Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Afrika  /  Tanzánia
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 05 - 18.
2 560 000 Ft
Október 17 - 30.
2 316 000 Ft
Az út áttekintése

·  Serengeti Nemzeti Park – egy életre szóló élmény
·  Pihenés Zanzibár fehér homokos strandjainál
·  Állatok százai a közelünkben
·  Big Five – Az Öt Nagy testközelből

Utazzon Tanzániába és csodálja meg a horizontig terjedő, hatalmas síkságot a Serengeti Nemzeti Parkban, figyelje meg testközelből a nagyvadak szokásait, majd pihenjen Zanzibár gyönyörű fehér homokos partjain.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda+szafaris lodge
Ellátás:
Teljes ellátás
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – REPÜLŐ

Menetrend függvényében megkezdjük utazásunkat átszállással a Kilimanjaro Nemzetközi Repülőtérre (Arusha), éjszaka a repülőn.

2. NAP: ÉRKEZÉS ARUSHÁBA – ARUSHA NEMZETI PARK

Reggel érkezünk a reptérre, ahol a helyi iroda idegenvezetője vár bennünket, aki érkezés után a közeli szállodánkhoz visz min­ket. Itt lepakoljuk csomagjainkat, felfrissítjük magunkat, majd, aki szeretne, első élményeit megszerezheti az afrikai vadon­ból. Privát jeepjeinkkel az Arusha Nemzeti Parkba látogatunk el, mely a 4.566 méter magas Mount Meru vulkanikus hegynek is az otthona. Jeepszafari a Nemzeti Parkban, helyi vadszakértők vezetésével, idegenvezetőnk tolmácsolásában. Bízunk benne, hogy minél több különböző állatfajt meg tudunk tekinteni már ezen a napon is. Több fotószünetet követően a délutáni órák­ban érkezünk vissza szállodánkba, ahol elfoglaljuk szobáinkat és vacsoráig pihenéssel töltjük az időt.

3. NAP: ARUSHA – TARANGIRE NEMZETI PARK

Reggeli után a Tarangire Nemzeti Parkba utazunk. Ez a park a nagy elefántcsoportjairól és a rengeteg óriás baobabfá­ról ismert, amelyek akár több száz évig is élhetnek. A szá­raz évszakban 250 elefántból álló csoportokat is lehet itt látni. Tarangire-ben még sok más vadállat is él, amelyeket legkönnyebben a Tarangire-folyónál vagy a Burunge-tónál – a park fő vízforrásainál – figyelhetünk meg. Ezután mai szállásunkra uta­zunk, mely a közeli szafari lodge lesz.

4. NAP: NGORONGORO

Reggeli után kijelentkezünk a szállásunkról, majd Afrika hét csodájának egyikét, a híres Ngorongoro-krátert látogatjuk meg, amely kétmillió évvel ezelőtt alakult ki, amikor a hatalmas vul­kán kitört. A termékeny láva egyedülálló ökoszisztémát hozott létre, amely ma a legnagyobb koncentrációban élő állatok­nak ad otthont Afrikában. Miközben csupán 600 métert eresz­kedünk le a peremről a kráter aljára, leérkezve állatok százai vesznek körül minket. A Ngorongoro-kráter számos oroszlánfal­kának, bivalycsordának, zebrának, gnúnak és még sok más faj­nak ad otthont. A Ngorongoro-kráter valóban rendkívüli hely, és talán a leglátványosabb természeti rezervátum Afrikában. Szállás és vacsora a kráterhez közeli lodge-ban.

5. NAP: SERENGETI NEMZETI PARK

Reggeli után kijelentkezés a szálláshelyről, majd a szafari másik csúcspontja vár ránk – a Serengeti Nemzeti Park. A Serengeti szó a maszáj nyelvből származik, és végtelen síkságot jelent. A nem­zeti park széles körben ismert szafari helyszínként, főként a nagy vándorlás miatt. A lenyűgöző természetfilmek közül sokat itt for­gattak. Fakultatív hőlégballon szafari a Serengetiben: 270.000,- Ft. Az egész napos program után vacsora és szállás a nemzeti park területén található szafari lodge-ban.

6. NAP: SERENGETI NEMZETI PARK

Reggeli után egész napos szafariprogram. Út közben piknikebéd. A nemzeti parkban számos ragadozó járja be a hatalmas füves területet; számtalan oroszlán család, gepárd, leopárd, zsiráf, zebra és sok más gyönyörű állat otthona ez a hatalmas terület. Mi egy biztonságos jeepben közelítjük meg őket. Szállás és vacsora, mint az előző napon.

7. NAP: SERENGETI – ZANZIBÁR

Transzfer a repülőtérre, majd elutazunk Zanzibárra. Szállás a szi­get dél-keleti oldalán található tengerparti szállodában (6 éj). Zanzibári tartózkodásunk alatt teljes ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

8. NAP: ZANZIBÁR

Az igazi kikapcsolódás itt kezdődik. Élvezhetjük a trópusi Zanzibárt, ahol az óceán kristálytiszta vize és a fehér homokos strand szinte túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Egész napos pihe­nés a fehér homokos tengerparton.

