Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 20 - 24. 125 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 20 - 24. 144 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 01 - 05. 110 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 01 - 05. 129 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  4 éjszaka szállás egy helyen Szlovéniában
·  Meseszép tavak, vízesések, szurdokok
·  Szlovén kulináris élmények
·  Változatos túrák 3 ország hegyein

"Szlovénia híres az érintetlen természeti látnivalóiról. Ezekből ismerhetünk meg egy csokorra valót, miközben a szomszédos országok természeti csodáiból is csemegézhetünk."
Prónay Ildikó - az év idegenvezetője 2016

Utazásunk javarészt természeti látnivalókat ölel fel, messze a koronavírus szempontjából nagyobb kockázatú nagyvárosoktól. Friss levegő, csodás tájak, biztonságos kikapcsolódás.

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 csillagos szálloda,4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (14)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – VRATA – GOZD – MARTULJEK

Reggeli indulás, az M7-s autópályán haladunk dél-nyugati irányba, majd Tornyiszentmiklósnál lépünk határt Szlovéniába. A Ljubljana felé tartó autópályáról Trojanenál térünk le, itt tar­tunk pihenőt. Nem a hely az érdekes, hanem a fánk. Itt készül az eredeti trojanei fánk sárgabaracklekvárral, vagy vaníliakrémmel töltve, ahogyan ők mondják: krofi. Természetesen mi is megkós­tolhatjuk. Ezt követően a főváros érintésével a Juliai-Alpok felé utazunk. Mojstrana parkolójából gyalog indulunk délutáni vad­regényes túránkra a Vrata-völgyben. Közel 4 km-t teszünk meg a mesés erdei ösvényen, míg a végén elérjük a Peričnik-vízesést. A környezet és az 52 m magas vízfüggöny látványa lenyűgöző. Szlovénia több mint 100 vízesése közül ezt egyedivé igazán az teszi, hogy a vízesés mögé is be tudunk menni. A visszautat is gyalog tesszük meg buszunkhoz, így ezen a programon közel 10 km-t túrázunk. Innen már csak negyedórát kell utazni szál­lásunkig, ami Kranjska Gora szomszédságában lesz. Ebben a hotelben töltünk 4 éjszakát, itt lesz a vacsora is. A szállodának van ****-os része és ***-os szobái is. Mindenki jelentkezés­kor dönti el, hogy melyik szobatípust választja. A reggelit és a vacsorát ugyanabban az étteremben tudják elfogyasztani. A kínálat azonos, szobatípustól függetlenül.

2. NAP: KARINTIA – TSCHEPPASCHLUCHT – VILLACH

A mai napot Ausztriában töltjük. Karintiában található a Tscheppa-szurdok, ami az ország legszebb völgyszorosai közé tartozik. A kanyargó túraútvonal lezúduló hegyi patak mentén, stégeken, létrákon, lépcsőkön és hidakon át vezet, folyamatosan hegynek felfelé. A program fénypontjai közé tartozik a fém csigalépcső és függőhíd, valamint a 26 m magas, robajló Tschauko-vízesés. Sportértéke mellett adrenalin szintet emelő hatása is van az idevezető út megtételének. Ezután erdei úton érjük el a Deutscher Peter nevű éttermet, ahonnan helyi buszra szállva jutunk vissza a kiinduló ponthoz, azaz a buszunk parkolójá­hoz. Az ötnapos program során több alkalommal nehéz terepen kirándulunk. Ide azok jelentkezését várjuk, akik szeretik és bír­ják a megterhelő kihívásokat. A vadregényes túra után utazunk Karintia második legnagyobb városába, Villachba. Rövid sétát teszünk az óvárosban, melynek leghangulatosabb része a széles sétálóutca és a Dráva partja. Az óváros jellegzetességei közé tar­toznak a szűk kis sikátorszerű utcácskák is, ahol üzletek, kávézók, éttermek biztosítják a szórakozást. A több mint 900 éves Villach városa egyszerre modern és romantikus. Legértékesebb műem­léke a főtér közelében lévő későgótikus Szent Jakab plébánia­templom, ezt is megnézzük. Rövid szabadprogram után buszra szállunk, és az esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: TOLMIN-SZURDOK – KOZJAK-VÍZESÉS

