Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 10 - 14. 168 500 Ft (-8 600 Ft)
159 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Június 04 - 08. 168 500 Ft (-8 600 Ft)
159 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 04 - 08. 168 500 Ft (-8 600 Ft)
159 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 10 - 14. 168 500 Ft (-8 600 Ft)
159 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 10 - 14. 168 500 Ft (-8 600 Ft)
159 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 17 - 21. 168 500 Ft (-8 600 Ft)
159 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 03 - 07. 168 500 Ft (-8 600 Ft)
159 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 26 - 30. 168 500 Ft (-8 600 Ft)
159 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Október 11 - 15. 168 500 Ft (-8 600 Ft)
159 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  A festői toszkán vidék és a Ligur-tenger
·  Tesztvezetési lehetőség a Ferrari gyárban
·  Hajózás a meseszép Cinque Terre vidékére
·  Impozáns reneszánsz városok: Firenze és Pisa

"Amikor először álltam Leonardo keresztelőmedencéjénél Vinci kis templomában, akkor igazán közel éreztem magamhoz a történelem talán legnagyszerűbb elméjét."
Zilzer Zsuzsa – 24 éve olasz utak idegenvezetője

Olaszország a koronavírus szempontjából zöld kategóriába sorolt, hiszen az elmúlt hónapokban jelentős mértékben csökkent a megbetegedések száma, melynek további csökkenésére kiemelt figyelmet fordítanak.

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (57)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárosból indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépést követően egy érdekes ókori települést keresünk fe. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templo­mát, melynek kövezete a mai napig őrzi eredeti mozaikdíszíté­sét. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően folytatjuk utunkat ****-os szállodánkig.

2. NAP: FIRENZE – VINCI

A nap nagy részét Firenzében töltjük, tömegközlekedéssel megyünk be a központba. Alapos városnézés Olaszország művé­szeti fellegvárában. A Medici család alapozta meg – többek közt Leonardo segítségével –, hogy mind építészeti, mind képzőművészeti szempontból Európa egyik leggazdagabb városa legyen. Városnézésünk során a Régi Hídtól (Ponte Vecchio) a katedrálison keresztül (Santa Maria Del Fiore), a főtéren álló Városházáig, rengeteg érdekességet tekintünk meg. A hidat a XIV. században építették, ma az arany- és ezüstművesek bolt­jaival, különösen érdekes. A katedrális a világ 4. legnagyobb keresztény temploma, melyet még látványosabbá tesz a mel­lette látható 85 m magas harangtorony. A városháza előtti téren áll többek közt Michelangelo Dávid szobrának máso­lata, valamint Bartolomeo Ammanati Neptun kútja. Ezt köve­tően az Uffizi képtár épületét és az előtte látható szobrokat is lefényképezhetjük. Ez csak egy csipetnyi a ránk váró sok élményből. Firenze részletes megtekintése után tovább indu­lunk Leonardo szülővárosába, Vincibe. Séta a hangulatos kisvá­rosban. Este elfoglaljuk a közeli ****-os szállásunkat.

