Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 21 - 26. 287 000 Ft Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 10 - 15. Ár: január végén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 10 - 15. Ár: január végén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 14 - 19. Ár: január végén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Pihenés választható fakultatív programokkal
·  Középkori, jó állapotban megmaradt városok
·  Lovagkori hangulat, mesés épületek
·  A világ legkisebb fővárosa: Valletta


"Málta felejthetetlen élményeket kínál. A kulturális látnivalók mellett a csodás barlangok, öblök és a végtelen türkizkék tenger, arra késztetik az embert, hogy ismét ellátogasson a szigetre."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda,3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (7)
 • Hasonló utak

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – VALLETTA – BUGGIBA

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban uta­zás Máltára. Transzfer a szállodába (5 éj), majd pihenés, sza­badprogram. A szállás Bugibbában van. Előreláthatóan a kora délutáni órákban tudjuk a szobákat elfoglalni. (Addig a csomag­szobában lehet a bőröndöket tárolni.) Szállodánkban, a Hotel San Antonio **** www.san-antonio-hotel-spa.saint-pauls-bay.hotels-mt.com. Az ellátásunk félpanziós (reggeli, vacsora) büfé (szabadszedéses) rendszerben. A vacsoránál korlátlan, bor, sör, üdítő fogyasztást biztosítanak. A szálloda szabadtéri és fedett medencével is rendelkezik. Wellness és fitnesz részlege is van a szállodának. Szépen felszerelt szobái légkondicionál­tak. Van lehetőség tengerre néző szobát foglalni, felár ellené­ben. A szállodának van kialakított napozó része a tengerpartnál. A tengerpart sziklás, létrán lehet beereszkedni a vízbe, ha für­deni szeretnének. Este vacsora, szállás.

2. NAP: BUGGIBA – VALLETTA

Ezen a napon egy egész napos kirándulásra invitáljuk utasainkat a fővárosba. Valletta méltán szerepel a világörökségek listáján, a legszebb nevezetességeket tekintjük meg. Első látványosságunk a felső Barakka kert, ahonnan fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. Továbbsétálva a Szt. János katedrálisban gyönyörködhetünk, fantasztikus a díszí­tettsége és Caravaggio festménye. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, a látvány mindenki csodálatát elnyeri. Következő érde­kesség a Nagymesterek Palotája és a hangulatos belváros. Déli órákban, rövid szabadprogram a központban.

3. NAP: BUGGIBA – BLUE GROTTO – MARSAXLOKK – BUGGIBA

Egész nap pihenés, szabadprogram, vagy részt vehetnek egy fél napos fakultatív kiránduláson, melynek első állomása a Blue Grotto, azaz a Kék-Barlang. A hatalmas, több mint 30 méter magas boltívet először egy kilátópontról csodálhatjuk meg, majd jó idő esetén lehetőség van behajózni a barlangba, amelynek díja külön fizetendő a helyszínen. A kristálytiszta víz hihetetlenül szép kék árnyalatokban tükröződik, míg a barlan­gokban a korallok és ásványok narancs, lila és zöld színekben pompáznak. Kirándulásunkat Marsaxlokkban folytatjuk, ame­lyet Málta legszínesebb kikötőjeként ismernek. A festői öböl tele van hagyományos helyi halászhajókkal, amelyek tökéletes fotótémát nyújtanak. A helyi kis vásárban lehetőség lesz aján­déktárgyakat, helyi termékeket vásárolni. Fél napos kirán­dulás, Kék-barlangba történő hajózás nélkül: 25 €. Visszaérkezésünk után pihenés, szabadprogram.

4. NAP: BUGGIBA – GOZO – BUGGIBA

A mai napon is van lehetőség pihenésre, szabad sétára a kör­nyéken, jó idő esetén fürdésre is. Az elmúlt években indí­tott csoportok tapasztalatai alapján azt vettük észre, hogy van arra igény, hogy szervezzünk fakultatív kirándulást azok számára, akik a napozás helyett inkább a nézelődést választ­ják. Velük Málta másik nagy szigetét, Gozot tekintjük meg. Busszal megyünk a kikötőbe, onnan hajózunk át Gozora. Kikötésünkkor már vár bennünket egy másik busz és azzal néz­zük meg a sziget nevezetességeit. Az első különlegesség a több mint 4.000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO világörökségeinek. Megtekintjük a gozói katedrálist is. Az egyik legszebb természeti látványosság volt a „Kék ablak”, mely egy különleges sziklakapun keresztül nyújtott kitekin­tést a tengerre, azonban 2017‑ben egy hatalmas vihar ledön­tötte ezt a sziklaívet. Ettől függetlenül a nap során sok egyedi látnivalót fog bemutatni helyi idegenvezetőnk, mint például a Dwejra-öblöt és a Fungus-sziklát. Visszaúton jól láthatjuk a kis Comino szigetet is. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Gozo kirándulás (egész napos) hajójeg­gyel, belépő nélkül: 50 €.

