Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Február 22 - Március 08. 2 170 000 Ft (-20 000 Ft)
2 150 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!
Az út áttekintése

·  4 dél-amerikai ország és 3 főváros
·  Az Atlanti-óceántól a Csendes óceánig
·  Idei évtől Buenos Airessel bővült programunk
·  Mesés vízesések, misztikus helyek, csodás tengerpartok

Gyermekkori vágyam volt Peru misztikus földje. Magasak voltak az elvárásaim, de a valóság még azokat is felülmúlta. A Machu Picchu vagy a Nazca-vonalak kivételesen varázslatos helyek.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – RIO DE JANEIRO

Elutazás európai átszállással a brazil legismertebb városába, Rio de Janeiroba. Transzfer a turista negyedben lévő szállásunkra (2 éj).

2. NAP: RIO DE JANEIRO VÁROSNÉZÉS

Délelőtt fakultatív városnézés Rioban. Megtekintjük a széles homokos tengerparti szakaszt, a Copacabanát és az Ipanemát. Folytatjuk nézelődésünket a modern katedrálisnál, ezt követi a Sambadrome, melyet hatalmas tribünök szegélyeznek. Itt ren­dezik a Riói Karnevál nagy felvonulását, a szamba iskolák bemutatóját. Következő programunk során drótkötélpályán, átszállással felmegyünk Brazília egyik jelképére, a Cukorsüveg-hegyre. A hegy meredeken emelkedik a Guanabara-öböl fölé. Káprázatos a kilátás a Copacabanára, az Atlanti-óceánra, a városra és a Krisztus szoborra. Fakultatív Rio de Janeiro városnézés (belépőkkel): 100 USD (helyszínen lehet jelentkezni) Akik nem jönnek a programra, azoknak egész nap, a többieknek késő délután szabadprogram és fürdési lehe­tőség, napozás a homokos tengerparton.

3. NAP: RIO DE JANEIRO – BUENOS AIRES

Nemcsak Rió büszkesége a Megváltó Krisztus szobor, mivel ezt is beválasztották a világ 7 új csodája közé. A Tijuca őserdőn keresz­tül, mely a világ legnagyobb városi őserdeje, busszal megyünk fel a Corcovado-hegyre. Ez 710 m-re emelkedik a város fölé. Lenyűgöző a 38 m magas 1.145 tonna súlyú Krisztus szobor lába­inál állni és gyönyörködni a fantasztikus látványban. Ezt köve­tően transzfer a repülőtérre és repülünk a mesés elhelyezkedésű Buenos Airesbe. A késői érkezés miatt ezen a napon nem lesz fakultatív vacsora, ezt másnap ebéd formájában pótoljuk.

4. NAP: BUENOS AIRES

Reggel autóbusszal indulunk a La Plata torkolatánál fekvő nagyváros felfedezésére. A gyalogos városnézés során láthatjuk Buenos Aires kettős arcát, a történelmi hagyományokkal rendel­kező koloniál stílusú épített örökségeitől a modern metropolisz toronyházainak rengetegjéig. Megállunk a Plaza de Mayonál, mely a város alapításának helyszíne, és lefényképezhetjük a grandiózus Elnöki Palotát is. A város egyes negyedei mind újabb és újabb kis világokat tárnak elénk, saját szemünkkel láthatjuk, milyen sokszínű ez a város. A városnézés közben egy helyi étteremben fogyasztjuk el a fakultatív ebédünket. Délután szabadprogram, majd visszatérünk a szállodába egy rövid fel­frissülésre. Este egy fakultatív, hamisítatlan vacsorás tangó este vár bennünket. Aki Buenos Airesben jár, ezt az autentikus argentin élményt nem hagyhatja ki! Hallunk idegenvezetőnk­től a tangó történetéről, ezután steak vacsorát fogyasztha­tunk el, finom borokkal. A zenekar által kísért táncprodukció pedig lenyűgöző élmény lesz! Argentín tangós vacsoraest, transzferrel: 160 USD. Éjfél körül térünk vissza a szállodába.

