Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 28 - Június 03. 409 500 Ft Repülővel Nem foglalható
Július 29 - Augusztus 04. 452 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Spanyolország: San Sebastian, Pamplona, Barcelona

·  Franciaország: Carcassonne, Lourdes

·  Pireneusokban felvonózás és túrázás

·  Nemzeti parkok vízeséssel, szurdokkal


"Megkapó érzés volt a Canal du Midin hajózni, a zsilipelést átélni. Az a nyugalom, a megnyugtató francia tájak… ehhez fogható élményben még nem volt részem.

Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (24)
 • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – BARCELONA – ANDORRA – CARCASSONNE

Budapestről a reggeli órákban utazás Barcelonába. Megérkezésünk után felszállunk autóbuszunkra és irány Andorra, a Pireneusokban található kedves miniállam. Megtekintjük a főváros, Andorra la Vella fő látványosságait: Szent István székesegyház, Nemzeti Könyvtár, Parlament épülete, (mely a világ legrégebbi parlamentje). Ezt követően szabadidő, vásárlási lehetőséggel, a vámmentes államban. A fővárost elhagyva a Pireneusok káprázatos hegyi útján megyünk át Franciaországba. Késő délután érkezés Carcassone-ba, a világ legnagyobb középkori várához, mely természetesen Világörökség. Ez a romantikus épületegyüttes több városfalat, hangulatos utcákat, és egy régi templomot is rejt. Sétánk során eljutunk a katedrálishoz, melynek román kori és gótikus szárnyát is megtekintjük. Különösen az utóbbi lenyűgöző monumentális ablakaival, eredeti szobraival és síremlékeivel. Több híres filmet forgattak a városban, mivel a várfalon belőli terület megőrizte középkori hangulatát. Szállás Carcassonne-nál.

2.     NAP: CANAL DU MIDI – TOULOUSE – LOURDES

Délelőtt egy hajókirándulásra invitáljuk Önöket a Canal du Midin, amit az UNESCO szintén Világörökségnek nyilvánított. Délután indulunk Toulouse-ba. Hamisítatlan dél-francia hangulat, és jelentős műemlékek fogadnak bennünket ebben az egyetemi városban, amely a francia nyelv bölcsője is. Sétánk során – többek között –, látjuk a hatalmas városházát, a Jakobinus kolostort és a 115 méter hosszú St. Sernin Bazilikát, a románkori építészet egyik legnagyobb alkotását. Toulouse-t elhagyva folytatjuk utunkat a Pireneusok híres zarándokhelyére, Lourdes-ba. Megtekintjük a Csodatévő Barlangot, a jelenés helyszínét, ahonnan az este induló gyertyás körmeneten is részt vehetünk. Utazásunk megható pillanata ez. A szabadidőben lesz kegytárgyvásárlási lehetőség is.

3.     NAP: PIC DE MIDI – ST. JEAN DE LUZ

Reggelit követően La Mongie-ba megyünk, ahonnan pompás kirándulást teszünk felvonóval a Pic de Midi 2.876 méter magas csúcsára. (Extrém időjárási viszonyok esetén a program módosulhat). Ez a Pireneusok leglátványosabb területe. Ahogy egyre feljebb kapaszkodunk, szinte a hegyek fölött „repülve", elmondhatatlanul szép vidékeket látunk. Mégis a legpompásabb fentről, a csúcsról a kilátás. Körbetekintve óriási területet láthatunk, csúcsok sokaságát, bizarr sziklaképződményeket, havas hegygerinceket. A merészek egy üvegpadlóra kiléphetnek, ahol, azt a hatást élhetjük át, mintha a levegőben állnánk. Felvonóval érkezünk le és folytatjuk utunkat, és a Bizkaia öböl partján haladva jutunk el a bájos baszk kisvárosba, St. Jean de Luzba. Baszkföld, sokak meglepetésére, Franciaországba is átnyúlik. Általában az emberek csak a spanyolországi területtel azonosítják, pedig ez a vidék is őrzi népi hagyományait. A városban fellelhetjük a tipikus, fehérre meszelt, baszk házakat széles homlokzattal, bárjaikban olyan jellegzetes süteményeket fogyaszthatunk, mint a cseresznyés lepény, illetve olyan italokat kóstolhatunk, mint az almából készült cidra bor. Ezt követően szállásunkra megyünk.

4.     NAP: SAN SEBASTIAN – PAMPLONA

Délelőtt városnézés San Sebastianban, spanyol Baszkföld szép fekvésű üdülővárosában, mely 2016-ban Európa Kulturális Fővárosa volt. Teszünk egy sétát az óvárosban, majd szabadidő a lenyűgöző kagylóöbölben, ahol szintén belegyalogolhat a hullámzástól mentes, tiszta vizű, de kicsit hűvös tengerbe. Szabadidőt követően, ebédre, aki szeretne egy hangulatos bárban finom tapaszokat kóstolhat (Baszkföld tapaszbárjai a leghíresebbek). Továbbutazunk Pamplonába, Navarra tartomány fővárosába, mely elsősorban a híres-hírhedt bikafuttatásáról nevezetes. Emellett sok látnivalóval is büszkélkedhet. Városnézésünk során megtekintjük a Régi Katedrálist, a románkori San Saturnino templomot, a városházát, és sétálunk a Santo Domingo utcán, a bikafuttatás helyszínén. Szállás Pamplona-nál.

