Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 02 - 09. 334 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Augusztus 02 - 09. 304 500 Ft (-7 475 Ft)
297 025 Ft
Repülővel Nem foglalható
Szeptember 19 - 26. 334 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Delfin- és bálnales, Porto Santo hajókirándulás
·  Kirándulás a mesebeli „Virágok szigetére”
·  Lélegzetelállító csúcsok és völgyek
·  Lisszabon világörökségeinek felfedezése

"Egyszerűen egy csodavilág! Nehéz szavakba önteni azt a természeti szépséget és változatosságot, ami ezen az óceán kellős közepén lévő parányi szigeten található."
Prónay Bence – Idegenvezető, a program összeállítója

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda,3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (26)
 • Hasonló utak

0. NAP: BUDAPEST – LISSZABON (CSAK AZ AUGUSZTUSI IDŐPONTNÁL!)

Augusztus 1-én a repülőgép menetrendjének megfelelően, a délutáni órákban indulás a Liszt Ferenc repülőtérről. A csoporttal Budapestről indul az idegenvezető, aki végig a csoporttal marad. A kora esti órákban megérkezünk Lisszabonba, majd szállásunkra utazunk. 

1. NAP: BUDAPEST – FUNCHAL  (AUGUSZTUSI IDŐPONTNÁL: LISSZABON - FUNCHAL)

A repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a kora reggeli órákban indulás a Liszt Ferenc repülőtérről. A csoporttal Budapestről indul az idegenvezető, aki végig a csoporttal marad. Átszállás után érkezünk Madeirára a déli órákban. Transzfer Funchal turista negyedében fekvő szállodánkba. A júniusi idő­pontban csak a ****-os Golden Residence szállodába kötöttük le a szállást utasainknak. Az augusztusi csoportnál lehet szállodát választani, a Dorisol *** és a Hotel Raga **** szállodák közül, a szeptemberi csoportot pedig a Hotel Raga ****ban tudtuk elhe­lyezni. A Dorisol *** szálloda medencével, szobái balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral, a fürdőszobák hajszárítóval felszereltek. A szintén medencével rendelkező Hotel Raga **** szállodának a Golden Residence****-hoz hasonlóan szobái lég­kondicionáltak, balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral felszereltek. A hotelektől rövid sétával elérhető a tengerpart (kb. 500 m). Madeira az Atlanti-óceánban, Afrika partjaival egy­vonalban található. Az óceán mérséklő hatása miatt, a hőmérsék­let nyáron sem nagyon emel-kedik 30 °C fölé, de tavasszal és késő ősszel is 24 °C körüli, kelle-mes az idő. Ezért buja növényzete van, a „virágok szigeteként” is szokták emlegetni.

2. NAP: FUNCHAL VÁROSNÉZÉS – DÉLUTÁN FÜRDÉS, PIHENÉS A TENGERPARTON

Reggeli után lehet pihenni, fürdeni, vagy megtekinthe­tik velünk Funchalt, a fővárost egy fakultatív program kere­tében. Autóbusszal transzfer a belvárosába, Sissi királyné szobra után gyalogos városnézésünket a II. János Pál pápa által is meglátogatott katedrálissal kezdjük, majd a mese­szép Botanikus kertben sétálunk, ahol megcsodálhatjuk a sziget fantasztikus flóragyűjteményét. Programunk folytatá­saként Madeira különlegességeit, hímzéseket és a madeirai borokat tekintjük meg, ill. kóstoljuk meg, majd a helyi pia­con, a Mercado dos Lavradoresnél állunk meg. Itt számtalan virágot, egzotikus gyümölcsöt, zöldséget, halat, szuveníreket vásárolhatunk a helyi kereskedőktől. A fakultatív program befe­jezéseként a kora délutáni órákban transzfer vissza a szállodába. Garantált, fakultatív fél napos, Funchal városnézés a botanikus kerttel: 35 € (minden fakultatív prog­ramra jelentkezés a helyszínen). Természetesen, akinek van kedve, azok maradhatnak a városban, nekik önállóan kell visszamenniük a szállodába (pl. taxival). Ha bent maradnak a városban, akkor libegővel felmehetnek a központ fölé maga­sodó hegyre, a Montera, ahol egy kápolnában megtalálható az utolsó magyar király, IV. Károly síremléke is. Innen mesés a rálá­tás a városra és az óceánra. A kalandvágyók akár egy speciális helyi szánkóval (tobogán) is lejöhetnek a hegyről.

