Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Október 27 - November 10.
2 740 000 Ft
Október 27 - November 06.
2 080 000 Ft
Az út áttekintése

·  Természeti látványosságok sokasága
·  Trópusi állatvilág különlegességei
·  Hajózás a Panama-csatornán
·  Vulkánok, káprázatos növény- és állatvilág

Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – PANAMA

Indulás a kora reggeli órákban Budapestről Panamába, ahová még ugyanezen a napon a délutáni órákban érkezünk, transz­fer a hotelba. (3 éj)

2. NAP: PANAMA-CSATORNA

Megreggelizünk, majd Közép-Amerika egyik legnagyobb attrakciójának felfedezésére indulunk. A Panama-csatorna egy fantasztikus mérnöki teljesítmény, közel 80 km hosszú és 12 zsilipmedencéből áll. Ez az egyik legjelentősebb és legfon­tosabb hajózható csatorna a világon. Szemtanúi lehetünk a zsi­lipezésnek, majd láthatjuk a Gatun tavat is, ami fontos szerepet játszott a rendszer kialakításában. A nap további részében meg­látogatjuk az embera őslakosokat, akik már évszázadok óta harmóniában élnek a természettel a festői Chagres-folyó men­tén. A közösség híres arról, hogy rendíthetetlenül elkötelezett hagyományos életmódjának megőrzése és a generációkon át öröklődő kosárfonás iránt. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: SAN BLAS-SZIGETEK

Reggeli után elhagyjuk a szárazföldet, és egy közeli szigetcso­porthoz utazzunk. A San Blas-szigetek bepillantást engednek a valódi karibi paradicsomba. Az itteni életet az egyszerűség jel­lemzi. A körülbelül 370 korallszigetet elfoglaló kunák törzs úgy fogadja a turistákat, hogy közben megőrzik ősi kultúrájukat és vallási szokásaikat. Dzsipekkel megyünk a kikötőbe, ahonnan csónakokkal megyünk a szigetre. Megérkezve megcsodáljuk a sziget természeti adottságait és változatos tengeri élővilágát. A strandolás mellett, aki bátrabb kipróbálhatja a kenuzást és a búvárkodást is. A program tartalmaz ebédet is. Délután térünk vissza Panamavárosba.

4. NAP: PANAMA – COSTA RICA

Délelőtt szabadprogram, majd Costa Ricába repülünk. Transzfer a hotelbe, utána vacsora.

5. NAP: ARENAL – LA FORTUNA

Megreggelizünk, majd vulkántúrára indulunk. Az Arenal vul­kán szimmetrikus, kúp alakja miatt figyelemre méltó geológiai jelenség. Még mindig aktív vulkán. Utoljára 2010-ben tört ki. Elmegyünk az El Silencio magánrezervátumba, ahol láthatjuk a korábbi kitörésekből származó lávamezőket. Délután fürdőzési lehetőség lesz a Baldi Spa-ban, a környék egyik legszebb meleg­vizű forrásánál. Következő megállónk a Fortuna folyó vízesése. Ennek eléréséhez egy körülbelül 530 lépcsőfokból álló ösvényen kell végig mennünk. Az úton kényelmes pihenőhelyek találha­tóak megbújva az őshonos fák között. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: ARENAL – MONTEVERDE

Reggeli után útra kelünk Monteverde felé. Először egy kétórás hajóút vár ránk egy tavon keresztül, majd néhány órás utazás után érjük el a köderdő vidékét. A természetvédelmi területet 1972-ben alapította a kvéker közösség, akik már akkor a birto­kuk egyharmadát a növényvédelemnek szentelték. Elfoglaljuk szállásunkat, majd egy magával ragadó éjszakai sétán veszünk részt a környéken, amelyet Costa Rica „zöld tüdőjeként” emle­getnek. Megfigyelhetjük az éjszaka is aktív vadvilágot. Éjszaka érünk vissza a hotelbe. (2 éj)

7. NAP: SELVATURA

A Selvatura Park egy természetvédelmi terület, mely számos izgalmas tevékenységet kínál. A bátrabbak lecsúszhatnak egy drótkötélpályán, kalandozhatunk az erdei ösvényrendszeren, amely hét függőhídból áll és mély kanyonokat szel át a fák tete­jén. Délután a Monteverde rezervátumban sétálunk, követve a sűrű fák között kanyargó, jól jelzett ösvényeket. Ez a kivéte­les környezet lehetőséget nyújt arra, hogy megpillantsuk a kvézált, a ragyogószínű tollazatáról híres, ikonikus madarat. Élményekkel telve megyünk vissza szállásunkra.

8. NAP: MONTEVERDE – MANUEL ANTONIO

A mai napon Manuel Antonióba, a Csendes-óceán partján fekvő településre utazunk. A környék trópusi madarak és majmok hangjaitól hangos, emlékeztetve minket a hely trópusi termé­szetére. Szállásfoglalás után fürdés, napozás vagy felfedezhet­jük a környék egyéb természeti értékeit. (2 éj)

9. NAP: MANUEL ANTONIO REZERVÁTUM

Ezen a napon reggeli után a Manuel Antonio Nemzeti Parkot fedezhetjük fel, ami egy idilli trópusi partszakasz Costa Ricában. Megfigyelhetjük lombkoronában mókázó kismajmokat, vala­mint az itt található madarakat és lajhárokat. Az óceánpart fes­tői területe fehér homokjáról és kristálytiszta kék vizéről ismert, lehetőséget nyújtva ezáltal a strandolásra, pihenésre, napo­zásra. Szállás, mint előző éjszaka.

