Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 16 - 20.
199 000 Ft (-20 000 Ft)
179 000 Ft
Július 15 - 19.
189 000 Ft
Augusztus 15 - 19.
199 000 Ft
Szeptember 01 - 05.
199 000 Ft
Október 09 - 13.
189 000 Ft
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Last minute akció
Az út áttekintése

·  Részletes városnézés Berlinben és Drezdában
·  Meissen híres porcelánjainak megtekintése
·  Lipcse a híres zeneszerző, Bach városa
·  Sanssouci kastély és park megtekintése

A régi diáinkat újrafényezzük és máris nem ismerünk rá egykori élményeinkre, a pompás városokban, kastélyokban és a főváros új és fiatalos lüktetésében.
Kámán József – 2017 Év Idegenvezetője III. helyezett

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (43)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – LEDNICE – DREZDA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, utazás Szlovákián keresztül Csehországba. A határátlépés után nem sokkal megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Lednicei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. század­ban épített ide várat. Később több átépítésen esett át a kastély az évszázadok során, míg a mostani neogótikus stílus kiala­kult. Ez volt a nyári rezidencia, melyet belülről is megtekin­tünk. A szépen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. A kastélyhoz látványos angolpark is tarto­zik. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Csehországon keresztül. Az esti órákban érkezünk a Drezda közeli szállásunkra, ahol fakultatív vacsora lehetőség is van.

2. NAP: DREZDA – MEISSEN – BERLIN

Reggeli után Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. A várost az Elba folyó szeli ketté. A város nagyon sok szép épü­lettel, műemlékkel rendelkezett, de a II. világháború bom­bázásai porig rombolták ezeket. Az újjáépítés során sok régi műemléket ismét felépítettek, a régivel szinte megegyező formában. Ezek közé tartozik a barokk stílusú Frauenkirche. Híres a város operaháza, a neoreneszánsz stílusú Semperoper. Megtekintjük még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is szoktak emlegetni. Drezda Elba-parti területe Világörökség volt, de elvették tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. A szabadprogram alatt, aki akarja, megtekintheti a Zwinger egyik kiállítását és parkját. Délután tovább utazunk Meissenbe, hogy felkeressük a híres meisseni porcelángyárat. Az üzemet 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelánkészítés legfonto­sabb fázisait, majd bepillantást nyerhetünk a gyár gazdag por­celántörténeti kiállításába, ezt követően vásárlási lehetőségünk is lesz. Programunk után a „régi-új” német fővárosba, Berlinbe utazunk. Szállás (2 éj).

3. NAP: BERLIN

Reggel kezdjük az ultramodern stílusban újjáépült, a „har­madik évezred fővárosának is nevezett” metropoliszban az autóbuszos és gyalogos városnézést. Programunk során megis­merjük a legfontosabb látványosságokat. A kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), a híres Brandenburgi-kapu közelében található. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, már az NDK-s időkben is az egyik legkereset­tebb látványosság volt. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin, Nyugat-Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Sétákat teszünk a „régi Berlin” negyedeiben is, mint pl.: a Nikolai-viertelben, vagy éppen a Csendőr-téren. De látjuk még a Vörös-Városháza, a hatalmas berlini dóm épületét is. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különbséget, vala­mint a hírhedt elválasztó fal mementóit is, melyeket gyalogo­san és buszunkból is megszemlélünk. Szállás Berlinben.

4. NAP: BERLIN – POTSDAM – LIPCSE

Reggeli után Potsdamba látogatunk. A híres uralkodó, Nagy Frigyes nyári rezidenciáját, a „porosz Versailles-nak” nevezett, Sanssouci kastélyt keressük fel. Az 1700-as évek közepén, az ural­kodó vázlatai alapján épült barokk kastély maga is látványos, de a parkja még csodálatosabb. Nevének jelentése: gondtalanul. Ez is a Világörökség része. A kastélyban bent nem lehet vezetni, ezért előtte mondja el a tudnivalókat az idegenvezető. Látogatásunk után tovább utazunk Lipcsébe. Megérkezésünk után kezdjük a város látnivalóinak megtekintését. Bach itt élt, és zenélt, ezért fel­keressük egykori „munkahelyét” a Tamás-templomot, mely előtt áll a zeneszerző szobra. Lefényképezhetjük a piactér szépen gon­dozott palotáit, a régi kereskedelmi tőzsdét, az Óvárosházát és a Mädler-passzázst, majd a muzsika fellegvárainak is nevezett épü­leteket, a Gewandhaust és az Operaház épületét (kívülről). Ezt követően a hangulatos belvárosi utcákon sétálunk. Kora délután hagyjuk el a város központját, és felkeressük a város határában lévő, Népek csatájának emlékművét. Napóleon első vereségének helyszínén, ott, ahol több mint 120.000 ember halt meg, most egy hatalmas mementó magasodik. Aki szeretne, felmehet az emlékmű tetején kialakított teraszra, ahonnan csodás panoráma tárul elénk Lipcsére és a környékre. A kilátóterasz lifttel és lépcsőn közelíthető meg. Ezt követően továbbutazunk szállásunkra.