5. NAP: BUENOS AIRES – DELTA TÚRA – IGUACU

Reggeli után, egy igazán különleges kirándulásra indulunk. Autóbusszal, északi irányban haladunk, keresztülhajtva az ele­gáns kormányzati negyeden, ahol az elnök palotája is talál­ható, majd a várost elhagyva érünk Tigrébe. Itt hajóra szállunk és gyönyörködünk a látványban. A Parana folyó torkolatában található, csatornákkal felszabdalt kis szigetvilág dús vegetá­cióval és állatvilággal rendelkezik. A kis faházak amikben az 1580-as években laktak éles kontrasztot nyújt a város mostani képéhez képest. Hajókázva elhaladunk a yacht-és evezősklub mellett, ami mára már Buenos Aires rekreációs övezetévé nőtte ki magát. A program végén visszaszállunk autóbuszunkba, vis­szatérünk a szállodába, és felvesszük csomagunkat. Indulás a reptérre és repülés az Iguacu-vízeséshez. Az estét már a vízesés közelében elhelyezkedő településen töltjük, ahol a fakultatív vacsorával várnak bennünket.

6. NAP: IGUACU (ARGENTÍN ÉS BRAZIL OLDAL)

A teljes napot az Iguacu-vízesésnél töltjük, megtekintjük az argentin és a brazil oldalt egyaránt. A vízesés kb. 270 zuha­tagból áll, ami 70 nagyobb egységre oszlik. Érthető, hogy több órát is el tudunk tölteni a vízesések megtekintésével. A folyó mentén lévő ösvényeken haladunk. Lenyűgöző az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő zuhatag látványa. A legna­gyobb és legnagyobb hatást kiváltó rész az „Ördögtorok vízesés”, melyhez különleges elhelyezkedése miatt, kisvonattal jutha­tunk el. Leírhatatlan a látvány! 4 km szélességben zubog alá a víz a szemünk láttára. Az életre szóló élmény után térünk visszatérünk szállásunkra.

7. NAP: PARAGUAY – ASUNCIÓN

Reggelit követően átmegyünk Paraguayba. Közvetlenül a határ után még egy szép vízesést keresünk fel. (A teraszhoz történő lemenetel extrában fizetendő a helyszínen). Ezt követően autó­busszal a főváros, Asunción felé vesszük az irányt. A nap során Paraguay buja zöldellő vidékén haladva csodálhatjuk a növény­zetet. Forgalom függvényében érkezünk Asunciónba. Rövid buszos és fotóstoppos városnézés. Este szállás, fakultatív vacsora.

8. NAP: ASUNCIÓN – LIMA

A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és elrepülünk Limába Peru fővárosába. Az Andok hegyláncain átívelő repü­lőút után transzfer a központba és kezdjük a városnézést. Limát az 1746-os földrengés szinte teljes egészében elpusztította, így kevés épület, palota maradt meg a korai időkből. A Fő tér, a Plaza de Armas az elnöki palotával és a városházával még őrzi az egykori pompát. További sétánk során felkeressük a Csendes-óceán partját, a Ferencesek templomát és kolostorát. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat. Ha rövidebb programot szeretne, lehetősége van rá, hogy egy csak Perut bejáró utazást válasszon, a másik három ország nélkül. Aki csak Perut választja, ő ezen a napon repül Budapestről átszál­lással Limába, és este csatlakozik a csoport többi tagjához.

9. NAP: LIMA – NAZCA

Reggel autóbusszal elutazunk a híres Nazca-vonalakhoz. Nazca városkába megérkezve a repülőtérre megyünk. Fakultatív prog­ram keretében 6 személyes kis gépekkel 1 órás repülés a Nazca-vonalak felett. Mivel alacsonyan repülünk, a gépből kitekintve jól láthatóak a máig tisztázatlan, rejtélyes eredetű rajzola­tok, formák. Fakultatív repülés a Nazca vonalak felett: 50.000,- Ft Szállás Nazcában.

10. NAP: NAZCA – AREQUIPA

Reggel folytatjuk utunkat Arequipa felé. Varázslatos tájon hala­dunk keresztül. Balra az Andok nyúlványai, jobbra az óceán szik­lákkal tarkított partszakasza. Késő délután érkezünk az Andok déli területén fekvő Arequipába, mely Peru második legna­gyobb városa 2.325 méterrel a tengerszint felett. Útközben megpillantjuk az Ősi Inka utat is. Szálláshely elfoglalása.

11. NAP: AREQUIPA – PUNO

Városnézés a 3 vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majd 6.000 m (!) magas csúcsa. Jó fotó­téma. Az itt uralkodó kellemes klíma miatt építettek ide várost a spanyolok. Séta a városban, megnézzük a XVII. században épült katedrálist és a Santa Catalina kolostort. A kolostor lakásai máig jó állapotban maradtak meg. Különlegességeket tudunk meg az itt élő apácák életviteleiről is. Ezután elhagyjuk Arequipát, szállásunk Punóban lesz. Szabadprogram, alkalmazkodás a magaslati klímá­hoz, hiszen a város 3.827 méterrel van a tengerszint felett.