Ezen a napon két látványos és vad szurdokot keresünk fel. Reggeli után buszunkkal Tarvisio érintésével, a fantaszti­kus panorámával rendelkező Predil-hágón utazunk. A Juliai- Alpok csodaszép hegyei, fenyvesei között ereszkedünk le a Triglavi Nemzeti Park elragadó völgyébe. Itt a Soča (Isonzó)- folyó a fő látványosság a hihetetlen azúrkék színével. A Soča mellékfolyója a Tolminka, ennek szurdokát ismerjük meg a mai napon. A szépen kiépített buszparkolóból helyi busszal (vagy gyalog) lehet eljutni a hegyszoros bejáratához. A szur­doknak két ága van. Először a Tolminka-patak völgyében hala­dunk, amit hidak és sziklába vájt járdák tesznek különlegessé. Ezen a szakaszon jutunk el a patak mélyén feltörő hőforrások­hoz, amiknek hőmérséklete 18–21 °C. Felette magasodik az Ördög-hídja, azon fogunk majd visszajönni a kiindulási helyre. Ezt követően egy függőhídon kelünk át, ahonnan szép rálá­tás nyílik a két szurdok találkozására és a két folyó összefolyá­sára. Ezután a Zadlaščica-folyó kanyonjában haladunk hosszabb lépcsős szakaszon, míg elérjük a látványos ösvény végét. Itt egy kilátóplatformot hoztak létra, ahonnan jól lehet látni a két füg­gőleges sziklafal közé beékelődött Medve-fej sziklatömböt és a szűk szorost. Innen, aki akar, még pár perc kitérővel felkapasz­kodhat a Dante-barlanghoz. A legenda szerint a költőt ez a bar­lang ihlette az „Isteni színjáték” pokolban játszódó jeleneteire. Majd aszfaltos úton indulunk, és átkelünk a már alulról meg­csodált Ördög-hídon. Szédítő látványt nyújt a 60 m mélységben alattunk zúgó Tolminka-patak. Ezután buszunkhoz megyünk. A következő programunk Kobarid közelében lesz. Először átke­lünk gyalog a Soča fölött átívelő Napoleon-hídon. Káprázatos a folyó kék színe és az általa kivájt fehér sziklák együttese. Gyalog folytatjuk utunkat a Kozjak vízeséshez, mely egy barlang belse­jében lévő zöld tavacskába érkezik. Az odavezető erdei ösvény is csodálatos, melyet kis fahidak tesznek változatossá. Sokak sze­rint a Kozjak-vízesés a legszebb zuhatag Szlovéniában. A vis­szaút során az első világháborúban használt bunkereket is megnézhetjük. A közel 1,5 órás program után szállásunkra indulunk, ahova az esti órákban érkezünk.

4. NAP: FUSINE – PLANICA – KRANJSKA GORA – MARTULJEK

Reggeli után busszal indulunk Olaszországba. Kemény kapasz­kodóval érjük el a Tarvisiotól 10 km-re lévő Fusine-i tavakat, melyek az olasz Júliai-Alpok talán legszebb kirándulóhelye. A káprázatosan tiszta, hihetetlenül kék vizű, jégkorszaki ere­detű két tavacskát könnyű sétával körbejárhatjuk. A kiépített túrautak meseszép sziklák között, hatalmas fenyőfák árnyéká­ban vezetnek. Nemcsak a tavak látványa lenyűgöző, hanem a föléjük magasodó Mangart-hegy (2.679 m) tekintélyt paran­csoló tömbje is. A tavak partján kisebb éttermek is működ­nek. Kora délután visszamegyünk Szlovéniába. Először a világhírű Planica síugró sáncokat csodáljuk meg. Planica nem­csak Szlovéniában, hanem az egész világon fogalom a síug­rók körében. Itt ugrottak a világon először 100 m, majd 200 m felett is. Itt idáig 42 világcsúcsot értek el a síugrók. A 8 éves fel­újítás eredménye egy új sírepülő sánc a hét síugró sánc mellett. Ezt követően Krjanska Gorába utazunk. Először egy „torna­órán” veszünk részt. Ez azt jelenti, hogy a település kaszinójától indulva a természetben kiépített ügyességi feladatokat végez­hetünk el, miközben túrázunk a Jasna-tóhoz. Itt rövid pihenőt tartunk, majd folytatjuk kirándulásunkat fel a hegyre. A túlol­dalon leereszkedve, különböző feladatokat teljesítve fejezzük be a tornaórát. Ezután a híres síközpont, Krajnska Gora cent­rumában séta, szabadidő, majd visszamegyünk szállásunkra. Ekkor mindenki választhat, hogy a szálloda wellness részlegé­ben lazít, vagy egy izgalmas túrán vesz részt, mely során a szál­lásunk közelében lévő vízesést keressük fel. A Martuljek-patak impozáns zuhatagához lépcsősorokkal ellátott szurdokvölgy­ben tudunk feljutni. A szintkülönbség 200 m. Ugyanezen az úton jövünk vissza. Az 5 km-es túra kb. 1,5 órát vesz igénybe. Este vacsora.

5. NAP: BLED – TORNYASZENTMIKLÓS – BUDAPEST

Reggeli után Szlovénia legnépszerűbb turistalátványosságát keressük fel, a Bledi-tavat. Nem a megszokott módon teszünk itt látogatást, ezért nem tervezünk hajózást a szigetre. Lehet választani: aki szeretné körbejárni a tavat (kb. 6 km), körbe sétálhatja. Aki akar, felgyalogolhat a sziklaszirten álló várhoz. A vár alsó udvarának kis műhelyében egy Gutenberg-korabeli nyomdagép másolata található. A felső udvaron meseszép kilá­tás, egy múzeum és egy étterem fogad bennünket. Mozgalmas programunk végén meg lehet kóstolni a híres bledi krémest. Ezt megtehetjük fent a várban, vagy lent a tóparton a csodás panorámával rendelkező étteremben is. Ezután buszra szállunk. Autópálya pihenőben szünetet tartva indulunk Nagykanizsa érintésével Budapest felé, ahová az esti órákban érkezünk. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Tolmin-szurdok8 €
Kozjak vízesés4 €
Tscheppaschlucht9 €
Bledi vár11 €