5. NAP: PIRNA – CSEHORSZÁG – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Reggeli után – még Németországban –, egy nagyon hangulatos kisvárost keresünk fel. Pirnában a reneszánsz és a barokk házak érdekesen követik egymást. A Marktplatz épületei szép egysé­get képeznek. Lefényképezhetjük a gótikus Mária templomot is. Városnézésünk után folytatjuk utunkat hazafelé. Csehországon, majd Szlovákián haladunk keresztül. Magyarországra Rajkánál lépünk be, majd Budapestre érkezés várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Drezda - Zwinger (egyénileg)14 €
Albertinum12 €
Meissen - Porcelánmanufaktúra12 €
Berlin - dóm10 €
Lipcse - Népek csatája9 €
Lednice300 CZK
Sanssouci-kastély22 €
Pirna - Mária templom (min. 15 fő esetén)2 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Belépők ára: kb.: 89 € + 300 CZK

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:50 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Jacsóné Felházi Marianna
Budapest
2023.10.16

2023.10.11-10.15-én vettem részt a fenti utjukon Szili Jánosneval és Komjathy Emesével. Kitűnő, jól szervezett út volt. Megköszönjük a Varjú Zoltán munkáját.Ami végtelenül magasszintű volt. A jövő évben a Bajor kastélyok utján szeretnénk részt venni a Varjú Zoltán vezetésével. Az Attila buszsofőr profi vezetése mellett nagy biztonágban éreztük magunkat. Mindent köszönünk az egész csapatnak, ez 1 profi munka volt.

 • 4.8
Berényi László, Berényiné Glück Mária
Pécs
2023.07.04

Jól szervezett, bőséges látnivalókkal. Az idegenvezető a programon túl, plusz információkhoz jutottunk. Szuper volt. Az autóbusz kényelmes és tiszta volt. A sofőrök rugalmasak és segítőkészek voltak. A szállás kényelmes, az étkezés mindent kielégítő volt, bőséges. Az audio guide jó lett volna, ha jobban működött volna.

 • 5.0
Vadász Szabolcs
Budapest
2023.07.02

Nagyszerű, ismeretbővítő idegenvezetés, sok érdekességgel. Semmivel sem volt probléma.

 • 5.0
Szabó Pál Jánosné, Szabó Pál János
Gödöllő
2023.06.30

Minden nagyon jó és szép volt. Minden finom volt, nagy volt a választék, és elegendő is volt. Mivel 95%-ban idősek a résztvevők, kicsit lassítani kellene a tempón. Egyébként az idegenvezető készséges, jól felkészült volt.

 • 5.0
Alézi Sándor és Alézi Sándorné
Helvécia
2023.06.29

A programok jól szervezettek, a programokban a leírtak fölött pluszt is teljesít az idegenvezető, nem unalmas. Kényelmes ágyak, az elvárásunknak maximálisan megfelelő. Az ételek kissé eltérnek a hazai ízektől. Egy kicsit több lehetne a szabadidő program.

 • 4.5
Dargó Ferenc, Dargóné Jenei Katalin
Szeged
2023.06.28

Sok érdekes információ volt, a múlt felidézése egyéni élményeken keresztül. A berlini szállás nem a megszokott minőségű volt.

 • 4.8
Csincsák Béla, Csincsák Béláné
Székesfehérvár
2023.06.28

A program nagyon tetszett, nagyon jó és érdekes információkat kaptunk. A busz jó, elfogadható, a vezetők rutinosak és udvariasok. A berlini szállás nem tetszett, az étkezésnél az allergén anyagok nem voltak feltüntetve.

