Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 16 - 20.
209 000 Ft
Július 16 - 20.
226 000 Ft
Július 24 - 28.
209 000 Ft
Július 24 - 28.
226 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  4 éjszakai szállás egy helyen Szlovéniában
·  Meseszép tavak, vízesések, szurdokok
·  Szlovén kulináris élmények
·  Változatos gyalogtúrák 3 ország hegyein

Szlovénia híres az érintetlen természeti látnivalóiról. Ezekből ismerhetünk meg egy csokorra valót, miközben a szomszédos országok természeti csodáiból is csemegézhetünk.
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda,4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (31)

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – VRATA – GOZD-MARTULJEK

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után az M7-en folytatjuk utunkat, és Tornyiszentmiklósnál lépünk határt Szlovéniába. A Ljubljana felé tartó autópályáról Trojanénál térünk le, itt tartunk pihenőt. Nem a hely az érdekes, hanem a fánk. Itt készül az eredeti trojanei fánk sárgabaracklekvárral vagy vaníliakrémmel töltve, ahogyan ők mondják: krofi. Természetesen mi is megkóstolhatjuk. Ezt követően a főváros érintésével a Júliai- Alpok felé utazunk. Mojstrana parkolójából gyalog indulunk délutáni vadregényes túránkra a Vrata-völgyben. Közel 4 km-t teszünk meg a mesés erdei ösvényen, míg a végén elérjük a Peričnik-vízesést. A környezet és az 52 m magas vízfüggöny lát­ványa lenyűgöző. Szlovénia több, mint 100 vízesése közül ezt egyedivé igazán az teszi, hogy a vízesés mögé is be tudunk menni. A program során közel 10 km-t túrázunk. Innen már csak negyedórát kell utazni szállásunkig, ami Kranjska Gora szom­szédságában lesz. Ebben a hotelben töltünk 4 éjszakát, itt lesz a reggeli és a vacsora is. A szállodának van ***-os és ****-os része is. A ****-os szobák modernebbek és klimatizáltak. Mindenki jelentkezéskor dönti el, hogy melyik szobatípust választja. A reg­gelit és a vacsorát ugyanabban az étteremben tudják elfogyasz­tani. A kínálat azonos, szobatípustól függetlenül.

2. NAP: TOLMIN-SZURDOK – KOZJAK-VÍZESÉS

Ezen a napon két látványos és vad szurdokot keresünk fel. Először Tarvisio érintésével, a fantasztikus panorámával rendel­kező Predil-hágón utazunk keresztül. A Juliai-Alpok csodaszép hegyei, fenyvesei között ereszkedünk le a Triglavi Nemzeti Park elragadó völgyébe. Itt a Soča (Isonzó)-folyó a fő látványosság a hihetetlen azúrkék színével. A Soča mellékfolyója a Tolminka, ennek szurdokát ismerjük meg a nap folyamán. A szurdok­nak két ága van. Először a Tolminka-patak völgyében hala­dunk, amit hidak és sziklába vájt járdák tesznek különlegessé. Ezen a szakaszon jutunk el a patak mélyén feltörő hőforrások­hoz, amiknek hőmérséklete 18–21 °C. Felette magasodik az Ördög-hídja, azon fogunk majd visszajönni a kiindulási helyre. Ezt követően egy függőhídon kelünk át, ahonnan szép rálá­tás nyílik a két szurdok találkozására és a két folyó összefolyá­sára. Ezután a Zadlaščica-folyó kanyonjában haladunk hosszabb lépcsős szakaszon, míg elérjük a látványos ösvény végét. Itt egy kilátóplatformot hoztak létre, ahonnan jól lehet látni a két füg­gőleges sziklafal közé beékelődött Medve-fej sziklatömböt és a szűk szorost. Majd aszfaltos úton indulunk, és átkelünk a már alulról megcsodált Ördög-hídon. Szédítő látványt nyújt a 60 m mélységben alattunk zúgó Tolminka-patak. Ezután buszunk­hoz megyünk. A következő programunk Kobarid közelében lesz. Először átkelünk gyalog a Soča fölött átívelő Napoleon-hídon. Káprázatos a folyó kék színe és az általa kivájt fehér sziklák együttese. Gyalog folytatjuk utunkat a Kozjak vízeséshez, mely egy barlang belsejében lévő zöld tavacskába érkezik. Az odave­zető erdei ösvény is csodálatos, melyet kis fahidak tesznek vál­tozatossá. Sokak szerint a Kozjak-vízesés a legszebb zuhatag Szlovéniában. A visszaút során az első világháborúban hasz­nált bunkereket is megnézhetjük. A közel 1,5 órás program után szállásunkra indulunk vissza, ahova az esti órákban érkezünk.