Belépők ára: kb.: 32 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 06:30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 07:00 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 02:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 05:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 04:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 05:15 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 05:15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 04:45 Városháza előtti buszmegálló
Nagykanizsa Le/felszálló kb. délelőtt 10:00 Tesco parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 01:40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 03:30 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 03:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 08:00 Tesco parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 04:00 Széchenyi tér, Szeged étterem
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 07:30-08:00 M7-es melletti Shell-kút
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 04:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 04:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 04:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 03:40 MOL benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 06:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
K. Tünde
Szentes
2020.08.01

Kitűnő a szállás és az ellátás. Gyönyörű programok!

 • 5.0
G. Zsuzsanna
Budapest
2020.07.24

Ildikó mindig gyönyörű helyekre viszi az embert. Kiemelkedő tudással és élvezetes előadással mondja el a tudnivalókat. Az autóbusz kényelmes és tiszta, a sofőr (Zoltán) a legcsodálatosabb és legkedvesebb ember. Mindennel elégedett voltam. Nagyon tetszett, hogy svédasztalos jellegűen oldották meg az étkezéseket. Minden finom volt.

 • 5.0
K. Ágnes
Budapest
2020.07.22

Csodálatos természeti helyeken túráztunk. Prónay Ildikó maximális lexikális tudással rendelkezik, segítőkész, megtesz mindent ízig vérig az utasért. A buszunk tiszta, kényelmes és biztonságos volt, a sofőrnél szintén az utas az első. A 4* részen csodálatos rálátás nyílt a hegyekre. A környezet és a wellness rész nagy jó,az ételek pedig szuperek! A budapesti irodában Timike és László csodálatos munkatársak. Csak így tovább!

 • 5.0
Balogh Emese
Tárnok
2020.07.19

Csodálatos tájakon túráztunk, gazdag programban volt részünk. A szállodák is teljesen rendben voltak. Prónay Ildi profi idegenvezető, tudása szinte kimeríthetetlen. Kényelmes volt a busz is, Zoli sofőrünk különösen udvarias és segítőkész. Akik szeretnek túrázni, azoknak nagyon ajánlom ezt a programot, ilyen helyekre nem igazán jut el az ember utazási iroda nélkül.

 • 5.0
Bérci Zita
Budapest
2020.07.18

Már sok úton voltunk a Proko Travellel, de mind közül ez volt a legjobb. A szálloda is kiváló volt, különösen tetszett, hogy lehetett választani a három és négy csillagos szoba között, de a reggeli és a vacsora mindenkinek ugyanolyan volt. Az idő is szép volt, és az idegenvezető és a buszvezető is nagyon professzionális munkátt végzett.

 • 5.0
J. József és Józsefné
Tolna
2020.07.17

A Proko különleges, természetet kedvelő programokat szervez, ez is extrém és egyedi volt! Ildikó idegenvezetése maximális 5*! A sofőr rutinos és meggondoltan vezet, a busz tiszta és kényelmes. A szálloda szuper! Tiszta, tágas és extra környékkel. Az ellátás bőséges, finom és változatos volt, egyszóval szuper!

 • 5.0
Csikós Katalin
Szeged
2020.07.14

Nagyon szuper a program! Gyönyörű helyeken túrázhattunk, szerencsére az időjárás is nekünk kedvezett. Mindennel meg voltunk elégedve, Ildikó kivételes idegenvezető! Csak ajánlani tudom ezt a programot!

 • 5.0
Szellőné Horváth Márta
Szada
2020.07.13

A körülmények kedvezőtlen alakulása miatt az iroda ezévi első útján vettem részt, de szerencsére minden összejött. A gyönyörű idő, a csodálatos tájak, a gazdag program, a profi, mindenre odafigyelő idegenvezető (Ildikó), a kényelmes autóbusz, a remek buszsofőr (Zoli) és nem utolsó sorban a kedves útitársak. A kedvező tapasztalatok birtokában a magam részéről azt ajánlom mindenkinek merjen elindulni, bátraké a szerencse!

 • 5.0
Lné Tóth Mária és L. Gyula
Verpelét
2020.07.12

Változatos, érdekes program. Ildikó végtelenül kedves, közvetlen, pontos, alapos és tájékozott. Az autóbusz tiszta volt és tökéletes állapotú, a sofőrünk intelligens, segítőkész és remek szakember. A szállás egyszerűen szuper, az ellátás pedig finom és bőséges!

 • 5.0
Hegedűs János
Pécs
2020.07.11

Minden kifogástalan volt.

 • 5.0
Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec

Szezonvégi Áreső

Október 14. 4 nap 99 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Túrázások Szlovéniából úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec

Szezonvégi Áreső

Október 14. 4 nap 99 500 Ft