Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 16 - 23. 324 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Június 21 - 28. Ár: január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Augusztus 02 - 09. Ár: január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Szeptember 19 - 26. Ár: január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Delfin- és bálnales, Porto Santo hajókirándulás
·  Kirándulás a mesebeli „Virágok szigetére”
·  Lélegzetelállító csúcsok és völgyek
·  Lisszabon világörökségeinek felfedezése

"Egyszerűen egy csodavilág! Nehéz szavakba önteni azt a természeti szépséget és változatosságot, ami ezen az óceán kellős közepén lévő parányi szigeten található."
Prónay Bence – Idegenvezető, a program összeállítója

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (26)
 • Hasonló utak

2020 TAVASZI PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – FUNCHAL

A repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a kora reggeli órákban indulás a Liszt Ferenc repülőtérről. A csoport­tal Budapestről indul az idegenvezető, aki végig a csoport­tal marad. Átszállás után érkezünk Madeirára a déli órákban. Transzfer Funchal turista negyedében fekvő szállodánkba. A medencével rendelkező Hotel Raga **** szobái légkondici­onáltak, balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral felsze­reltek. A szállodában felár ellenében lehet óceánra néző szobát kérni. A hoteltől rövid sétával elérhető a tengerpart (kb. 500 m). Madeira az Atlanti-óceánban, Afrika partjaival egyvonalban található. Az óceán mérséklő hatása miatt, a hőmérséklet nyá­ron sem nagyon emelkedik 30 °C fölé, de tavasszal és késő ősszel is 24 °C körüli, kellemes az idő. Ezért buja növényzete van, a „virágok szigeteként” is szokták emlegetni.

2. NAP: FUNCHAL VÁROSNÉZÉS – DÉLUTÁN FÜRDÉS

Reggeli után lehet pihenni, fürdeni, vagy megtekinthetik velünk Funchalt, a fővárost egy fakultatív program keretében. Autóbusszal transzfer a belvárosába, Sissi királyné szobra után gyalogos városnézésünket a II. János Pál pápa által is meg­látogatott katedrálissal kezdjük, majd a meseszép Botanikus kertben sétálunk, ahol megcsodálhatjuk a sziget fantaszti­kus flóragyűjteményét. Programunk folytatásaként Madeira különlegességeit, hímzéseket és a madeirai borokat tekint­jük meg, ill. kóstoljuk meg, majd a helyi piacon, a Mercado dos Lavradoresnél állunk meg. Itt számtalan virágot, egzoti­kus gyümölcsöt, zöldséget, halat, szuveníreket vásárolhatunk a helyi kereskedőktől. A fakultatív program befejezéseként a kora délutáni órákban transzfer vissza a szállodába. Garantált, fakultatív fél napos, Funchal városnézés a botanikus kerttel: 35 € (minden fakultatív programra jelent­kezés a helyszínen).Természetesen, akinek van kedve, azok maradhatnak a városban, nekik önállóan kell visszamen­niük a szállodába (pl. taxival). Ha bent maradnak a városban, akkor libegővel felmehetnek a központ fölé magasodó hegyre, a Montera, ahol egy kápolnában megtalálható az utolsó magyar király, IV. Károly síremléke is. Innen mesés a rálátás a városra és az óceánra. A kalandvágyók akár egy speciális helyi szánkóval (tobogán) is lejöhetnek a hegyről.

3. NAP: NYUGAT-MADEIRA, PORTO MONIZ KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Reggeli után pihenés, fürdőzés, vagy részt vehetnek velünk egy egész napos garantált fakultatív túrán, mely során a sziget déli és nyugati részét tekintjük meg. Első állomásunk Camara de Lobos lesz, az elbűvölő halászfalu, majd a világ második leg­magasabb sziklafalát, a Cabo Giraot nézzük meg. A nemrég fel­újított csodálatos teraszról lenézve lábunk alatt 580 méteres mélység tátong. Láthatjuk, ahogy az óceán hullámai simogatják a vulkanikus partot. A következő állomásunk Ribeira Brava lesz, mely megőrizte a helyi tradíciókat. A városkában számtalan utcai kávézó található. A sziget észak-nyugati pontjához, Porto Monizhoz a déli órákban érünk. Ebéd a tengerparti városkában. A településen a lávakövek közt található természetes fürdők nyújtanak lenyűgöző látványt. A fürdőhelyeket az óceán tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gondolja, rövid ideig fürdőzhet is ezen érdekes vulkáni medencékben. Visszautunkat a hegyekben található Paul da Serra fennsíkon folytatjuk, ahonnan jó idő ese­tén, csodálatos panoráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza szállodánkba. Fakultatív Nyugat-Madeira túra (ebéddel): 45 €.

