Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Első magyar királynénk kápolnája Passauban
·  Karácsonyi múzeum Rothenburgban
·  Meghitt adventi vásárok 4 bajor városban

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – REGENSBURG

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Regensburgba érve városnézés. Óvárosát a világörökség részévé nyilvánították. Sétánk során megtekintjük a gótikus stílusú Szt. Péter katedrálist, a Hercegi Palotát, valamint a ma is létező legrégebbi Duna hidat, a Kőhidat (Steinerne Brücke). Programunk után folytatjuk utunkat szállásunkig mely a város­tól nem messze található (2 éj). Fakultatív vacsora.

2. NAP: NÜRNBERG – ROTHENBURG

Reggeli után Nürnbergbe utazunk. A város, bár nem világörök­ségi helyszín, de sok régi emlék található benne. Először megis­merkedünk a központ nevezetességeivel. Az óvárost 7–8 méter magas fal övezi, amelyet bástyatornyokkal erősítettek meg. A közös séta keretében a híres „mesterdalnokok nyomdokain” indulunk el, látjuk a Szt. Lőrinc-templomot, a Szentlélek kór­házat, a Miasszonyunk-templomot, a régi városházát, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épületegyüttesét. Ezt követően a szabadprogramot a főtéren található adventi vásárban töltjük. A helyiek szerint az övék az igazi, autentikus adventi vásár, a több utcán és téren elterülő kavalkád. Folytatjuk utunkat Rothenburgba, a mesebeli középkori városkába. Először megtekintjük a város főbb látnivalóit, a Spital-bástyát, a góti­kus Szt. Jakab-templomot. Németországban 1393-ban rendez­ték az első adventi vásárt, és az összes hely közül Rothenburg az, amelyik legjobban őrzi a régi hagyományokat. Itt található egy karácsonyi múzeum is, ahol a díszeket és a szokásokat a XVI. századig visszamenőleg mutatják be. Ide is betérünk. Este érkezünk vissza a szállásunkra.

3. NAP: PASSAU – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggel folytatjuk bajorországi nézelődésünket és megál­lunk Passauban, a három folyó találkozásánál lévő hangulatos városban. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érde­kes, hanem azért is, mert orgonája a világ egyik legnagyobbja. Az Altstadt házai nagyon egységes képet adnak a belvárosnak. Itt található az adventi vásár is. Nézelődünk, forgolódunk az árusok között. Ezt követően felkeressük első királynénk, Gizella kápolnáját. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefolyá­sának helyszíne. Passaut elhagyva Ausztrián keresztül hazautazunk. Esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítjuk.

 

LátnivalóBelépődíj
Nürnberg - Dürer ház6 €
Rothenburg - St. Jakab templom2 €
Rothenburg - karácsonyi múzeum4 €
Szent Lőrinc templom2 €
Szent Szébaldusz templom2 €

Belépők ára: kb.: 16 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Jobbány Éva
Budapest
2019.01.17

Kitűnően felkészült idegenvezetővel utaztunk, máskor is örömmel mennék vele. Kényelmes volt az utazás.

 • 5.0
Mátyus Melinda
Ercsi
2019.01.05

A program tartalmas és szép látnivalókban gazdag. Az idegenvezető felkészült, tájékozott, egyszerűen tökéletes. Kényelmesen és biztos kezekben utaztunk. A szállás szép környezetben helyezkedik el, tiszta és kulturált. Bőséges reggeliket és finom vacsorát kaptunk udvarias kiszolgálással.

 • 5.0
Hőnyi Zsolt
Miskolc
2019.01.03

Az idegenvezető jól felkészült, nagy tudással rendelkezik és barátságos. Nagyon kényelmes volt az utazás, a sofőr pedig megbízható, pontos és nyugodt. Kényelmes szállás.

 • 5.0
Pozsár Éva
Harkány
2018.12.26

Azt kaptam a programtól, amire számítottam. Gulyás úr rendkívül nagy tudású, művelt és türelmes ember. Csak így tovább! Értékes embere az irodának. Biztonságosan és kényelmesen utaztunk. Jó volt a szállás, tökéletesen ki lehetett pihenni magunkat a programok után. Kedvelem a német konyha ízeit, ezért nekem maximálisan megfelelt az étkezés.

 • 5.0
Geresdiné Nok Marianna
Pécs
2018.12.22

Hangulatos adventi városok, kellemes adventi hangulat és gazdag program volt. Miklós kiemelkedő idegenvezető, nagy tudású, figyelmes, szórakoztató, mindig leköti a figyelmet. Az autóbusz kellemes, tiszta, a sofőr udvarias és figyelmes. A szállás kényelmes és tiszta, kellemes környezetben van. Bőséges étkezést kaptunk.

 • 5.0
Kerekesné Kocsis Éva
Szeged
2018.12.20

A programoktól mindent megkaptam, amit vártam! Az idegenvezető a szokásos módon szuper volt. Az autóbusz biztosította a szükséges kényelmet, a sofőr pedig minden dicséretet megérdemel. Kényelmes, tiszta szálláson éjszakáztunk.

 • 5.0
Farkas Kata
Pécs
2018.12.17

Az utazás programja jól ki lett találva, tökéletes a szervezés. Az idegenvezetőnek hihetetlen jó a stílusa, és mindent elmondott, amit lehetséges. A busz kiváló minőségű volt, mint mindig, a sofőr pedig profi. Látszik a szervezésen a sok munka, minden nagyon színvonalas!

 • 5.0
Pataki István
Budapest
2018.12.15

Kiváló és hangulatos programok gyönyörű helyszíneken. Másodszorra utaztam Miklóssal. Élmény hallgatni a felkészültségét és sokszínűségét. Nagyon lelkiismeretes. Az autóbusz kényelmes, tiszta, jó minőségű és biztonságos. A sofőr kiválóan végezte a munkáját; szolgálatkész és humoros. A szállás is kényelmes, tiszta és jó hangulatú volt. Jó minőségű, ízletes ételeket kaptunk, a választék pedig bő volt.

 • 5.0
Bíró Anna
Bonyhád
2018.12.14

Nagyon tetszett a program, és remek volt az időbeosztás. Nagy pozitívum, hogy transzfert biztosít, valamint hogy az összes idegenvezető nagyon felkészült.

 • 5.0
Nagy Péter
Dunakeszi
2018.12.05

Csillagos ötös idegenvezető, aki magas lexikális tudással rendelkezik és maximálisan gondoskodik az utasairól. Biztonságosan utaztunk. A szállás tiszta és kényelmes volt, az étkezés pedig változatos és jó minőségű.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Bajorország ünnepi fényei úthoz hasonló utazások