Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 10 - 14. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Június 18 - 22. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 17 - 21. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 17 - 21. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Október 11 - 15. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Részletes városnézés Berlinben és Drezdában
·  Meissen híres porcelánjainak megtekintése
·  Lipcse a híres zeneszerző, Bach városa
·  Sanssouci kastély és parkmegtekintése

A régi diáinkat újrafényezzük és máris nem ismerünk rá egykori élményeinkre, a pompás városokban, kastélyokban és a főváros új és fiatalos lüktetésében.
Kámán József – 2017 Év Idegenvezetője III. helyezett

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LEDNICE – DREZDA

Reggeli indulás, utazás Szlovákián keresztül Csehországba. A határátlépés után nem sokkal megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Lednicei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide várat. Később több átépítésen esett át a kastély az évszázadok során, míg a mostani neogótikus stílus kialakult. Ez volt a nyári rezidencia, melyet belülről is megtekintünk. A szépen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. A kastélyhoz látványos angolpark is tartozik. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Csehországon keresztül. Az esti órákban érkezünk a drezdai szállásunkra, ahol fakultatív vacsora lehetőség is van.

2. NAP: DREZDA – MEISSEN – BERLIN

Reggeli után Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. A várost az Elba folyó szeli ketté. A város nagyon sok szép épülettel, műemlékkel rendelkezett, de a II. világháború bombázásai porig rombolták ezeket. Az újjáépítés során sok régi műemléket ismét felépítettek, a régivel szinte megegyező formában. Ezek közé tartozik a barokk stílusú Frauenkirche. Híres a város operaháza, a neoreneszánsz stílusú Semperoper. Megtekintjük még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is szoktak emlegetni. Drezda Elba parti területe Világörökség volt, de elvették tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. A szabadprogram alatt, aki akarja, megtekintheti a Zwinger egyik kiállítását és parkját. Délután tovább utazunk Meissenbe, hogy felkeressük a híres meisseni porcelángyárat. Az üzemet 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelánkészítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyerhetünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításába, ezt követően vásárlási lehetőségünk is lesz. Programunk után a „régi-új” német fővárosba, Berlinbe utazunk. Szállás (2 éj).

3. NAP: BERLIN

Reggel kezdjük az ultramodern stílusban újjáépült, a „harmadik évezred fővárosának is nevezett” metropoliszban az autóbuszos és gyalogos városnézést. Programunk során megismerjük a legfontosabb látványosságokat. A kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), a híres Brandenburgi-kapu közelében található. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, már az NDK-s időkben is az egyik legkeresettebb látványosság volt. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin, Nyugat- Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Sétákat teszünk a „régi Berlin” negyedeiben is, mint pl.: a Nikolai-viertelben, vagy éppen a Csendőr-téren. De látjuk még a Vörös-városháza, a hatalmas berlini dóm épületét is. Ezt követően kirándulunk buszunk­kal a Humbold Egyetem és az Unter den Linden érintésével Charlottenburgba és a híres Kurfürstendammra. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különbséget, valamint a hírhedt elválasztó fal mementóit is, melyeket gyalogosan és buszunkból is megszemlélünk. Szállás Berlinben.

4. NAP: BERLIN – POTSDAM – LIPCSE

Reggeli után Potsdamba látogatunk. A híres uralkodó, Nagy Frigyes nyári rezidenciáját, a „porosz Versailles-nak” nevezett, Sanssouci kastélyt keressük fel. Az 1700-as évek közepén, az uralkodó vázlatai alapján épült barokk kastély maga is látványos, de a parkja még csodálatosabb. Nevének jelentése: gondtalanul. Ez is a Világörökség része. Látogatásunk után továbbutazunk Lipcsébe. Megérkezésünk után kezdjük a város látnivalóinak megtekintését. Bach itt élt, és zenélt, ezért felkeressük egykori „munkahelyét” a Tamás-templomot, mely előtt áll a zeneszerző szobra. Lefényképezhetjük a piactér szépen gondozott palotáit, a régi kereskedelmi tőzsdét, az Óvárosházát és a Mädler-passzázst, majd a muzsika fellegvárainak is nevezett épületeket, a Gewandhaust és az Operaház épületét (kívülről). Ezt követően a hangulatos belvárosi utcákon sétálunk. Kora délután hagyjuk el a város központját, és felkeressük a város határában lévő, Népek csatájának emlékművét. Napóleon első vereségének helyszínén, ott, ahol több mint 120.000 ember halt meg, most egy hatalmas mementó magasodik. Aki szeretne, felmehet az emlékmű tetején kialakított teraszra, ahonnan csodás panoráma tárul elénk Lipcsére és a környékre. A kilátóterasz lifttel és lépcsőn közelíthető meg. Ezt követően továbbutazunk szállásunkra.