4. NAP: PORTO SANTO KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Pihenés a szállodában, vagy egész napos hajókirándulás Porto Santo szigetére. A madeirai szigetcsoport második legnagyobb szigetére reggeli indulást követően kb. 2,5 órát hajóznak uta­saink. Porto Santon mesés lehetőség nyílik a fürdőzésre, hiszen a szigetcsoport – egyedülálló módon –, aranysárga homokos tengerparttal rendelkezik. Késő délután visszahajózás, az esti órákban érnek vissza szállásunkra utasaink. Garantált fakul­tatív Porto Santo kirándulás transzferrel: kb. 70 €.

5. NAP: É-K MADEIRAI KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás Madeira ÉK-i részére. Kirándulásunk első megállója Camachanál lesz, ahol egy vesszőfonó műhely érde­kességeit nézzük meg. A vesszőfonás a sziget hagyományos iparága. Folytatjuk utunkat a sziget egyik legmagasabb pont­jára, a Pico do Arieirora (1818 m). Szép időben lélegzetelállító kilátás nyílik a vulkanikus hegyekre, völgyekre. Hegyoldalak mentén érjük el Faialát, ahol egy könnyed „levada” sétát teszünk, majd ebéd. Folytatjuk utunkat Santanaba. Itt a csak Madeirára jellemző tradicionális építésű házacskákat tekint­jük meg. Ezt követően érkezünk el túránk csúcspontjára, a szi­get ÉK-i csücskére a Szt. Lőrinc-félszigetre. Leírhatatlan a látvány! Meredek sziklaszirtek, holdbéli táj, alattunk a morajló, hömpölygő óceán. Élményekkel gazdagon érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállodánkhoz. Fakultatív É-K madeirai túra (ebéddel): 45 €.

6. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS – DELFINLES VAGY PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés, vagy 3 órás hajókirándulás a szi­get déli partszakaszán. Vitorlásunkkal a sziget környéki óceáni élővilág felkutatására indulunk. Tavalyi csoportjaink természe­tes élőhelyükön láthattak delfin csapatokat, bálnákat és ten­geri teknősöket is. Garantált fakultatív hajókirándulás: 35 €.

7. NAP: FUNCHAL – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggel transzfer a repülőtérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fővá-rosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló többszáz éves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál felfe­dezők szobraiban gyönyörködhetünk. Következő állomásunk­nál, a Szent Jeromos kolostornál, indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjához. A belvárosba érve megtekintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után felkeressük a Szent Antal szü­lőhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szent Antal nem Padovában, hanem Lisszabonban született.) Ezt követően kimegyünk a ’98as Világkiállításra épített tengeri akvárium­hoz. Sok különlegesebbnél – különlegesebb halat, cápákat, pingvineket, vidrákat láthatunk Európa egyik legnagyobb ilyen létesítményében. Ezt követően fakultatív vacsora egy hangu­latos étteremben, majd transzfer a reptérre és késő este hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

8. NAP: ÉRKEZÉS HAJNALBAN BUDAPESTRE


2020 nyári/őszi program:

1. NAP: BUDAPEST – FUNCHAL

A repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a kora reggeli órákban indulás a Liszt Ferenc repülőtérről. A csoport­tal Budapestről indul az idegenvezető, aki végig a csoport­tal marad. Átszállás után érkezünk Madeirára a déli órákban. Transzfer Funchal turista negyedében fekvő szállodánkba. A tavaszi időpontban csap a ****-os Raga szállodába kötöttük le a szállást utasainknak. A júliusi és a szeptemberi csoportnál lehet száűllodát választani, a Dorisol *** és a Hotel Raga **** szállodák közül. A Dorisol *** szálloda medencével, szobái balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral, a fürdőszobák hajszárító­val felszereltek. A szintén medencével rendelkező Hotel Raga **** szálloda szobái légkondicionáltak, balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral felszereltek. Ebben a szállodában felár ellenében lehet óceánra néző szobát kérni. A hotelektől rövid sétával elérhető a tengerpart (kb. 500 m). Madeira az Atlanti-óceánban, Afrika partjaival egyvonalban található. Az óceán mérséklő hatása miatt, a hőmérséklet nyáron sem nagyon emel­kedik 30 °C fölé, de tavasszal és késő ősszel is 24 °C körüli, kelle­mes az idő. Ezért buja növényzete van, a „virágok szigeteként” is szokták emlegetni.

