Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 30 - Április 11. 1 380 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Október 12 - 24. 1 295 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Természeti látványosságok 3 országban
·  Trópusi állatvilág különlegességei
·  Hajózás a Panama-csatornán
·  Vulkánok és káprázatos növényvilág

Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – SAN JOSÉ

Menetrend függvényében átszállással utazás Costa Rica fővárosába, San Joséba. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába.

2. NAP: SAN JOSÉ – SARCHI – ARENAL

Reggeli után San José, Costa Rica fővárosának felfedezé­sére indulunk. Számos nevezetesség mellett láthatjuk a főváros legszebb épületének számító Nemzeti Színházat is. Megállunk a Demokrácia térnél, majd a Központi sugár­úton elsétálunk egészen az autentikus központi piacig, mely közel 150 éve működik. Itt akár vásárolhatunk is, olyan neve­zetes Costa Rica-i termékeket, mint a makadámia dió vagy a helyi kávé. Programunk következő része a fekete italról fog szólni. Meglátogatunk egy ültetvényt, ahol egy igazi szakér­tőtől tanulhatunk a kávéról. A nap vége felé közeledve a Costa Rica-i művészet bölcsőjének is nevezett Sarchi városába uta­zunk. Nézelődés, szuvenírvásárlás, majd La Fortuna felé hala­dunk tovább. Az éjszakát Arenalban töltjük (2 éj).

3. NAP: ARENAL – LA FORTUNA

Reggeli után Arenal Vida Campesina gazdag birtokának fel­fedezésére indulunk, ahol megismerkedünk a helyi földmű­velési és háztáji szokásokkal. Magunkat is kipróbálhatjuk olyan tevékenységekben, mint például a tortilla készítés. Betekintést nyerünk a cukornád feldolgozásába, és részt veszünk egy tipikus Costa Rica-i ebéden, hagyományosan készített kávéval. Napnyugtakor meglátogatjuk az Arenal vul­kán lábánál található melegvizű forrásokat, ahol fürödhetünk is, és élvezhetjük a paradicsomi állapotokat. Vacsorára érünk vissza a szállodába.

4. NAP: ARENAL – MONTEVERDE

Reggel az Arenal Park egyedülálló természeti szépségei közt kezdjük kirándulásunkat, ahol megtekinthetjük az 1968‑ból fennmaradt lávafolyam nyomait. Túránk folytatásaként a La Fortuna vízeséshez látogatunk el. Utunk során nagyon szép példáját láthatjuk a Costa Rica-i vidéki életnek, farmokkal, különféle mezőgazdasági területekkel és különleges élővilág­gal. Szállás elfoglalása Monteverdében, majd vacsora (2 éj).

5. NAP: SANTA ELENA – MONTEVERDE

Miután megreggeliztünk, a Santa Elena esőerdő rezervátumba megyünk, melynek 310 hektáros területén páratlan növény- és állatpopuláció él. Itt folyik a Chiquito és a Caño Negro folyó is, melyek fontos szerepet játszanak az Arenal vízerőmű üzemel­tetésében. Rezervátumi látogatásunkat követően Santa Elena és Monteverde városait tekintjük meg. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS – RINCÓN DE LA VIEJA

Reggeli után elhagyjuk a szépséges Monteverdét, és Rincón de la Vieja felé indulunk. Útközben részt veszünk egy kb. kétórás hajókiránduláson a Corobici folyón. Ahogy hajónk lassan siklik a vízen, betekintést nyerhetünk az ország pazar vadvilágába. Remélhetőleg majmokat és iguánákat is látunk, de a színes tollakban pompázó madarak is elkápráztathatnak bennünket. A folyó partján megállunk, és piknik ebédet fogyasztva élvez­hetjük a természet közelségét. A hajózás után estére érkezünk meg Rincón de la Vieja városába, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: GRANADA

Ezen a napon indulunk el Nicaraguába. Keresztülutazunk az északi alföldön, így érjük el a határt Peñas Blancasnál. A határ­átkelés után találkozunk az ottani helyi idegenvezetővel, és a csodás vidéki tájon át Granadába buszozunk. Érkezésünk után megtekintjük a katedrálist, a San Francisco Múzeumot és a La Calzadát, a helyi piacot is. A vacsorát egy tipikus nicaraguai étteremben fogyasztjuk el. Szállás Granadában. (3 éj)

8. NAP: NICARAGUA-TÓ – MOMBACHO VULKÁN – ISELTAS

Reggeli után először egy kialudt tűzhányót csodálunk meg. A Mombacho vulkán felé haladva, pazar látvánnyal tárul elénk a Nicaragua-tó és a magasabb területekről Granada városa is. Délután a helyiek által Iseltasnak nevezett tó ezernyi kis szi­gete körül teszünk egy hajókirándulást. Ezek a kis szigetecskék a vulkánkitörés eredményei, és most számos egyedülálló madár­fajnak adnak otthon. Az egyik szigeten megállunk ebédelni is. Késő délután érünk vissza a szállodába.