5. NAP: PIRNA – CSEHORSZÁG – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Reggeli után – még Németországban –, egy nagyon hangulatos kisvárost keresünk fel. Pirnában a reneszánsz és a barokk házak érdekesen követik egymást. A Marktplatz épületei szép egységet képeznek. Megtekintjük a Mária templomot is mely egy látványos, gótikus, csarnoktemplom. Városnézésünk után folytatjuk utunkat hazafelé. Csehországon, majd Szlovákián haladunk keresztül. Magyarországra Rajkánál lépünk be, majd Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Drezda - Zwinger (egyénileg)14 €
Albertinum12 €
Meissen - Porcelánmanufaktúra17 €
Berlin - dóm9 €
Lipcse - Népek csatája9 €
Lednice240 cseh korona
Sanssouci-kastély19 €
Pirna - Mária templom2 €
TAX8 €

Belépők ára: kb.: 90 € + 240 cseh korona

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:50 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 3:20 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Gyarmati István
Győr
2022.10.21

Valóban nosztalgikus helyekre vitt. A szükséges infót előre is és valós időben is megkaptuk. Kényelmes az autóbusz, a sofőr határozott, biztos útvonalismerete, udvarias jelenléte volt. A szállás kényelmes, tiszta. Hűtőt tudtunk volna használni. Csak reggeliztünk, ami kifogástalan.

 • 5.0
Dobos Márta
Szeged
2022.10.15

Jól összeállított utazás. Kádár Zsolt felkészült, tájékozott és tájékoztatott. A busz kifogástalan, tiszta, kényelmes. Ákos biztonságosan vezetett, kedves és maximális a kiszolgálás. A szállás kifogástalan, a reggeli bőséges, ízletes, megfelelő tálalás.

 • 5.0
Varga Szilvia
Debrecen
2022.10.07

Az idegenvezető segítőkész, kicsit több történelem jólesett volna. A gkv. profi, kedves, szolgálatkész. A berlini szálláson a szobák felszereltsége lehetett volna jobb. A fakultatív vacsora lehetne egy helyi étteremben, jellegzetes ételekkel.

 • 4.3
Dr. Kalivoda-Kovács Zsuzsanna
Szeged
2022.05.28

Ami ebbe a néhány napba belefér és fontos, benne van a programban. Széleskörű tárgyi tudás, helyi ismeretek, színezve személyes tapasztalatokkal. A busz nagyon jó, tiszta, kényelmes. Sokat jelent a kis kávé, ásványvíz, amit a sofőr szolgál fel. Ügyes, jól, biztonságosan vezet, készségesen segít. A berlini szállás nekem túl egyszerű, ennél komfortosabbat szeretünk. De tiszta volt. Jó ételek voltak, pontos volt az étterem nyitás, a választék megfelelő volt. Ezután is ilyen jó utakat szervezzenek!

 • 4.8
Dr. Lepenyéné László Teréz
Budapest
2022.05.22

Nekem fontos volt Dresda és Berlin, korábbi munkáim sokat voltak itt. Az idegenvezetés ha lehetne inkább 6 pont, és a sofőr is. Szuper, készséges, pontos, gyakorlott. A busz kényelmes, jól felszerelt. Mindhárom szálloda magas színvonalú volt, mindenhol megfelelő bőséges választék.

 • 5.0
Dr. Majzik Katalin
Szarvas
2022.05.21

Gazdag program, informatív, mindenre kiterjedő idegenvezetés. Kényelmes, tiszta autóbusz, udvarias sofőr. Tiszta, kényelmes szállások, bőséges, ízletes ételek.

 • 5.0
Dobránszkiné Molnár Julianna
Szekszárd
2022.05.17

Nagyon jó, talán egy kicsivel több idő jó lett volna 1-2 helyen. Szívvel-lélekkel végezte munkáját Zoltán. A busz tiszta, kényelmes, a sofőr szuper! Kedves, mosolygós. A szállás csendes, kényelmes. Az 1. és 3. szállás kiemelkedő, a2. elfogadható. Bőséges ételválaszték (csak reggeli volt).

