Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 28 - Június 01. 119 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Június 26 - 30. 119 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Július 12 - 16. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 20 - 24. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 12 - 16. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Részletes városnézés Berlinben és Drezdában
·  Meissen híres porcelánjainak megtekintése
·  Lipcse a híres zeneszerző, Bach városa
·  Lednicei kastély felkeresése Csehországban

"A régi diáinkat újrafényezzük és máris nem ismerünk rá egykori élményeinkre, a pompás városokban, kastélyokban és a főváros új és fiatalos lüktetésében."
Kámán József – 2017 Év Idegenvezetője III. helyezett

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (4)
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LEDNICE – DREZDA

Reggeli indulás, utazás Szlovákián keresztül Csehországba. A határátlépés után nem sokkal megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Lednicei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide várat. Később több átépítésen ment át a kastély az évszázadok során, míg a mostani neogótikus stílus kialakult. Ez volt a nyári rezi­dencia. Megtekintjük a kastélyt. A szépen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. A kastélyhoz látványos angolpark is tartozik. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utun­kat Csehországon keresztül. Az esti órákban érkezünk a Drezda melletti szállásunkra, ahol fakultatív vacsora lehetőség is van.

2. NAP: DREZDA – MEISSEN – BERLIN

Reggeli után Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. A várost az Elba folyó szeli ketté. Sétánk során a II. Világháború alatt sokat szenvedett, majd utána gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg. Látjuk a híres Semper-operát, a Miasszonyunk-templomát, a híres Albertinumot, mely otthont ad immáron 2010 óta két nagy kiállításnak, amelyek átfogó képet adnak a „modern” művészetről a romantika korszakától egészen napjainkig. Megtekintjük még a régi és az új piacte­ret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is emlegetnek. Drezda Elba-parti területe is világörökség volt, de elvették tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. Az ezt követő szabadprogram alatt, aki akar, megtekintheti a Zwinger egyik kiállítását és parkját. Délután továbbutazunk Meissenbe. A híres meisseni porcelángyár megtekintése céljából keressük fel ezt a kisvárost. A gyárat 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelánkészítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyerhetünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállí­tásába, ezt követően vásárlási lehetőségünk is lesz. Programunk után a „régi-új” német fővárosba, Berlinbe utazunk. Szállás.

3. NAP: BERLIN

Reggel kezdjük az ultramodern stílusban újjáépült, a „har­madik évezred fővárosának is nevezett” metropoliszban az autóbuszos és gyalogos városnézést. Programunk során megis­merjük a legfontosabb látványosságokat. A kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), Brandenburgi-kapu közelé­ben található. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, mely az NDK-s időkben is az egyik legkeresettebb látványosság volt. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb kato­nai ellenőrzőpont volt a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin, Nyugat-Berlin egyik leghíre­sebb átkelőpontja. Sétákat teszünk a „régi Berlin” negyedeiben is, mint pl.: a Nikolai-viertelben, vagy éppen a Csendőr-téren. De látjuk még a Vörös-városháza, a hatalmas berlini Dóm épüle­tét is. Ezt követően kirándulunk buszunkkal a Humbold Egyetem és az Unter den Linden érintésével Charlottenburgba és a híres Kurfürstendammra. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különbséget, valamint a hírhedt elvá­lasztó fal mementóit is, melyeket gyalogosan és buszunkból is megszemlélünk. Szállás Berlinben.

