Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 04 - 08. 187 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 04 - 08. 187 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 10 - 14. 187 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 10 - 14. 187 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 17 - 21. 194 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 03 - 07. 199 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 26 - 30. 194 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 11 - 15. 194 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  A festői toszkán vidék és a Ligur-tenger
·  Tesztvezetési lehetőség a Ferrari gyárban
·  Hajózás a meseszép Cinque Terre vidékére
·  Impozáns reneszánsz városok: Firenze és Pisa

"Amikor először álltam Leonardo keresztelőmedencéjénél Vinci kis templomában, akkor igazán közel éreztem magamhoz a történelem talán legnagyszerűbb elméjét."
Zilzer Zsuzsa – 24 éve olasz utak idegenvezetője


Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (60)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárosból indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépést követően egy érdekes ókori települést keresünk fe. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templo­mát, melynek kövezete a mai napig őrzi eredeti mozaikdíszíté­sét. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően folytatjuk utunkat ****-os szállodánkig.

2. NAP: FIRENZE – VINCI

A nap nagy részét Firenzében töltjük, tömegközlekedéssel megyünk be a központba. Alapos városnézés Olaszország művé­szeti fellegvárában. A Medici család alapozta meg – többek közt Leonardo segítségével –, hogy mind építészeti, mind képzőművészeti szempontból Európa egyik leggazdagabb városa legyen. Városnézésünk során a Régi Hídtól (Ponte Vecchio) a katedrálison keresztül (Santa Maria Del Fiore), a főtéren álló Városházáig, rengeteg érdekességet tekintünk meg. A hidat a XIV. században építették, ma az arany- és ezüstművesek bolt­jaival, különösen érdekes. A katedrális a világ 4. legnagyobb keresztény temploma, melyet még látványosabbá tesz a mel­lette látható 85 m magas harangtorony. A városháza előtti téren áll többek közt Michelangelo Dávid szobrának máso­lata, valamint Bartolomeo Ammanati Neptun kútja. Ezt köve­tően az Uffizi képtár épületét és az előtte látható szobrokat is lefényképezhetjük. Ez csak egy csipetnyi a ránk váró sok élményből. Firenze részletes megtekintése után tovább indu­lunk Leonardo szülővárosába, Vincibe. Séta a hangulatos kisvá­rosban. Este elfoglaljuk a közeli ****-os szállásunkat.

3. NAP: PISA – CINQUE TERRE

A tegnapi mesés élményeket nehéz fokozni, de megpróbáljuk, mert a mai napon felkeresendő látványosságok is méltán lettek világhírűek. Délelőtt Pisába megyünk és felkeressük a Csodák-terét. Nemcsak a Ferde torony ejt ámulatba bennünket, hanem a Székesegyház és a Keresztelőkápolna is. A Ferde toronyba történő felmenetel belépős látványosság, melyre a jegyeket, jellemzően hónapokkal előre meg kell vásárolni. Amennyiben foglalásakor megrendeli irodánktól – a szabad kapacitások függvényében –, megvásároljuk Önnek a Ferde toronyba történő feljutás jegyét. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat termé­szetesen visszatérítjük. Ferde torony belépőjegy + foglalási költség: 9.000,- Ft.. Ezt követően a Ligur-tenger vidékére utazunk. A Cinque Terre tulajdonképpen öt mesés kis falu és az őket körbeölelő sziklás tengerpart egysége. Ezek a sziklák és a tenger közé ékelődött gyöngyszemek mindenki tetszését elnye­rik. Látni fogjuk, hogy miért keresi fel évente többszázezer ember a Világörökségi Listán is szereplő Cinque Terre fantasztikus vidé­két. La Speziából hajóval megyünk Monterossóba. (Ha nagyon viharos a tenger, akkor vonattal megyünk, de ilyen, több mint 100 utunkból mindössze két alkalommal történt.) Útközben gyönyörködünk a hegyoldalakra épült mesés kisvárosokban. Miután kiszálltunk a hajóból, sétálunk, pihenünk a tengerpar­ton és élvezzük a bájos falucska egyedi hangulatát. A hegyoldalra épült piciny települések, a mediterrán növények és a sziklafala­kat folyamatosan simogató hullámok elkápráztatnak bennün­ket. Monterossóból vonattal utazunk vissza a La Speziában lévő buszunkhoz, és folytatjuk utunkat szállodánkhoz.

4. NAP: MARANELLO – BOLOGNA

Délelőtt egy különleges programra megyünk. A világ egyik leg­drágább és leghíresebb autómárkája a Ferrari, melynek gyári múzeumát tekintjük meg Maranellóban. Ez több mint egy autó­múzeum. A kiállítás során a tűzpiros csodákból különböző korú járműveket láthatunk. Érdekes megfigyelni, hogy mennyit fej­lődött az autóipar. Újdonság, hogy be lehet fizetni Ferrari teszt­vezetésre. Pár perces autózással ki lehet próbálni egy Ferrari vezetésének élményét. Jelentkezés, fizetés a helyszínen törté­nik. Jogosítvány bemutatása szükséges. A múzeum megtekin­tése egy élmény, és a laikusok számára is érdekes. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni, a közeli kávézóban pihenhet. Programunk után tovább haladva Bolognában töltjük a dél­utánt. A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat, utána a Piazza Galvanin található hatalmas könyvtár épületét is megtekint­jük. Ellátogatunk a Jeruzsálem-negyedbe, ahol a Santo Stefano 7 templomból álló épületegyüttesét láthatjuk. Sétánk során lefényképezhetjük a köröttünk magasodó hatalmas tornyo­kat. A csoport nagy részét meglepetésként fogja érni, hogy Bolognában, a város közepén áll két látványos ferdetorony. Ezt követően a ****-os szállodánkhoz buszozunk.

