Nyitólap  /  Blog  /  Európa  /  Spanyolország 2.

Spanyolország 2.

2010.09.14.

Ma volt a Barcelona – Montserrat kirándulás. Reggeli után 9-kor indultunk spanyol busszal. Először a tengerparti úton mentünk, hogy élvezzék a változatos part látványát az utasok. Az utolsó szakaszt már a sztrádán tettük meg. Első megállónk a híres Sagrada Familia templom volt. Kiszálltunk, körbejártuk. Beszéltem arról, hogy még a munkálatok kb. 60%-nál tartanak az építők.

Ezt követően felmentünk a Tibidábo oldalában épült Güell parkhoz, mely Gaudi egyik legegységesebb alkotása. Sokat sétáltunk, és fotóztak az utasok. 

A hegyről lejőve irány a belváros. Útba ejtettünk néhány Gaudi házat: La Pedrera, Casa Milla… A Cataluna téren kiszállva jót sétáltunk a gótikus negyedben és a híres Ramblán. 


Visszaültünk buszunkba és felmentünk a Montjuich hegyre, ahol volt a’92-es Olimpia. Ezt követően elhaladtunk a Nou Camp stadion mellett, melynél már láttuk az esti mérkőzés (BL) előkészületeit. Barcelona belvárosát elhagyva továbbutaztunk a montserrati kolostorhoz. Ez kb. 30 km-re van Barcelonától, de közel 800 m magasan egy hegyen. 

Csodás kilátásban volt részük majd templomlátogatás szerepelt a programban. Ezt követően indultunk vissza szállásunkra. 19 órára értünk vissza.

Vissza