4. NAP: BERLIN – POTSDAM – LIPCSE

Reggeli után Potsdamba látogatunk. A híres uralkodó Nagy Frigyes nyári rezidenciáját, a „porosz Versailles-nak” nevezett, Sanssouci-kastélyt keressük fel. A barokk kastély maga is lát­ványos, de a parkja még csodálatosabb. Ez is a világörökség része. Kastélylátogatásunk után továbbutazunk Lipcsébe. Megérkezésünk után kezdjük a város látnivalóinak megte­kintését. Bach itt élt és zenélt. Láthatjuk „munkahelyét” a Tamás-templomot, mely előtt van a zeneszerző szobra is. Lefényképezhetjük a piactér szépen gondozott palotáit, a régi kereskedelmi tőzsdét, az óvárosházát és a Mädler-passzázst, majd a muzsika fellegvárainak is nevezett épületeket, a Gewandhaust és az Operaház épületét (kívülről). Ezt követően sétálunk a hangulatos belvárosi utcákon. Koradélután hagy­juk el a város központját, és felkeressük a város határában lévő, Népek csatájának emlékművét. Napóleon első vereségének helyszínén, ott ahol több mint 120.000 ember halt meg, most egy hatalmas mementó magasodik. Aki szeretne, felmehet az emlékmű tetején kialakított teraszra, ahonnan csodás pano­ráma tárul elénk a környékre és Lipcsére. A kilátóterasz lifttel és lépcsök igénybevételével közelíthető meg. Ezt követően tovább­utazunk szállásunkra.

5. NAP: PIRNA – CSEHORSZÁG – SZLOVÁKIA – BP.

Reggeli után – még Németországban –, egy nagyon hangu­latos kisvárost keresünk fel. Pirnában a reneszánsz és a barokk házak érdekesen követik egymást. A Marktplatz épületei szép egységet képeznek. Megtekintjük a Mária templomot is mely egy látványos, gótikus, csarnoktemplom. Városnézésünk után folytatjuk utunkat hazafelé. Csehországon, majd Szlovákián haladunk keresztül. Magyarországra Rajkánál lépünk be. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


2020 nyári-őszi program:


1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LEDNICE – DREZDA

Reggeli indulás, utazás Szlovákián keresztül Csehországba. A határátlépés után nem sokkal megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Lednicei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide várat. Később több átépítésen ment át a kastély az évszázadok során, míg a mostani neogótikus stílus kialakult. Ez volt a nyári rezidencia. Megtekintjük a kastélyt. A szépen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. A kastélyhoz látványos angolpark is tartozik. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Csehországon keresztül. Az esti órákban érkezünk a Drezda melletti szállásunkra, ahol fakultatív vacsora lehetőség is van.

2. NAP: DREZDA - MEISSEN – BERLIN

Reggeli után Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. A várost az Elba folyó szeli ketté. Sétánk során a II. Világháború alatt sokat szenvedett, majd utána gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg. Látjuk a híres Semper-operát, a Miasszonyunk-templomát, a híres Albertinumot, mely otthont ad immáron 2010 óta két nagy kiállításnak, amelyek átfogó képet adnak a „modern” művészetről a romantika korszakától egészen napjainkig. Megtekintjük még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is emlegetnek. Drezda Elba-parti területe is világörökség volt, de elvették tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. Az ezt követő szabadprogram alatt, aki akar, megtekintheti a Zwinger egyik kiállítását és parkját. Délután továbbutazunk Meissenbe. A híres meisseni porcelángyár megtekintése céljából keressük fel ezt a kisvárost. A gyárat 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelánkészítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyerhetünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításába, ezt követően vásárlási lehetőségünk is lesz. Programunk után a „régi-új” német fővárosba, Berlinbe utazunk. Szállás.

3. NAP: BERLIN                                           

Reggel kezdjük az ultramodern stílusban újjáépült, a „harmadik évezred fővárosának is nevezett” metropoliszban az autóbuszos és gyalogos városnézést. Programunk során megismerjük a legfontosabb látványosságokat. A kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), Brandenburgi-kapu közelében található. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe.  Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, mely az NDK-s időkben is az egyik legkeresettebb látványosság volt. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin, Nyugat-Berlin egyik leghíresebb átkelőpontja. Sétákat teszünk a „régi Berlin” negyedeiben is, mint pl.: a Nikolai-viertelben, vagy éppen a Csendőr-téren. De látjuk még a Vörös-városháza, a hatalmas berlini Dóm épületét is. Ezt követően kirándulunk buszunkkal a Humbold Egyetem és az Unter den Linden érintésével Charlottenburgba és a híres Kurfürstendammra. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különbséget, valamint a hírhedt elválasztó fal mementóit is, melyeket gyalogosan és buszunkból is megszemlélünk. Szállás Berlinben.

