Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 14 - 19. 273 000 Ft Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 14 - 19. 298 500 Ft Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Pihenés választható fakultatív programokkal
·  Középkori, jó állapotban megmaradt városok
·  Lovagkori hangulat, mesés épületek
·  A világ legkisebb fővárosa: Valletta

"Málta felejthetetlen élményeket kínál. A kulturális látnivalók mellett a csodás barlangok, öblök és a végtelen türkizkék tenger, arra késztetik az embert, hogy ismét ellátogasson a szigetre."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda,3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (7)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – VALLETTA – BUGIBBA

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órák­ban utazás Máltára. Transzfer a szállodába (5 éj), majd pihenés, szabadprogram. A szállás minden időpontban Bugibbában van. A tengerpart sziklás, létrán lehet beeresz­kedni a vízbe, ha fürdeni szeretnének. Előreláthatóan a kora délutáni órákban tudjuk a szobákat elfoglalni. (Addig a csomagszobában lehet a bőröndöket tárolni.) Mindkét idő­pontnál két szállodából lehet választani. A Hotel Sunflower*** http://sunflower.qawra.hotels-mt.com/hu/ mely kb. 10 perces sétára van a tengerparttól. Tetején medence található. A szobák légkondicionáltak és erkéllyel is rendel­keznek. Étkezés szabadszedéses rendszerben. A másik lehető­ség a Santana Hotel **** https://www.hotelsantana.com/ kb. 150 m-re található a tengerparti sétánytól. Szobái légkon­dicionáltak, erkélyesek, tetején medence és több fajta well­ness szolgáltatás vehető igénybe. Itt is a reggeli és a fakultatív vacsora is büfé rendszerű.

2. NAP: BUGIBBA – VALLETTA

Ezen a napon egy egész napos kirándulásra invitáljuk utasa­inkat a fővárosba. Valletta méltán szerepel a világörökségek listáján, a legszebb nevezetességeket tekintjük meg. Első látvá­nyosságunk a felső Barakka kert, ahonnan fantasztikus a pano­ráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. Továbbsétálva megcsodálhatjuk a Szt. János katedrális fan­tasztikus díszítettségét és világhírű Caravaggio festményét. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, a látvány mindenki cso­dálatát elnyeri. Következő érdekesség a Nagymesterek Palotája és a hangulatos belváros. Déli órákban, rövid szabadprogram a központban.

3. NAP: BUGIBBA – BLUE GROTTO – MARSAXLOKK

Egész nap pihenés, szabadprogram, vagy részt vehetnek egy fél napos fakultatív kiránduláson, melynek első állomása a Blue Grotto, azaz a Kék-Barlang. A hatalmas, több mint 30 méter magas boltívet először egy kilátópontról csodálhatjuk meg, majd jó idő esetén lehetőség van behajózni a barlangba, amelynek díja külön fizetendő a helyszínen. A kristálytiszta víz hihetetlenül szép kék árnyalatokban tükröződik, míg a barlan­gokban a korallok és ásványok narancs, lila és zöld színekben pompáznak. Kirándulásunkat Marsaxlokkban folytatjuk, ame­lyet Málta legszínesebb kikötőjeként ismernek. A festői öböl tele van hagyományos helyi halászhajókkal, amelyek tökéletes fotótémát nyújtanak. A helyi kis vásárban lehetőség lesz aján­déktárgyakat, helyi termékeket vásárolni. Fakultatív prog­ram (fél napos, Kék-barlang hajójegy nélkül): 25 €. Visszaérkezésünk után pihenés, szabadprogram.

4. NAP: BUGIBBA – GOZO – BUGIBBA

A mai napon is van lehetőség pihenésre, szabad sétára a kör­nyéken, jó idő esetén fürdésre is. Az elmúlt években indí­tott csoportok tapasztalatai alapján azt vettük észre, hogy van arra igény, hogy szervezzünk fakultatív kirándulást azok szá­mára, akik a napozás helyett inkább a nézelődést választ­ják. Velük Málta másik nagy szigetét, Gozot tekintjük meg. Busszal megyünk a kikötőbe, onnan hajózunk át Gozora. Kikötésünkkor már vár bennünket egy másik busz és azzal néz­zük meg a sziget nevezetességeit. Az első különlegesség a több mint 4.000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO Világörökségeinek. Megtekintjük a gozói katedrálist is. Az egyik legszebb természeti látványosság volt a „Kék ablak”, mely egy különleges sziklakapun keresztül nyújtott kitekintést a tengerre, azonban 2017ben egy hatalmas vihar ledöntötte ezt a sziklaívet. Ettől függetlenül a nap során sok egyedi látniva­lót fog bemutatni helyi idegenvezetőnk, mint például a Dwejra-öblöt és a Fungus-sziklát. Visszaúton jól láthatjuk a kis Comino szigetet is. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Gozo kirándulás (egész napos) hajójeggyel, belépő nélkül: 50 €.