 • 4.5
Forgács Katalin - Kiss Árpád
Veszprém
2023.06.27

Az idegenvezetés pazar. Az utazás megszervezéséhez abszolút kapcsolódik a program. Az idegenvezető kiváló, felkészült, magas színvonal. Az autóbusz kényelmes, tiszta. A sofőr jól vezet, kedves, korrekt, pontos. A drezdai szállás nagyon jó, a berlini nem a legjobb, a klíma ma már kötelező. Önállóan étkeztünk, de a reggeli nagyon jó.

 • 4.8
Molnár Imre és felesége
Budapest
2023.06.24

Nincs panasz

 • 5.0
János Péter, János Péterné
Budapest
2023.06.24

Magas színvonalú korrekt utazás, a drezdai szállás 5/5, a berlini 4/5.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Kelet-német nosztalgia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Hanza városok és Dánia
Garantált indulásGarantált indulás
Hanza városok és Dánia
7
NAP

4.9

13 értékelés

A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.

399 000 Ft-tól
Ismerjük meg Berlint
Ismerjük meg Berlint
3
NAP

4.9

14 értékelés

Berlin az EU egyik legnépesebb városa, ahol egymást váltják a történelem ikonikus helyszínei, emlékei. Egyszerre a politika, tudomány és a kultúra európai központja.

204 500 Ft-tól
Százszorszép Szászország prágai ízelítővel
Százszorszép Szászország prágai ízelítővel
6
NAP

Cseh kastély, a prágai vár, Zwinger, az egyik leggazdagabb német múzeum, meisseni porcelán, hajózás, igazán gazdag program, mely mégsem megerőltető.

199 900 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

A Selyemút birodalma, Üzbegisztán
A Selyemút birodalma, Üzbegisztán
10
NAP

5.0

22 értékelés

Üzbegisztán az az ország, ahol a közép-ázsiai iszlám építészet lenyűgöző épületeihez szuperexpresszel utazhatunk. Az emberek népviseletben járnak és mosolyuk "aranyat ér". Az utazás végére eldönthetjük, melyik finomabb? A magyar rízseshús, a spanyol paella vagy az üzbég plov.

788 000 Ft-tól
Virágok és műemlékek
Virágok és műemlékek
9
NAP

4.8

38 értékelés

Észak-Olaszország és Dél-Franciaország pompás vidékein haladunk, miközben 7 Világörökséget is felkeresünk. Az elképesztő mennyiségű kulturális látnivaló mellett elmerülhetünk Provence és a francia parfümök illatában is. Tengerparttól 3.000-es hegycsúcsokig, ebben a programban tényleg minden megtalálható.

429 000 Ft-tól
Sri Lanka varázsa a fesztiválok idején
Sri Lanka varázsa a fesztiválok idején
12
NAP

A buddhisták legnagyobb ünnepére, az elefántok felvonulásával díszes Perahara-ra megyünk a páratlan természeti és kulturális kincsekkel rendelkező szigetre, ahol nyaralunk is.

989 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
5
NAP

4.8

69 értékelés

Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.

219 000 Ft-tól
Skandinávia Velencéje - Stockholm
Skandinávia Velencéje - Stockholm
3
NAP

4.9

13 értékelés

Bár magyar nyelvújításkori neve Istókhalma, ma mégis Stockholmként ismerjük a várost, mely 14 szigetre épült. A kisebb-nagyobb szigeteket 53 híd köti össze. Bár a város történelmi emlékhelyekben is rendkívül gazdag, területének harmada vízi utakból áll, harmadát parkok és kertek teszik ki.

245 000 Ft-tól
Szlovénia legszebb tájain
Szlovénia legszebb tájain
4
NAP

4.9

78 értékelés

Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.

179 000 Ft-tól
Ahol még Ön sem járt - Albánia
Ahol még Ön sem járt - Albánia
7
NAP

4.8

35 értékelés

A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.

199 000 Ft-tól
Közép-európai körkép
Közép-európai körkép
6
NAP

4.8

31 értékelés

Nyugat-Csehország és Bajorország városain halad utazásunk. Közben felkeresünk várakat, bájos óvárosi utcákon sétálhatunk és összehasonlíthatjuk a világhírű bajor, illetve cseh söröket, elleshetjük a likőrkészítés fortélyait, hajózhatunk a Königssee-n.

199 000 Ft-tól