4. NAP: BERLIN - POTSDAM – LIPCSE

Reggeli után Potsdamba látogatunk. A híres uralkodó Nagy Frigyes nyári rezidenciáját, a „porosz Versailles-nak” nevezett, Sanssouci-kastélyt keressük fel. A barokk kastély maga is látványos, de a parkja még csodálatosabb. Ez is a világörökség része. Kastélylátogatásunk után továbbutazunk Lipcsébe. Megérkezésünk után kezdjük a város látnivalóinak megtekintését. Bach itt élt és zenélt. Láthatjuk „munkahelyét” a Tamás-templomot, mely előtt van a zeneszerző szobra is. Lefényképezhetjük a piactér szépen gondozott palotáit, a régi kereskedelmi tőzsdét, az óvárosházát és a Mädler-passzázst, majd a muzsika fellegvárainak is nevezett épületeket, a Gewandhaust és az Operaház épületét (kívülről). Ezt követően sétálunk a hangulatos belvárosi utcákon. Koradélután hagyjuk el a város központját, és felkeressük a város határában lévő, Népek csatájának emlékművét. Napóleon első vereségének helyszínén, ott ahol több mint 120.000 ember halt meg, most egy hatalmas mementó magasodik. Aki szeretne, felmehet az emlékmű tetején kialakított teraszra, ahonnan csodás panoráma tárul elénk a környékre és Lipcsére. A kilátóterasz lifttel és lépcsök igénybevételével közelíthető meg. Ezt követően továbbutazunk szállásunkra.

5. NAP: PIRNA – CSEHORSZÁG – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Reggeli után - még Németországban -, egy nagyon hangulatos kisvárost keresünk fel. Pirnában a reneszánsz és a barokk házak érdekesen követik egymást. A Marktplatz épületei szép egységet képeznek. Megtekintjük a Mária templomot is mely egy látványos, gótikus, csarnoktemplom. Városnézésünk után folytatjuk utunkat hazafelé. Csehországon, majd Szlovákián haladunk keresztül. Magyarországra Rajkánál lépünk be. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Drezda - Zwinger (egyénileg)12 €
Albertinum10 €
Meissen - Porcelánmanufaktúra9 €
Berlin - dóm5 €
Potsdam - Sansoucci kastély12 €
Lipcse - Népek csatája7 €
Lednice210 CZK
IFA8 €

Belépők ára: kb.: 55 € + 210 CZK + 8 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Szajcsán Mátyásné
Mohács
2017.08.22

Köszönjük, hogy ismét Önökkel utazhattunk! Újabb csodálatos élményekkel gazdagodtunk! Augusztus 13-19-ig egy nagyon szuper idegenvezető: Kámán József, és egy jó buszvezető kíséretében egy fantasztikus utazáson vettünk részt. Persze az is kellett hozzá, hogy az úti társaink is nagyon kellemes és pontos emberek voltak! Nagyon jól megszervezett út volt, sok-sok látnivalóval. Az idő is nagyon jó volt. Remélem utazhatunk még önökkel! :)

  • 5.0
Kis Péter
Sopron
2014.08.22

Nagyon jó ötlet, hogy audio készüléket kapunk az út során. Tisztelet a kivételnek, de más irodák útjain sokszor nem lehet hallani az idegenvezetőt, mert 30-40 főt nem tud senki sem túlkiabálni. Így viszont kellemesen tudtuk követni az idegenvezetést. Az idegenvezető udvariassága, segítőkészsége csillagos ötös, nem is beszélve intelligenciájáról. Remélem még fogok Kámán József idegenvezetésével Proko úton részt venni!

