Olaszországi nyaralás teszt, oltás és akár maszk nélkül is!

2022.03.21.

Miért született meg ez a blogbejegyzés?

Az elmúlt időszakban tapasztalhattuk, hogy lassan, de biztosan minden ország enyhítéseket vezet be a koronavírussal kapcsolatos intézkedések terén. A Proko Travel a Covid-időszak alatt is folyamatosan, naprakész információkkal igyekszik ellátni utasait, hogy nyugodtan készülhessenek utasaink pihenésükre. Aki eddig hezitált, merjen-e indulni a koronavírus miatt, egyre megnyugtatóbb híreket olvashat a médiában, hiszen sorra törlik el a beutazási szabályokat az országok. Mivel Olaszországba széles kínálattal rendelkezünk, így nagyon örültünk az alábbi friss hírnek, amit feltétlenül meg szeretnénk osztanunk Önökkel.

2022. március 17-én, Mario Draghi, Olaszország miniszterelnöke és Roberto Speranza egészségügyi miniszter hivatalosan is bejelentették a járványügyi korlátozások kivezetésének időrendjét. A több szakaszban zajló feloldásról álljon itt egy rövid összefoglaló, mely a főbb dátumokat és szabályokat tartalmazza.

Olasz nyaralás - olasz utazás

 

Mi az első fontos dátum? - Mikortól látogatható újra Olaszország?

2022. március 31. Ekkor véget ér az egészségügyi veszélyhelyzet, nem lesznek a tartományok szín szerint besorolva. A fenti linkeken angol és olasz nyelven is el lehet olvasni a pontos részleteket, de a legfontosabb tudnivalókat alább összefoglaltuk:

 

Április 1. és 30 közt

Olaszországban korlátozás nélkül részt lehet venni:

- a helyi közlekedési eszközökön (villamos, metró, helyi busz)

- az éttermek és bárok szabadtéri helyiségeiben

- szállodákban

- múzeumokban

- közhivatalokban, üzletekben, bankokban, postahivatalokban és trafikokban

- szabadtéri sporttevékenységeknél

 

Green pass (védettségi igazolás) szükséges: 

- stadionokban

- koncerteken

- éttermek és bárok zárt helységeiben, a jelenlegi hírek szerint a turisták számára az éttermekben elég az alap „Green Pass Base” is

- játéktermekben, diszkókban, mozikban, színházakban

 

Olasz nyaralás - olasz utazás

 

Május 1-től

- megszűnik minden korábbi korlátozás a közlekedés, turizmus és kulturális élet terén. Teszt- és karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak magyar állampolgárok Olaszországba, és igénybe veheti a turisztikai szolgáltatásokat.

- a Green Pass kötelezettsége kizárólag az egészségügyi szolgáltatásoknál marad érvényben, várhatóan 2022. december 31-ig.

Májustól tehát ismét úgy utazhatunk, mint a járvány előtt, tesztek és karanténtól való félelem nélkül. 

 

Újra szabad, maszknélküli élmények Olaszországban!

A jelenleg kötelező maszkhasználati szabályokat szintén folyamatosan vezetik ki, és a nyári szezon kezdetétől már nagy valószínűség szerint a legzsúfoltabb területek kivételével sehol nem fognak előírni kötelező maszkviselést.

Több mint két év telt el a koronavírus járvány európai megjelenése óta. Nehéz időszakon van túl a világ turizmusa, de a kedvező oltási helyzet és a folyamatosan fejlődő orvosi eljárásoknak köszönhetően Európa turizmusa elsőként térhet vissza a járvány előtti szabad utazáshoz.

 

Keljünk hát útra, és fedezzük fel együtt Leonardo da Vinci, a pizza és a legfinomabb fagyi otthonát, Itáliát!

 

Olasz nyaralás - olasz utazás - Itália - gondola

Vissza