Nyitólap  /  Blog  /  Európa  /  2. nap

2. nap

2011.08.23.


Folytatom svájci kirándulásunk beszámolóját. Most a saját kis gépemről írok, így vannak ékezetek is a szövegben.

Reggel indultunk Innsbruckból. Kicsit izgultam. Nem is a saját csoportom miatt, hanem azért, mert 7 azaz hét csoportunk indult ma reggel útra. Ha egy - két csoport indul akkor is izgulok kicsit, de 7-nél sokkal jobban. Miért? Azért, mert ha pl. 1 fő valahol késik, pl. elalszik, akkor több mint 250 főnek borul a programja, az indulása. Nos, szerencsére minden busz időben odaért a bp-i indulásra. Az első 6:15-kor az utolsó 6:28-kor. Átpakolás pikk-pakk működött és a buszok 6::40-kor már gurultak is ki a parkolóból. Fantasztikus ! Ez csak 30-40 %-ban a mi érdemünk. A nagyobb hányad az utasoké. Régebben még káosz volt, hogy akkor hogyis van??, mi melyik buszra szálljunk??, na és miért nem ezzel a busszal megyünk végig amivel feljöttünk pl. Gyöngyösről?? Egyre kevesebb az ilyen problémázó és értetlen utasunk. Ez nem a mi hanem az Önök érdeme!!

Szóval mi  elindultunk reggel Innsbruckból. Egy rövid pihenőt követően érkeztünk Svájcba. Az első megállásunk Sankt. Gallen volt. A város nem csúnya, de magában nem lenne akkora durranás, de a Világörökségek sorában is számon tartott katedrálissal és a könyvtárával maradandó élményt ad az utasoknak.Az utasok többsége bejött a könyvtárba, de nem mindenki. Ha már idáig eljött és nem valószínű, hogy a következő 2 évben erre jár, akkor miért nem jön be??? No mindegy ez az ő dolguk csak nem értem?? Kiadok kb. 100.000,- Ft-ot az útra, de a látnivalóért nem fizetek 1.500-at….
Sétáltunk a városban is. Kb. 2,5 órát töltöttünk Szent Gallenben. Folytattuk utunkat egy csokigyárba. Gyárlátogatás, csoki kóstolás, vásárlás… Több mint 2 órát töltöttünk itt.

 Ezt követően jöttünk a szállásunkra, mely a Sarnen-tó közelében a hegyen 1200 m magasan van.

Csodálatos a környezet, a kilátás. Kicsit furcsán fogadott a főnökasszony; mondván, hogy a vacsoránál, ha kérnek akkor sem szólgál fel  hideg vizet csak sört ill. üdítőt. Ha valaki kér vizet, akkor a pultra tesz ki és onnan vigyen magának. ???? Nem értettem a dolgot, no mindegy nem akartam vitatkozni, lényeg az, hogy aki nem kér üdítőt az is ihat hideg vizet. Azért hozzátette, hogy a gk. és én egy italt ingyen kapunk. No azért volt annyi tartásom, hogy adtam 10 CHF-t a vacsora végén (az ital, ha fizetnem kellett volna, kb. 6 CHF lett volna), mondván:  nem veszel meg egy sörrel meg egy colával. Akkor is mondta, hogy ingyen van, erre én OK tudom, ez csupán borravaló.

Holnap megyünk fel a Jungfraujoch-ra. Jó időt mutat az előrejelzés még akkor is ha az előbb egy villámlásos hatalmas zápor volt. Remélem jó lesz, mert 150 CHF – amibe a feljutás kerül –  nem olcsó mulatság.

Holnap is itt alszunk és 99% hogy el fogom tudni mesélni, hogy mi volt fenn 3454 m magasan. Ha érdekli Önöket olvassák el.

Vissza