3. NAP: PISA – CINQUE TERRE

A tegnapi mesés élményeket nehéz fokozni, de megpróbáljuk, mert a mai napon felkeresendő látványosságok is méltán lettek világhírűek. Délelőtt Pisába megyünk és felkeressük a Csodák-terét. Nemcsak a Ferde torony ejt ámulatba bennünket, hanem a Székesegyház és a Keresztelőkápolna is. A Ferde toronyba történő felmenetel belépős látványosság, melyre a jegyeket, jellemzően hónapokkal előre meg kell vásárolni. Amennyiben foglalásakor megrendeli irodánktól – a szabad kapacitások függvényében –, megvásároljuk Önnek a Ferde toronyba történő feljutás jegyét. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat termé­szetesen visszatérítjük. Ferde torony belépőjegy + foglalási költség: 9.000,- Ft.. Ezt követően a Ligur-tenger vidékére utazunk. A Cinque Terre tulajdonképpen öt mesés kis falu és az őket körbeölelő sziklás tengerpart egysége. Ezek a sziklák és a tenger közé ékelődött gyöngyszemek mindenki tetszését elnye­rik. Látni fogjuk, hogy miért keresi fel évente többszázezer ember a Világörökségi Listán is szereplő Cinque Terre fantasztikus vidé­két. La Speziából hajóval megyünk Monterossóba. (Ha nagyon viharos a tenger, akkor vonattal megyünk, de ilyen, több mint 100 utunkból mindössze két alkalommal történt.) Útközben gyönyörködünk a hegyoldalakra épült mesés kisvárosokban. Miután kiszálltunk a hajóból, sétálunk, pihenünk a tengerpar­ton és élvezzük a bájos falucska egyedi hangulatát. A hegyoldalra épült piciny települések, a mediterrán növények és a sziklafala­kat folyamatosan simogató hullámok elkápráztatnak bennün­ket. Monterossóból vonattal utazunk vissza a La Speziában lévő buszunkhoz, és folytatjuk utunkat szállodánkhoz.

4. NAP: MARANELLO – BOLOGNA

Délelőtt egy különleges programra megyünk. A világ egyik leg­drágább és leghíresebb autómárkája a Ferrari, melynek gyári múzeumát tekintjük meg Maranellóban. Ez több mint egy autó­múzeum. A kiállítás során a tűzpiros csodákból különböző korú járműveket láthatunk. Érdekes megfigyelni, hogy mennyit fej­lődött az autóipar. Újdonság, hogy be lehet fizetni Ferrari teszt­vezetésre. Pár perces autózással ki lehet próbálni egy Ferrari vezetésének élményét. Jelentkezés, fizetés a helyszínen törté­nik. Jogosítvány bemutatása szükséges. A múzeum megtekin­tése egy élmény, és a laikusok számára is érdekes. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni, a közeli kávézóban pihenhet. Programunk után tovább haladva Bolognában töltjük a dél­utánt. A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat, utána a Piazza Galvanin található hatalmas könyvtár épületét is megtekint­jük. Ellátogatunk a Jeruzsálem-negyedbe, ahol a Santo Stefano 7 templomból álló épületegyüttesét láthatjuk. Sétánk során lefényképezhetjük a köröttünk magasodó hatalmas tornyo­kat. A csoport nagy részét meglepetésként fogja érni, hogy Bolognában, a város közepén áll két látványos ferdetorony. Ezt követően a ****-os szállodánkhoz buszozunk.

5. NAP: PADOVA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után irány Padova belvárosa. Itt megtekintjük a híres Szt. Antal-katedrálist, a névadó szent síremlékével és a templomhoz tartozó csodálatos kerengővel, a Gattamelata szobrot, a középkori épületek által szegélyezett főteret és kör­nyékét. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésé­vel a Budapestre érkezés kb. 21 órakor. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Aquileia - kripták, bazilika10 €
Firenze transzfer3 €
Vinci - Leonardo múzeum13 €
Pisa17 €
Cinque Terre hajó+vonat24 €
Bologna könyvtár3 €
Bologna adomány1 €
Ferrari múzeum17 €
Modena transzfer3 €
La Spezia transzfer3 €
Helyi és idegenforgalmi adók5 €

Belépők ára: kb.: 99 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 3:20 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:30 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Bata Zoltánné
Eger
2022.10.24

Szebbnél szebb helyeken jártunk. Kellemes (nem megterhelő) program volt. Teljes mértékben elégedett vagyok az idegenvezetéssel. Felkészült, segítőkész, kedves. A busz kényelmes, az utasok igényeit kielégítő. Tapasztalt sofőr, az út során végig biztonságban éreztem magam. Kedves! A szállás kényelmes, tiszta. Tetszett, hogy minden nap máshol szálltunk meg. Az olasz ételeket imádom. Az adagok elegendőek voltak.

 • 5.0
Müller Róbert
Pécs
2022.10.14

Pontosan szervezett program, sok látnivaló. Gyöngyinek köszönhetően nagyon sok mindent megtudtunk. A busz kényelmes, tiszta, jó idő volt. István nagyon jó gk.vezető, mindent megold. A II. nap szálláshelye hagyott kívánnivalót, de a többi rendben. Az ételek minősége és mennyisége is jó volt.