2. NAP: FUNCHAL VÁROSNÉZÉS – DÉLUTÁN FÜRDÉS, PIHENÉS A TENGERPARTON

Reggeli után lehet pihenni, fürdeni, vagy megtekinthetik velünk Funchalt, a fővárost egy fakultatív program keretében. Autóbusszal transzfer a belvárosába, Sissi királyné szobra után gyalogos városnézésünket a II. János Pál pápa által is meg­látogatott katedrálissal kezdjük, majd a meseszép Botanikus kertben sétálunk, ahol megcsodálhatjuk a sziget fantaszti­kus flóragyűjteményét. Programunk folytatásaként Madeira különlegességeit, hímzéseket és a madeirai borokat tekint­jük meg, ill. kóstoljuk meg, majd a helyi piacon, a Mercado dos Lavradoresnél állunk meg. Itt számtalan virágot, egzoti­kus gyümölcsöt, zöldséget, halat, szuveníreket vásárolhatunk a helyi kereskedőktől. A fakultatív program befejezéseként a kora délutáni órákban transzfer vissza a szállodába. Garantált, fakultatív fél napos, Funchal városnézés a botanikus kerttel: 35 € (minden fakultatív programra jelentkezés a helyszínen). Természetesen, akinek van kedve, azok maradhatnak a városban, nekik önállóan kell visszamenniük a szállodába (pl. taxival). Ha bent maradnak a városban, akkor libegővel felmehetnek a központ fölé maga­sodó hegyre, a Montera, ahol egy kápolnában megtalálható az utolsó magyar király, IV. Károly síremléke is. Innen mesés a rálá­tás a városra és az óceánra. A kalandvágyók akár egy speciális helyi szánkóval (tobogán) is lejöhetnek a hegyről.

3. NAP: NYUGAT- MADEIRA, PORTO MONIZ KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Reggeli után pihenés, fürdőzés, vagy részt vehetnek velünk egy egész napos garantált fakultatív túrán, mely során a sziget déli és nyugati részét tekintjük meg. Első állomásunk Camara de Lobos lesz, az elbűvölő halászfalu, majd a világ második legmagasabb sziklafalát, a Cabo Giraot nézzük meg. A nemrég felújított csodála­tos teraszról lenézve lábunk alatt 580 méteres mélység tátong. Láthatjuk, ahogy az óceán hullámai simogatják a vulkanikus par­tot. A következő állomásunk Ribeira Brava lesz, mely megőrizte a helyi tradíciókat. A városkában számtalan utcai kávézó található. A sziget észak-nyugati pontjához, Porto Monizhoz a déli órákban érünk. Ebéd a tengerparti városkában. A településen a lávakövek közt található természetes fürdők nyújtanak lenyűgöző látványt. A fürdőhelyeket az óceán tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gon­dolja, rövid ideig fürdőzhet is ezen érdekes vulkáni meden­cékben. Visszautunkat a hegyekben található Paul da Serra fennsíkon folytatjuk, ahonnan jó idő esetén, csodálatos pano­ráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza szállodánkba. Fakultatív Nyugat-Madeira túra (ebéddel): 45 €.

4. NAP: PORTO SANTO KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Pihenés a szállodában, vagy egész napos hajókirándulás Porto Santo szigetére. A madeirai szigetcsoport második legnagyobb szigetére reggeli indulást követően kb. 2,5 órát hajóznak utasa­ink. Porto Santon mesés lehetőség nyílik a fürdőzésre, hiszen a szigetcsoport - egyedülálló módon -, aranysárga homokos ten­gerparttal rendelkezik. Késő délután visszahajózás, az esti órák­ban érnek vissza szállásunkra utasaink. Garantált fakultatív Porto Santo kirándulás transzferrel: kb. 70 €.

5. NAP: É-K MADEIRAI KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás Madeira ÉK-i részére. Kirándulásunk első megál­lója Camachanál lesz, ahol egy vesszőfonó műhely érdekessé­geit nézzük meg. A vesszőfonás a sziget hagyományos iparága. Folytatjuk utunkat a sziget egyik legmagasabb pontjára, a Pico do Arieirora (1818 m). Szép időben lélegzetelállító kilátás nyí­lik a vulkanikus hegyekre, völgyekre. Hegyoldalak mentén érjük el Faialát, ahol egy könnyed „levada” sétát teszünk, majd ebéd. Folytatjuk utunkat Santanaba. Itt a csak Madeirára jellemző tradicionális építésű házacskákat tekintjük meg. Ezt köve­tően érkezünk el túránk csúcspontjára, a sziget ÉK-i csücskére a Szt. Lőrinc-félszigetre. Leírhatatlan a látvány! Meredek sziklaszirtek, holdbéli táj, alattunk a morajló, hömpölygő óceán. Élményekkel gazdagon érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállo­dánkhoz. Fakultatív É-K madeirai túra (ebéddel): 45 €.

6. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS – DELFINLES VAGY PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés, vagy 3 órás hajókirándulás a sziget déli partszakaszán. Vitorlásunkkal a sziget környéki óceáni élő­világ felkutatására indulunk. Tavalyi csoportjaink természetes élőhelyükön láthattak delfin csapatokat, bálnákat és tengeri teknősöket is. Garantált fakultatív hajókirándulás: 35 €.

