Bemutatjuk szigetjáró utazásainkat

2018.07.04.

Ezen utazásaink mindegyike olyan szigetet vagy szigetcsoportot mutat be, amely kifejezetten erős turisztikai vonzerővel bír. Európa szigeteit 6 utazásunkon fedezhetik fel. A Földközi-tengeren Máltát, Ciprust, Szicíliát, illetve az Elba-Korzika-Szardínia hármast, az Atlanti-óceán szigetei közül pedig a politikailag Európához tartozó, portugál fennhatóságú Madeirát és a spanyolországi Kanári-szigeteket ismerhetik meg velünk. Európán kívül Madagaszkár és Galapagos varázslatos szigeteire szervezünk felejthetetlen utazásokat. A továbbiakban azokról az útjainkról beszélnék, amelyeknek még vannak foglalható időpontjai 2018-ban.

Madagaszkár - Baobab fák

A nyolcadik kontinens

Madagaszkár az egyik legkülönlegesebb úticélunk. Teljesen egyedi állat- és növényvilága minden idelátogatót elvarázsol, és valós értelmet ad a jól ismert „nyolcadik kontinens” elnevezésnek. Déli elhelyezkedéséből adódó érdekessége, hogy Magyarországgal (az itteni téli időszámításkor) azonos időzónában fekszik az ország, mégis egy teljesen más világot tár elénk. Nagy örömmel tölt el, hogy bár idén szerepel először a kínálatunkban, már most az utolsó helykért „folyik a harc” a szeptemberben induló madagaszkári utazásunkon. A madagaszkári útbejárásomról IDE KATTINTVA olvashatnak.

Az örök tavasz szigete

Növényvilágát tekintve a másik személyes kedvencem Madeira, amely politikailag Európához tartozik, mégis teljesen egzotikus növényzettel rendelkezik. Az anyaországtól való jelentős távolság a mindennapokban is megmutatkozik: egyéni kultúrával, népművészettel és gasztronómiával várja látogatóit. A nagy érdeklődésre tekintettel évről évre növeljük madeirai utazásaink számát. „Madeirai vakáció és Lisszabon” utazásunk népszerűsége annak köszönhető, hogy a magyar utazási irodák között egyedülálló módon plusz programokkal bővítettük ki az ajánlatot. A mesés sziget mellett Lisszabon világörökségi városát, illetve Porto Santo szigetét is megismerhetik a Proko Travellel utazók. A madeirai útbejárásomról IDE KATTINTVA olvashatnak.

Garachico - Kanári szigetek

A Kanári-szigetek

Bár földrajzilag nincs nagy távolság Madeira és a Kanári-szigetek között, hangulatukban jelentős az eltérés. Sokkal nagyobb volumenű turizmus van jelen a spanyol szigeteken, így olyan szolgáltatások is elérhetők rajtuk, mint az izgalmas csúszdaparkok, illetve a hatalmas szállodák és éttermek. A vulkanikus szigetek természeti adottságai is lenyűgözőek. Kanári ajánlatunk különlegessége, hogy 2 szigetet is megtekint a csoport: Gran Canaria-t és Tenerifet. Az ezeket bejáró szigettúrák benne vannak az alapárban.

Málta

Területét illetően Málta az európai szigetállamok legkissebbike. Mindig elcsodálkozom rajta, hogy egy ilyen apró ország hogy tud ilyen hatalmas történelmi múlttal rendelkezni. Gondoljunk csak a Máltai Szeretetszolgálatra, vagy a Máltai Lovagrendre. Hihetetlen, hogy a fél Balatonnyi terület mennyi érdekességet tartogat magában.

Szigetjáró utazásaink jellemzői

Szigeti ajánlataink között több olyan is szerepel, amelynél az utazók két szállodakategória közül választhatnak. Máltán és Madeirán is dönthetnek arról, hogy 3 vagy 4 csillagos szállodában szeretnék eltölteni nyaralásukat. Sőt! Némi extra költségért cserébe még tengerre néző szobát is tudunk biztosítani. Célunk, hogy utazásaink között mindenki megtalálhassa a számára ideális nyaralást, ezért több választási lehetőséget is nyújtunk. Az utazás összetétele tekintetében például számos fakultatív programot kínálunk, így mindenki maga dönthet arról, hogy milyen élményekkel szeretné feltölteni kikapcsolódását. Az utazás módjára is hoztunk több alternatívát. A Proko Travelnél nem csak repülővel fedezhetnek fel szigeteket. Az Elba-Korzika-Szardínia körutat bejáró utazásunk végig autóbusszal történik, így a repülést nem kedvelők is megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb ajánlatot.  

Vissza