Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 03 - 08. Ár: december közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Május 17 - 22. Ár: december közepén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  A világ egyik legkisebb fővárosa: Valletta
·  Lovagkori hangulat, mesés épületek
·  Jó állapotban megmaradt középkori városok
·  Szállás ****-os hotelben, fakultatív programok


Málta felejthetetlen élményeket kínál. A kulturális látnivalók mellett a csodás barlangok, öblök és a végtelen türkizkék tenger arra késztetik az embert, hogy ismét ellátogasson a szigetre.
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense


A máltai nyaralás szállásai változnak időpont szerint . A szállodák leírása a programleírás alatt található.

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (29)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – VALLETTA – SZÁLLÁS

Menetrend függvényében, várhatóan a déli órákban indulás Máltára. Transzfer a szállodába (5 éj). A délután második felé­ben szabadprogram, fürdési lehetőség és pihenés. Máltán a tengerpart sziklás, jellemzően létrán lehet beereszkedni a vízbe, strandcipő használata javasolt!

2. NAP: BLUE GROTTO – MARSAXLOKK

Egész nap pihenés, szabadprogram, vagy részt vehetnek egy fél napos fakultatív kiránduláson, melynek első állomása a Blue Grotto, azaz a Kék-Barlang. A hatalmas, több mint 30 méter magas boltívet először egy kilátópontról csodálhatjuk meg, majd jó idő esetén lehetőség van behajózni a barlangba, amelynek díja külön fizetendő a helyszínen. A kristálytiszta víz hihetetle­nül szép kék árnyalatokban tükröződik, míg a barlangokban a korallok és ásványok narancs, lila és zöld színekben pompáznak. Kirándulásunkat Marsaxlokkban folytatjuk, amelyet Málta leg­színesebb kikötőjeként ismernek. A festői öböl tele van hagyo­mányos helyi halászhajókkal, amelyek tökéletes fotótémát nyújtanak. A helyi kis vásárban lehetőség lesz ajándéktárgya­kat, helyi termékeket vásárolni. Blue Grotto – Marsaxlokk kirándulás (belépők és Kék-barlang hajójegy nélkül): 40 €. Visszaérkezésünk után pihenés, szabadprogram.

3. NAP: GOZO KIRÁNDULÁS

A mai napon is van lehetőség pihenésre, szabad sétára a kör­nyéken, és fürdésre is. Az elmúlt években indított csoportja­ink mindegyikénél komoly igény mutatkozott az egész napos szabadprogram, fürdőzés mellett a szervezett kirándulásra is. Erre a napra Málta másik nagy szigetére kínálunk progra­mot Önöknek. Busszal megyünk a kikötőbe, onnan hajózunk át Gozóra. Kikötésünkkor már vár bennünket egy másik busz és azzal nézzük meg a sziget nevezetességeit. Az első különlegesség a több, mint 4.000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO Világörökségeinek. Megtekintjük a gozói katedrálist is. Az egyik legszebb természeti látványosság volt a „Kék ablak”, mely egy különleges sziklakapun keresztül nyújtott kitekintést a tengerre, azonban 2017-ben egy hatalmas vihar ledöntötte ezt a sziklaívet. Ettől függetlenül a nap során sok egyedi látnivalót fog bemutatni helyi idegenvezetőnk, mint például a Dwejra-öblöt és a Fungus-sziklát. Visszaúton jól láthatjuk a kis Comino szigetet is. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Gozo kirándulás hajójeggyel, belépő nélkül: 50 €.

4. NAP: MDINA – RABAT – MOSTA

Ma is mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglát­ványosabb 3 városát. Mdinában állunk meg először. A „csendes városban” – ahogy a helyiek hívják-, láthatjuk a Szt. Pál kated­rálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt, aki szeretné, megtekintheti a Szt. Pál kata­kombákat, vagy sétálhat a hangulatos belvárosban. Átszeltük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátás­ról is érzékelni fogjuk. Visszaúton a következő állomásunk a San Anton Botanikus Kert. Ezt követően Ta’Qaliban lesz szabadprog­ramunk, ahol meg lehet tekinteni, hogyan készítik a helyi mes­terek az üvegtermékeket, az ékszerészeket: az ezüst karkötőket, gyűrűket, medálokat, díszeket és a keramikusok a tányérokat és a vázákat. Itt lesz lehetőség a helyi kézművesek termékeiből vásá­rolni. Következő állomásunk Mosta, ahol felkeressük a hatalmas kupolával rendelkező dómot. Ezen a napon több olyan helyszínt is láthatunk, ahol a „Trónok harca” című sorozat egyes jeleneteit forgatták. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram. Fakultatív program: Mdina – Rabat – Dingli-sziklák – Mosta (belépő nélkül): 40 €. A kirán­dulások sorrendje Máltán lesz véglegesítve, jelentkezés Máltán a helyi partnernél. A programok során a belépőket a helyszínen fizeti az, aki a látványosságot meg szeretné tekinteni.

5. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon pihenés, fürdési, napozási és vásárlási lehetőség a szigeten.

6. NAP: VALLETTA – BUDAPEST

Megreggelizünk és indulunk a fővárosba. Valletta méltán sze­repel a Világörökségek Listáján. A legszebb nevezetessége­ket tekintjük meg. Első látványosságunk a Felső Barrakka kert, mely egy nyilvános park a Nagy Kikötő felett, tele szebbnél szebb növényekkel, virágokkal és pálmákkal. Innen fantaszti­kus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődít­ményekre. A XVI. században azért alakították ki a kertet, hogy egy kis pihentető menedéket nyújtson a lovagok számára. Továbbsétálva gyönyörködhetünk a Szt. János katedrális fantasz­tikus díszítettségében, majd láthatjuk a híres Caravaggio fest­ményt is. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, amely mindenki csodálatát elnyeri. A katedrálist a Szent Lőrinc templom helyére építették 1573–1578 között. Ez volt a lovagok közös imádkozá­sának helyszíne. A belsejét a XVII. században alakították át mál­tai barokk stílusúra. Következő nevezetesség a Nagymesterek Palotája (2020 tavasz óta restaurálás miatt zárva!), mely 2015‑ig adott helyet a máltai parlamentnek és itt van a máltai köztár­sasági elnök hivatala is. Reneszánsz stílusban épült és legfőbb vonzereje (tekintélyes megjelenése mellett), hogy a Johannita Lovagrend lovagi páncéljai láthatóak a palotában. A hangula­tos belváros épületeit különleges, színes zárterkélyek díszítik, melyek kiváló fotótémák városnézésünk során. Menetrend függ­vényében transzfer a repülőtérre, és várhatóan az esti órákban hazautazás Budapestre, ahová éjfél körül érkezünk meg.

VÁLASZTHATÓ SZÁLLÁSHELYEK:
Mindkét szálloda a tengerparti úton helyezkedik el, medencé­vel, napozóágyakkal, bárral, wi-fivel rendelkezik, szobáik lég­kondicionáltak, TV-vel felszereltek, többségüknek kis terasza is van, az étkezések svédasztalos rendszerűek.
HOTEL DOLMEN **** (MÁJUS ÉS SZEPTEMBER 13 - 18.)
A Buggibbában található szálloda saját tengerparti szakasszal rendelkezik, mely a szálloda előtti út túloldalán helyezkedik el és aprókavicsos, így itt be lehet gyalogolni a tengerbe.
HOTEL PRELUNA **** (TÖBBI IDŐPONTBAN)
Sliema városának egyik legnagyobb szállodája, mely saját privát Beach Clubbal rendelkezik. A part sziklás, de a sós tengervízzel feltöltött szabadtéri medencéje nagyon látványos, mert mellet­tünk hullámzik a tenger.
LátnivalóBelépődíj
Valletta - Szt. János Katedrális15 €
Rabat - Szt. Pál Katedrális + bazilika10 €
Ġgantija Templomok10 €
Blue Grotto hajó10 €
Mdina - Katedrális5 €
Mosta - dóm2 €
Katakombák6 €
Kék ablak hajókázás5 €
Helyi és idegenforgalmi adók3 €

Belépők ára: kb.: 66 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
5.0
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Bodnár Józsefné (törzsutas)
Mályi
2023.10.15

A program a sziget megismerését tette lehetővé. Az idegenvezető alapos, felkészült, segítőkész, kedves. A szállás tiszta, kulturált. Az étkezés minden igényt kielégítő, ízben változatos, bőséges. Az utaskísérőnk, Klári is maximálisan támogatónk volt az út során.

 • 5.0
Dr. Kádár Orsolya
Sajóvámos
2023.10.14

Judit szakmailag kiemelkedő, helyismerete maximális, közvetlen, kommunikatív, helyiekkel jóban van, egyeztet. Jason: profi, jó tippeket ad a tömeg elkerüléséhez.

 • 5.0
Dr. Kádár Álmos Márk
Sajósenye
2023.10.12

Az utazásunk programja 5*. Az idegenvezető közvetlen, flexibilis, a szabad programokra számos hasznos tippet adott. A buszsofőr profi. A megfelelő útvonalak választásával, a megállók jó ütemezésével, a tumultusok elkerülésével sokat hozzátett az úthoz. A szállás is majdnem 5-ös.

 • 4.8
Pappné Némethi Erzsébet, Balázs Istvánné, Őri Sándorné
Hajdúsámson
2023.10.05

Nagyon jól szervezett volt, az idegenvezetéssel is elégedettek voltunk. Rendes volt az autóbusz vezető, jól vezetett. A szállá tiszta, kényelmes, az ételek nagyon finomak voltak.

 • 5.0
Garamvölgyi István
Szekszárd
2023.10.04

Az étkezés kiváló.

