Degendorf és Kertészeti kiállítás, Passau

2014.08.01.

A mai napunkat egy másik bajor kisváros megtekintésével kezdtük. Deggendorf 35 ezer lakosú városka.
Degendorf főtere 
Ahogy tegnap Straubingen esetében mondtam, ez Degendorfra is igaz; egy főteres városka.
Virágkompozíció a főtéren 

 
Van egy aranyos főtere, mely szabadidővel együtt kb. 1 órás program és kész. Mutattak nekünk még néhány szobrot és múzeumot, de egyik sem olyan, hogy ez megdobogtatná a magyar utazó szívét.
Degendorf főtér másik szögből a városházával 
Ebéd után azonban elmentünk egy érdekes helyre. Egy kert kiállításra. Bajorországban 2 évente tartanak ilyen kiállítást és ezt mutatták meg. Igaz az idegenvezetőnk mintha szándékosan kerülte volna a virágokat – pedig volt jó sok belőle -, úgy csinálta a sétát, hogy a kiegészítő látványságokra, tájékoztatókra, szobrokra… helyezte a fő hangsúlyt.
 
Kertkiállítás 1. képe
 
 
Ettől függetlenül én néhányszor otthagytam kis csapatunkat és elkóboroltam a virágok felé. Időszakosan cserélik a virágokat. Voltak tulipánok tavasszal, most nyári virágok voltak. Állítólag azért nem volt rózsa, mert tavaly, amikor készültek a kiállításra, az egész területet elöntötte a Duna. Hozzá kell tenni, hogy közvetlenül a Duna part közelében alakították ki ezt a virágfesztivált.
 
Színes virágok  a kiállításon
 
Két év múlva Beyreuth a tervezett következő helyszín. Nekünk megy arra a vidékre utunk. Elképzelhető, hogy 2016-ban úgy alakítjuk ki a programot, hogy legyen 2 óra ennek a megtekintésére. Szóval, mint említettem nyári virágokból álló érdekes összeállításokat láthattunk.
A képre kattintva mindegyik kinagyítható  


Ami az érdekes volt számomra, hogy csak vegyes virágágyások voltak és abban is nagyon sűrűn egymás mellé ültetett virágokkal. Jellemző volt a színes növénykavalkád. Néhány fotót mellékelek.
Hátha valaki kap ötletet a képeket látva
 
 
Ezt követően Passauba utaztunk. Szállásfoglalásunk után séta a városban, melynek vége az lett, hogy a helyi idegenvezető lelépett és én csináltam egy rövid passaui városnézést.
Passau - máskor ez nem vizibástya. ilyen magas az Inn
 
Szeretem Passaut, de most különösen érdekes volt, mert a nagy esőzések miatt kiáradt az Inn. Nem is lehetett kimenni a földnyelv végéig.
Jobboldalt a bedeszkázott ajtó mögül figyelik a vizet

 
Holnap még egyszer nekifut a helyi idegenvezető Passau bemutatásának, majd orgonakoncert a Dómban.
Máskor a terasz előtt gyalogos és kocsiút van. A terasz még működik 
 
Ezt követően – ha a folyó is így gondolja -, hajózás a Dunán, majd indulás Münchenbe a reptérre. Mivel holnap nem leszek internet közelben, így az utolsó nap bemutatását szombatra csúsztatom. 

Vissza