Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 02 - 08. 388 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  7 országban városnézés (Monaco, Nizza, Genf,…)
·  Nyaralás és fakultatív program lehetőségek
·  Gaudí Barcelonája a Sagrada Famíliaval
·  Spanyol flamenco est, francia parfümgyár


"A kulturális látnivalók és a tengerparti pihenés tökéletes egyensúlya ez a program. Teljes feltöltődés testnek és léleknek egyaránt."
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak


PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – ANDORRA – CARCASSONNE

Budapestről a reggeli órákban utazás Barcelonába. Megérkezésünk után felszállunk autóbuszunkra és irány Andorra, a Pireneusokban található kedves miniállam. Megtekintjük a főváros, Andorra la Vella fő látványosságait: Szent István szé­kesegyház, Nemzeti Könyvtár, Parlament épülete, (mely a világ legrégebbi parlamentje). Ezt követően szabad­idő, vásárlási lehetőséggel, a vámmentes államban. A fővá­rost elhagyva a Pireneusok káprázatos hegyi útján megyünk át Franciaországba. Késő délután érkezés Carcassonne-ba, a világ legnagyobb várához, mely természetesen világörökség. Ez a romantikus épületegyüttes több városfalat, hangulatos utcákat, és egy régi templomot is rejt. Több híres filmet for­gattak ezen a helyen, mely megőrizte középkori hangulatát. Szállás Carcassonne-nál.

2. NAP: CANAL DU MIDI – TOULOUSE – LOURDES

Délelőtt egy hajókirándulásra invitáljuk Önöket a Canal du Midin, amit az UNESCO világörökségnek nyilvánított. Délután indulunk Toulouse-ba. Hamisítatlan dél-francia hangulat, és jelentős műemlékek fogadnak bennünket ebben az egye­temi városban, amely a francia nyelv bölcsője is. Sétánk során – többek között – látjuk a hatalmas városházát, a Jakobinus kolostort és a 115 méter hosszú St. Sernin Bazilikát, a románkori építészet egyik legnagyobb alkotását. Toulouse-t elhagyva foly­tatjuk utunkat a Pireneusok híres zarándokhelyére, Lourdes-ba. Megtekintjük a Csodatévő barlangot, a jelenés helyszínét, ahon­nan az este induló gyertyás körmeneten is részt vehetünk. Utazásunk megható pillanata ez. A szabadidőben lesz kegy­tárgyvásárlási lehetőség is.

3. NAP: PIC DE MIDI – ST. JEAN DE LUZ

Reggelit követően La Mongie-ba megyünk, ahonnan pompás kirándulást teszünk felvonóval a Pic de Midi 2.876 méter magas csúcsára. (Extrém időjárási viszonyok esetén a program módo­sulhat). Ez a Pireneusok egyik leglátványosabb területe. Fentről – jó idő esetén – káprázatos panoráma tárul elénk. Óriási élmény! Felvonóval érkezünk le és buszunkkal továbbutazunk az elbűvölő St. Jean de Luz kikötővárosába. Megcsodáljuk a szép tengerparti házakat, színes halászbárkákat. Szabadidő, és fürdési lehetőség az óceánban. Ezt követően szállásunkra megyünk.

4. NAP: SAN SEBASTIAN – PAMPLONA

Délelőtt városnézés San Sebastianban, spanyol Baszkföld szép fekvésű üdülővárosában, mely 2016-ban Európa kul­turális fővárosa volt. Teszünk egy sétát az óvárosban, majd szabadidő a lenyűgöző kagylóöbölben, ahol szintén belegya­logolhat a hullámzástól mentes, tiszta vizű, de kicsit hűvös tengerbe. Szabadidőt követően ebédre aki szeretne, egy hangulatos bárban finom tapaszokat kóstolhat. (Baszkföld tapaszbárjai a leghíresebbek.) Továbbutazunk Pamplonába, Navarra tartomány fővárosába, mely elsősorban a híres-hírhedt bikafuttatásáról nevezetes. Emellett sok látniva­lóval is büszkélkedhet. Városnézésünk során megtekintjük a Régi Katedrálist, a románkori San Saturnino templomot, a Városházát, és sétálunk a Santo Domingo utcán, a bikafuttatás helyszínén. Szállás Pamplona-nál.