3. NAP: NYUGAT-MADEIRA, PORTO MONIZ KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Reggeli után pihenés, fürdőzés, vagy részt vehetnek velünk egy egész napos garantált fakultatív túrán, mely során a sziget déli és nyugati részét tekintjük meg. Első állomásunk Camara de Lobos lesz, az elbűvölő halászfalu, majd a világ második leg­magasabb sziklafalát, a Cabo Giraot nézzük meg. A nemrég fel­újított csodálatos teraszról lenézve lábunk alatt 580 méteres mélység tátong. Láthatjuk, ahogy az óceán hullámai simogatják a vulkanikus partot. A következő állomásunk Ribeira Brava lesz, mely megőrizte a helyi tradíciókat. A városkában számtalan utcai kávézó található. A sziget észak-nyugati pontjához, Porto Monizhoz a déli órákban érünk. Ebéd a tengerparti városkában. A településen a lávakövek közt található természetes fürdők nyújtanak lenyűgöző látványt. A fürdőhelyeket az óceán tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gondolja, rövid ideig fürdőzhet is ezen érdekes vulkáni medencékben. Visszautunkat a hegyekben található Paul da Serra fennsíkon folytatjuk, ahonnan jó idő ese­tén, csodálatos panoráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza szállodánkba. Fakultatív Nyugat-Madeira túra (ebéddel): 45 €.

4. NAP: PORTO SANTO KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Pihenés a szállodában, vagy egész napos hajókirándulás Porto Santo szigetére. A madeirai szigetcsoport második legnagyobb szigetére reggeli indulást követően kb. 2,5 órát hajóznak uta­saink. Porto Santon mesés lehetőség nyílik a fürdőzésre, hiszen a szigetcsoport – egyedülálló módon –, aranysárga homokos tengerparttal rendelkezik. Késő délután visszahajózás, az esti órákban érnek vissza szállásunkra utasaink. Garantált fakul­tatív Porto Santo kirándulás transzferrel: kb. 70 €.

5. NAP: É-K MADEIRAI KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás Madeira ÉK-i részére. Kirándulásunk első megállója Camachanál lesz, ahol egy vesszőfonó műhely érde­kességeit nézzük meg. A vesszőfonás a sziget hagyományos iparága. Folytatjuk utunkat a sziget egyik legmagasabb pont­jára, a Pico do Arieirora (1818 m). Szép időben lélegzetelállító kilátás nyílik a vulkanikus hegyekre, völgyekre. Hegyoldalak mentén érjük el Faialát, ahol egy könnyed „levada” sétát teszünk, majd ebéd. Folytatjuk utunkat Santanaba. Itt a csak Madeirára jellemző tradicionális építésű házacskákat tekint­jük meg. Ezt követően érkezünk el túránk csúcspontjára, a sziget ÉK-i csücskére a Szt. Lőrinc-félszigetre. Leírhatatlan a lát­vány! Meredek sziklaszirtek, holdbéli táj, alattunk a morajló, hömpölygő óceán. Élményekkel gazdagon érkezünk vis­sza kb. 17 órakor a szállodánkhoz. Fakultatív É-K madeirai túra (ebéddel): 45 €.

6. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS – DELFINLES VAGY PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés, vagy 3 órás hajókirándulás a sziget déli partszakaszán. Vitorlásunkkal a sziget környéki óceáni élő­világ felkutatására indulunk. Tavalyi csoportjaink természetes élőhelyükön láthattak delfin csapatokat, bálnákat és tengeri tek­nősöket is. Garantált fakultatív hajókirándulás: 35 €.