  • 5.0
Nagy Lajosné
Miskolc
2014.07.30

Egy kicsit sűrű volt a program, azonban bántam volna, ha kihagytunk volna valamit is. Összességében nagyon elégedett voltam az úttal, még sosem voltam Európának ezen a területén, így nagyon vártam az indulást. Köszönöm az idegenvezetőnek a segítőkészséget, jó érzés volt, hogy bármikor számíthattunk rá! További sok sikert kívánok az irodának, már várom, hogy megkapjam a következő évi prospektust!

  • 5.0
Varga Katalin
Budaörs
2014.07.28

Már vártam nagyon az utazást, mert már a foglalást követően nagyon pozitív benyomásom támadt az irodával szemben. Az ügyintézésnél rosszul adtam meg a szükséges adatokat és nagyon kedvesek voltak a munkatársak, hogy telefonon is felhívtak, hogy időben megoldjuk a problémát. E tekintetben 5 osztályzatra értékelem az ügyintézést! Az utazás során is magas színvonalú szolgáltatást kaphattunk. Egy jó tanács lenne a jövőre vonatkozóan, hogy talán érdemes lenne 1-2 nevezetességet kihagyni, mert egy kicsit soknak találtam, azonban ez csak egy apróság, remélem nem veszik sértésnek. Sok sikert kívánok a továbbiakban és egy törzsutassal többel számolhatnak!

  • 5.0
Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Zugspitze
Július 24. 5 nap Ár: Január végén
Augusztus 03. 5 nap Ár: Január végén

További 3 időpont

Fehér éjszakák
Stockholm – Tallinn – Riga – Kaunas – Malmö – Berlin
Június 04. 9 nap 228 000 Ft
Augusztus 15. 9 nap Ár: január végén

További 1 időpont

Hanza városok és Dánia
Augusztus 09. 6 nap Ár: január végén
Augusztus 09. 7 nap Ár: január végén

Közép-európai körkép
Cesky Krumlov - Regensburg - Nürnberg - München - Berchtesgaden - Mayerling
Június 16. 6 nap 125 000 Ft
Július 20. 6 nap Ár: január végén

Várak és barokk kastélyok
Dürnstein-hajózás-Golling-Werfen-Hellbrunn-Chiemsee
Június 26. 5 nap 129 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Kelet-német nosztalgia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Hanza városok és Dánia
Augusztus 09. 6 nap Ár: január végén
Augusztus 09. 7 nap Ár: január végén
Várak és barokk kastélyok
Dürnstein-hajózás-Golling-Werfen-Hellbrunn-Chiemsee
Június 26. 5 nap 129 500 Ft
Fehér éjszakák
Stockholm – Tallinn – Riga – Kaunas – Malmö – Berlin
Június 04. 9 nap 228 000 Ft
Augusztus 15. 9 nap Ár: január végén

Utazások hasonló időpontban

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Szarajevó – Mostar – Neum nyaralás – Dubrovnik – Plitvice
Június 22. 7 nap 167 000 Ft
Július 11. 7 nap Ár: január végén
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Augusztus 10. 4 nap Ár: január végén
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 28. 11 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

Várak és barokk kastélyok
Dürnstein-hajózás-Golling-Werfen-Hellbrunn-Chiemsee
Június 26. 5 nap 129 500 Ft
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Június 09. 5 nap 117 000 Ft
Június 26. 5 nap 117 000 Ft
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés
Május 28. 5 nap 122 000 Ft
Június 26. 5 nap 122 000 Ft
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)
Trogír, Split, Sibenik városnézés és nyaralás az Adrián
Június 09. 5 nap 112 000 Ft
Milánó a kultúra, a divat és a foci fővárosa
Milánó főbb látnivalói, stadiontúra, gasztronómia séta a Navigli negyedben
Május 22. 3 nap 119 500 Ft