Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Ázsia  /  Izrael
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Szeptember 23 - 27.
588 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Jeruzsálem, 3 vallás szent városa
·  Lebegés a Holt-tenger lenyűgöző vízében
·  Tel Aviv és Betlehem történelmi örökségei
·  A rejtélyes Holt-tengeri tekercsek megtekintése

Izrael olyan ország, ahol az is átszellemül a bibliai látnivalók között utazva, aki nem vallja magát mélyen vallásos embernek. Csodás lelki feltöltődés.
Csorba Klára – A Proko kiutaztatási csoportvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió (reggeli+vacsora)
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)

1. NAP: BUDAPEST – TEL AVIV

Budapestről indulás, előreláthatólag a reggeli órákban, dél­előtt érkezés Tel Avivba. Innen buszunkkal Betlehembe utazunk, ahol megtekintjük a Születés Templomát, melyet Jézus születé­sének a helyén emeltek a IV. században. A környezetében elénk tárul a Pásztorok Mezeje, háttérben a Júdeai-sivatag és a jordá­niai Móáb hegyei, ahol a hagyomány szerint Mózest eltemették. Az előttünk elterülő óvárosban keresztény templomok mellett muszlim minaret és a török hódoltság korából maradt lakó­épületek is fellelhetőek, melyek számunkra az első jelek Izrael kulturális és vallási sokszínűségére. Szállás Betlehemben, fakul­tatív vacsora (3 éj).

2. NAP: JERUZSÁLEM

Reggeli után elutazunk Jeruzsálembe. Első megállónk az Olajfák hegyén lesz. Ez nem csak Jeruzsálem legszebb kilátópontja, de hittörténetileg is fontos hely. Az apostolok cselekedetei alap­ján itt történt Jézus mennybemenetele, míg a zsidó hit úgy tartja, hogy az utolsó ítélet a hegy alatt kezdődik. Folytatva városnézésünket a Szent Sír-templomhoz megyünk, mely Jézus Krisztus keresztre feszítésének és egyben közeli sírjának és fel­támadásának is a helyszíne. A világ egyik legfontosabb val­lási helyeként számontartott templom 7 vallásnak ad otthont! A templom bejárását követően elmegyünk a Siratófalhoz, mely a zsidó vallás legfontosabb helye. Jeruzsálem egyes részeit vallá­sok alapján különböztetik meg. Sétálunk a zsidó és a keresztény részen is, míg elérünk a Via Dolorosára, Krisztus keresztútjának a helyszínére. A stációk mentén haladunk Szűz Mária sírhelyéig. A szabadprogram során mindenkinek lesz lehetősége, hogy emléktárgyat vásároljon magának a különleges helyszínről. Az óváros felfedezése után térünk vissza szállásunkra.

3. NAP: JERUZSÁLEM VÁROSNÉZÉS

Reggelit követően a világtörténelem egyik legérdekesebb írásos emlékét tekintjük meg, a Holt-tengeri tekercseket. A Krisztus korabeli pergamen és papirusz tekercsek számára külön épüle­tet emeltek, a Könyv Szentélyét. Az Izrael Múzeum után a Sion-hegyen folytatjuk kirándulásunkat, mely Izrael szellemi és lelki központja. Itt található Dávid király sírja is. Nem messze látható az Utolsó Vacsora Terme, ahol állítólagosan a Leonardo által is megfestett jelenet zajlott, illetve az Elszenderülés Bazilika, melynek altemplomában van egy magyar kápolna is. Este vis­szatérés a szállodába.

4. NAP: TEL AVIV – HOLT-TENGER – TEL AVIV

Reggelit követően elhagyjuk szállásunkat és autóbuszunk­kal ismét egy különleges helyre indulunk, szárazföldünk leg­mélyebb pontjának a közelében lévő Holt-tengerhez. Első megállónknál egy kőtömbön láthatjuk a jelzést, hogy a képze­letbeli tengerszint alá értünk, majd hamarosan megérkezünk a folyamatosan zsugorodó Holt-tenger partjára. Meglátogatjuk Heródes egykori királyi erődjét, a Masadát. Az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő látványosságnak bámulatos az elhelyezkedése, mivel egy meredek szikla tetejére építet­ték, ahová felvonóval jutunk fel. A kulturális emlékek mellett a környék látványa is lenyűgöző a magaslatról. Napunk második felét pihenéssel töltjük, mivel egy privát strandra látogatunk el. A szabadidő alatt meg lehet mártózni a Holt-tengerben, mely­nek roppant magas sótartalma miatt az ember nem merül el, hanem szinte lebeg a víz tetején! Hiába próbálunk, úszni sem tudunk. A felejthetetlen érzés mellé kipróbálhatjuk a magas ásványi anyag tartalmú iszapot is egy pakolás keretében. Programunk végeztével utazunk Tel Avivba, a szállásunkra (1 éj).