10. NAP: MANUEL ANTONIO – SAN JOSÉ – GUATEMALA VAGY BUDAPEST

Kora reggel indulunk a fővárosi nemzetközi repülőtérre, majd a délutáni órákban repülünk Guatemalavárosba, ahol szállás vagy akik nem tartanak már velünk, ők átszállással Budapestre indul­nak. Ők éjszaka a repülőn alszanak.

11. NAP: GUATEMALAVÁROS – ANTIGUA

A hazaindulók délelőtt érkeznek az európai átszállást biztosító városba, majd onnan Budapestre, ahova várhatóan délután érkez­nek. A többi utassal a mai napon Guatemala fővárosának felfede­zésére indulunk. A város díszes spanyol barokk építészettel, bájos pasztellszínű homlokzatokkal és a környező hegyekre nyíló pano­rámával büszkélkedhet. Elsőként meglátogatjuk a Kereszt-hegyi kilátót, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra és a kör­nyező vulkánokra. A Palacio del Ayuntamiento, egy lenyűgöző múltú történelmi épület, mely a XVIII. században épült a spanyol gyarmati kormány otthonaként. Ezen kívül is számos híres épüle­tet láthatunk, ilyen például a Casa Santo Domingo, egykori kolos­tor, és a La Merced templom. Díszes oltár, gyönyörű freskók és a vallási tárgyak lenyűgöző gyűjteménye található itt. Délután lehe­tőség lesz egy helyi főzőtanfolyamon részt venni. Ez a mélyreható élmény megkönnyíti majd Guatemala sokszínű gasztronómiájá­nak felfedezését a különleges aromákon és ízeken keresztül.

+1. NAP: GUATEMALAVÁROS – FLORES-SZIGET – YAXHA

Egy órás utazással a Flores-szigetre repülünk. Innen a Yaxha régé­szeti lelőhelyre buszozunk. Yaxha egy ősi maja városnak és szertar­tási központ maradványainak ad otthont, amely a klasszikus maya korszakban (i. sz. 200-900) virágzott. Hatalmának csúcsán Yaxha a régió harmadik legnagyobb városa volt. Felkapaszkodhatunk a zsúfolt főtér körüli templomokba, hogy gyönyörködhessenek a Yaxha-tó és a környező dzsungel lenyűgöző látványában. Este a Flores-szigeten, egy tóparti étteremben vacsora. Szállás.

+2. NAP: FLORES-SZIGET – TIKAL

Mai kirándulásunk célpontja az UNESCO Világörökség, Tikal meg­tekintése lesz. A magas templomok panorámás kilátást nyújta­nak a környezetre. A fák között lengő kíváncsi üvöltőmajmok és fürge pókmajmok ugrálnak, papagájok és tukánok repkednek. Tikal legjellegzetesebb látványosságai a 44 méterre magasodó, meredek oldalú piramisok. Ami azonban kiemeli a többi közül, hogy ez a dzsungelben található. Mára a környéket megtisztítot­ták a növényzettől, néhány épületet pedig részlegesen felújítot­tak. Visszarepülünk Guatemalavárosba. Vacsora, szállás.

+3. NAP: GUATEMALAVÁROS – ÁTSZÁLLÁS

Átszállással Európa felé vesszük az irányt. Éjszaka a repülőn.

+4. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Átszállás után várhatóan a délutáni órákba érkezünk Budapestre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica – Panama) úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
11
NAP

4.9

16 értékelés

Ecuador látványosságai után a kuriózum Galapagos-szigetek természeti csodája. Hosszabbítási lehetőség Kolumbiába, mely egy újabb külön világ.

2 080 000 Ft-tól
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
12
NAP

A világ legelső nemzeti parkja a Yellowstone, mely olyan természeti csodákat nyújt, amit sehol máshol nem láthatunk. A természeti kincseket jól kiegészíti Chicago kulturális csemegéje.

2 197 000 Ft-tól
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
14
NAP

Igazán kellemes kombinációt kínáló utat ajánlunk Önöknek. Tanzánia világhírű nemzeti parkjaiban tett látogatás után Zanzibár fehér homokos tengerpartján, kényelmes hotelünkben pihenhetünk.

2 316 000 Ft-tól
Tűzföld és Patagónia csodái
Tűzföld és Patagónia csodái
15
NAP

Igazi csúcsutazók célterepe. Argentína és Chile lenyűgöző déli csücske, ahol a gleccserek és a vad természet az uralkodók. Hosszabbítási lehetőség a páratlan Atacam sivatag természeti csodáihoz.

2 360 000 Ft-tól
Keresztül Dél-Amerikán
Keresztül Dél-Amerikán
17
NAP

4.8

32 értékelés

Brazília - Argentína - Paraguay - Peru. Een négy ország minden fontos látnivalóját láthatjuk, Rio, Buenos Aires, Iguazu, Machu Picchu, Nazca-vonalak és még megannyi élmény.

2 330 000 Ft-tól