 • 4.5
Eszter
Farád
2023.09.07

Élményekben gazdag, jó hangulatú utazáson vettünk részt. Ivett az idegenvezetőnk nagy tudással rendelkezik és minden kérdésünkre tudta a választ, kéréseinket legjobb tudása szerint igyekezett teljesíteni.A reptéri találkozási pontot pontosabban kellene megnevezni, pl: csomagfeladó pont, újságos bodé stb. Ez főleg az először repülővel utazóknak lenne nagy segítség, illetve őket egy kicsit jobban kellene segíteni az odaút során.(Az utaskísérővel együtt mehetnének végig a reptéri procedúrán). A programokon való részvétel szándékát még az utazás véglegesítése előtt újból ellenőrizni kellene, főleg azoknál akik nem direktbe az irodánál kötötték le az utat, félreértések elkerülése végett. Az ellátás nagyon jó volt, mindig tudtunk olyat választani ami megfelelt az ízlésünknek. Annyi hozzáfűznivaló lenne még, hogy az ételek lehetnének egy kicsit fűszeresebbek illetve a reggelinél az üvegpoharak mérete lehetne nagyobb.5 éjszakás út kicsit rövid, lehetnének hosszabb időtartalmú utak is.

 • 4.8
J. Szilárd
Budapest
2023.06.07

Remek szervezésű, élménydús úton vettünk részt. Málta történelmi emlékekben gazdag szigetét, Nagy-Kollár Judit idegenvezető kiemelt szakmai tudásának és széleskörű ismereteinek köszönhetően volt részünk megismerni. Sok szép helyet bejártunk, és nagy élmény volt a Kék-barlangnál, valamint Gozo szigetén a Dwejra-öbölben csónakázni, csodaszép volt a tenger... A nagyon gazdag és változatos programok igazodva az időjárás jellegéhez, mindig optimális módon lettek kiválasztva a csoport számára. Külön szeretnénk megköszönni Holecska Krisztián közreműködését, aki indulástól-érkezésig rendelkezésre állt, mindenben segítségére volt a csoport tagjainak, és kedves, közvetlen stílusával magabiztos fellépésével egyszerűvé és gondtalanná tette az utazásunkat. Köszönjük szépen, reméljük hamarosan találkozunk egy újabb utazáson!

 • 5.0
Szabó Károly Lajosné
Budapest
2022.09.29

Utazásunk programja: príma Idegenvezetés: jó. Autóbusz: rendben. Gépkocsivezető: jó. Szállás: kiváló. Étkezés: szuper. Csak így tovább!

 • 4.8
Nyilas Anna
Debrecen
2022.09.22

Utazásunk programja: nagyon bőséges, de mégsem túlzottan sok. Idegenvezetés: mindenhova a legjobb sorrendben mentünk, nem volt üres várakozás sehol. Mindent megnéztünk. Autóbusz: klímás, tiszta, biztonságos buszok voltak. Gépkocsivezetők: a sofőrök nagyon jól vezettek, a célpontig vittek mindenhol. Szállás: a hotel személyzete nagyon kedves. Sokféle szolgáltatást és kényelmet nyújtott. Étkezés: bőséges volt.

 • 5.0
Nagyné Tímea
Miskolc
2022.08.26

Mindennel meg voltunk elégedve! Már többször utaztunk az irodával, most sem csalódtunk! Két idegenvezető foglalkozott a csoporttal. A szálloda, az étkezés, a programok számunkra nagyon megfeleltek. Nagyon jól éreztük magunkat! Málta gyönyörű, a tenger csodás! Visszamennénk szívesen!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
A lovagok szigete - Málta úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Május 16. 6 nap Ár: december közepén
Madeirai vakáció és Lisszabon
Létezik, hogy az Atlanti-óceánban egy kis szigetnek ilyen tökéletes időjárása, buja növényzete és bájos városai legyenek?! Természetesen igen! Ez Madeira!
Május 14. 7 nap Ár: december közepén
Május 14. 7 nap Ár: december közepén
USA Keleti part és a Niagara-vízesés
Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Május 06. 11 nap 1 665 000 Ft

Utazások hasonló árban

Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Március 15. 6 nap Ár: december közepén
Április 20. 6 nap Ár: december közepén
Isztambultól Kappadókiáig
Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.
Április 18. 10 nap Ár: december közepén
Május 11. 10 nap Ár: december közepén
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.
Május 08. 4 nap Ár: december közepén
Ciprus, a szerelem szigete
Pihenéssel, strandolással tölti az időt vagy érdekes kirándulásokon venne részt inkább? A választást Önre bízzuk. Egy biztos. 1300-1700 méter magasan, Ciprus hegyei között kanyarogva, egy teljesen másik világ tárul a szemünk elé.
Április 25. 6 nap Ár: december közepén
Május 30. 6 nap Ár: december közepén
A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina.
Április 04. 5 nap Ár: december közepén