Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 22 - 29. Előzetes helyfoglalás Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Delfin- és bálnales, Porto Santo hajókirándulás
·  Kirándulás a mesebeli „Virágok szigetére”
·  Vulkanikus csúcsok és lélegzetelállító völgyek
·  Lisszabon világörökségeinek felfedezése

"Egyszerűen egy csodavilág! Nehéz szavakba önteni azt a természeti szépséget és változatosságot, ami ezen az óceán kellős közepén lévő parányi szigeten található."
Prónay Bence – Idegenvezető, a program összeállítója

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Madeirai utunk az elsők között volt, amelyet a veszélyhelyzetet követően biztonsággal újraindítottunk. Utazásunk főként természeti látnivalókat jár körbe, messze a vírus szempontjából kockázatos nagyvárosoktól.

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (26)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – FUNCHAL

A repülőgép menetrendjének megfelelően, indulás a Liszt Ferenc repülőtérről. A csoport­tal Budapestről indul az idegenvezető, aki végig a csoport­tal marad. Átszállás után érkezünk Madeirára. Transzfer Funchal turista negyedében fekvő szállodánkba. Nyáron lehet szállodát választani, a Dorisol *** és a Hotel Raga **** szállodák közül. A Dorisol *** szálloda medencével, szobái balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral, a fürdőszobák hajszárító­val felszereltek. A szintén medencével rendelkező Hotel Raga **** szállodának a szobái légkondicionáltak, balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral felszereltek. A tavaszi és az őszi időpontban – mivel minimális lett volna a különbség -, csak ****-os ajánlat van. A hotelektől rövid sétával elérhető a tengerpart (kb. 500 m). Madeira az Atlanti-óceánban, Afrika partjaival egyvonalban található. Az óceán mérséklő hatása miatt, a hőmérséklet nyáron sem nagyon emel­kedik 30 °C fölé, de tavasszal is 24°C körüli, kelle­mes az idő, ezért buja növényzete van, a „virágok szigeteként” is szokták emlegetni.

2. NAP: FUNCHAL VÁROSNÉZÉS – FÜRDÉS, PIHENÉS

Reggeli után lehet pihenni, fürdeni, vagy megtekinthetik velünk Funchalt, a fővárost egy fakultatív program keretében. Autóbusszal transzfer a belvárosába. Gyalogos városnézésünket a II. János Pál pápa által is meg­látogatott katedrálissal kezdjük, majd a meseszép Botanikus kertben sétálunk, ahol megcsodálhatjuk a sziget fantaszti­kus flóragyűjteményét. Programunk folytatásaként látogatást teszünk egy hangulatos borházba, ahol híres madeirai borokat kóstolunk, s vásárolhatunk is belőlük, majd a helyi piacon, a Mercado dos Lavradores-en teszünk egy látogatást. majd a helyi piacon, a Mercado dos Lavradoresre teszünk látogatást. Itt számtalan virágból, egzoti­kus gyümölcsből, zöldségből, halakból, szuvenírekből vásárolhatunk a helyi kereskedőktől. A fakultatív program befejezéseként a kora délutáni órákban transzfer vissza a szállodába. Garantált, fakultatív fél napos, Funchal városnézés a botanikus kerttel: 35 € (minden fakultatív programra jelentkezés a helyszínen). Természetesen, akinek van kedve, azok maradhatnak a városban, nekik önállóan kell visszamenniük a szállodába (pl. helyi járatú autóbusszal vagy taxival). Ha bent maradnak a városban, akkor libegővel felmehetnek a központ fölé maga­sodó hegyre, a Montera, ahol egy kápolnában megtalálható az utolsó magyar király, IV. Károly síremléke is. Innen mesés a rálá­tás a városra és az óceánra. A kalandvágyók egy speciális helyi szánkóval (tobogán) is lejöhetnek a hegyről.

3. NAP: NYUGAT- MADEIRA KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Reggeli után pihenés, fürdőzés, vagy részt vehetnek velünk egy egész napos garantált fakultatív túrán, mely során a sziget déli és nyugati részét tekintjük meg. Első állomásunk Camara de Lobos lesz, az elbűvölő halászfalu, majd a világ második legmagasabb sziklafalát, a Cabo Giraot nézzük meg. A nemrég felújított csodála­tos teraszról lenézve lábunk alatt 580 méteres mélység tátong. Láthatjuk, ahogy az óceán hullámai simogatják a vulkanikus par­tot. A következő állomásunk Ribeira Brava lesz, mely megőrizte a helyi tradíciókat. A városkában számtalan utcai kávézó található. A sziget észak-nyugati pontjához, Porto Monizhoz a déli órákban érünk. Ebéd a tengerparti városkában. A településen a lávakövek közt található természetes fürdők nyújtanak lenyűgöző látványt. A fürdőhelyeket az óceán tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gon­dolja, rövid ideig fürdőzhet is ezen érdekes vulkáni meden­cékben. Visszautunkat a hegyekben található Paul da Serra fennsíkon folytatjuk, ahonnan jó idő esetén, csodálatos pano­ráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza szállodánkba. Fakultatív Nyugat-Madeira túra (ebéddel): 45 €.

4. NAP: PORTO SANTO KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy egész napos hajókirándulás Porto Santo szigetére. A madeirai szigetcsoport második legnagyobb szigetére, a reggeli indulást követően, kb. 2,5 órai hajózás után érkeznek meg utasa­ink. Porto Santon mesés lehetőség nyílik a fürdőzésre, hiszen a sziget – a madeirai szigetcsoport tagjai közül egyedülálló módon -, aranysárga homokos ten­gerparttal rendelkezik. Késő délután visszahajózás, az esti órák­ban érnek vissza szállásunkra utasaink. Garantált fakultatív Porto Santo kirándulás transzferrel: kb. 75 €.