12. NAP: PUNO – TITICACA-TÓ – PUNO

A mai napon hajókirándulásra indulunk Urosba, az úszó szi­getekhez a Titicaca-tavon, mely Dél-Amerika legnagyobb és a világ egyik legmagasabban fekvő tava. Az itt élők egy speciális nádból, totorából készítik el a lakóhelyükként szolgáló szigete­ket, amit állandóan javítgatniuk kell. Vásárlási lehetőség nyílik a helyi kézművesek termékeiből. Ezt követően szabadprogram.

13. NAP: PUNO – CUSCO

Reggeli után autóbusszal elindulunk Cusco felé. Az út során ismer­kedünk a helyi növény- és állatvilággal, láthatunk lámát és alpa­kát. Délután megnézzünk egy inka város romjait Raqchiban, majd egy bájos Andok falut, Andahuyalillast. Szállás Cuscóban (2 éj).

14. NAP: CUSCO – MACHU PICCHU – CUSCO

Egész napos kirándulást teszünk vonattal a Machu Picchuhoz, az inkák elveszett városához, mely az Urubamba, az inkák szent folyójának völgye felett épült. Az út során gyönyörködünk a táj­ban. Az utolsó szakasz már szinte dzsungelvidéken vezet keresz­tül. A vonatból kiszállva busszal megyünk fel a világ 7 új csodája közé is beválasztott inka emlékhez. Több órán keresztül mutatja be és magyarázza el idegenvezetőnk a citadella és a romterület látnivalóit. Szállásunkra este érünk vissza.

15. NAP: CUSCO – LIMA

Városnézés Cuscóban, mely 3.250 méterrel van a tengerszint felett. Magyar ember számára szokatlan ez a magasság, ezért óvatosan kell mozogni a programok során. Megismerjük a régi fővárost, ami még ma is az Andokban élő indiánok központja. Megtekintjük a katedrálist, a Nap templomát és a belvárost. Déli órákban kirándulunk a város közelében található inka régészeti központba, megnézzük Kenkot, Sacsayhuaman titokzatos kőfalait és a Puka-Pukara erőd romjait. Mindkét építménynél láthatjuk azt a lenyűgöző építészeti módszert, ahogy az inkák csupán kézi csi­szolásokkal illesztették össze a hatalmas köveket. Programunk végeztével csomagjainkkal a repülőtérre megyünk, és Limán keresztül Európa felé repülünk. Utunkat Cusco-Lima útvonalon indítjuk, majd Európa felé folytatjuk. Éjszaka a repülőn.

16. NAP: BUDAPEST

Európai átszállást követően hazaérkezésünk Budapestre a késő esti órákban várható.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon. Min. létszám: 15 fő.Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. 

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Dovákné Hencs Anna
Edelény
2019.11.28

Az utazás sokszínű, Perutól Brazíliáig, a művészetektől a néprajzig. Miklós nagytudású, figyelmes (miatta vettem részt az utazáson, mert előzőleg meggyőzött: ő a legjobb). A helyi buszok megfelelőek voltak, de gyengébb klíma is elég lenne és a brazil mikrofonok kicsit torzítanak. A sofőrök udvariasak és kulturáltak. Jó színvonalú szállások, bőséges ételek. Jó hangulatú csoportot kovácsolt az idegenvezető.

 • 5.0
Milics Gizella
Budapest
2019.11.28

A magyar idegenvezető felkészülten, lelkiismeretesen ismertette az utasokkal a látnivalókat a meglátogatott helyszíneken. A felmerült kérdésekre kimerítő válaszokat adott. Színes, vidám egyéniségével nem hagyta lankadni az utasok figyelmét. Az autóbuszokon nem mindig fértek bele a csomagtartóba a bőröndök.

 • 5.0
Csitos György és Györgyné
Kecskemét
2019.11.26

A program az ígéreteknek megfelelő, gazdag. Miklós képzett, felkészült, "tyúkanyó". Megszerettük!! A helyi autóbuszok olykor kifogástalanok, máskor alig kibírhatóak voltak, de jó és segítőkész sofőrökkel. A remek szállásokon, finom, kielégítő étkezéseket kaptunk.

 • 5.0
Leányváriné V. Anikó
Csolnok
2019.11.24

Miklós felkészült, segítőkész, türelmes idegenvezető, eddigi útjaim legjobbja.