3. NAP: KARINTIA – TSCHEPPASCHLUCHT – PLANICA

A mai nap nagy részét Ausztriában töltjük. Karintiában található a Tscheppa-szurdok, ami az ország legszebb völgyszorosai közé tartozik. A kanyargó túraútvonal egy lezúduló hegyi patak men­tén pallókon lépcsőkön és hidakon át vezet, folyamatosan felfelé a hegyen. A program fénypontjai közé tartozik a fém csigalépcső és függőhíd, valamint a 26 m magas, robajló Tschauko-vízesés. Sportértéke mellett, adrenalin szintet emelő hatása is van az ide­vezető út megtételének. Ezután erdei úton érjük el a Deutscher Peter nevű éttermet, ahonnan helyi buszra szállva jutunk vis­sza a kiinduló ponthoz, azaz a buszunk parkolójához. Az ötna­pos program során több alkalommal nehéz terepen kirándulunk. Ide azok jelentkezését várjuk, akik szeretik és bírják a megterhelő kihívásokat. A vadregényes túra után utazunk vissza Szlovéniába. A határátlépés után a világhírű Planica síugró sáncokat csodál­juk meg. Planica nemcsak a helyieknek, hanem az egész világon fogalom a síugrók körében. Itt ugrottak a világon először 100 m, majd 200 m felett is. Itt idáig 42 világcsúcsot értek el a síugrók. A 8 éves felújítás eredménye egy új sírepülő sánc, a hét síugró sánc mellett. Rövid fotózás után buszra szállunk, és Krjanska Gorába megyünk. Séta a hangulatos belvárosban és vásárlási lehetőség. Késő délután érünk vissza szállásunkra, ahol igénybe lehet venni a szálloda wellness szolgáltatásait.

4. NAP: BOHINJI-TÓ – VOGEL – MARTULJEK

A mai napon Szlovénia legnagyobb és legmélyebb tavának kör­nyékét fedezzük fel. Közel egy órás buszos utazással érjük el a Triglav Nemzeti Park területén lévő Bohinj-tavat. Igazi paradi­csom ez a természetkedvelők számára. A hegyekkel körülö­lelt csodálatos zöld színű tó a partról is kiváló fotótéma, de mi a Vogel hegyről is készíthetünk remek felvételeket. A nagyka­binos felvonó közel 1.600 m magasra visz fel bennünket, ahon­nan tiszta időben mesés panorámában lesz részünk, az ország legmagasabb csúcsa, a Triglav is jól látható innen. Lesz lehető­ség kisebb - nagyobb túrázást is tenni a hegytetőn. Jó időben a hegyi libegőt is ki lehet próbálni. Délután a Mostnica folyó sziklaszorosához utazunk, hogy megcsodáljuk a különleges medencékkel, kőlyukakkal, zúgókkal, hidakkal tarkított könnyen járható szurdokot. Ezt követően buszra szállunk, és Bled érintésével visszamegyünk szállásunkra. Akinek kedve van még egy túrára, annak a szállodához közeli vízesés megtekintését ajánljuk. A Martuljek-patak impozáns zuhatagához lépcsőso­rokkal ellátott szurdokvölgyben tudunk feljutni. A szintkülönb­ség 200 m. Ugyanezen az úton jövünk vissza. Az 5 km-es túra kb. 1,5 órát vesz igénybe. Este vacsora.

5. NAP: FUSINE – TORNYISZENTMIKLÓS – BUDAPEST

Reggeli után busszal indulunk Olaszországba. Kemény kapasz­kodóval érjük el a Tarvisiótól 10 km-re lévő Fusine-i tavakat, melyek az olasz Júliai-Alpok talán legszebb kirándulóhelye. A két jégkorszaki tavacska partjain sétálva gyönyörködünk a káprázatosan tiszta, hihetetlenül kék víztükörben és a mesés panorámában. A kiépített túrautak különleges sziklák között, hatalmas fenyőfák árnyékában vezetnek. Nemcsak a tavak látványa lenyűgöző, hanem a föléjük magasodó Mangart-hegy (2.679 m) tekintélyt parancsoló tömbje is. A tavak partján kisebb éttermek is működnek. Ezt követően vissza­megyünk Szlovéniába, és folytatjuk utunkat Magyarországra. A határt átlépve Nagykanizsa érintésével az M7-en megyünk Budapestre, ahová várhatóan 21 óra ± 30 perc körül érkezünk. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Tolmin-szurdok8 €
Kozjak vízesés4 €
Tscheppaschlucht9 €
Vogel-felvonó27 €
Mostnica-szurdok4 €
Helyi és idegenforgalmi adók7 €

