Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 12 - 16. Ár: január végén Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 29 - Október 03. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Dolomitokban lévő szállásunk 1400 m magasan lesz
·  Cseppk őbarlang szurdokában gyalogtúra
·  Legmagasabb dél-tiroli vízesés
·  Felvonózások és túrázások a Dolomitokban

"A Dolomitok a sokszínűségével és a varázslatos kis tavaival mindenkit elkápráztat. Minden nap más-más színekbe öltözik eme hegyvidéki táj."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (16)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – SZLOVÉNIA – SKOCJAN

Reggel Nagykanizsa irányába indulunk Budapestről, és Tornyiszentmiklósnál lépünk át Szlovéniába. Utazásunkat autó­pálya pihenőkben szakítjuk meg, így érünk el Szlovénia egyik világörökségéhez, a Skocjáni-cseppkőbarlanghoz. Kb. 2 km-es gyalogtúrát teszünk a barlangban, ahol a szép cseppkövek mel­lett a hegy belsejében lévő mesés szurdok látványában is gyö­nyörködhetünk. A túra során komoly szintkülönbségeket teszünk meg, nagy élményt fog jelenteni a 45 m mély szurdok feletti hídon történő átkelés is. Nem véletlenül hívják Szlovénia „Grand Canyon”-jának ezt a látványosságot, mely méltán része az UNESCO világörökségének. Este érkezünk szlovéniai szállásunkra.

2. NAP: KRANJSKA GORA – DOLOMITOK

Reggel megyünk Kranjska Gora érintésével a Jasna-tóhoz. Rendkívül szép a panoráma. Előtérben a smaragdzöld színű tó, háttérben a Dolomitok látványos vonulatai. Ezt követően Ausztria déli részén utazunk Olaszország Süd-Tirol vidékére. San Candidonál felvonózunk a Haunold hegyre. Fent gyönyörködünk a panorámában, majd tehetünk egy könnyű sétát a Dolomitok lábainál lévő hegyen. Ezt követően, aki szeretne, gyalog jöhet le a hegyről. Ez a lefelé túrázás viszonylag kényelmes, nem megeről­tető, ellenben nagyon látványos. Programunk összesen kb. 3,5 óra. Kellemesen elfáradva buszozunk szállásunkra, mely közel 1.400 m magasságban, egy fenyves erdő közepén található, ahol körbe­ölelnek bennünket a Dolomitok legismertebb csúcsai (3 éj).

3. NAP: PRAGSER WILDSEE – SAN CANDIDO

Alpesi őrjárat címmel játsszák a TV-ben azt a filmsoroza­tot, amelynek helyszínén, a Dolomitokban töltjük ezt a napot. Sétálhatunk a mesés Pragser Wildsee partján, és felkeressük a filmbéli, látványos helyszíneket. A Pragser Wildsee Tirol egyik legszebb tava, mely 1.496 m magasan fekszik. Körbesétáljuk a festői tavat (3,5 km). Rendkívüli az a látvány, ahogy a hegyvo­nulat tükröződik a tó sötétzöld színében. A délután nagy részét San Candidoban és környékén töltjük. Először a Sexten felvo­nóval felmegyünk a 2.434 m magas hegy kicsit alacsonyab­ban lévő kilátópontjához, állomásához. Aki túrázni akar, annak erre is lesz lehetősége a felvonó felső állomásánál, a Dolomitok pazar fennsíkján. Felvonóval, majd buszunkkal érünk vissza San Candidoba, mely 1.173 m magasan fekvő városka. A település legféltettebb kincse az apátsági templom, mely a tiroli román kori egyházi építészet gyöngyszeme. Esti órákban szállásunkon már vacsorával várnak.

4. NAP: BRUNECK – RAINBACHFALL

A mai programunkat művészeti látványossággal kezdjük. Először a St. Sigmund gótikus templomot csodáljuk meg a páratlan szépségű XV. sz-i szárnyas oltárával. Továbbhaladva a lódengyártásáról híres olasz kisváros, Bruneck következik, mely a környék legjelentősebb települése. Az óvárosban teszünk sétát, melyet XV–XVI. századi házak díszítenek. Ebben a város­ban található a híres hegymászó R. Messner életét bemutató múzeum is. Ezután a Taufer-, majd a Rain-völgy természeti cso­dáiban gyönyörködünk. Megállunk a Rainbach-vízesés közelé­ben. A három szakaszban lezúduló zuhatag teljes hossza eléri a 200 m-t. Ez Dél-Tirol legjelentősebb és legnagyobb vízesése. A vízesés mellett jól kiépített túraúton gyalogolunk felfelé, miközben lenyűgöz bennünket a három nagy szakaszban lezú­duló víztömeg. (Kb. 3,5 órás túrázós program). A már megszo­kott szállásunkra a kora esti órákban érkezünk vissza.

5. NAP: WÖRTHI-TÓ – SZOMBATHELY – BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Olaszországot és Ausztriába érkezünk. A Wörthi-tó és a körötte lévő települések meseszépek. A gyöngyszem, a tó névadója, Maria Wörth. Itt állunk meg és sétálunk a városkában, melynek fő értéke a tóra néző két középkori temploma. Természetesen ezeket is megnéz­zük. Programunk után, Szombathely – Győr útvonalon érke­zünk vissza Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.LátnivalóBelépődíj
Skocjan€ 19,00
(Haunold felvonó - oda-vissza)€ 13,00
Sexten felvonó€ 18,00
IFA€ 8,00

Belépők ára összesen kb. 58 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Nagykanizsa Felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Felszálló M7-es melletti Shell-kút
Tatabánya Leszálló M1-es melletti McDonald's parkoló
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Várszegi Ildikó
Esztergom
2018.09.24

Kiváló szervezés, ár-érték arányban megfelelő. A napi program szinte személyre szabott. Kiváló idegenvezetés hatalmas lexikális tudással. Kényelmes, remek az időbeosztás a programokat illetőleg. Az autóbusz mindig tiszta, ápolt és rendezett, a vezető pedig udvarias, figyelmes és barátságos, a kéréseknek mindig eleget tesz. Kényelmes, csendes szállodák, az útnak megfelelően választották őket. Az étkezés bőséges, megfelelő és ízletes volt.