 • 5.0
Szakolczai Tamás és Vuletity Amajlija
Kecskemét
2022.10.10

Nagyon tartalmas, szuper programok, látnivalók. Gyöngyi csillagos ötös :) Figyelmes, türelmes, kedves volt végig az úton. Az autóbusz tiszta, a sofőr nagyon profi :) Nem éreztük semminek a hiányát, szép, kényelmes szobák, finom ételek olasz módra.

 • 5.0
Vaszlavik Erika
Siklós
2022.10.08

Nagyon gazdag program, sok nevezetes látnivaló, extra élmények. Az idegenvezető figyelmes volt, nagy szakmai tudással rendelkezik, kedves természetű. A sofőr kedves, láthatóan nagy rutinnal rendelkezik. Nagyon kultúrált, tiszta szobákban szállhattunk meg.

 • 4.8
Viktória és Adél
Mohács
2022.07.22

Pontos indulás,tiszta autóbusz,nagyon jó sofőr.Az idegenvezető nagy tudású volt.Pisa-nál és Firenzénél kicsit több szabadidő kellett volna.A szállások nagyon jók voltak.Nagyon jó a transzferes megoldás.Első utunk volt a Proko Travellel de biztos,hogy nem az utolsó.

 • 4.8
Nagy István és Nagyné Szép Kiss Brigitta
Budapest
2021.08.25

Csodálatos 5 napot töltöttünk Leonárdó Szülőföldjén 08.19-23-ig. A buszunk kényelmes volt a sofőrünk pedig nagyon kedves és segítőkész. A szállások szépek, tiszták és igényesek. A Proko Travel utazási irodával ez volt az első utunk, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó, mert ez az 5 nap Olaszország Zilzer Zsuzsival csodálatos volt! Nem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretem ezt az országot. Az idegenvezetőnk felülmúlt minden képzeletet, Zilzer Zsuzsa szaktudása , kommunikációja, problémamegoldó készsége, türelme példaértékű. Tudjuk, hogy ez az út nem lett volna ennyire "érdekes" nélküle, hiszen Zsuzsi nem csak a "kötelező" történelmi dolgokat mondta el, hanem összefüggéseket és párhuzamokat is vont dolgok közé, amitől még érdekesebb lett egy épület vagy történelmi pillanat mondanivalója! A történelmi dolgokat még a buszon filmekkel is illusztrálta, amivel még többet értettünk meg az olasz kultúráról. Az Olaszország iránti szeretete abszolut kijött, amit átadott nekünk is, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy Zilzer Zsuzsa idegenvezetésével egy következő Olaszországi útra el fogunk menni. Köszönjük Zsuzsi és Proko Travel ezt a felejthetetlen 5 napot, csodálatos volt.

 • 4.8
Takács Lajos és Takácsné Sulyok Hajnalka
Debrecen
2019.10.06

2013-2019 Hat csodálatos úton vettünk részt férjemmel Plitvicei tavak, Szlovénia csodái, Prága, Velence, Firenze, Erdély az utazási iroda szervezésében. Csodás idegenvezetőkkel (Zoli, Péter, Tamás, Erzsike, Zsuzsa, Árpád) és nagyon ügyes, kedves buszvezetőkkel. Nagyon sajnáltuk, hogy az idei 2020-as Dalmáciai utunk elmaradt és nem tudni lesz-e lehetőségünk még utazni. Szeretnénk köszönetet mondani ezekért a csodás utakért, a jó társaságért és a nagyon jó szervezésért. Ha lehetséges lesz, még utazunk. Takács Lajos és felesége még szeretnénk utazni.

 • 5.0
Mohr Viki
Esztergom
2018.07.20

Színvonalas, tartalmas program. Az idegenvezető határozott, lényegre törő, barátságos és segítőkész. Kényelmes autóbusz, a gépkocsivezetők segítőkészek és udvariasak. Színvonalas szállás, az ételek finomak és bőségesek. Nagyon tetszett a Ferrari-tesztvezetés lehetősége! Száz százalékosan kihasználásra került az idő.