5. NAP: TEL AVIV – BUDAPEST

Reggelit követően ízelítőt kapunk Tel Avivból. Autóbuszos városnézésünk után a Carmel piacon nézelődünk. Érdekes a rengeteg árus igényes portékájának látványa. Lesz lehe­tőség vásárolni is a számtalan fűszerből és különleges gyü­mölcsökből. Jaffában, az óvárosban szemügyre vehetjük a híres óratornyot, valamint sétálhatunk a történelmi hangu­latú utcácskákon. Sok helyi művész lakik ebben a negyed­ben, és ez a bohém hangulat érződik a nézelődők számára is. Szabadidőben lehetőség lesz kipróbálni valamelyik helyi étter­met, mivel Izrael egyik gasztronómiai központja is ez a terü­let. Az óvárosi program után a modern városrészt is érintve megyünk ki a repülőtérre, ahonnan menetrend függvényében, előreláthatólag az esti órákban száll fel repülőnk. Budapestre várható érkezésünk a késő esti órákban lesz.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A helyszínen kötelezően fizetendő borravaló 30 USD/fő/szolgáltató.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Somogyi Gabriella
Karcag
2023.07.28

Minden rendben volt mindennel, az idegenvezetés magas színvonalú volt.

 • 5.0
Lengyel- Béres Klára, Lengyel József
Alsózsolca
2023.06.01

TARTALMAS. Szép program, rengeteg élmény. Mind a két idegenvezető (a másik Bodrogi Zsuzsa) nagy tudású, jó szervező, segítőkész volt. Az autóbusz kényelmes, tiszta. A sofőr jól vezet, az étkezéskor finom volt minden.

 • 4.8
Dr. Lőrinci Sándor Gábor
Szentendre
2023.06.01

Jóval többet kaptunk (program, tájékoztatás) mint amit az előzetes program kínált. Érződött az alaposság és a megfelelő leszervezés. Magasszintű a tájékozottság mindkét idegenvezető részéről. Az autóbusz kényelmes, a vezető nyugodt, biztonságos vezető, segítőkész. A szállásnál megfelelő a kényelem és tisztaság, az étkezés változatos, reformkonyhának megfelelő.

 • 5.0
Koleszár László, Tengely Ferencné
Ózd
2023.05.31

Kifogástalan volt minden!

 • 5.0
Márki András
Baja
2023.05.30

Nem unatkoztuk sosem. Az idegenvezetés precíz és pontos. Az autóbuszban a légkondi elég gyenge volt. A sofőr rendkívül megbízhatóan vezetett. A szálloda a séta és a nézelődni lehetőségektől távol volt. A reggel egy kicsit gyenge volt.

 • 4.5
Hajas Tibor, Pfeifer Mária
Budapest
2023.05.28

Jól felépített, nagyon tartalmas út. Mind a Proko-s Dr. Horváth Péter és a helyi Bodrogi Zsuzsa is rendkívül alapos, kiváló ismeretekkel, segítőkészek. Az autóbusz és a szállás kényelmes és tiszta. A buszsofőr a szűk utakon is jól vette a "kanyarokat". Az étkezés nagyon finom, változatos, bőséges.

 • 5.0
Kondor Karolina, Szabolcsi Ádám
Budapest
2023.05.27

Szuper program, több, mint a meghirdetett tervben. Szuper idegenvezetés, felkészültek, segítőkészek voltak az egész utazás alatt. Az autóbusz tiszta, kényelmes, de nem volt elég hűvös a nagy melegben. A gépkocsi minden kanyart bevett :) Az első hotel tisztasági szintje kissé csalódás volt, a másodikkal elégedettek voltunk. Bő választék volt az ételek terén, és finomak voltak.

 • 4.8
Szigeti László
Budapest
2023.05.21

Az utazás programja nekem tökéletes volt, az idegenvezetés kiváló, az autóbuszban minden jó volt. A gépkocsivezetők udvariasok, a szállás nagyon kiváló, az étkezés az elvártnál sokkal jobb volt.

 • 5.0
Dr. Novotny Erzsébet
Budapest
2023.05.18

Jók az idegenvezetők.

 • 5.0
Temesvári Zoltán
Szeged
2023.05.18

Az utazásunk programja rendben volt, az idegenvezetés 5*, 100% O.K.! Az autóbusz kényelmes, klíma OK, de hiányzott egy kis zene. A szállás kényelmes, az étkezés változatos, finom.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Látogatás a Szentföldre úthoz hasonló utazások