5. NAP: LEIRE – JACA

Reggeli után csodálatos tájakon folytatjuk utunkat! Először a Sierra de Leire vadregényes vonulatait érjük el: megtekint­jük a Leire kolostort, amelynek régi épülete román, gótikus és barokk stílust egyaránt tükröz. Altemploma sokáig a navarrai királyok temetkezési helye volt. Innen Jaca-ba megyünk. Az Aragón folyó fölött elterülő város I. Ramiró idejében főváros volt. Aragónia első fővárosa, ma is régi fellegvárral, szép város­házával és az ország legrégebbi katedrálisával büszkélkedhet. A kerengőjében található Egyháztörténeti Múzeum gazdag tár­házát nyújtja a káprázatos, aragóniai, románkori falfestészet­nek, ezt szintén megtekintjük. Szabadidő, azután elfoglaljuk szállásunkat Jaca környékén.

6. NAP: ORDESAI NEMZETI PARK – LLEIDA

Utunkat északi irányba vesszük, ahol az Ordesai Nemzeti Parkot érjük el. Itt egy gyalogos kirándulást teszünk lélegzet­elállító szurdokokat, völgyeket és vízeséseket csodálva. A túra nem megerőltető, mindenki számára teljesíthető. A séta után déli irányba buszozunk tovább, gyönyörű hegyvidékek men­tén, és így érjük el Katalónia hangulatos kisvárosát, Huescát, mely Zaragoza visszahódításáig a tartomány fővárosa volt. Híres Egyetemének boltíves termében II. Ramiro 16 lázadó nemest fejeztetett le. Városnézésünk során ősi templomok mentén sétá­lunk, közülük kiemelkedik a legrégebbi, a San Pedro templom és a Katedrális melynek stallumjai, retablója különösen látvá­nyos. Városházájának homlokzatát aragon loggia díszíti. A késő gótikus udvara az országban a legszebbek közül való. Látjuk a városfal maradványait, és egy bástyát, mely megmaradt az ere­deti 99 őrtoronyból. Szállás Leridában vagy környékén.

LátnivalóBelépődíj
Canal du Midi15 €
Toulouse - Jakobinus kolostor4 €
Toulouse - kripta3 €
Pamplona - Régi Katedrális5 €
Pic du Midi45 €
Leire altemplom3,50 €
Jaca - vár8 €
Jaca - katedrális4,50 €
Lleica katedrális4 €
IFA14 €

Belépők ára: kb.: 92 € + 14 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Kellényiné Nagy Ilona
Pécs
2019.08.25

Csodálatos, jól szervezett, érdekes, változatos út, sok szép látnivalóval ,csak gratulálni tudok hozzá. Az ellátás várakozáson felüli volt, egyszerűen isteni volt minden reggeli és vacsora. Új, kényelmes volt a busz, a gépkocsivezető is jó volt, biztonsággal vezetett. De ami a legjobb volt, az az idegenvezető. Gulyás Miklóst régóta ismerem, ugyanolyan lelkes, mint 15 éve. Nagyon okos, jó idegenvezető, emellett kedves, közvetlen,segítőkész ember, jó problémamegoldó, és ahogy szórakoztatja az utasokat, az páratlan, a több órás buszozásokon sincs egy unalmas perc, igazi öröm vele utazni. Köszönöm az iroda minden dolgozójának, aki részt vett a szervezésben és főleg Miklósnak ezt a szép és élvezetes utat. Szeretem a Prokót, nagyon sokat utaztam már velük (tavaly pl 3 úton is voltam) és még fogok is. Köszönettel, üdvözlettel Kellényiné Ilona Pécsről.

 • 5.0
Czúra Gabriella
Nyíregyháza
2018.08.25

Fantasztikus program, jól megszervezett út.

 • 5.0
Ádám Kinga
Ecséd
2018.08.24

Tisztelt Proko Travel! 2018. augusztus 7-13. között volt szerencsém részt venni a Pireneusok két oldala elnevezésű programon. Első alkalommal utaztam Önökkel, de nem utoljára. Nem sokat tudtam erről a régióról, így nem voltak előzetes elvárásaim, nagy igényeim. Viszont amiben részem volt az felülmúlta az eddigi utazásaim élményeit. Pozitívumok közé sorolnám: az idegenvezetőnk, Gulyás Miklós kiemelkedően emberi hozzáállását, segítőkészségét, tudását, folyamatos (online ) humorérzékét, műveltségét, rugalmasságát akár hozzánk, akár a programokhoz, - a fogadó országok vendégszeretetét, - az autóbuszvezető udvarias, készséges és kedves magatartását, - a jó ételeket - a világörökség útlevelet, ahová szorgalmasan ragasztgattuk a matricákat - a gyönyörű és változatos természetet (ezért is választottam ezt az utat)... Néhány megjegyzés, építő kritika: - az Ordesa-i Nemzeti Park is a világörökség része, itt nem kaptunk matricát - a Lleida-i hotel nem hozta az addig megszokott szállodák színvonalát (szerintem nem volt 3 csillagos) - az utastájékoztatóban érdemes volna még felhívni a figyelmet a változó időjárási különbségekre az erős napsugárzás mellett arra, hogy a Pic de Midi-n (kb 2800m magasan) is készüljünk megfelelő melegebb ruházattal Ettől eltekintve nagyon jól élményekkel tértünk haza, köszönöm Önöknek ezt a lehetőséget. A továbbiakban is szívesen fogok a Proko Travellel utazni. Üdvözlettel:Ádám Kinga

