i hercegek bölcsője volt. A várlátogatás után tovább utazva meghódítjuk a Snowdon hegycsúcsát, a Llanberistől a csúcsig közlekedő Snowdon hegyi vasút segítségével. Szállás és vacsora.

4. NAP: LLANFAIRPWLLGWYNGYLLGOGERYCHWYRNDROBLLLLANTYSILIOGOGOGOCH – CONWY – LLANDUDNO – BODNANT GARDEN

Reggeli után a kimondhatatlan nevű falucskába, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobllllantysili-ogogogoch-ba utazunk, melynek jelentése: „A vörös barlangi St. Tysilio melletti sebes örvény közelében levő fehér mogyorófák völgyében fekvő Szűz Mária templom”. Ez a bizonyos templom, illetve a szóban forgó falu a leghosszabb nevű brit település. Vonattal utazunk innen tovább így emlékként eltehetjük a világ leghosszabb vasúti menetjegyét is, 15 cm hosszúságban. Következő megállónk Conwy. Felkeressük a folyó torkolatában magasodó várat, mely egyike a legpompásabbaknak, még I. Eduárd király építtette miután meghódította a vidéket. A védett vár érdekessége, az épen maradt középkori királyi lakosztályok. A vár 1986-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Tovább utazunk a walesi tengerpart legnépszerűbb viktoriánus kori üdülőhelyébe, Llandudno-ba. Korabeli villamos visz fel a Great Orme kiugró sziklaplatójára, ahonnan pazar tengeri körpanorámában gyönyörködhetünk. Programunk utolsó megállójaként megcsodáljuk a wales-i kert művészet leglátványosabb értékét a Bodnant Garden-t. Liverpooli szállásunkra utazunk és vacsora.

5. NAP: CHESTER – LIVERPOOL – BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk szállodánkat és visszautazunk Liverpoolba. Útközben megállunk egy chesteri városnézésre. Liverpoolba érkezve elsőként az Anfield stadiumot, a híres futballcsapat, a Liverpool FC otthonát barangolhatjuk be, mely a csapat szurkolói számára szent hely. A stadionbejárás során többek között kinézhetünk a főtribün legmagasabb szintjéről, megnézhetjük a hazai és a vendégcsapat öltözőjét, a sajtószobát, a This Is Anfield feliratot, a játékosok alagútját és a menedzser kabinját is. Ezután a Beatles múzeumba látogatunk, ahol részesei lehetünk egy hihetetlen, magával ragadó utazásnak, miközben meghallgatjuk, hogy hogyan jutott el négy liverpooli fiatalember a hírnév és a szerencse szédítő magasságaiba szerény gyermekkori kezdeteiből. A Mathew Street, az Abbey Road stúdió és a Cavern másolatai hitelesen idézik meg a 60-as évek elejét, így személyesen is megtapasztalhatjuk azokat a helyeket, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a Beatles a világ legnagyobb zenekarává váljon. Különleges kiállítások, hiteles emléktárgyak és exkluzív fényképek, és még sok érdekesség látható a múzeumban. Az esti órákban transzfer a repülőtérre majd várhatóan hajnalban érkezés Budapestre.
LátnivalóBelépődíj
Conwy kastély11 font
Chirk kastély15 font
Plas Newydd ház11 font
Snowdon (retúr)38 font
Puffin-sziget(kb.) 30 font
Caernarfor vár11 font
villamos10 font
vonat12 font
Bodnant Garden14 font
Beatles múzeum18 font
LFC Stadium Tour23 font
Helyi és idegenforgalmi adó10 font

Belépők ára: kb.: 203 font

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.5
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.8
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Dr. Klimon Zsuzsanna
Miskolc
2023.06.22

Tartalmas volt, színes. Kicsit több szabadidő jobb lett volna. Az idegenvezetés nívós, Anna felkészült, kedves, gondját viseli a rábízott csoportnak. A Hilton Ill-ben a séf remek volt, a Liverpoolban lévő vacsora nem annyira nyerte el az ízlésem. Szerintem több időt tölthettünk volna Conwy-ban és Chesterben.

  • 4.8
Dr. Kurucz Andrea
Szentendre
2023.06.21

Nagyon jó volt az ellátás a Hiltonban, osztályon feletti volt az ételek színvonala. Én kihagynám a leghosszabb nevű falut, és helyette több időt szánnék Conwy-ra és Chesterre.

  • 4.8
Hegyi Pál, Hegyi Pálné
Eger
2023.06.18

A Liverpool Stadion átépítése miatt sajnos csak szóbeli sétára volt lehetőségünk, illetve az ottani vacsora nem volt a legmegfelelőbb, a többi rendben volt.

  • 4.8
Szabó Béla János, Szabóné Béli Éva
Budapest
2023.06.12

Az ételek 5*. A második szálláson a wc túl nyitott volt. Szerintünk LL-CONWY-ban nem kellene vonatra szállni, nekünk a hegyi út sem tetszett annyira.

  • 4.8
Kinyomtatom a programot
Koronád legszebb gyémántja Wales úthoz hasonló utazások