Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 20 - 25. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 10 - 15. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Fotózás Európa legmagasabb kilátóján: 3842 m
·  A Dolomitok híres csúcsai, elbűvölő tavai
·  Matterhorn Európa legszebb hegycsúcsa
·  Sherlock Holmes vízesés Svájcban

"Hiába voltam már többször, mindig ámulatba ejtenek a Dolomitok színes hegyóriasai, a Matterhorn magasztos tömbje és a Mont Blanc tekintélyt parancsoló vonulata."
Dr. Karancsi Zoltán – Földrajz szakos egyetemi tanár

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + 1 vacsora,Reggeli + 1 vacsora + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (41)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MILLSTÄTTERSEE

Reggeli indulás. Az M7-en haladva hagyjuk el hazánkat, majd Szlovénia érintésével utazunk Ausztriába. Az első érdekesség, amit megtekintünk, a hegyek közé ékelődött Millstättersee, mely a karintiai tóvidék egyik látványos tagja. Megállunk Millstätt városában a tóparton. Felsétálunk a környék legszebb templomához. A templomban található freskónak különleges története van, melyet elmesél idegenvezetőnk is. A templom közelében található egy „ezeréves” hársfa is. Visszasétálva, lemegyünk a tópartra, mely kellemes hangulatot áraszt. A városka igazi osztrák gyöngyszem. Ezt követően Osttirolon haladva folytatjuk utunkat, így érjük el a szállásunkat ahol vacsora is vár bennünket.

2. NAP: DOLOMITOK – OLASZ-ALPOK

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését. Az első úti célunk a régió legismertebb síközpontja, Cortina d’Ampezzo. Séta a központban. A cortinai nézelődés után folytatjuk utunkat a több ezer méter magas elbűvölő sziklák ölelésében. Következő megállásunk a Misurina-tónál lesz, mely 1745 m magasan található. Ekkor több programból is lehet választani. Aki akarja, körbe tudja sétálni a smaragdzöld tavat, miközben lefényképezheti a híres Drei Zinnen csúcsokat, vagy a buszunkkal felmegyünk egy közeli kilátóponthoz, ahol még túrázási lehetőség is lesz. (Javasolt túrázásra alkalmas cipő.) Ez jó időben javasolt program, mely során még jobban le tudják fényképezni a Drei Zinnen csúcsokat. Délután hagyjuk el az Alpok olaszországi szakaszát, mely az UNESCO Világörökségei közt is szerepel. Folytatjuk utunkat Milánó közelében lévő szállásunkhoz.

3. NAP: MATTERHORN – SVÁJCI-ALPOK

Délelőtt a Lago Maggiore-tó mellett utazva megyünk Svájcba. A Simplon-hágón áthaladva jutunk el a Rhone folyó völgyébe. Täsch városkánál az autók és buszok számára befejeződik a közlekedés. Innen vonattal folytatjuk utunkat. Zermatt bűbájos városában szállunk le róla, és már az állomáson a Matterhorn fenséges látványa fogad bennünket. Sokak szerint Európa legszebb hegye ez a 4478 m magas óriás. Zermattban átszállunk egy másik vonatra ez a híres Gornergrat vonat, mely szintén a világörökség része. Ezzel jutunk fel 3089 m magasra. Útközben is, és a fennsíkról is élvezhetjük a Matterhornt és a több tucat 4000 m-es csúcs elbűvölő látványát valamint a Gornergrat gleccser jégfolyamát. A káprázatos panorámát reméljük az időjárás is segíti. Visszaérkezve Zermattba, szabadprogram. Ekkor megnézhetjük a hegymászók temetőjét és gyönyörködhetünk a több száz éves faházakban. Lesz lehetőség emléktárgyakat vásárolni a Matterhornról és Svájcról. Zermattból vonattal térünk vissza autóbuszunkhoz, mellyel folytatjuk utunkat svájci szálláshelyünkre (2 éj).

4. NAP: MONT-BLANC – FRANCIA-ALPOK

Aki akar, ezen a napon, a szálláshely környékén önállóan sétálhat, kirándulhat. Ha azonban látni szeretnék Európa legmagasabb csúcsát, akkor jöjjenek velünk a garantált fakultatív kirándulásra. Busszal megyünk Svájcból Franciaországba, az 1030 m magasan fekvő híres kirándulóhelyre, Chamonix városkába. Innen indulnak a kabinos felvonók Európa legmagasabb kilátójához, a 3842 m magasan fekvő Aiguille du Midi-hez. Két szakaszban megy fel a libegő. Az első felvonó közel 2500 m magasra visz fel. Itt átszállunk egy másik kabinba, mely a kilátóig repít bennünket. Fentről jó idő esetén teljes pompájában láthatjuk földrészünk legmagasabb csúcsát, a fenséges 4810 m-es Mont-Blanc-t. A látvány leírhatatlan. Hófödte orma óriásként emelkedik előttünk. Tiszta időben nemcsak a „Fehér Hegy” (Mont-Blanc) lankás gerince látszik csodálatosan, hanem a Francia- és a Svájci-Alpok számos csúcsában tudunk gyönyörködni. Fent több terasz biztosítja, hogy a környező hegyeket jó körülmények közt tudjuk megörökíteni fényképezőgépünkkel. Két éve alakítottak ki egy újabb látványos kilátóhelyet. Megfelelő meleg öltözet javasolt. Leérkezve a hegyről van lehetőség körbenézni a népszerű téli üdülővárosban. Aki nem akar felvonózni, ez idő alatt sétálhat Chamonixban, onnan is látszik néhány hófödte csúcs és gleccser. Fakultatív Chamonix – Mont Blanc kirándulás: 25 € + 62 € felvonóköltség. Ez utóbbi összeg (62 €) csak azokra vonatkozik, akik fel akarnak menni a kilátóhoz. Rossz idő esetén előfordulhat, hogy a felvonó nem működik.  Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: SVÁJC – MEIRINGEN – AUSZTRIA