5. NAP: PADOVA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után irány Padova belvárosa. Itt megtekintjük a híres Szt. Antal-katedrálist, a névadó szent síremlékével és a templomhoz tartozó csodálatos kerengővel, a Gattamelata szobrot, a középkori épületek által szegélyezett főteret és kör­nyékét. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésé­vel a Budapestre érkezés kb. 21 órakor. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Aquileia - kripták, bazilika10 €
Firenze transzfer3 €
Pisa17 €
Cinque Terre hajó+vonat28 €
Bologna adomány1 €
Ferrari múzeum18 €
La Spezia transzfer3 €
Emilia-Romagna tartomány múzeum adomány3 €
Helyi és idegenforgalmi adók5 €

Belépők ára: kb.: 88 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:30 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Csetneki Ágota és Sitku László
Pásztó
2023.07.22

A Proko Travellel már nem ez volt az első utazásunk és mivel eddig nem csalódtunk újra nagy izgalommal vártuk az idei nyaralásunkat. Leonardo szülőföldje út programja már első olvasásra is nagyon megtetszett, de Bucsi Ágnes idegenvezető tudása, kedvessége, hozzáértése minden képzeletünket felülmúlta és felejthetetlen élményekkel teli nyári kalandban volt részünk. A busz tisztasága, a sofőr Sándor Árpi profizmusa csak emelni tudott az utazás színvonalán. Ezúton szeretnénk megköszönni mindkettejük munkáját! És reméljük a következő Proko Traveles programon is velük együtt tudunk majd utazni.

 • 4.5
Bozóki Edit
Szeged
2023.07.18

A múlt héten vettem részt az első olaszországi körutazásomon a Prokotravel szervezésében. Ezúton gratulálok az út megszervezéséhez, igazán jól felépített és tartalmas kalandozás volt a mesés Toscana tájain. Külön kiemelmén Bucsi Ágnes, idegenvezetőnk történelmi felkészültségét, vidám, közvetlen és magával ragadó stílusát. Élménydús idegenvezetésével jelentősen emelte az utazás színvonalát és személye alapvetően hozzájárult látnivalók nyujtatotta csodák átélésében. A sofőrünk (Árpi) rendkívül tapasztalt, udvarias és rutinos volt, humora szintén elengedhetetlen szerepet játszott, hogy a Prokotravel útja felejthetetlen élményt nyújtott számomra. Kérem, hogy elismerő szavaimat mindkét kollégájuk felé tolmácsolják, természetesen köszönöm az egész iroda munkáját, akik elhivatottan dolgoztak azért, hogy nyaralásom remekül sikerüljön. Ezzel párhuzamosan egy kéréssel is fordulok Önökhöz. 2023.09.18-án induló Belgrádtól a Vaskapuig útjukon is részt fogok venni. Rendkívüli örömömre szolgálna, ha ezen az úton is az idegenvezetőnk Bucsi Ágnes lenne. Biztos vagyok, hogy más munkatársuk is maximális szaktudással végezné a munkáját, de úgy gondolom, hogy Bucsi Ágnes úgy tudna végigkalauzolni a következő útjuk látványosságain, hogy az újra maradandó emléket jelente számomra. Kérem, hogy fontolják meg kérésemet és bízom kedvező válaszukban. Üdvözlettel: Bozóki Edit

 • 4.8
Kanyó István és Kanyóné Batta Diána
Pásztó
2023.07.17

Életünk első szervezett buszos kirándulásán vettünk részt a Proko Tavellel. Várakozásainkat túlszárnyalva csodálatos 5 napot biztosított idegenvezetőnk, Bucsi Ági. Karizmatikus jelleme, szakmai tudása, felkészültsége felejthetetlenné tette a nevezetességeket, és problémamegoldó képessége biztonságot nyújtott a kirándulások során. Látnivalóban és élményben gazdag programsorozaton vettünk részt.. Mindegyik szállás kényelmes és tiszta volt. A reggelik rendben voltak, a vacsora a 3. napon volt kifogásolható. Az autóbusz tiszta, kényelmes volt, a sofőrünk Árpi rutinja, tapasztalata, közvetlensége példaértékű. Legközelebbi utazásunk során is velük szeretnénk menni. Köszönjük Proko Tavel!