 • 5.0
Rutterschmid István
Budapest
2018.07.18

Rendkívül tartalmas, élménydús program. Az idegenvezető kiemelkedően felkészült, segítőkész, kedves és közvetlen. Az autóbusz kényelmes és tiszta. A gépkocsivezetők segítőkészek, gyakorlott sofőrök. A szállások tiszták, jól karbantartottak. Az étkezés bőséges, változatos és minőségi.

 • 5.0
Kovács Zsuzsánna
Szováta, Románia
2018.07.16

A program tömör, tökéletesen összeállított. Az idegenvezető tökéletes, hihetetlen tudással rendelkezik és gyönyörűen mesél! Az autóbuszvezetők kedvesek, udvariasak és segítőkészek. A szállás és az ellátás tökéletesen megfelelt az elvárásaimnak.

 • 5.0
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 21. 4 nap 264 000 Ft
Szeptember 22. 4 nap 264 000 Ft

A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 03. 8 nap 419 000 Ft
Június 03. 5 nap 339 000 Ft

További 4 időpont

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 9 nap 459 000 Ft
Június 30. 9 nap 479 000 Ft

További 1 időpont

Alpesi őrjárat
Túrázzunk együtt a Dolomitok legszebb részein, mely népszerűsítésében nagy szerepe volt a sorozatnak is. Utunk során érintjük Szlovéniát, Olaszországot és Ausztriát is.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 04. 5 nap 209 000 Ft
Július 17. 5 nap 209 000 Ft

További 1 időpont

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 10. 5 nap 174 000 Ft
Június 18. 5 nap 168 500 Ft

További 7 időpont

Kinyomtatom a programot
Leonardo szülőföldjén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.

Előfoglalási kedvezmény!

Április 06. 4 nap 136 000 Ft
Május 28. 4 nap 126 000 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Az ég kék, a fű zöld, Róma örök és a pizza finom. Gyönyörködjünk a látnivalókban és engedjük, hogy bennünket is átjárjon a Dolce vita érzés.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 19. 4 nap 220 000 Ft
Június 04. 4 nap 220 000 Ft
A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 03. 8 nap 419 000 Ft
Június 03. 5 nap 339 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Nagy svájci körút
7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 05. 7 nap 324 000 Ft
Július 31. 7 nap 324 000 Ft
Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?

Előfoglalási kedvezmény!

Május 10. 5 nap 165 000 Ft
Június 18. 5 nap 149 000 Ft
Fehér éjszakák
9 ország 6 fővárosa, és Észak-Európa csodás tájai. Éljük át együtt a fehér éjszakák élményét, amikor csak rövid időre megy le a nap a látóhatár mögé!

Előfoglalási kedvezmény!

Június 18. 9 nap 355 000 Ft
Július 17. 9 nap 365 000 Ft

Utazások hasonló árban

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 18. 5 nap 179 000 Ft
Június 26. 5 nap 179 000 Ft
Olasz művészetek és ízek nyomában
Az olasz művészet remekei, igazi gasztro élmények, tűzpiros Ferrarik, látogatás San Marinóban. Mindez egyetlen út alatt!

Előfoglalási kedvezmény!

Június 26. 5 nap 194 000 Ft
Augusztus 10. 5 nap 169 000 Ft
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
Csehország sokkal több kincset rejt, mint csak Prága. Ha Ön is csatlakozik a csoporthoz, akkor ezt könnyen be tudjuk bizonyítani.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 21. 6 nap 175 000 Ft
Július 25. 6 nap 175 000 Ft
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 5 nap 165 000 Ft
Július 04. 5 nap 177 000 Ft
Ezerarcú Bosznia
Az út során a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, hogy Mostar és Szarajevó mellett Bosznia még sokkal több kincsejt rejt.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 11. 5 nap 163 000 Ft
Július 10. 5 nap 169 000 Ft