Reggeli után a Berni-Alpok vonulatai közt haladva folytatjuk nézelődésünket Svájcban.  Mesés a látvány. Havas hegycsúcsok, zöldellő hegyoldalak legelésző tehenekkel és a völgyben kanyargó folyó. Ez csúcs! A déli órákban egy csodaszép kisvárosba, Meiringenbe érkezünk. Itt a több mint 100 éves fogaskerekűvel megyünk fel a város fölött található nagyon látványos Reichenbach-vízeséshez. Ez arról nevezetes, hogy a regényíró, Sir Conan Doyle szerint a híres detektív, Sherlock Holmes itt vesztette életét. Emléktábla és a városban múzeum is utal erre. A fogaskerekű a vízesés középső szakaszáig visz bennünket. Akinek kedve van, felgyalogolhat a vízesés felső szakaszához is. Meiringent és Svájcot elhagyva, Ausztriába érve, 2-3000 m magas csúcsok közt haladva, estére érkezünk meg tiroli szállásunkra.

6. NAP: ST. WOLFGANG – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Az Osztrák-Alpok hegyei között kanyarog utunk, és így érjük el Salzkammergut egyik legszebb fekvésű városát. Rövid városnézést tartunk St. Wolfgangban. 2000 m feletti hegyek övezik a festői üdülővárost. Séta a tóparton és a belvárosban. Megtekintjük a Főtéren lévő templomot, melyben Pacher mester legszebb szárnyasoltára található. Ezen kívül a tópart és a belváros is kellemes élményt nyújt. Folytatva utunkat az esti órákban érkezünk Magyarországra. Budapest után Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

LátnivalóBelépődíj
Tasch-Zermatt vonatjegy17 CHF
Gornergrat vonatjegy114 CHF
Reichenbachfall12 CHF
Drei Zinnen túra (min. 20 fő esetén)3 €
Misurina felvonó12 €
IFA7 CHF + 6 €

Belépők ára: kb.: 150 CHF + 21 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Nagykanizsa Felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Győr Leszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Leszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
DOBOS MATILD
KISKUNFÉLEGYHÁZA
2018.09.01

Nagyon szép úton és programon vehettünk részt,hála az iroda minőségi szolgáltatásának. Rengeteg új élménnyel,tudással ,ismerettel gazdagodhattunk , köszönhetően Zoltán kiváló idegenvezetőnknek. Szabó Attila gépkocsivezetőnk által mindig biztonságban érezhettük magunkat,nagyon kényelmes volt az autóbusz is.A milánói szállástól valóban többet vártunk,de minden apró gondunkat kárpótolt a csodálatos idő a még nagyszerűbb Mont-Blanc látványával ,ami utunk koronája volt.Köszönet mindenkinek,aki e sikeres programért dolgozott!