5. NAP: É-K MADEIRAI KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás Madeira ÉK-i részére. Kirándulásunk első megál­lója Camachanál lesz, ahol egy vesszőfonó műhely érdekessé­geit nézzük meg, vásárlási lehetőség is lesz. A vesszőfonás a sziget hagyományos iparága. Folytatjuk utunkat a sziget egyik legmagasabb pontjára, a Pico do Arieirora (1.818 m). Szép időben lélegzetelállító kilátás nyí­lik a vulkanikus hegyekre, völgyekre. Hegyoldalak mentén érjük el Faialát, ahol egy könnyed „levada” sétát teszünk, majd ebéd. Folytatjuk utunkat Santanaba. Itt a csak Madeirára jellemző tradicionális építésű házacskákat tekintjük meg. Ezt köve­tően érkezünk el túránk csúcspontjára, a sziget ÉK-i csücskére a Szt. Lőrinc-félszigetre. Leírhatatlan a látvány! Meredek sziklaszirtek, holdbéli táj, alattunk a morajló, hömpölygő óceán. Élményekkel gazdagon érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállo­dánkhoz. Fakultatív É-K madeirai túra (ebéddel): 45 €.

6. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS – DELFINLES VAGY PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés, vagy 3 órás hajókirándulás a sziget déli partszakaszán. Vitorlásunkkal a sziget környéki óceáni élő­világ felkutatására indulunk. Tavalyi csoportjaink természetes élőhelyükön láthattak delfin csapatokat, bálnákat és tengeri teknősöket is. Garantált fakultatív hajókirándulás: 35 €.

7. NAP: FUNCHAL – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggel transzfer a repülőtérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fővá­rosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló többszáz éves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál felfedezők szobraiban gyönyörködhetünk. Következő állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostornál, indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjához. A belvárosba érve megte­kintjük az elegáns főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után felkeressük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban szü­letett.) Ezt követően kimegyünk a ’98‑as Világkiállításra épített tengeri akváriumhoz. Sok különlegesebbnél – különlegesebb halat, cápát, polipot, pingvint, vidrát és más tengeri élőlényt láthatunk Európa egyik leg­nagyobb ilyen létesítményében. Ezt követően megyünk egy étterembe, ahol vacsorát biztosítunk azoknak, akik rendeltek az úton fakultatív vacsorát. Ezután este transzfer a reptérre és hazaindulás.

8. NAP: LISSZABON – BUDAPEST

A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés az éjszakai, kora hajnali órákban.

LátnivalóBelépődíj
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum19 €
Monté felvonó18 €
Szánkó15 €
Porto Moriz fürdő2 €

Belépők ára: kb.: 54 € + fakultatív program

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Sós Sándorné
Kerepes
2018.10.06

2018 szeptember végén utaztunk ki egy hétre Madeirára. Csodálatos nyaralásunk volt, amit Horváth Anikó tett felejthetetlenné! Annyira kedves, tájékozott, szolgálatkész utaskísérő volt, hogy csak gratulálni tudok a dolgozóik kiválasztásához!

 • 5.0
Farkas Henrik

2017.08.09

Program: Változatos, érdekes, minden igényt kielégítő Idegenvezető: Rendkívül jól felkészült, jó szervező, jó hangulatú. Autóbusz: Kényelmes, biztonságos Szállás: Kényelmes, tiszta, jó fekvésű

 • 5.0
Csomósné Erzsébet

2017.08.07

Program: Változatos programok, jó idő, bámulatos Idegenvezető: Pontos tájékoztatás, felkészült idegenvezető Szállás: Klíma hiánya (elromlott), Bence fantasztikusan megoldotta a probléma kompenzálását

 • 4.8
Szendrői László

2017.08.05

 • 4.0
Huszty László
Bonyhád
2017.08.01

 • 5.0
Molnár Jánosné
Budapest
2017.07.26

 • 4.5
Nagy Ferencné
Eger
2017.07.25

 • 4.5
Bodor Judit Éva
Budapest
2017.07.24

Program: Madeira csodálatos Idegenvezető: Flott, figyelmes

 • 5.0
Páder Dezső
Pénzesgyőr
2017.06.16

Idegenvezető: Figyelmes, felkészült Szállás: 4*-os tengerre néző

 • 5.0
Nadvbinszky Gáborné
Miskolc
2017.06.14

Idegenvezető: Kedves, közvetlen, türelmes volt Anikó. Sokat mesélt, a buszon kellemesen telt az idő Szállás: Az 1. emeleten nagyon közel voltunk a bejárathoz. Zajos volt sajnos. (De valakinek ott is kell lakni)

 • 4.3
Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Június 05. 8 nap Előzetes helyfoglalás

Kinyomtatom a programot
Madeirai vakáció és Lisszabon úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Június 05. 8 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló időpontban

A lovagok szigete - Málta
Középkori városok - Kék barlang - Lovagkori hangulat
Május 23. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Május 23. 6 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló árban

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Lindau - Mainau - Bázel - Mulhouse - Ulm
Május 02. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Zeusz földjén
Nyaralás Paralián tranzitszállással és kirándulásokkal
Június 13. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Szeptember 04. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Éjféli napsütés repülővel
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Július 11. 12 nap Előzetes helyfoglalás
Az ókori Hellász szépségei
Belgrád - Thesszaloniki - Paralia - Olümpia - Athén - Mükéné
Június 02. 9 nap Előzetes helyfoglalás
Cseh paradicsom kirándulás
Lednice - Kolin - Pukva-barlang - Olmütz
Május 11. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Július 01. 6 nap Előzetes helyfoglalás