Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 04 - 08. 144 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 07 - 11. 144 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  4 éjszaka szállás egy helyen Szlovéniában
·  Meseszép tavak, vízesések, szurdokok
·  Szlovén kulináris élmények
·  Változatos túrák 3 ország hegyein

"Szlovénia híres az érintetlen természeti látnivalóiról. Ezekből ismerhetünk meg egy csokorra valót, miközben a szomszédos országok természeti csodáiból is csemegézhetünk."
Prónay Ildikó - az év idegenvezetője 2016

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

Tájékoztatjuk Kedves Utasainkat, hogy a júliusi csoportnál a 4 csillagos szálláskapacitásunk betelt, de a szálloda 3 csillagos szárnyában tudunk még vendégeket elhelyezni a meghirdetett 3 csillagos részvételi díjon. Helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre.1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) BUDAPEST – VRATA – GOZD – KRANJSKA GORA

Reggeli indulás, Tornyiszentmiklósnál lépünk határt Szlovéniába. A Ljubljana felé tartó autópályáról Trojanenál térünk le, itt tartunk pihenőt. Nem a hely az érdekes, hanem a fánk. Itt készül az eredeti trojanei fánk sárgabaracklekvárral, aho­gyan ők mondják: krofi. Természetesen mi is megkóstolhatjuk. Ezt követően a főváros érintésével a Juliai-Alpok felé uta­zunk. Mojstrana parkolójából indulunk délutáni vadregényes túránkra a Vrata-völgyben. Közel 4 km-t teszünk meg a mesés erdei ösvényen, míg a végén elérjük a Peričnik-vízesést. A kör­nyezet és az 52 m magas zuhatag látványa lenyűgöző. Szlovénia több 100 vízesése közül ezt egyedivé igazán az teszi, hogy a víz­esés mögé is be tudunk menni. A visszautat is gyalog tesszük meg buszunkhoz, így ezen a programon közel 10 km-t túrá­zunk. Innen már csak negyed órát kell utazni szállásunkig, ami Kranjska Gora szomszédságában lesz. Ebben a ****-os hotelban töltünk 4 éjszakát, itt lesz a vacsora is.

2. NAP: TOLMIN-SZURDOK – KOZJAK VÍZESÉS

Ezen a napon két látványos és vad szurdokot keresünk fel. Reggeli után buszunkkal Tarvisio érintésével a fantasztikus panorámával rendelkező Predil-hágón utazunk. A Juliai-Alpok csodaszép hegyei, fenyvesei között ereszkedünk le a Triglavi Nemzeti Park elragadó völgyébe. Itt a Soča (Isonzó) folyó a fő látványosság, a hihetetlen azúrkék színével. A Soča mellékfo­lyója a Tolminka, ennek szurdokát ismerjük meg a mai napon. A szépen kiépített buszparkolóból helyi busszal lehet eljutni (vagy gyalog) a hegyszoros bejáratához. A szurdoknak két ága van. Először a Tolminka-patak völgyében haladunk, amit hidak és sziklába vájt járdák tesznek különlegessé. Ezen a szaka­szon jutunk el a patak mélyén feltörő hőforrásokhoz, amiknek hőmérséklete 18 – 21 °C. Felette magasodik az Ördög hídja, azon fogunk majd visszajönni a kiindulási helyre. Ezt követően egy függőhídon kelünk át, ahonnan szép rálátás nyílik a két szurdok találkozására és a két folyó összefolyására. Ezután a Zadlaščica folyó kanyonjában haladunk hosszabb lépcsős sza­kaszon, míg elérjük a látványos ösvény végét. Itt egy kilátóplat­formot hoztak létra, ahonnan jól lehet látni a két függőleges sziklafal közé beékelődött Medve-fej sziklatömböt és a szűk szo­rost. Innen, aki akar, még pár perc kitérővel felkapaszkodhat a Dante barlanghoz. A legenda szerint a költőt ez a barlang ihlette az Isteni színjáték pokolban játszódó jeleneteire. Majd aszfal­tos úton indulunk, és átkelünk a már alulról megcsodált Ördög hídon. Szédítő látványt nyújt a 60 m mélységben zúgó Tolminka patak. Ezután buszunkhoz megyünk. A következő programunk Kobarid közelében lesz. Először átkelünk gyalog a Soča fölött átívelő Napoleon-hídon. Káprázatos a folyó kék színe és az általa kivájt fehér sziklák együttese. Folytatjuk utunkat a Kozjak víz­eséshez. Ez egy szurdok végén egy sziklabarlangba rejtve talál­ható, ahol egy zöld tavacskába ömlik a vízsugár. Sokak szerint a Kozjak vízesés a legszebb zuhatag Szlovéniában. Már az oda vezető erdei ösvény is csodálatos, melyet kis fahidak tesznek változatossá. A visszaút során az első világháborúban használt bunkereket is megnézhetjük. A közel 1,5 órás program után szállásunkra indulunk, ahova az esti órákban érkezünk.

