Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Gran Vía, Cibeles tér és a Prado
·  Almudena katedrális, a királyi mennyegzők helyszíne
·  Cervantes szülővárosa, Alcalá de Henares

Utasaink véleménye

5.0

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (1)

1. NAP: BUDAPEST – MADRID

Menetrend függvényében várhatóan a reggeli órákban utazás Budapestről Madridba. A spanyol fővárosba megérkezve metróval jutunk el belvárosi szállodánkhoz. Elhelyezzük a csomagjainkat, majd a város központi terére, a Solra látogatunk, ahol megkezdjük városnézésünket. Ez a hely, nemcsak gyalogos sétánk kezdete, de az ország közepe is, mert a „0” km kő is itt található. A téren lefényképezhetjük a város jelképét a fára mászó maci szobrot is. A közeli Callao tér előtt tartunk egy kis szünetet, amely alatt lesz lehetőség meginni egy finom spanyol kávét, de kipróbálhatjuk a spanyol karácsonyi időszak elmaradhatatlan finomságát, a chocolate con churros-t is. Ezt a hosszú fánkhoz hasonlító ételt forrócsokoládéba szokták mártani, és a spanyoloknak legalább annyira hozzátartozik a téli ünnepekhez, mint nekünk a kürtőskalács vagy a bejgli. Madrid leghíresebb bevásárló útján, a Gran Vía-n haladva érjük el a híres Cibeles teret. Az Alcala kapu mellett betérünk a Retiro parkba, mely olyan Madridnak, mint New Yorknak a Central Park vagy Londonnak a Hyde Park. A hangulatos sétautakon haladva szobrokban és a gyönyörű kertekben gyönyörködhetünk. A csendes park ad otthont a Királyi Rózsakertnek és a különleges Kristály Palotának is. A délutáni órákban érünk a Prado múzeumhoz, ahol, aki szeretné, megtekintheti a világ egyik leggazdagabb festészeti gyűjteményét. A múzeumi látogatás után már esti fényekben csodálhatjuk meg a belvárost. Vacsorázáshoz a karácsonyi vásár kínálatából vagy a környező éttermekből is választhatunk. Városi élményeinket követően visszatérünk szállásunkra.

2. NAP: MADRID – ALCALÁ DE HENARES – MADRID

A napot egyénileg is el lehet tölteni, vagy idegenvezetőnkkel két fakultatív programon is részt vehetnek. Reggelit követően az Atocha pályaudvarra metrózunk, ahol megtekintjük az épületben kialakított különleges trópusi ligetet. Innen, indulunk első kirándulásunkra. Célpontunk Alcalá de Henares. A Madridtól kb. 45 perces vonatozásra lévő település nem csupán az egyik leghíresebb spanyol írónak, Cervantesnek a szülővárosa, de egyben UNESCO világörökség is, mivel ez volt a világ első, kifejezetten egyetemi városnak tervezett települése. Története a XVI. századra nyúlik vissza, de a gyönyörűen restaurált épületek napjainkban is olyan díszt adnak a belvárosnak, mint átadásuk napján. Sétálunk a főtéren lévő hangulatos a karácsonyi vásárban, és meglátogatjuk Cervantes szülőházát is, ahol érdekes történetekkel ismerkedhetünk meg a kalandos életű íróról. A múzeum után az UNESCO világörökségi listán szereplő Egyetem épületét tekintjük meg szervezett idegenvezetői túra keretében. Kora délután térünk vissza vonattal Madridba. Alcalá de Henares kirándulás vonatjeggyel és belépővel: 9.500 Ft. A madridi Atocha pályaudvarral szemben található a Reina Sofia Múzeum, melyben található Picasso világhírű festménye a Guernica, aki szeretné, itt is eltöltheti az időt. Este fakultatív vacsorás Flamenco showra invitáljuk utasainkat. A tradicionális spanyol gitárzenére díszes ruhájú táncosok műsorát tekinthetjük meg, miközben spanyol ételkülönlegességeket kóstolhatunk meg, amihez ízletes helyi vörösbort kínálnak. Élvezet a szemnek, fülnek, szájnak egyaránt. Vacsorás flamencos show: 45 € (előzetes jelentkezést követően, fizetés a helyszínen). Szállás, mint előző nap.

3. NAP: MADRID – BUDAPEST

Reggel csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobában, majd metróval megyünk a város híres terére a Plaza Mayorra, mely régen még bikaviadalnak is helyszíne volt. A tértől átsétálunk a hatalmas, II. János Pál által felszentelt Almudena katedrálishoz, mely a királyi mennyegzők színhelye is. A székesegyházzal szemben található a monumentális Királyi Palota, melyet belülről is megtekintünk. A trónterem és a plafonig porcelánnal borított szalon mindenkit lenyűgöz. A Keleti téren átsétálva rátekintünk a Királyi Operaházra, majd tovább sétálunk a Szenátus (a spanyol parlament felsőháza) épülete mellett a Spanyol térre, ahol Cervantes és Don Quijote szobrai köszöntenek minket. Szabadidő alatt a belvárosban ajándéktárgyakat is lesz lehetőségünk vásárolni, de a belváros megannyi „sonka múzeumja” közül is kipróbálhatjuk az egyiket, mely kifejezés nem egy művészeti kiállítóhelyet jelöl Spanyolországban, hanem a híres spanyol serrano sonka kiemelt árusító helyeinek neve. Menetrendnek megfelelően, a délutáni órákban felvesszük csomagjainkat a szállodában, majd a reptérre metrózuk. Budapestre érkezés az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Prado (egyénileg)16 EUR

Belépők ára: kb.: 16 EUR + tömegközlekedés

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Ligeti valéria
Budapest
2023.12.16

A szállás központi helyen volt, ellátás bőséges, sokféle és finom volt. Idegenvezetés: Gulyás Miklóstól rengeteg információt kaptam, köztük sok újdonságot kellemes modorban, szórakoztatóan.

  • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Madridi Advent úthoz hasonló utazások