 • 4.8
Bata Zoltánné
Eger
2022.10.24

Szebbnél szebb helyeken jártunk. Kellemes (nem megterhelő) program volt. Teljes mértékben elégedett vagyok az idegenvezetéssel. Felkészült, segítőkész, kedves. A busz kényelmes, az utasok igényeit kielégítő. Tapasztalt sofőr, az út során végig biztonságban éreztem magam. Kedves! A szállás kényelmes, tiszta. Tetszett, hogy minden nap máshol szálltunk meg. Az olasz ételeket imádom. Az adagok elegendőek voltak.

 • 5.0
Müller Róbert
Pécs
2022.10.14

Pontosan szervezett program, sok látnivaló. Gyöngyinek köszönhetően nagyon sok mindent megtudtunk. A busz kényelmes, tiszta, jó idő volt. István nagyon jó gk.vezető, mindent megold. A II. nap szálláshelye hagyott kívánnivalót, de a többi rendben. Az ételek minősége és mennyisége is jó volt.

 • 5.0
Szakolczai Tamás és Vuletity Amajlija
Kecskemét
2022.10.10

Nagyon tartalmas, szuper programok, látnivalók. Gyöngyi csillagos ötös :) Figyelmes, türelmes, kedves volt végig az úton. Az autóbusz tiszta, a sofőr nagyon profi :) Nem éreztük semminek a hiányát, szép, kényelmes szobák, finom ételek olasz módra.

 • 5.0
Vaszlavik Erika
Siklós
2022.10.08

Nagyon gazdag program, sok nevezetes látnivaló, extra élmények. Az idegenvezető figyelmes volt, nagy szakmai tudással rendelkezik, kedves természetű. A sofőr kedves, láthatóan nagy rutinnal rendelkezik. Nagyon kultúrált, tiszta szobákban szállhattunk meg.

 • 4.8
Viktória és Adél
Mohács
2022.07.22

Pontos indulás,tiszta autóbusz,nagyon jó sofőr.Az idegenvezető nagy tudású volt.Pisa-nál és Firenzénél kicsit több szabadidő kellett volna.A szállások nagyon jók voltak.Nagyon jó a transzferes megoldás.Első utunk volt a Proko Travellel de biztos,hogy nem az utolsó.

 • 4.8
Nagy István és Nagyné Szép Kiss Brigitta
Budapest
2021.08.25

Csodálatos 5 napot töltöttünk Leonárdó Szülőföldjén 08.19-23-ig. A buszunk kényelmes volt a sofőrünk pedig nagyon kedves és segítőkész. A szállások szépek, tiszták és igényesek. A Proko Travel utazási irodával ez volt az első utunk, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó, mert ez az 5 nap Olaszország Zilzer Zsuzsival csodálatos volt! Nem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretem ezt az országot. Az idegenvezetőnk felülmúlt minden képzeletet, Zilzer Zsuzsa szaktudása , kommunikációja, problémamegoldó készsége, türelme példaértékű. Tudjuk, hogy ez az út nem lett volna ennyire "érdekes" nélküle, hiszen Zsuzsi nem csak a "kötelező" történelmi dolgokat mondta el, hanem összefüggéseket és párhuzamokat is vont dolgok közé, amitől még érdekesebb lett egy épület vagy történelmi pillanat mondanivalója! A történelmi dolgokat még a buszon filmekkel is illusztrálta, amivel még többet értettünk meg az olasz kultúráról. Az Olaszország iránti szeretete abszolut kijött, amit átadott nekünk is, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy Zilzer Zsuzsa idegenvezetésével egy következő Olaszországi útra el fogunk menni. Köszönjük Zsuzsi és Proko Travel ezt a felejthetetlen 5 napot, csodálatos volt.

 • 4.8
Takács Lajos és Takácsné Sulyok Hajnalka
Debrecen
2019.10.06

2013-2019 Hat csodálatos úton vettünk részt férjemmel Plitvicei tavak, Szlovénia csodái, Prága, Velence, Firenze, Erdély az utazási iroda szervezésében. Csodás idegenvezetőkkel (Zoli, Péter, Tamás, Erzsike, Zsuzsa, Árpád) és nagyon ügyes, kedves buszvezetőkkel. Nagyon sajnáltuk, hogy az idei 2020-as Dalmáciai utunk elmaradt és nem tudni lesz-e lehetőségünk még utazni. Szeretnénk köszönetet mondani ezekért a csodás utakért, a jó társaságért és a nagyon jó szervezésért. Ha lehetséges lesz, még utazunk. Takács Lajos és felesége még szeretnénk utazni.

 • 5.0
Az adventi Róma
Róma-Vatikán
December 06. 3 nap 189 000 Ft
December 13. 3 nap 189 000 Ft

Karácsonyvárás olasz módra
Verona, Padova és Vicenza mesés ünnepi fényei
December 08. 3 nap 115 000 Ft
December 15. 3 nap 115 000 Ft

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.
Október 09. 4 nap 136 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Leonardo szülőföldjén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.
Október 09. 4 nap 136 000 Ft
Az adventi Róma
Róma-Vatikán
December 06. 3 nap 189 000 Ft
December 13. 3 nap 189 000 Ft
Karácsonyvárás olasz módra
Verona, Padova és Vicenza mesés ünnepi fényei
December 08. 3 nap 115 000 Ft
December 15. 3 nap 115 000 Ft