3.NAP: MARTULJEK – FUSINE – PLANICA – KRANJSKA GORA

Reggeli után a szállásunk közelében lévő vízesést keressük fel. A Martuljek-patak impozáns zuhatagához lépcsősorokkal ellá­tott szurdokvölgyben lehet feljutni. A szintkülönbség 200 m. Ugyanezen az úton jövünk vissza. Az 5 km-es túra kb. 1,5 órát vesz igénybe. Folytatjuk utunkat Olaszországba. Buszunkkal kemény kapaszkodóval érjük el a Tarvisiotól 10 km-re lévő Fusinei tavakat, melyek az olasz Juliai-Alpok talán legszebb kiránduló­helyei. A káprázatosan tiszta, hihetetlenül kék vizű, jégkorszaki eredetű két tavacskát könnyű sétával körbejárhatjuk. A kiépí­tett túrautak meseszép sziklák között, hatalmas fenyőfák árnyé­kában vezetnek. Nemcsak a tavak látványa lenyűgöző, hanem a föléjük magasodó Mangart-hegy (2.679 m) tekintélyt parancsoló tömbje is. A tavak partján kisebb éttermek is működnek. Délután visszamegyünk Szlovéniába. Először a világhírű Planica síugró sáncokat csodáljuk meg. Planica nemcsak Szlovéniában, hanem az egész világon fogalom a síelők körében. Itt ugrottak a világon először 100 m, majd 200 m felett is. Idáig 42 világcsúcsot értek el itt a síugrók. A 8 éves felújítás eredménye egy új sírepülő sánc a hét síugró sánc mellett. Ezt követően Krjanska Gorába utazunk. Először egy „tornaórán” veszünk részt. Ez azt jelenti, hogy a tele­pülés kaszinójától indulva a természetben kiépített ügyességi feladatokat végezhetünk el, miközben túrázunk a Jasna-tóhoz, onnan pedig fel a hegyre, majd a túloldalon leereszkedve, külön­böző feladatokat teljesítve, fejezzük be az órát. Ezután a híres síközpont, Krajnska Gora centrumában séta, szabadprogram. Aki akar, visszagyalogolhat szállásunkra (5 km), vagy busszal is meg lehet tenni a hazautat.

4. NAP: KARINTIA – TSCHEPPASCHLUCHT – VILLACH

A mai napot Ausztriában töltjük. Karintiában található a Tscheppa-szurdok, ami az ország legszebb völgyszorosai közé tartozik. A kanyargó túraútvonal lezúduló hegyi patak mentén, stégeken, létrákon, lépcsőkön és hidakon át vezet, folyamatosan hegynek felfelé. A program fénypontjai közé tartozik a fém csigalépcső és függőhíd, valamint a 26 m magas, robajló Tschauko-vízesés. Sportértéke mellett adrenalin szintet emelő hatása is van az idevezető út megtételének. Ezután erdei úton érjük el a Deutscher Peter nevű éttermet, ahonnan helyi buszra szállva jutunk vissza a kiinduló ponthoz, azaz a buszunk parkolójához. Az öt napos program során több alkalommal nehéz terepen kirándulunk. Ide azok jelentkezését várjuk, akik szeretik és bír­ják a megterhelő kihívásokat. A vadregényes túra után utazunk Karintia második legnagyobb városába, Villachba. A Dráva part­járól rövid sétát teszünk az óvárosban, melynek leghangulato­sabb része a széles sétáló utca. Az óváros jellegzetességei közé tartoznak a szűk kis sikátorszerű utcácskák is, ahol üzletek, kávé­zók, éttermek biztosítják a szórakozást. A több mint 900 éves Villach városa egyszerre modern és romantikus. Legértékesebb műemléke a főtér közelében lévő későgótikus Szent Jakab plébániatemplom, ezt is megnézzük. Rövid szabadprogram után buszra szállunk, és az esti órákban érünk vissza szállásunkra.