5.     NAP: LEIRE – JACA

Reggeli után csodálatos tájakon folytatjuk utunkat! Először a Sierra de Leire vadregényes vonulatait érjük el: megtekintjük a Leire kolostort, amelynek régi épülete román, gótikus és barokk stílust egyaránt tükröz. Altemploma sokáig a navarrai királyok temetkezési helye volt. Innen Jaca-ba megyünk. Az Aragón folyó fölött elterülő város I. Ramiró idejében Aragónia első fővárosa volt. Büszkélkedhet régi fellegvárral, szép városházával és az ország legrégebbi katedrálisával. A kerengőjében található Egyháztörténeti Múzeum gazdag tárházát nyújtja a káprázatos, aragóniai, románkori falfestészetnek, ezt szintén megtekintjük. Szabadidő, azután elfoglaljuk szállásunkat Jaca környékén.

6.     NAP: ORDESAI NEMZETI PARK – LLEIDA

Utunkat északi irányba folytatjuk, ahol az Ordesai Nemzeti Parkot érjük el. Itt egy gyalogos kirándulást teszünk lélegzetelállító szurdokokat, völgyeket és vízeséseket csodálva. A túra nem megerőltető, mindenki számára teljesíthető. A séta után déli irányba buszozunk tovább, gyönyörű hegyvidékek mentén, és így érjük el Katalónia hangulatos kisvárosát, Huescát, mely Zaragoza visszahódításáig a tartomány fővárosa volt. Híres Egyetemének boltíves termében II. Ramiro 16 lázadó nemest fejeztetett le. Séta a hangulatos városban, ahol megtekintjük a városházát, melyet aragon loggia díszít, majd a felbecsülhetetlen értékű katedrálist. Ennek csodás belső díszítését is megnézünk. Szállás Leridában vagy környékén.

7.     NAP: BARCELONA – BUDAPEST

Az utolsó nap rövid áttekintést kapunk Katalónia fővárosáról, Barcelonáról. Sokarcú város, egyedi hangulat és stílus fogad bennünket. Buszos és gyalogos városnézésünk során bejárjuk a belvárost, a gótikus negyedet és a Montjuic hegyet. Szabadidő a Ramblas-on. Várhatóan a délutáni órákban transzfer a reptérre. Budapestre érkezés menetrend függvényében, előreláthatóan az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Canal du Midi15 €
Toulouse - Jakobinus kolostor5 €
Toulouse - kripta3 €
Pamplona - Régi Katedrális5 €
Pic du Midi39 €
Leire altemplom3,50 €
Jaca - vár6 €
Jaca - katedrális4,50 €
Lleica katedrális4 €

Belépők ára: kb.: 86 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Rácz Krisztina
Szeged
2019.09.20

A program során nagy áttekintést kaptunk részletekkel. Gyerek, szülő egyaránt jól érezte magát. Miklós amellett, hogy ismereteket adott át, szórakoztató is és külön figyelemmel volt a gyerek felé, köszönöm! Biztonságos busszal közlekedtünk, sosem féltem. Az első szálláshelyen 3an nem fértünk el. Mindnyájan jól laktunk. Plusz egy nap jó lenne még Barcelonára.

 • 4.8
Fejér Rozália
Rém
2019.09.08

Dél-Franciaországban nyoma sincs a francia kimértségnek és Észak-Spanyolország sem az a tipikus mediterrán mentalitású. Az óceánpartok városait imádtam. Pamplonában legszívesebben csatlakoztam volna a zarándokokhoz.

 • 4.8
Ódor Ágnes
Töltéstava
2019.09.05

Köszönet az idegenvezetőnek a kiváló hangulatért az egész út során. Javasoljuk, hogy az Ordesa Nemzeti Parkban akár kicsit több túra is lehetne.

 • 4.5
Ádók-Kiss Jolán
Bácsalmás
2019.09.02

Nagyszerű élmény a Pireneusok között megbúvó gyönyörű kis városokban történő barangolás. A középkori hangulat, a francia elegancia, a gyönyörű természet teljesen rabul ejtett. Nem bántam meg, hogy hosszú hezitálás után mégis ezt az utat választottam. Az idegenvezetés pedig csak emelte az út színvonalát. Legközelebb is Önökkel utazom!

