Élményajándék, avagy hogyan szervezzünk meglepetésutat kedvesünknek?

2019.03.04.

Az ünnepek már régen elmúltak, azonban családi ünnepek, mint például születésnap, névnap, évforduló, esetleg gimnáziumi ballagások, főiskolai/egyetemi diplomaosztók még tartogathatnak fejtörést a tökéletes ajándék megtalálását illetően. A párkapcsolatok elején még könnyű helyzetben vagyunk, hiszen a hölgyeknek a virág, ékszer, táska és a csoki, urak esetében a bor, az óra, nyakkendő vagy valamilyen számítógépes eszköz mindig jó alternatíva lehet. Az évek múlásával azonban egyre nehezebb új, egyedi ajándékkal meglepni szívünk választottját, főleg ha adott esetben kedvesünknek mindene megvan. Ha viszont egyedi és életreszóló ajándékkal szeretné meglepni párját - amit garantáltan nem felejt el -, akkor ebben a blogbejegyzésben szeretnék segíteni abban, hogy mire érdemes figyelni a meglepetésút kiválasztásakor.

A tökéletes helyszín megtalálása

A döntés megszületett, a kérdés már csak a tökéletes úti cél. Ehhez nem kell mást tennie, csak kicsit figyelnie kedvese mindennapjaira. Például milyen témájú könyvet olvasott legutóbb, van-e olyan hobbi, amihez helyszínt tud kötni. Ha rajong a művészetekért vagy romantikus alkat, akkor Párizs, ha a divat érdekli inkább, akkor inkább Milánó a jó választás. Azonban nem szabad megfeledkezni az aktív, túrázást kedvelőkről sem. Számukra egy alpesi út lehet a megfelelő választás, ha azonban az édes semmittevés (opcionális kirándulásokkal) a favorit, akkor egy spanyolországi tengerparti utazás lehet a befutó.

De kiindulhatunk korábbi utazásaiból is. Gondoljuk át, mely országokban, utazásokon volt évekkel ezelőtt, ahova szívesen visszatérne nosztalgiázni. Ilyen lehet akár a nászút, vagy lánykérés helyszíne. Ha esetleg kedvese már gyerekkorában is nagy utazó volt, érdemes gyermekkori emlékei között kutatni és egy emléket felidéző utat szervezni szá

Milyen információkra van szükség a meglepetésút lefoglalásához?

A tökéletes helyszín és időpont megtalálása után már „csak” a foglalás van hátra. Ehhez szükségünk lesz az ajándékozott néhány adatára, amit nem feltétlen tudunk fejből, így ennek megszerzése egy kis fejtörést okozhat, de ettől lesz még izgalmasabb a szervezés. :)

Az első és legfontosabb, hogy minden adatot az utazáshoz használt okmány szerint kell megadni. Így például, ha az ajándékozottnak van második neve, akkor azt is fel kell tüntetni minden esetben. A hivatalos név mellett, a születési időre és pontos címre is szükség lesz, valamint az utazásra használt okmány számát is ki kell derítenünk. Manapság a legtöbb európai országba már elegendő a személyi igazolvány, de foglalás előtt érdemes erről is tájékozódnunk!

Mivel a legtöbben a személyi igazolványunkat mindig magunknál tartjuk, így érdemes egy óvatlan pillanatban (például ha kedvesünk kimegy mosdóba) megnéznünk és leírnunk a számot, hogy a foglalás során ne itt akadjon el a folyamat. Ezeket az adatokat weboldalunkon, a kiválasztott útnál a foglalás menüpont alatt lehet beírni, majd az ellenőrzés és a véglegesítés után e-mailben küldünk visszaigazolást. Itt fontos megjegyezni, hogy a foglaláshoz rendszerünkben meg kell adni egy telefonszámot és egy e-mail címet is, de mivel ide küldjük az értesítőt, így érdemes a sajátunkat megadni, nehogy a meglepetés még idő előtt kiderüljön. :)

Ha mindennel megvagyunk, de szeretnénk még egyedibbé tenné az ajándékot, és persze valami kézzelfoghatót is adni a nagy napon, legjobb ha egy személyes ajándékkártyával tesszük mindezt. Irodánk munkatársai díjmentesen elkészítik a személyre szóló, stílusos ajándékkártyát, amit Önnek már csak át kell adni a kiválasztott személynek. Amennyiben élni szeretne ezzel az ingyenes lehetőséggel, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben és grafikusunk 48 órán belül elkészíti az élményajándékhoz tartozó kártyát. Ugye milyen egyszerű? :)

Ha bizonytalanok vagyunk az úti célt illetően…

Amennyiben nem szeretnénk párunk helyett dönteni az úticélt illetően, nem ismerjük az időbeosztását és/vagy nem tudjuk mikor érne rá, akkor sem kell kétségbe esnünk. Irodánknál már lehetőség van utazási utalvány vásárlására is. Az utazási utalvány előnye, hogy szabadon felhasználható a Proko Travel bármely társasutazására, valamint repülőjegy és szállásfoglalásra egyaránt, így valóban az ajándékozott döntheti el, hogy mire szeretné felhasználni. Emellett Ön, mint ajándékozó számára is kényelmes és elegáns megoldás ez, hiszen mégsem készpénzt adunk kedvesünknek. Emellett online, sorban állás nélkül is megvásárolhatjuk, sőt fel is használhatjuk az ajándékutalványt a szimpatikus értékben.

Bármelyik lehetőség mellett is dönt, biztosak vagyunk benne, hogy a megleptetésút, az ajándékozott számára is egy életre szóló élmény, amelyet nem vehet el tőlünk senki.

Kedvet kapott az ajándékozáshoz? Vegye fel irodánkkal a kapcsolatot és érdeklődjön utazási utalványainkról az alábbi elérhetőségeken!

www.prokotravel.hu

info@prokotravel.hu

62/543-385

 

Vissza