 • 5.0
Dimitrievits Iván
Budapest
2019.04.14

Jól szervezett utazáson vettünk részt, jó úticélokkal, élménydús programokkal. Fantasztikus hangulatot teremtett idegenvezetőnk, inkább barátként viselkedett, mint aki a munkáját végzi. Az autóbuszon kicsit túlzásba vitték a klímázást. Minden szálloda elegáns és tiszta volt, kivéve a rióit, de az viszont közel volt a tengerparthoz és ez fontos. Mindenhol finom, ízletes ételeket kaptunk. Több alkalommal késő este érkeztünk a szállodába, ilyenkor a vacsora éjszakába nyúlt. Érdemes lenne ezeken a napokon a vacsora helyett inkább ebédet biztosítani. Időnk mindig volt az ebédre is.

 • 5.0
Király Zoltán és Zoltánné
Budapest
2018.11.30

A program változatos volt, pazar látnivalók. Az idegenvezetés átfogó, érdekes beszámolók a meglátogatott helyekről. Ügyes, megfontolt, udvarias gkvezetők voltak, de a buszokban a hangminőségen lehetne javítani. A szállások központi elhelyezkedésűek voltak, kényelmes ágyakkal. Ha lehetne, jobb lenne az étkezéseket korábbi időpontra szervezni. Baráti hangulat alakul ki az utazás során.

 • 4.8
Szloboda Tibor és Paul Magdolna Teréz
Budapest
2018.11.29

Gulyás Miklós idegenvezető nagy lelkesedéssel nagymértékben hozzájárult az út sikerességéhez. Sok plusz programot csinált nekünk! És éjjel 2-ig velünk volt a kórházban is!!!

 • 5.0
Györgyné dr. Kovács Erzsébet
Szeged
2018.11.26

Változatos program, minden fontos turisztikai helyen jártunk. Miklós jól felkészült, sokoldalú, tájékozott. A buszok közül némelyik nagyon kényelmes volt, némelyik kevésbé. A sofőrök profi módon oldották meg a feladatokat. A szállásokon általában lehetett pihenni, kivéve Cuscoban. Az étkezéseken finom, bőséges kínálat volt. Feltétlenül tájékoztatni kell előre az utasokat, hogy napokon keresztül magaslati levegőn lesznek.

 • 4.8
T. Katalin
Budapest
2018.11.24

A magaslathoz való akklimatizálódáshoz időt kell biztosítani. Gulyás Miklós empatikus, a helyzeteket jól kezelő, kiváló ismeretekkel rendelkező idegenvezető. Volt jó és kevésbé jó autóbusz, de a sofőrök udvariasak voltak. A szállások változó minőségűek voltak. Javaslom, hogy a borravaló intézése legyen az iroda dolga és önkéntességi alapon működjön.

 • 4.3
Longa Sándor
Pomáz
2018.11.19

Teljes képet kaptunk Dél-Amerikáról. Miklósnak mindenre kiterjedő tudása van. A buszok kényelmesek, komfortosak voltak,a sofőrök munkája hibátlan. A szállásokon volt némi hiányosság, pl. szekrény, reggeli választék (Lima, Iguacu perfekt, de a többi közepes).

 • 4.5
Kinyomtatom a programot
Keresztül Dél-Amerikán úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
Szó szerint a semmiből nőtt ki a város, ahol havonta adnak át valami újat, látványosat, még nagyobbat, egészen elképesztőt.
Március 01. 7 nap Ár: december közepén
Március 20. 7 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

USA Keleti part és a Niagara-vízesés
Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Május 06. 11 nap 1 665 000 Ft
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
Igazán kellemes kombinációt kínáló utat ajánlunk Önöknek. Tanzánia világhírű nemzeti parkjaiban tett látogatás után Zanzibár fehér homokos tengerpartján, kényelmes hotelünkben pihenhetünk.

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Március 05. 14 nap 2 460 000 Ft
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
Ecuador – Galapagos és hosszabbítási lehetőség Kolumbiába
Március 08. 15 nap Ár: december közepén
Március 08. 11 nap Ár: december közepén
A Vadnyugat nemzeti parkjai és San Francisco
Ha USA Nyugati part, akkor Las Vegas, San Francisco és a csodás nemzeti parkok. Kiszáradt sós tó 86 méterrel a tengerszint alatt (!!!), egekbe szökő mammutfenyők, a Powel-tó híres gátja, s megannyi felejthetetlen élmény. Viva Las Vegas!

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Április 26. 12 nap 1 780 000 Ft