5. NAP: BLED – TORNYISZENTMIKLÓS – BUDAPEST

Reggeli után Szlovénia legnépszerűbb turistalátványosságát keressük fel, a Bledi-tavat. Nem a megszokott módon teszünk itt látogatást, ezért nem tervezünk hajózást a szigetre. Lehet választani: aki szeretné, körbesétálhatja a tavat (kb. 6 km), vagy felgyalogolhat a sziklaszirten álló várhoz. A vár alsó udvarának kis műhelyében egy Gutenberg-korabeli nyomdagép máso­lata van. A felső udvaron meseszép kilátás, egy múzeum és egy étterem fogad bennünket. Mozgalmas programunk végén meg lehet kóstolni a híres bledi krémest. Ezt megtehetjük fent a várban, vagy lent a tóparton a csodás panorámával rendel­kező étteremben is. Ezután buszra szállunk. Autópálya pihenő­ben szünetet tartva indulunk Nagykanizsa, majd Budapest felé, ahová az esti órákban érkezünk. Ezt követően mindenkit a fel­szállási városába szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Tolmin-szurdok8 €
Kozjak vízesés4 €
Tscheppaschlucht9 €
Bledi vár11 €

Belépők ára: kb.: 32 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló 06:30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló 07:00 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló 02:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló 05:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló 04:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló 05:15 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló 05:15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló 04:45 Városháza előtti buszmegálló
Nyíregyháza Le/felszálló 01:40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Miskolc Le/felszálló 03:30 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló 03:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló 04:00 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló 04:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Gyakori kérdések
A Monarchia legszebb látnivalói
Plitvicei-tavak - Postojna - Zágráb - Ljubljana
Szeptember 12. 5 nap 119 000 Ft

Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Szeptember 05. 4 nap 92 000 Ft
Szeptember 20. 4 nap 92 000 Ft

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Túrázások Szlovéniából úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A Monarchia legszebb látnivalói
Plitvicei-tavak - Postojna - Zágráb - Ljubljana
Szeptember 12. 5 nap 119 000 Ft
Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Szeptember 05. 4 nap 92 000 Ft
Szeptember 20. 4 nap 92 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Belgrádtól a Vaskapuig
Szabadka – Belgrád – hajózás a Vaskapunál – Temesvár
Szeptember 16. 4 nap 85 000 Ft
Október 08. 4 nap 85 000 Ft
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Zagreb – Plitvicei-tavak - Porec - Pula - Opatija
Október 08. 4 nap 99 500 Ft
Október 22. 4 nap 99 500 Ft

Utazások hasonló árban

Nagy erdélyi körutazás
Kolozsvár – Segesvár – Szt. Anna-tó – Gyilkos-tó – Korond
Szeptember 02. 7 nap 149 500 Ft
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Augusztus 20. 5 nap 127 000 Ft
Szeptember 04. 5 nap 127 000 Ft
Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Zugspitze
Szeptember 04. 5 nap 119 500 Ft
Szeptember 29. 5 nap 119 500 Ft
Túrázás Ausztria zöld szívében
Erlaufsee, Puchberg, Mariazell - Ötschergraben
Szeptember 12. 5 nap 108 000 Ft
Passau-Budapest hajóval
Melk - Enns - Linz - Bécs - Pozsony - Krems
Szeptember 20. 5 nap 138 800 Ft