 • 4.5
Nagy Judit
Budapest
2018.08.23

Változatos program, kreatív, empatikus idegenvezető. Biztonságos busz, korrekt sofőr.

 • 4.5
Dr. Vitai Edit
Debrecen
2018.08.21

Maximálisan felkészült idegenvezető, az elvártnál nagyobb odafigyelésű, humoros. A busz kényelmes, tágas, biztonságos. A sofőr csendes, szolgálatkész, mindig ott van időben.

 • 5.0
Nádor Gábor
Budapest
2018.08.20

Változatos program, városlátogatás és természetjárás egyaránt. Jó, pontos szervezés, szakmailag felkészült, barátságos idegenvezető.

 • 5.0
Dr. Sabelka György
Eger
2018.08.17

Változatos, sokrétű, tartalmas program. Az idegenvezető sokoldalú, fölényes történelmi irodalmi ismeretekkel rendelkezik. Magas szinten tájékozott, humoros és empatikus. A busz üzembiztos, kényelmes, az útviszonyoknak teljesen megfelelő, a sofőr profi, intelligens, barátságos. Az alacsonyabb besorolású szállások is teljesen megfelelőek voltak. Az étkezés bőséges, egyes helyeken kifejezetten nagyvonalú, változatos.

 • 5.0
Boncziné Tóth Mária
Szeged
2018.08.15

Változatos program, a városlátogatások között természeti hely is volt. Széleskörű ismeretekkel rendelkezik az idegenvezető, végtelenül tapintatos, jó humorú, színvonalas vezetésű. Kényelmes és tiszta az autóbusz, a sofőr segítőkész és udvarias. Az ellátás igényeimnek megfelelt.

 • 4.8
Hargitai Emőke

2017.07.20

Program: Változatos, érdekes, különleges, de az 5., 6. nap nagyon laza. Oda még beférne valami. Idegenvezető: Szív, lélek, tudás, emberség maximálisan. Autóbusz: Megfelel minden szempontból Szállás: A 4 csillagos csúcs, a 3 csillagos kielégítő

 • 5.0
Dr. Varga Pál József

2017.07.17

 • 5.0
Barcelona adventkor
Barcelona- Gaudi mestermunkák
December 07. 3 nap 118 000 Ft + ill.

Észak-Spanyolország csodái
Santander és San Sebastian mesés tengerpartjai Meseszép gótikus katedrálisok
Június 22. 5 nap 308 000 Ft

Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Május 11. 9 nap 439 500 Ft

Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Április 23. 6 nap 281 000 Ft
Május 14. 6 nap 281 000 Ft

Nagy spanyol körutazás
Madrid - Barcelona - Sevilla - Valencia - Cordoba - Gibraltár
Május 23. 8 nap 428 000 Ft

Kinyomtatom a programot
A Pireneusok két oldala úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Nagy spanyol körutazás
Madrid - Barcelona - Sevilla - Valencia - Cordoba - Gibraltár
Május 23. 8 nap 428 000 Ft
Észak-Spanyolország csodái
Santander és San Sebastian mesés tengerpartjai Meseszép gótikus katedrálisok
Június 22. 5 nap 308 000 Ft
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Verona – Monaco – Barcelona – Avignon – Genf – Bern
Június 09. 11 nap 255 000 Ft

Utazások hasonló árban

Nagy spanyol körutazás
Madrid - Barcelona - Sevilla - Valencia - Cordoba - Gibraltár
Május 23. 8 nap 428 000 Ft
A fényűző Nizza és Monaco
Casino, Cote d'Azur, Cannes, Verdon -kanyon
Május 28. 6 nap 295 000 Ft
A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával
Taj Mahal - Jaipur - Kathmandu-völgy
Március 03. 14 nap 399 900 Ft + ill.
Madeirai vakáció és Lisszabon
Funchal – tengerparti fürdés – kirándulások- Lisszabon
Május 16. 8 nap 324 000 Ft
A tűz országa, Azerbajdzsán
Azerbajdzsán
Május 25. 8 nap 418 000 Ft