7. NAP: FUNCHAL – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggel transzfer a repülőtérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fővárosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló többszáz éves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál fel­fedezők szobraiban gyönyörködhetünk. Következő állomá­sunknál, a Szt. Jeromos kolostornál, indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjához. A belvárosba érve megtekintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után felkeressük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban született.) Ezt követően kime­gyünk a ’98as Világkiállításra épített tengeri akváriumhoz. Sok különlegesebbnél – különlegesebb halat, cápákat, pingvi­neket, vidrákat láthatunk Európa egyik legnagyobb ilyen léte­sítményében. Ezt követően fakultatív vacsora egy hangulatos étteremben, majd transzfer a reptérre és késő este hazaindu­lás. Éjszaka a repülőn.

8. NAP: ÉRKEZÉS HAJNALBAN BUDAPESTRE

LátnivalóBelépődíj
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum19 €
Monté felvonó18 €
Szánkó15 €
Porto Moriz fürdő2 €

Belépők ára: kb.: 54 € + fakultatív program

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Sós Sándorné
Kerepes
2018.10.06

2018 szeptember végén utaztunk ki egy hétre Madeirára. Csodálatos nyaralásunk volt, amit Horváth Anikó tett felejthetetlenné! Annyira kedves, tájékozott, szolgálatkész utaskísérő volt, hogy csak gratulálni tudok a dolgozóik kiválasztásához!

 • 5.0
Farkas Henrik

2017.08.09

Program: Változatos, érdekes, minden igényt kielégítő Idegenvezető: Rendkívül jól felkészült, jó szervező, jó hangulatú. Autóbusz: Kényelmes, biztonságos Szállás: Kényelmes, tiszta, jó fekvésű

 • 5.0
Csomósné Erzsébet

2017.08.07

Program: Változatos programok, jó idő, bámulatos Idegenvezető: Pontos tájékoztatás, felkészült idegenvezető Szállás: Klíma hiánya (elromlott), Bence fantasztikusan megoldotta a probléma kompenzálását

 • 4.8
Szendrői László

2017.08.05

 • 4.0
Huszty László
Bonyhád
2017.08.01

 • 5.0
Molnár Jánosné
Budapest
2017.07.26

 • 4.5
Nagy Ferencné
Eger
2017.07.25

 • 4.5
Bodor Judit Éva
Budapest
2017.07.24

Program: Madeira csodálatos Idegenvezető: Flott, figyelmes

 • 5.0
Páder Dezső
Pénzesgyőr
2017.06.16

Idegenvezető: Figyelmes, felkészült Szállás: 4*-os tengerre néző

 • 5.0
Nadvbinszky Gáborné
Miskolc
2017.06.14

Idegenvezető: Kedves, közvetlen, türelmes volt Anikó. Sokat mesélt, a buszon kellemesen telt az idő Szállás: Az 1. emeleten nagyon közel voltunk a bejárathoz. Zajos volt sajnos. (De valakinek ott is kell lakni)

 • 4.3
Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Szeptember 19. 8 nap 298 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Madeirai vakáció és Lisszabon úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Szeptember 19. 8 nap 298 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Athén - Kréta - Knosszosz - Heraklion - Szamaria szurdok
Szeptember 19. 7 nap 284 000 Ft
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Szarajevó – Mostar – Neum nyaralás – Dubrovnik – Plitvice
Szeptember 19. 7 nap 176 000 Ft
Zeusz földjén
Nyaralás Paralián tranzitszállással és kirándulásokkal
Szeptember 19. 7 nap 168 000 Ft

Utazások hasonló árban

Baltikum, Szentpétervár
Varsó – Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn
Augusztus 15. 10 nap 285 000 Ft
Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Szeptember 19. 8 nap 298 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 23. 8 nap 408 000 Ft
Isztambultól Kappadókiáig
Körutazás Törökország legszebb vidékeire
Szeptember 28. 10 nap 349 500 Ft
Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 23. 4 nap 299 000 Ft