9. NAP: PUEBLOS BLANCOS – APOYO – MASAYA VULKÁN

Reggeli után első megállónk a Pueblos Blancos, amely egy több kis faluból álló kolónia. E falvak híresek a kézműves termékekről, mint például a kerámia és a bőráru. Természetesen vásárlásra is lesz lehetőség. A délutánt az Apoyo lagúnánál, Közép-Amerika legmélyebb krátertavánál töltjük. Ekkor meg is mártózhatunk a tóban, vagy élvezhetjük a tavat körülölelő csodálatos természe­tet. A nap végén még egy ma is aktív vulkánt, a Masayát láto­gatjuk meg, majd visszatérünk szállásunkra.

10. NAP: GRANADA – PANAMA

Délelőtt transzfer a repülőtérre és utazás Panamába. Délután szállás elfoglalása és szabadprogram. Panama Közép-Amerika bevásárlóközpontja, sok elegáns üzlettel és kedvező árakkal.

11. NAP: PANAMA – CSATORNA

Ezen a napon megtekintjük a világ 8. csodáját, a Panama-csatornát, amely az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. Kb. 4 órás hajózást teszünk a mérnöki csodán, miközben a következő helyeket érintjük: Miraflores zsilip, Miraflores-tó, Pedro Miguel zsilip, és a lélegzetelállítóan keskeny Gaillard csatornán át a Gatun-tó. Útközben láthatjuk, ahogyan a hatalmas óceánjárók és teherszállítóhajók „lifteznek”. Ebéd a hajón. Délután érkezünk vissza a fővárosba. Szabadprogram, vásárlási lehetőséggel.

12. NAP: PANAMA VÁROSNÉZÉS

Reggeli után megkezdjük városnézésünket Panamavárosban. Ez az ország gazdasági központja, üzleti negyedében bankok és világcégek felhőkarcolói találhatóak, míg óvárosa a Világörökség részét képezi. Ellátogatunk Panama Viejo romjaihoz, ahol a XVI. században az első gyarmati kolónia létrejött. Délután a tör­ténelmi negyedbe, Casco Antiguába indulunk, mely bővelke­dik a gyarmati stílusú épületekben. Innen továbbmegyünk a Miraflores zsiliphez, ahol a mesterséges csatorna kudarcokban bővelkedő történetéről tanulhatunk meg többet. Ismét megcso­dálhatjuk, ahogyan az óceánokat is átszelő, óriási óceánjárók vár­nak a zsilipelésre. Érdekes, hogy tegnap hajózva figyeltük meg őket, ma pedig a szárazföldről tekintünk le rájuk. A reptérre tör­ténő indulásig szabadprogram. A késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

13. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Európai átszállás után a délutáni órákban érkezünk a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 18 főben maximáljuk.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Közép-Amerika természeti kincsei (Panama – Costa Rica – Nicaragua) úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

A tűz országa, Azerbajdzsán
Baku lenyűgöző elegye az ősinek és az ultramodernnek. Az óvárosban, a XI. században épült városfal mellől fotózhatjuk a luxus felhőkarcolókat.
Október 12. 9 nap 398 000 Ft
A Nílus menti birodalom, Egyiptom
Az ókori Egyiptom kultúrája hatással volt szinte az összes korabeli kultúrára. Építészeti emlékei a világon talán a legismertebbek, legnépszerűbbek. Járjuk végig a legfontosabb helyszíneket az életet adó Nílus mentén.
Október 14. 8 nap 498 000 Ft

Utazások hasonló árban

Azték és maya kincsek nyomában
Cancun - Mexikóváros - Puebla - Oaxaca - Tzotzil - Campeche
Október 11. 14 nap 1 125 000 Ft
Keresztül Dél-Amerikán
Peru / Brazília - Argentína hosszabbítási lehetőséggel
November 09. 10 nap 1 185 000 Ft
November 09. 15 nap 1 470 000 Ft
A mesés Indokína
Az út során nem csak nyüzsgő nagyvárosokat és fantasztikus Világörökségi helyszíneket keresünk fel, de betekintést nyerhetünk kis falvak és buddhista szerzetesek életébe is.
November 08. 13 nap 995 000 Ft