5. NAP: BUGIBBA – MDINA – RABAT – MOSTA

Ma is mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodá­ban és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglátványosabb 3 városát. Mdinában állunk meg először. A „csendes városban” – ahogy a helyiek hívják –, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt aki szeretné, megtekintheti a Szt. Pál katakombákat vagy sétálhat a hangulatos belvárosban. Átszeltük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátásról is érzékelni fogjuk. Visszaúton a következő állomá­sunk a San Anton Botanikus Kert. Ezt követően Ta’Qaliban lesz szabadprogramunk, ahol meg lehet tekinteni, hogyan készítik a helyi mesterek az üvegtermékeket, az ékszerészek az ezüst karkötőket, gyűrűket, medálokat, díszeket és a keramikusok a tányérokat és a vázákat. Itt lesz lehetőség a helyi kézműve­sek termékeiből vásárolni. Következő állomásunk Mosta, ahol felkeressük a hatalmas kupolával rendelkező dómot. Ezen a napon több olyan helyszínt is láthatunk, ahol a „Trónok harca” című sorozat egyes jeleneteit forgatták. A késő délutáni órák­ban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram. Fakultatív program: Mdina – Rabat – Dingli-sziklák – Mosta (egész napos kirándulás, belépő nélkül): 40 €. A kirándulások sorrendje Máltán lesz véglegesítve. A programok során a belépőket a helyszínen fizeti az, aki a látvá­nyosságot meg szeretné tekinteni.

6. NAP: BUGIBBA – VALLETTA – BUDAPEST

Reggeli után menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre. A szeptemberi csoportnál van arra lehetőség, ha valaki szeretné Málta után Szicíliát is megtekinteni, akkor ezen a napon átre­pül Cataniába (irodánk szervezi) és ott csatlakozik az aznap induló „Rejtélyes Szicília” csoporthoz. Részletekről érdeklődjön irodánkban.

LátnivalóBelépődíj
Valletta - Nagymesterek Palotája10,00 €
Valletta - Szt. János Katedrális10,00 €
Rabat - Szt. Pál Katedrális + bazilika10,00 €
Ġgantija Templomok10,00 €
Blue Grotto hajó25,00 €
Mdina - Katedrális5,00€
komp5,00 €
Mosta - dóm2,00 €
Gozo9,00 €

Belépők ára: kb.: 86 € + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Róth János
Budapest
2018.08.15

Szuper jó volt a program! Az idegenvezetés pedig kiváló. A buszok tiszták és kényelmesek, a vezető pedig udvarias. Nagyon meg voltunk elégedve a szállással és az étkezéssel is. Kényelmes és jó volt a szervezés.

 • 5.0
Brandenburg Sándor
Budapest
2018.08.12

Mindkét idegenvezetővel nagyon meg voltunk elégedve. Jól felkészültek és segítőkészek!

 • 5.0
Pallagi Zsuzsanna
Budapest
2018.08.11

Felkészült, kedves és rugalmas volt az idegenvezető. A vezetők jól és megbízhatóan vezetnek a máltai forgalomban. Tiszta és szép volt a szállás. Elég nagy volt a választék, és kedvesek voltak a felszolgálók.

 • 5.0
Tóth Lajosné
Nagykanizsa
2016.06.19

Régen szerettem volna eljutni Máltára, mely most Önöknek köszönhetően sikerült is. Kellemes hat napban volt részem. A kötött és szabad programok aránya tökéletes volt, lehetőségünk volt megtekinteni a főbb nevezetességeket, és egy-egy rohanósabb nap után a fürdőzés sem maradt ki a programok közül. Nagyon jól megszervezett út, mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • 5.0
Haluska Tiborné
Kiskunfélegyháza
2016.05.21

Hibát keresve se találhatnék ebben az útban. Gyönyörű volt a Szt. János katedrális, a Dingli sziklák, a Barakka kert és még sorolhatnám. A kulturális élményt kitűnően kiegészítette az a két-három nap, amit csak a fürdőzéssel tölthettünk, így egyáltalán nem volt fárasztó a program, bárkinek könnyen teljesíthető. A négycsillagos szálloda minden igényt kielégített, az étkezések változatosak és bőségesek voltak. Szép munka, csak így tovább!

 • 5.0
Petrányi Emese
Szeged
2016.05.20

Korábban is jártam már Máltán, de akkor nem szervezett keretek között, és inkább csak a fürdőzésről szólt a nyaralás. Jó volt visszatérni úgy, hogy ezúttal a történelmét is megismerhettük, idegenvezetőnk sok érdekes információval látott el magáról az országról és a meglátogatott nevezetességekről is. A fakultatív programok tökéletes kiegészítői voltak az egész útnak. Gratulálunk a nagyszerű szervezéshez.

 • 5.0
Sági Györgyné
Budapest
2015.08.29

Nagyon jól éreztük magunkat, az út szervezése igazán nagyon jó volt, még plusz fakultatív kirándulással bővülve igazán nagyszerű volt. A helyi idegenvezetők segítőkészsége, tudása lenyűgöző. Külön szeretnénk megköszönni ezúton is a kísérő idegenvezető és felesége figyelmességét és segítőkészségét.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
A lovagok szigete - Málta úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond
Szeptember 16. 4 nap 84 000 Ft
Október 22. 4 nap 84 000 Ft

Utazások hasonló árban

Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 23. 4 nap 299 000 Ft
Ciprus, a szerelem szigete
Nicosia - Larnaca - Aphrodité sziklája - Pihenés
Szeptember 23. 6 nap 294 000 Ft
Szeptember 23. 8 nap 334 000 Ft
Szentpétervár - Moszkva
Városnézés - Petrodvorec - Téli Palota - Carszkoje Szelo
Szeptember 07. 8 nap 282 000 Ft
Szeptember 07. 8 nap 326 000 Ft
Virágok és műemlékek
Genova – Monaco – Arles – Nimes – Avignon – Milanó
Szeptember 12. 8 nap 214 000 Ft
Párizs - London
Eiffel-torony, Diadalív, Szt. Pál székesegyház, Windsor kastély
Május 31. 7 nap 326 000 Ft