Belépők ára: kb.: 59 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 06:30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 07:00 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 02:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 05:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 04:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 05:15 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 05:15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 04:45 Városháza előtti buszmegálló
Nagykanizsa Le/felszálló kb. délelőtt 10:00 Tesco parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 03:30 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 03:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 08:00 Tesco melletti Shell benzinkút
Szeged Le/felszálló kb. reggel 04:00 Széchenyi tér, Szeged étterem
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 07:30-08:00 M7-es melletti Shell-kút
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 04:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 04:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 04:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 03:40 MOL benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 06:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Szabó Marianna
Nyárlőrinc
2023.08.02

Gyönyörű tájak, nagyon jó idegenvezetés, tartalmas, élvezetes, érdekes. A busz kényelmes, komfortos. A sofőr udvarias, nagyon jól vezet, biztonságban éreztem magam. A szállás nagyon jó, kényelmes, tiszta, WELLNES meglepetés, szuper. Az ételek nagyon finomak, bőségesek.

 • 5.0
Póla Gábor, Rudolf Andrea
Pécs
2023.08.02

Rugalmasság, profi tervezés. Szakmai felkészültség, tökéletes szervezés, tapasztalt, profi idegenvezető. A busz tiszta volt, biztonságos, kényelmes, a sofőr precíz, figyelmes, gondos, emberséges. A szállásról pazar kilátás nyílt, kényelem, tisztaság. Az ételek választékosak.

 • 5.0
Kertészné F. Katalin
Debrecen
2023.08.02

Tartalmas, mindenre kiterjedő, színes (órákig hallgatnám!) A busz kényelmes, ragyogó tiszta volt. A sofőr biztonságosan vezetett, nyugodtan, figyelmes volt, kedves az utasok felé. Az ételek ízletes, bőségesek.

 • 5.0
Kovács Attila
Kecel
2023.07.31

Jeles, kitűnő idegenvezető.

 • 5.0
Borbola Mihályné
Szatymaz
2023.07.31

Minden így volt tökéletes!

 • 5.0
Dr. Vágóné Dr. Kristóf Piroska
Kecskemét
2023.07.30

Minden nap kellően elfáradtam, minden nap "másmilyen" volt. Mindig azt éreztem, hogy Ildikó mindenre figyel. A busz kényelmes volt. A gépkocsi vezető, rutinos, jól vezet. A szállás és étkezés szuper volt. Még nagyon sokáig szervezzen ilyen szuper utakat az iroda. :)

 • 5.0
Dobránszkiné Molnár Julianna
Szekszárd
2023.07.28

Szuper út és idegenvezetés, így jó, ahogy van

 • 5.0
K. Tünde
Szentes
2020.08.01

Kitűnő a szállás és az ellátás. Gyönyörű programok!

 • 5.0
G. Zsuzsanna
Budapest
2020.07.24

Ildikó mindig gyönyörű helyekre viszi az embert. Kiemelkedő tudással és élvezetes előadással mondja el a tudnivalókat. Az autóbusz kényelmes és tiszta, a sofőr (Zoltán) a legcsodálatosabb és legkedvesebb ember. Mindennel elégedett voltam. Nagyon tetszett, hogy svédasztalos jellegűen oldották meg az étkezéseket. Minden finom volt.

 • 5.0
K. Ágnes
Budapest
2020.07.22

Csodálatos természeti helyeken túráztunk. Prónay Ildikó maximális lexikális tudással rendelkezik, segítőkész, megtesz mindent ízig vérig az utasért. A buszunk tiszta, kényelmes és biztonságos volt, a sofőrnél szintén az utas az első. A 4* részen csodálatos rálátás nyílt a hegyekre. A környezet és a wellness rész nagy jó,az ételek pedig szuperek! A budapesti irodában Timike és László csodálatos munkatársak. Csak így tovább!

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Túrázások Szlovéniából úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Szlovénia legszebb tájain
Szlovénia legszebb tájain
4
NAP

4.9

78 értékelés

Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.

179 000 Ft-tól
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
5
NAP

4.9

30 értékelés

A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

198 000 Ft-tól