5. NAP: BUGGIBA – MDINA – RABAT – MOSTA – BUGGIBA

Ma is mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglátványo­sabb 3 városát. Mdinában állunk meg először. A „csendes város­ban” – ahogy a helyiek hívják –, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt aki szeretné, megtekintheti a Szt. Pál katakombákat vagy sétálhat a hangulatos belvárosban. Átszeltük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátásról is érzékelni fog­juk. Visszaúton a következő állomásunk a San Anton Botanikus Kert. Ezt követően Ta’Qaliban lesz szabadprogramunk, ahol meg lehet tekinteni, hogyan készítik a helyi mesterek az üvegtermé­keket, az ékszerészek az ezüst karkötőket, gyűrűket, medálo­kat, díszeket és a keramikusok a tányérokat és a vázákat. Itt lesz lehetőség a helyi kézművesek termékeiből vásárolni. Következő állomásunk Mosta, ahol felkeressük a hatalmas kupolával ren­delkező dómot. Ezen a napon több olyan helyszínt is láthatunk, ahol a „Trónok harca” című sorozat egyes jeleneteit forgatták. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram.Fakultatív program: Mdina – Rabat – Dingli-sziklák – Mosta (egész napos kirándulás, belépő nélkül): 40 €. A kirándulások sorrendje Máltán lesz véglegesítve. A programok során a belépőket a helyszínen fizeti az, aki a látványosságot meg szeretné tekinteni.

6. NAP: SLIEMA – VALLETTA – BUDAPEST

Reggeli után menetrend függvényében, várhatóan a dél körüli órákban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.


2020 nyári/őszi program:

1. NAP: BUDAPEST – VALLETTA – BUGGIBA

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban utazás Máltára. Transzfer a szállodába (5 éj), majd pihenés, szabadprogram. A szállás minden időpontban Bugibbában van. A tengerpart sziklás, létrán lehet beereszkedni a vízbe, ha fürdeni szeretnének.  Előreláthatóan a kora délutáni órákban tudjuk a szobákat elfoglalni. (Addig a csomagszobában lehet a bőröndöket tárolni.) A májusi csoport, a Hotel San Antonio **** szállodában lesz (www.san-antonio-hotel-spa.saint-pauls-bay.hotels-mt.com) Az ellátásunk félpanziós (reggeli, vacsora), büfé (szabadszedéses) rendszerben. A vacsoránál korlátlan, bor, sör, üdítő fogyasztást biztosítanak. A szálloda szabadtéri és fedett medencével, továbbá wellness és fitnesz részleggel is rendelkezik. Szépen felszerelt szobái légkondicionáltak. Van lehetőség tengerre néző szobát foglalni, felár ellenében. A szállodának van kialakított napozó része a tengerpartnál. Az augusztusi és a szeptemberi időpontnál két szállodából lehet választani. A Hotel Sunflower*** (http://sunflower.qawra.hotels-mt.com/hu) mely kb. 10 perces sétára van a tengerparttól. Tetején medence található. A szobák légkondicionáltak és erkéllyel is rendelkeznek. Étkezés büfé rendszerben. A másik lehetőség a Santana Hotel **** (https://www.hotelsantana.com) kb. 150 m-re található a tengerparti sétánytól. Szobái légkondicionáltak, erkélyesek, tetején medence és több fajta wellness szolgáltatás vehető igénybe. Itt is a reggeli és a vacsora büfé rendszerű. A vacsoránál korlátlan, bor, sör, üdítő fogyasztást biztosítanak.

 2. NAP: BUGGIBA – VALLETTA

Ezen a napon egy egész napos kirándulásra invitáljuk utasainkat a fővárosba. Valletta méltán szerepel a világörökségek listáján, a legszebb nevezetességeket tekintjük meg. Első látványosságunk a felső Barakka kert, ahonnan fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. Továbbsétálva a Szt. János katedrálisban gyönyörködhetünk, fantasztikus a díszítettsége és Caravaggio festmény. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, a látvány mindenki csodálatát elnyeri. Következő érdekesség a Nagymesterek Palotája és a hangulatos belváros. Déli órákban, rövid szabadprogram a központban.