7. NAP: FUNCHAL – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggel transzfer a repülőtérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fővá­rosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló többszáz éves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál felfedezők szobraiban gyönyörködhetünk. Következő állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostornál, indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjához. A belvárosba érve megte­kintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után felkeressük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban szü­letett.) Ezt követően kimegyünk a ’98‑as Világkiállításra épített tengeri akváriumhoz. Sok különlegesebbnél – különlegesebb halat, cápákat, pingvineket, vidrákat láthatunk Európa egyik leg­nagyobb ilyen létesítményében. Ezt követően fakultatív vacsora egy hangulatos étteremben, majd transzfer a reptérre és késő este hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

8. NAP: ÉRKEZÉS HAJNALBAN BUDAPESTRE


Min. létszám: 20 fő • Belépők ára: kb. 51 € + fakultatív

LátnivalóBelépődíj
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum19 €
Monté felvonó18 €
Szánkó15 €
Porto Moriz fürdő2 €

Belépők ára: kb.: 54 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Sós Sándorné
Kerepes
2018.10.06

2018 szeptember végén utaztunk ki egy hétre Madeirára. Csodálatos nyaralásunk volt, amit Horváth Anikó tett felejthetetlenné! Annyira kedves, tájékozott, szolgálatkész utaskísérő volt, hogy csak gratulálni tudok a dolgozóik kiválasztásához!

 • 5.0
Farkas Henrik

2017.08.09

Program: Változatos, érdekes, minden igényt kielégítő Idegenvezető: Rendkívül jól felkészült, jó szervező, jó hangulatú. Autóbusz: Kényelmes, biztonságos Szállás: Kényelmes, tiszta, jó fekvésű

 • 5.0
Csomósné Erzsébet

2017.08.07

Program: Változatos programok, jó idő, bámulatos Idegenvezető: Pontos tájékoztatás, felkészült idegenvezető Szállás: Klíma hiánya (elromlott), Bence fantasztikusan megoldotta a probléma kompenzálását

 • 4.8
Szendrői László

2017.08.05

 • 4.0
Huszty László
Bonyhád
2017.08.01

 • 5.0
Molnár Jánosné
Budapest
2017.07.26

 • 4.5
Nagy Ferencné
Eger
2017.07.25

 • 4.5
Bodor Judit Éva
Budapest
2017.07.24

Program: Madeira csodálatos Idegenvezető: Flott, figyelmes

 • 5.0
Páder Dezső
Pénzesgyőr
2017.06.16

Idegenvezető: Figyelmes, felkészült Szállás: 4*-os tengerre néző

 • 5.0
Nadvbinszky Gáborné
Miskolc
2017.06.14

Idegenvezető: Kedves, közvetlen, türelmes volt Anikó. Sokat mesélt, a buszon kellemesen telt az idő Szállás: Az 1. emeleten nagyon közel voltunk a bejárathoz. Zajos volt sajnos. (De valakinek ott is kell lakni)

 • 4.3
Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Május 03. 8 nap 291 000 Ft
Július 18. 8 nap Ár: január végén

További 2 időpont

Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén
Lisszabon-Sao Miguel-Ponta Delgada-Pico do Carcao-Terceira
Augusztus 15. 8 nap Ár: január végén

Kinyomtatom a programot
Madeirai vakáció és Lisszabon úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Május 03. 8 nap 291 000 Ft
Július 18. 8 nap Ár: január végén
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén
Lisszabon-Sao Miguel-Ponta Delgada-Pico do Carcao-Terceira
Augusztus 15. 8 nap Ár: január végén

Utazások hasonló időpontban

Virágok és műemlékek
Genova – Monaco – Arles – Nimes – Avignon – Milanó
Július 24. 8 nap Ár: január végén
Szeptember 12. 8 nap Ár: január végén
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén
Lisszabon-Sao Miguel-Ponta Delgada-Pico do Carcao-Terceira
Augusztus 15. 8 nap Ár: január végén
A Monarchia legszebb látnivalói
Július 04. 5 nap Ár: január végén
Augusztus 03. 5 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

Felhőkarcolók, sivatag, Dubai!
A világ legmagasabb épülete, Abu Dhabi, Jeep safari
November 04. 5 nap Ár: január végén
A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Szeptember 19. 5 nap Ár: január végén
Észak aranyháromszöge
Stockholm - Helsinki - Szentpétervár - Carszkoje Szelo
Július 20. 6 nap Ár: január végén
Petrától a Holt-tengerig
Amman - Petra - Nebo-hegy - Jerash - Holt-tenger
Október 13. 5 nap Ár: január végén
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén
Lisszabon-Sao Miguel-Ponta Delgada-Pico do Carcao-Terceira
Augusztus 15. 8 nap Ár: január végén