9. NAP: ZANZIBÁR – STONE TOWN – PRISON ISLAND

Ezen a napon pihenhet a pálmafák alatt, vagy eljöhet velünk egy fakultatív kirándulásra, amely során először az arab hatású, gyönyörű Stone Town-t látogatjuk meg. Idegenvezetővel meg­tekintjük a város történelmi helyszíneit, mint az egykori rab­szolgapiac és az anglikán katedrális, a Csodák Háza és Freddie Mercury-ház. Ezt követően Prison Island-et, azaz a Börtön szige­tet látogatjuk meg. A parthoz közeli sziget a nevét az ott kiala­kított börtönről kapta, mely ma óriásteknősöknek ad otthont. A közelben látványos korallzátonyok is vannak. Jó idő esetén sznorkelezhetünk a kristálytiszta vízben, színes trópusi halak után kutatva, vagy napozhatunk a fehér tengerparton. Stone Town – Prison Island túra óriásteknősökkel kirándu­lás: 48. 000,- Ft. Szállás, mint előző nap.

10. NAP: ZANZIBÁR

Élvezhetjük a trópusi Zanzibárt, ahol az óceán kristálytiszta vize és a fehér homokos strand szinte túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Egész napos pihenés a fehér homokos tengerparton. A szálloda előtti óceánban csak dagálykor lehet fürdeni. Apálykor lehet kagylókat keresni a visszahúzódott partszakaszon.

11. NAP: ZANZIBÁR – DELFIN TÚRA – FŰSZERFARM

Fakultatív programlehetőségként fél napra Zanzibár déli part­ján fekvő Kizimkazihoz utazunk. Ez egy nagyon kedvelt tengerparti pihenőhely és egy halászfalu neve. Ez a partszakasz nagy számban ad otthont palackorrú delfineknek. Ha szerencsénk van, akkor lehetőségünk lesz úszni és búvárkodni ezekkel a varázslatos állatokkal. Délután ellátogatunk Zanzibár számos fűszerfarmjának egyikére. Itt lehetőségünk lesz betekinteni a helyi életbe és megkóstolni a szezonális gyümölcsöket, vala­mint egy kis fűszeres teát. Kizimkazi, delfinekkel úszás és fűszerfarm fakultatív kirándulás: 69.000,- Ft.

12. NAP: ZANZIBÁR

Egész napos pihenés.

13. NAP: ZANZIBÁR – REPÜLŐ

Reggeli után csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobában, majd pihenés, szabadprogram a reptéri transzferig.

14. NAP: ÉRKEZÉS BUDAPESTRE

Európai átszállással délelőtt érkezünk Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés dátumától számolva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Illeték
Kilépési illeték25 $

Kilépési illeték: kb. 25 $

Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. 

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
11
NAP

4.9

16 értékelés

Ecuador látványosságai után a kuriózum Galapagos-szigetek természeti csodája. Hosszabbítási lehetőség Kolumbiába, mely egy újabb külön világ.

2 080 000 Ft-tól
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
Garantált indulásGarantált indulás
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
7
NAP

4.9

32 értékelés

Szó szerint a semmiből nőtt ki a város, ahol havonta adnak át valami újat, látványosat, még nagyobbat, egészen elképesztőt.

549 000 Ft-tól
Baszkföldi látványosságok
Baszkföldi látványosságok
5
NAP

Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

509 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
12
NAP

A világ legelső nemzeti parkja a Yellowstone, mely olyan természeti csodákat nyújt, amit sehol máshol nem láthatunk. A természeti kincseket jól kiegészíti Chicago kulturális csemegéje.

2 197 000 Ft-tól
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
11
NAP

4.9

16 értékelés

Ecuador látványosságai után a kuriózum Galapagos-szigetek természeti csodája. Hosszabbítási lehetőség Kolumbiába, mely egy újabb külön világ.

2 080 000 Ft-tól
Keresztül Dél-Amerikán
Keresztül Dél-Amerikán
17
NAP

4.8

32 értékelés

Brazília - Argentína - Paraguay - Peru. Een négy ország minden fontos látnivalóját láthatjuk, Rio, Buenos Aires, Iguazu, Machu Picchu, Nazca-vonalak és még megannyi élmény.

2 330 000 Ft-tól
A Vadnyugat nemzeti parkjai és San Francisco
A Vadnyugat nemzeti parkjai és San Francisco
12
NAP

4.8

4 értékelés

Ha USA Nyugati part, akkor Las Vegas, San Francisco és a csodás nemzeti parkok. Kiszáradt sós tó 86 méterrel a tengerszint alatt (!!!), egekbe szökő mammutfenyők, a Powel-tó híres gátja, s megannyi felejthetetlen élmény. Viva Las Vegas!

1 892 000 Ft-tól
Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica – Panama)
Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica – Panama)
15
NAP

Costa Rica, mely területének kb 23%-a védett valamilyen formában, az ökoturizmus kedvelt célpontja. Panama a világ egyetlen olyan országa, ahol láthatjuk, amikor a nap felkel a Csendes-óceánon és lenyugszik az Atlanti-óceánon. E két ország együtt igazi kuriózum programot kínál.

2 740 000 Ft-tól