3. NAP: BUGGIBA – BLUE GROTTO – MARSAXLOKK - BUGGIBA

Egész nap pihenés, szabadprogram, vagy részt vehetnek egy fél napos fakultatív kiránduláson, melynek első állomása a Blue Grotto, azaz a Kék-Barlang. A hatalmas, több mint 30 méter magas boltívet először egy kilátópontról csodálhatjuk meg, majd jó idő esetén lehetőség van behajózni a barlangba, amelynek díja külön fizetendő a helyszínen. A kristálytiszta víz hihetetlenül szép kék árnyalatokban tükröződik, míg a barlangokban a korallok és ásványok narancs, lila és zöld színekben pompáznak. Kirándulásunkat Marsaxlokkban folytatjuk, amelyet Málta legszínesebb kikötőjeként ismernek. A festői öböl tele van hagyományos helyi halászhajókkal, amelyek tökéletes fotótémát nyújtanak. A helyi kis vásárban lehetőség lesz ajándéktárgyakat, helyi termékeket vásárolni. Fakultatív program (fél napos, Kék-barlang hajójegy nélkül): 25 €. Visszaérkezésünk után pihenés, szabadprogram.

4. NAP: BUGGIBA – GOZO – BUGGIBA

A mai napon is van lehetőség pihenésre, szabad sétára a környéken, jó idő esetén fürdésre is. Az elmúlt években indított csoportok tapasztalatai alapján azt vettük észre, hogy van arra igény, hogy szervezzünk fakultatív kirándulást azok számára, akik a napozás helyett inkább a nézelődést választják. Velük Málta másik nagy szigetét, Gozot tekintjük meg. Busszal megyünk a kikötőbe, onnan hajózunk át Gozora. Kikötésünkkor már vár bennünket egy másik busz és azzal nézzük meg a sziget nevezetességeit. Az első különlegesség a több mint 4.000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO világörökségeinek. Megtekintjük a gozói katedrálist is. Az egyik legszebb természeti látványosság volt a „Kék ablak”, mely egy különleges sziklakapun keresztül nyújtott kitekintést a tengerre, azonban 2017ben egy hatalmas vihar ledöntötte ezt a sziklaívet. Ettől függetlenül a nap során sok egyedi látnivalót fog bemutatni helyi idegenvezetőnk, mint például a Dwejra-öblöt és a Fungus-sziklát. Visszaúton jól láthatjuk a kis Comino szigetet is. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Gozo kirándulás (egész napos) hajójeggyel, belépő nélkül: 50 €.

5. NAP: BUGGIBA – MDINA – RABAT – MOSTA – BUGGIBA

Ma is mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglátványosabb 3 városát. Mdinában állunk meg először. A „csendes városban” – ahogy a helyiek hívják –, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt aki szeretné, megtekintheti a Szt. Pál katakombákat vagy sétálhat a hangulatos belvárosban. Átszeltük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátásról is érzékelni fogjuk. Visszaúton a következő állomásunk a San Anton Botanikus Kert. Ezt követően Ta’Qaliban lesz szabadprogramunk, ahol meg lehet tekinteni, hogyan készítik a helyi mesterek az üvegtermékeket, az ékszerészek az ezüst karkötőket, gyűrűket, medálokat, díszeket és a keramikusok a tányérokat és a vázákat. Itt lesz lehetőség a helyi kézművesek termékeiből vásárolni. Következő állomásunk Mosta, ahol felkeressük a hatalmas kupolával rendelkező dómot. Ezen a napon több olyan helyszínt is láthatunk, ahol a „Trónok harca” című sorozat egyes jeleneteit forgatták. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram. Fakultatív program: Mdina – Rabat – Dingli-sziklák – Mosta (egész napos kirándulás, belépő nélkül): 40 €. A kirándulások sorrendje Máltán lesz véglegesítve. A programok során a belépőket a helyszínen fizeti az, aki a látványosságot meg szeretné tekinteni.

6. NAP: SLIEMA – VALLETTA – BUDAPEST

Reggeli után menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre. A szeptemberi csoportnál van arra lehetőség, ha valaki szeretné Málta után Szicíliát is megtekinteni, akkor ezen a napon átrepül Cataniába (irodánk szervezi) és ott csatlakozik az aznap induló „Rejtélyes Szicília” csoporthoz. Részletekről érdeklődjön irodánkban. 