 • 5.0
Szántó Árpád
Lajosmizse
2018.09.21

Jó volt a szervezés. Elegendő, érezhetően nagyon átgondolt szabadidő. Az idegenvezető ismerete szerteágazó, és lelkesen adja át tudását. Az autóbusz tiszta, a vezetési technika kiegyensúlyozott. Tip-top, tiszta szállás.

 • 5.0
Agócsné Kilics Judit
Kecskemét
2018.09.20

A programot illetőleg tetszett a választás lehetősége. Az idegenvezető kedves, felkészült, tájékozott. Az autóbusz kényelmes, a vezető udvarias, és biztonságosan vezetett.

 • 5.0
Hajnal Márk
Miskolc
2018.09.17

Jól szervezett, jól átgondolt a program. Az idegenvezető figyelmes, körültekintő, jól ismeri a területeket, nagy tudású. Az autóbusz tiszta, kényelmes, jó műszaki állapotú, a gépkocsivezető nyugodt, segítőkész, rugalmas. A szállás a feltüntetettnek teljesen megfelelő.

 • 5.0
Hillender Györgyné
Fegyvernek
2018.09.17

Az utazás programja sokszínű, érdekes, rengeteg új élményt szereztem. Az idegenvezető felkészült, tájékozott, előadása magával ragadott. A buszban biztonságban éreztük magunkat, a vezető segítőkész és udvarias. A szállás tiszta és esztétikus, az országra jellemző minőségi gasztronómiát nyújt.

 • 5.0
Somodi Irén
Szolnok
2018.09.16

Az utazás programja sokszínű és látványos. Az idegenvezető felkészült, tájékozott, és érdeklődést felkeltő tájékoztatást ad. Az autóbusz tiszta és kényelmes, a vezető pedig segítőkész és udvarias, nagyon biztonságosan vezet. A szállás is kényelmes és tiszta, az étkezés megfelelő.

 • 5.0
Hajnal Enikő
Budapest
2018.09.14

Tartalmas, gazdag program, az utazás körülményei kényelmesek és tiszták.

 • 5.0
Pálné Pataki
Szeged
2017.09.29

Köszönet Ildikónak és Zolinak a csodálatos szép, színvonalas kirándulásért. Pataki Pál és Pataki Pálné

 • 5.0
Jakus Ilona
Szeged
2017.09.27

Csodálatos élményben volt részünk ezen az úton. A lenyűgöző természeti látványosságokon túl külön elismerésünket fejezzük ki Prónay Ildikónak aki a színvonalas idegenvezetést azzal tette még különlegesebbé, hogy nagyon szépen beszéli a magyar nyelvet. Nem harapja el a szóvégeket, nem hadar, minden betű a helyén volt, egyszerűen jó volt hallgatni....Köszönjük szépen!! Jakus Ilona és Mária

 • 5.0
Rozália és Mária
Budapest
2017.09.24

Az "Alpesi őrjárat" egy rendkívül precízen megszervezett út, kiváló idegenvezetéssel. Természetkedvelőknek csak ajánlani tudjuk. A vacsora finom, de nem menüválasztásos. A hotelben a személyzet nagyon segítőkész.

 • 5.0
A csodás Puglia
Augusztus 01. 7 nap Ár: január végén

A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Szeptember 19. 5 nap Ár: január végén

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Június 04. 9 nap 299 500 Ft
Július 13. 9 nap Ár: január végén

További 1 időpont

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Június 09. 5 nap 117 000 Ft
Június 26. 5 nap 117 000 Ft

További 4 időpont

Barangolás a hangulatos toszkán tájakon
Firenze - San Marino - Pisa - Siena - Assisi - Voltera
Április 10. 7 nap 177 000 Ft
Június 22. 7 nap 177 000 Ft

További 2 időpont

Kinyomtatom a programot
Alpesi őrjárat úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Milánó a kultúra, a divat és a foci fővárosa
Milánó főbb látnivalói, stadiontúra, gasztronómia séta a Navigli negyedben
Május 22. 3 nap 119 500 Ft
Leonardo szülőföldjén
Firenze – Siena – Pisa – Cinque Terre – Parma – Modena
Április 22. 5 nap 119 500 Ft
Június 15. 5 nap 119 500 Ft
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Június 09. 5 nap 117 000 Ft
Június 26. 5 nap 117 000 Ft

Utazások hasonló árban

Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Október 08. 6 nap Ár: január végén
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Augusztus 10. 6 nap Ár: január végén
Szeptember 29. 6 nap Ár: január végén
A Balkán ismeretlen szeglete
Tirana - Ohrid - Bitola - Apollonia - Elbasan
Augusztus 04. 10 nap Ár: január végén
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Túrázás Tirol Ny-i részén, kedvezményes felvonóárakkal
Augusztus 19. 5 nap Ár: január végén
Petrától a Holt-tengerig
Amman - Petra - Nebo-hegy - Jerash - Holt-tenger
Október 13. 5 nap Ár: január végén