 • 5.0
Nagy Róbert
Győr
2019.08.29

This is not Spain or France, hirdeti sok helyen felirat Pamplonában, de a franciáknál is látni. A Pireneusok két oldala valóban egy külön ország, sajátos hangulattal, kultúrával, saját nyelvvel stb. Itt nem csak kettő, hanem három országgal ismerkedhetünk meg. Köszönöm az élményt.

 • 5.0
Venczel Sándor
Miskolc
2019.08.29

Elsősorban a spanyol városokért mentem, de beleszerettem Franciaországba is. Mostmár meg kell néznem, északabbra is ilyen kedvesek az emberek és a városkáik?

 • 4.3
Szabó Ferencné
Komló
2019.08.28

Változatos kirándulás volt, ízelítőt nyújtott francia és spanyol tájakról. Miklós szakszerű, sok ismeretet nyújtó, élményt adó idegenvezető, vidám hangulatot biztosított, segítőkész. A busz kényelmes volt, a klíma miatt esetenként hideg volt a busz hátsó részében. A sofőr megbízhatóan célba juttatott mindig a nehezebb szerpentines magas hegyi területen is. Színvonalas, igényes, nagyon szép szállásaink voltak, főleg a 4 csillagos szállodák. Az étkezés változatos, bőséges, kulturált, minden igényt kielégítő.

 • 4.8
Petőcz Mária
Győr
2019.08.26

Változatos, különleges programon vettünk részt. Miklóstól teljeskörű, sokrétű, kulturális élményt kaptunk. Barátságos idegenvezető. Nagyon kényelmes új buszunk volt, megnyugtató, profi sofőrrel.A szállások kifogástalanok voltak. Egyedül azt sajnálom, hogy átszállással repültünk.

 • 5.0
L. Etelka
Budapest
2019.08.26

Ebbe az útba is szervezni kellene egy nap szabadprogramot a spanyol óceánparton :-) Köszönöm az újabb színvonalas utazást.

 • 4.8
Kellényiné Nagy Ilona
Pécs
2019.08.25

Csodálatos, jól szervezett, érdekes, változatos út, sok szép látnivalóval ,csak gratulálni tudok hozzá. Az ellátás várakozáson felüli volt, egyszerűen isteni volt minden reggeli és vacsora. Új, kényelmes volt a busz, a gépkocsivezető is jó volt, biztonsággal vezetett. De ami a legjobb volt, az az idegenvezető. Gulyás Miklóst régóta ismerem, ugyanolyan lelkes, mint 15 éve. Nagyon okos, jó idegenvezető, emellett kedves, közvetlen,segítőkész ember, jó problémamegoldó, és ahogy szórakoztatja az utasokat, az páratlan, a több órás buszozásokon sincs egy unalmas perc, igazi öröm vele utazni. Köszönöm az iroda minden dolgozójának, aki részt vett a szervezésben és főleg Miklósnak ezt a szép és élvezetes utat. Szeretem a Prokót, nagyon sokat utaztam már velük (tavaly pl 3 úton is voltam) és még fogok is. Köszönettel, üdvözlettel Kellényiné Ilona Pécsről.

 • 5.0
Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Június 25. 12 nap 445 000 Ft

El Camino zarándokút Szent Évben
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba
Május 05. 9 nap 287 000 Ft
Szeptember 29. 9 nap 287 000 Ft

Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Július 12. 7 nap 435 000 Ft
Szeptember 20. 7 nap 439 000 Ft

Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern
Augusztus 19. 12 nap 345 000 Ft
Szeptember 02. 12 nap 367 000 Ft

Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Május 21. 6 nap 307 000 Ft
Július 12. 6 nap 355 000 Ft

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
A Pireneusok két oldala úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Május 21. 6 nap 307 000 Ft
Július 12. 6 nap 355 000 Ft
Spanyol királyi városok
Toledo - Consuegra - El Escorial- Elesettek völgye
Október 13. 5 nap 348 000 Ft
Viva Espana
Madrid – Toledo – Zaragoza – Barcelona – Andorra
Augusztus 21. 6 nap 299 500 Ft
Szeptember 04. 6 nap 312 000 Ft

Utazások hasonló árban

Spanyol királyi városok
Toledo - Consuegra - El Escorial- Elesettek völgye
Október 13. 5 nap 348 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 22. 10 nap 385 000 Ft
Augusztus 05. 10 nap 359 500 Ft
Biciklizés a svájci tavak körül
Stein am Rhein - Schaffhausen - Rajna-vízesés - Zürich - Lachen - Walenstadt - Feldkirch
Június 01. 9 nap 448 000 Ft
Július 01. 9 nap 468 000 Ft
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Amman - Petra - Nebo-hegy - Jerash - Holt-tenger
Szeptember 30. 7 nap 436 000 Ft
Az ír sziget meghódítása
Dublin, Moher-sziklák, Kerry gyűrű, Kilkenny
Július 26. 7 nap 389 500 Ft