LátnivalóBelépődíj
Valletta - Nagymesterek Palotája10 €
Valletta - Szt. János Katedrális10 €
Rabat - Szt. Pál Katedrális10 €
Rabat - bazilika5 €
Mdina - Katedrális10 €
Gozo - múzeum belépő9 €
Keresztesek templom10 €
IFA25 €

Belépők ára: kb.: 64 € + 25 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Róth János
Budapest
2018.08.15

Szuper jó volt a program! Az idegenvezetés pedig kiváló. A buszok tiszták és kényelmesek, a vezető pedig udvarias. Nagyon meg voltunk elégedve a szállással és az étkezéssel is. Kényelmes és jó volt a szervezés.

 • 5.0
Brandenburg Sándor
Budapest
2018.08.12

Mindkét idegenvezetővel nagyon meg voltunk elégedve. Jól felkészültek és segítőkészek!

 • 5.0
Pallagi Zsuzsanna
Budapest
2018.08.11

Felkészült, kedves és rugalmas volt az idegenvezető. A vezetők jól és megbízhatóan vezetnek a máltai forgalomban. Tiszta és szép volt a szállás. Elég nagy volt a választék, és kedvesek voltak a felszolgálók.

 • 5.0
Tóth Lajosné
Nagykanizsa
2016.06.19

Régen szerettem volna eljutni Máltára, mely most Önöknek köszönhetően sikerült is. Kellemes hat napban volt részem. A kötött és szabad programok aránya tökéletes volt, lehetőségünk volt megtekinteni a főbb nevezetességeket, és egy-egy rohanósabb nap után a fürdőzés sem maradt ki a programok közül. Nagyon jól megszervezett út, mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • 5.0
Haluska Tiborné
Kiskunfélegyháza
2016.05.21

Hibát keresve se találhatnék ebben az útban. Gyönyörű volt a Szt. János katedrális, a Dingli sziklák, a Barakka kert és még sorolhatnám. A kulturális élményt kitűnően kiegészítette az a két-három nap, amit csak a fürdőzéssel tölthettünk, így egyáltalán nem volt fárasztó a program, bárkinek könnyen teljesíthető. A négycsillagos szálloda minden igényt kielégített, az étkezések változatosak és bőségesek voltak. Szép munka, csak így tovább!

 • 5.0
Petrányi Emese
Szeged
2016.05.20

Korábban is jártam már Máltán, de akkor nem szervezett keretek között, és inkább csak a fürdőzésről szólt a nyaralás. Jó volt visszatérni úgy, hogy ezúttal a történelmét is megismerhettük, idegenvezetőnk sok érdekes információval látott el magáról az országról és a meglátogatott nevezetességekről is. A fakultatív programok tökéletes kiegészítői voltak az egész útnak. Gratulálunk a nagyszerű szervezéshez.

 • 5.0
Sági Györgyné
Budapest
2015.08.29

Nagyon jól éreztük magunkat, az út szervezése igazán nagyon jó volt, még plusz fakultatív kirándulással bővülve igazán nagyszerű volt. A helyi idegenvezetők segítőkészsége, tudása lenyűgöző. Külön szeretnénk megköszönni ezúton is a kísérő idegenvezető és felesége figyelmességét és segítőkészségét.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
A lovagok szigete - Málta úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Április 22. 5 nap 127 000 Ft
Május 28. 5 nap 127 000 Ft
A hajnali harmat országa, Dél-Korea
Szöul-Imjingak-DMZ-Hwajinpo-Sokcho-Seoraksan-Andong
Május 25. 11 nap 842 000 Ft + rep.
Szeptember 07. 11 nap Ár január végén!
Lengyel - szlovák mozaik
Augusztus 19. 6 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

Baltikum, Szentpétervár
Varsó – Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn
Június 04. 10 nap 279 000 Ft
Július 12. 10 nap Ár: január végén
Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Május 03. 8 nap 291 000 Ft
Július 18. 8 nap Ár: január végén
Isztambultól Kappadókiáig
Körutazás Törökország legszebb vidékeire
Május 09. 10 nap 248 000 Ft + rep.
Szeptember 28. 10 nap Ár. január végén
Fehér éjszakák
Stockholm – Tallinn – Riga – Kaunas – Malmö – Berlin
Június 04. 9 nap 228 000 Ft
Június 22. 9 nap 228 000 Ft
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Június 04. 9 nap 299 500 Ft
Július 13. 9 nap Ár: január végén