 • 5.0
Botka Ildikó
Kiskunhalas
2018.08.22

Tisztelt Proko Travel! Öt éve utazunk a Proko-val, az idén már voltunk Önökkel a Hegyek vonzásában nevű programon és engedve a vonzásnak most a Csúcs napok nevű úton vettünk részt. Évek óta terveztük ezt az utat, de aztán mindig „beelőzött” egy másik. Nehéz lenne sorrendet állítani, hogy az eddigiek közül melyik volt a legszebb, legjobb, mind szép volt, hatalmas élményt adott mindegyik. Annyi dicsérő szót írtam már korábban, hogy nem is tudom úgy kifejezni köszönetemet, hogy ne ismételjem magam. Az elégedettségi kérdőívbe mindig beírom, hogy nem utazom másik utazási irodával – más módon igen, de más utazási irodával nem. A jó mellé leteszem a voksom és nem kísérletezem, Önöknél tudom, hogy mit kapok: nagyon jól összeállított programot, csodás helyszíneket, nagy tudású, kiváló embereket idegenvezetőnek, kulturált utazást, szállásokat, ellátást és azt az érzést, hogy mindez értem az utasért van. Ennek az útnak egyik szállása (Milánó közelében) viszont nem ütötte meg azt a színvonalat, amit eddig megszoktunk, semmi konkrét kellemetlenség nem történt csak a *** szállásoktól többet kaptunk kényelemben, tisztaságban, ellátásban, mint ettől a **** szállodától. Mivel több éve terveztük, hogy részt veszünk a Csúcs napokon, tudtuk, hogy a korábbi években ez is „Ildi ajánlásával” jelölt út volt. Igy biztosak voltunk abban, hogy a program összeállítás tökéletes lesz és az is volt. Dr. Karancsi Zoltán személyében pedig megismertünk egy nagyszerű embert és egy nagyon jó idegenvezetőt. Remek időnk volt, semmi sem zavarta a Dolomitok hegyóriásainak feledhetetlen látványát, a svájci napunk azonban ködös volt és ez eltakarta előlünk a Matterhorn-t. A következő napon viszont minden ragyogott és remek rálátásunk volt a 3.842 m magasan fekvő Aiguille du Midi-ről a Mont-Blanc-ra. Az az érzés ott fent valóban leírhatatlan, lentről még félelmetes látni, hogy hová is megyünk, de ott fent, az mesés érzés. Van már egy listám azokból a helyszínekből, amik a rossz időjárás miatt ismétlésre várnak, össze lehetne állítani belőlük egy új programot, gondolat ébresztőnek a listám: Sasso Pordoi - köd; Dachstein kilátó és a „Lépcső a semmibe” – hó; Glacier 3000 – köd; Matterhorn – köd). Összegezve: nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük az élményeket. Kívánunk a Proko Travel csapat minden tagjának jó egészséget, a magánéletben és a munkában is boldogságot és további sikereket. Reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk! Botka Ildikó és Botka Sándorné

 • 4.5
Ujváry Andrea
Budapest
2018.08.17

Remekül éreztük magunkat. Csodálatos és jól szervezett út volt. Külön köszönet Józsinak az idegenvezetőnknek aki tudásával lelkiismeretességével és felkészültségével a csúcsokba emwlte az amúgy is csúcs najainkat.

 • 5.0
Virág József
Szekszárd
2017.08.17

 • 5.0
Farkasné Koós Erzsébet

2017.08.17

Program: Csodálatos volt Idegenvezető: Nagy tudású idegenvezető, plussz információkat is kaptunk Szállás: Csodás környezetben, szép, kényelmes szoba

 • 4.8
Sarokinné Rózsa Andrea
Budapest
2017.08.15

 • 4.0
Szalisznyó Benő
Budapest
2017.08.12

 • 5.0
Győri István
Salgótarján
2017.08.11

 • 5.0
Kovács László
Gyöngyös
2017.08.10

 • 5.0
Belsőné Farkas Anikó
Gutorfölde
2017.08.10

Program: Az odautazás kicsit hosszú Idegenvezető: Tartalmas, nagy tudású, részletes, udvarias Autóbusz: Kényelmes de kicsit öreg Szállás: Tiszta, jó környezet, csendes, kényelmes

 • 4.8
Hegyek vonzásában
Túrázás St. Moritzban; a leghosszabb gyalogos függőhíd
Augusztus 10. 6 nap Ár: január végén

Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn
Július 06. 5 nap Ár: január végén
Augusztus 03. 5 nap Ár: január végén

Nagy svájci körút
Luzern - Rhone gleccser – Genf – Bern – Zürich - Via Mala
Május 07. 7 nap 198 000 Ft
Július 04. 7 nap Ár: január végén

További 1 időpont

Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Június 26. 5 nap 136 000 Ft
Július 24. 5 nap Ár: január végén

További 1 időpont

Svájc repülővel és vonattal
Október 23. 4 nap Ár: január végén

Kinyomtatom a programot
Csúcs napok úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Svájc repülővel és vonattal
Október 23. 4 nap Ár: január végén
Nagy svájci körút
Luzern - Rhone gleccser – Genf – Bern – Zürich - Via Mala
Május 07. 7 nap 198 000 Ft
Július 04. 7 nap Ár: január végén
Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn
Július 06. 5 nap Ár: január végén
Augusztus 03. 5 nap Ár: január végén

Utazások hasonló időpontban

Spanyol királyi városok
Július 28. 5 nap Ár: január végén
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 28. 11 nap Ár: január végén
Hegyek vonzásában
Túrázás St. Moritzban; a leghosszabb gyalogos függőhíd
Augusztus 10. 6 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

Gasztronómiai élmények Bolognában és környékén
Balzsamecet, parmai sonka, parmezán és Ferrari gyár
Augusztus 19. 5 nap Ár: január végén
Vulkánok nyomában - Lipari-szigetek és Szicília
Szeptember 26. 6 nap Ár: január végén
A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Szeptember 19. 5 nap Ár: január végén
Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern
Szeptember 05. 12 nap Ár: január végén
Hegyek vonzásában
Túrázás St. Moritzban; a leghosszabb gyalogos függőhíd
Augusztus 10. 6 nap Ár: január végén