Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 31 - Augusztus 06. 473 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  3-3 éjszaka Párizs és London metropoliszokban
·  Építészeti bravúr: a Csalagút
·  Párizs csodái és hajózás a Szajnán
·  London megismerése és a Windsor kastély

Európa talán két leglátogatottabb fővárosa egy kirándulás során rengeteg élményt ad minden utazónak. Ehhez jön még a csalagutas utazás egyedülálló élménye.
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – PÁRIZS

A délelőtti órákban repülünk a francia fővárosba. Megérkezés után busszal transzfer Párizs belvárosába, ahol ezt követően teszünk egy buszos körsétát: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér, majd elhelyezzük csomagunkat a szál­loda csomagszobájába és folytatjuk Párizs megtekintését. Metróval bemegyünk a központba. Sétálunk Európa legismer­tebb főutcáján, a Champ-Elysées-n. Aki szeretne, a Diadalív tetejéről is körbetekinthet. A fakultatív vacsora után az Eiffel-toronyhoz megyünk, ahol különböző magasságokig történő felmenetelből lehet választani. (Hosszabb sorbaállásra kell készülni), Eiffel torony megmászása után metróval visszame­gyünk a szállásra. A kirándulás során csak az első nap (rep­tér – szálloda, kis buszos körsétával) és az utolsó nap (szállás – Windsor – repülőtér) használunk autóbuszt. Párizs – London közt a Csalagúton keresztül vonattal fogunk utazni. A két fővá­rosban – a városnézések során –, metróval és gyalog közlekedik a csoport. (Estleges menetrendváltozás esetén a két város meg­tekintésének sorrendje megcserélődhet.) Szállás Párizsban és Londonban metrómegálló közelében (3 éj).

2. NAP: PÁRIZS

Reggeli után folytatjuk a főváros megismerését. Először felke­ressük a Tuileriák-kertjét, majd az Arc de Carrouselt, további­akban a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével rendelkező múzeum – a Louvre – gyűjteményében gyönyör­ködünk. Délután egy híres parfümgyár termékei közt válo­gathatunk, majd ezt követően felmegyünk a Montmart-ra. Gyalogosan fedezzük fel a művészek negyedét, ahol a világ leg­híresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantaszti­kus látvány a kivilágított városra. Montmart-ról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd vissza­metrózunk a szállásra.

3. NAP: PÁRIZS – HAJÓZÁS A SZAJNÁN

Ezen a napon a belvárosban folytatjuk városnézésünket. A dél­előtti programunkban szerepel a Cité szigete, ahol a leégett Notre Dame-ot, természetesen csak kívülről, fényképezhetjük le. Onnan tovább sétálva a szintén ezen a szigeten található Conciergerie-hez érkezünk. Ezt követi a St. Chapelle templom. Délután felkeressük az Invalidusok dómját, ahol Napóleon sír­emlékét találjuk, majd szabadprogram. Este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyönyörködni lehet a szépen kivilágított bel­városban.

4. NAP: PÁRIZS – LONDON

Reggeli után metróval kimegyünk a vasútállomásra és elin­dulunk London felé. Mivel a csomagját mindenki maga fogja vinni, húzós bőrönd javasolt az útra. A Csalagúton keresztül kb. 2,5 óra alatt ér az angol fővárosba a vonat. Londoni meg­érkezésünk után csomagjainkat elhelyezzük egy csomagmeg­őrzőben, és a belvárosba metrózunk. Sétánkat a Westminster negyedben kezdjük; Parlament épülete, Big Ben óratornya, majd megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik leg­kiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszázadokon át itt koro­názták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Következő megállónk a miniszterelnöki reziden­cia, a híres Downing Street 10. Az utcácskába csak bepillan­tani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezután a Lovas Testőrség laktanyája mellett elhaladva érjük el a Buckingham palotát. Ezt követően ellátogatunk a Picadilly térre, a Sohóba, a Kínai negyedbe és a Trafalgar térre, ahol megnézhet­jük a National Gallery páratlanul gazdag gyűjteményét. Szállás London modern, keleti városrészében, metróhoz közel (3 éj).

5. NAP: LONDON

Reggeli után elsőként a monumentális Szt. Pál Székesegyházat tekintjük meg, majd a Towerbe látogatunk. A Tower London híres erődítménye, mely elválaszthatatlan az angol történe­lemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek is. A vár mellett látható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Délután szabadprogram, mely során meg lehet tekinteni a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye található. Itt állították ki a Nílus deltá­jában fellelt híres rosette-i követ is. Arra is van lehetőség, hogy sétáljunk, vásároljunk az Oxford Streeten, London híres bevá­sárló utcáján. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: LONDON

Reggel folytatódik a közös londoni program. Kimegyünk a Hyde Parkba, ahol az érdekes diadalív mellett láthatjuk Diana emlék­kútját és fel tudunk sétálni Kensington Palotához, ahol Dianaék éltek. Menetközben lefényképezhetjük a monumentális Albert Memorialt és Royal Albert Hallt. Délután, a szabadprogram alatt, aki szeretné, a közelben lévő 3 múzeum (Természettudományi, Iparművészeti, Tudományos) közül felkeresheti valamelyiket, de ha valakit jobban érdekli a híres Madame Tussaud panoptikum, arra is lesz lehetőség (egyénileg, metróval könnyen elérhető). A kora esti órákban elmegyünk a London Eye-hoz. Ha valaki sze­retne körbetekinteni az Óriáskerékről, és visszaemlékezni arra a sok szép látványra, melyekben az elmúlt napokban gyönyör­ködhetett, akkor a magasból ezt megteheti.

7. NAP: LONDON – WINDSOR – BUDAPEST

Reggeli után autóbusszal a Windsor kastélyhoz megyünk. Évszázadok óta ez a brit királyi család rezidenciája, és egyben a világ legnagyobb lakott kastélya. Díszes lakosztályok és lát­ványos park fogadja a látogatókat. Sétálunk ebben a gondo­zott parkban, majd a kastély csodaszép szobáit tekintjük meg. Programunk után autóbusszal transzfer a repülőtérre és az esti járattal hazaindulunk Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a késő esti órákban.


Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel szabad beutazni. A személyi igazolvány nem elegendő.

LátnivalóBelépődíj
Párizs metró (1 jegy)2 €
Navigo Paris pass30 €
Diadalív13 €
Eiffel-torony (3. emelet)27 €
Louvre21 €
parfümgyár0 €
Sacre Coeur0 €
St. Chapelle + Concierge19 €
Hajózás a Szajnán16 €
London metró pass29 font
Westminster Abbey27 font
National Gallery0 font
London - Tower30 font
Windsor - kastély26 font
London Eye (egyénileg)40 font
St. Paul's katedrális21 font
British Múzeum0 font
Tudományos múzeum0 font
Természettudományi múzeum0 font
Madame Tussaud36 font
Helyi és idegenforgalmi adók6 € + 4.5 GBP font

Belépők ára: kb.: 132 € + 209 font

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Párizs - London úthoz hasonló utazások