 • 5.0
Szebellédy Lajos és neje
Szeged
2022.05.16

Sok, sűrű, tele programmal, szabad idő pipa. A nosztalgia élményét megkaptuk az iroda idegenvezetőjétől, aki mesélt 40-50 évvel ezelőttről. Prima az autóbusz, a sofőr remek, 7-es az értékelésünk, kedves, előzékeny. A szállás a meghirdetett 3*-nak megfelelt. Az ételek választéka jó, volt gyümölcs is. A szállásra jó volna 19:00 órára odaérkezni, mert a késői vacsora megterhelő.

 • 5.0
Szakács Jánosné
Szeged
2019.09.09

Ez a nosztalgiaút nekem lett kitalálva. Egyedül jelentkeztem az útra, de n agyon jól éreztem magam ! Beszéltük az utastársakkal, hogy többen jártunk már a környéken. A buszon is nagyon sok régi emléket osztottunk meg egymással, egy szóval nosztalgiáztunk. Drezda még mindig csodálatos, nagy kedvencem !

 • 5.0
Porkoláb Mária
Mohács
2019.09.06

Ismét egy profi módon összeállított utazáson vettünk részt, ahol mindenki alaposan megismerhette a látnivalókat. Szeretném külön kiemelni az idegenvezető hölgy felkészültségét, tartalmas és érdekes előadásait. A sofőrjeink nagyon magas vezetési rutinnal rendelkeztek, teljes biztonságban éreztük magunkat a buszon. Köszönjük az Utazási Irodának a felejthetetlen élményeket.

 • 4.8
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Július 04. 5 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Fehér éjszakák
9 ország 6 fővárosa, és Észak-Európa csodás tájai. Éljük át együtt a fehér éjszakák élményét, amikor csak rövid időre megy le a nap a látóhatár mögé!
Június 18. 9 nap Ár: január közepén
Július 17. 9 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Hanza városok és Dánia
A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.
Július 31. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 5 nap Ár: január közepén

Közép-európai körkép
Cesky Krumlov - Regensburg - Nürnberg - München - Salzburg - Mayerling
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 6 nap Ár: január közepén

Százszorszép Szászország
Valtice - Drezda - Meissen - Pirna - Königstein - Wroclaw
Július 25. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 6 nap Ár: január közepén

Kinyomtatom a programot
Kelet-német nosztalgia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Közép-európai körkép
Cesky Krumlov - Regensburg - Nürnberg - München - Salzburg - Mayerling
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 6 nap Ár: január közepén
Hanza városok és Dánia
A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.
Július 31. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 5 nap Ár: január közepén
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Július 04. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Gyere, gyere ki a hegyoldalba
Intenzív, túrázós programunk a páratlan Balaton felvidéken, ahol a napi fáradalmakat egy 4* szálloda wellness részlegén pihenhetjük ki.
Július 20. 3 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 3 nap Ár: január közepén
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.
Augusztus 25. 5 nap Ár: január közepén
Alpesi őrjárat
Túrázzunk együtt a Dolomitok legszebb részein, mely népszerűsítésében nagy szerepe volt a sorozatnak is. Utunk során érintjük Szlovéniát, Olaszországot és Ausztriát is.
Július 04. 5 nap Ár: január közepén
Július 17. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Nagy svájci körút
7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.
Július 05. 7 nap Ár: január közepén
Július 31. 7 nap Ár: január közepén
Spanyol királyi városok
Valenciában kezdjük programunkat és járjuk végig Madrid mellett Közép-Spanyolország kevésbé ismert, ám mégis fantasztikus városait: Cuenca, Aranjuez, Consuega, Segovia.
Július 22. 6 nap Ár: január közepén
Szeptember 23. 6 nap Ár: január közepén
Látogatás a Szentföldre
Terra Sancta, azaz a Szentföld, mely a kereszténység, a zsidó vallás legszentebb helye, de  emellett még az iszlám vallásban is a harmadik legszentebb hely.
Május 09. 5 nap Ár: január közepén
Július 18. 5 nap Ár: január közepén
Százszorszép Szászország
Valtice - Drezda - Meissen - Pirna - Königstein - Wroclaw
Július 25. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 6 nap Ár: január közepén
Kiruccanás Erdély Kapujába
Igazán kényelmesen, csillagtúra szerűen fedezhetjük fel Erdély épített és természeti látnivalóit ezzel a aktív, 5 napos programmal.
Július 26. 4 nap Ár: január közepén
Augusztus 20. 4 nap Ár: január közepén