Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 30 - Július 08.
749 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

A program buszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!


·  Zarándokhelyek: S. de Compostela, Fatima, Lourdes
·  A titokzatos Baszkföld és Kasztília városai
·  Portugália csodái Portótól Lisszabonig

Felemelő élmény Észak-Spanyolország öblökkel tarkított tengerpartja mentén buszozni, miközben a hegyekben gyönyörködünk. Ez a Föld egyik legszebb vidéke.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (20)

1. NAP: BUDAPEST – BORDEAUX

Repülővel utazók egyénileg átszál­lással utaznak Budapestről Bordeaux-ba. A buszos csoportnak rövid városnézés a vörösborok városában, Bordeaux-ban, mely az UNESCO Világörökségei között is szerepel. Fő látványossá­gai a Városháza, és az érseki palota. Lefényképezzük a futurisz­tikus La Cite du Vin épületét, mely a bordeaux-i borok múzeuma. A repülős utasok repülőgép érkezésének függvényében kap­csolódnak be a programba. A borfővárost elhagyva – forgalom függvényében –, kb. 3 óra múlva érkezünk szállásunkra, vacsora.

2. NAP: SAN SEBASTIAN – SANTANDER – BILBAO – OVIEDO

Délelőtt az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban tartunk városnézést. A település Európa Kulturális Fővárosa rangot viselte. Igazi baszk települést ismerhetünk meg, ahová nyáron a spanyol kormány is kiköltözik. Fő látvá­nyossága a híres kagyló alakú tengeröböl. Az óvárosi részen egymást érik a templomok és a többszáz éves épületek. Jó idő esetén rövid füdőzés is lehetséges. Folytatjuk utunkat Bilbaoba, azzal a céllal, hogy lefényképezzük a Guggenheim Múzeum épületét. Ezután egy a másik szép tengerparti városba, Santanderbe buszozunk, melynek fő látnivalói: a katedrális, a kikötő, a kaszinó és a trópusi hangulatot idéző pálmafás ten­gerpart. Egyike a legszebb spanyol városoknak. Este megérke­zünk Oviedóba, ahol belvárosi sétánk közben megismerjük a II. Alfonz teret, a Monumentális Szent Megváltó katedrálissal. A nap során Asturias jellegzetes italát, a sidrát is megkóstolhat­juk. Este foglaljuk el szállásunkat.

3. NAP: SANTIAGO DE COMPOSTELA – BRAGA – PORTO

Utunk egyik legjelentősebb látványosságához érkezünk, Santiago de Compostelába, ahol városnézést tartunk. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, ahova már a XII. században zarándoklatok indultak. Mai napig a híres El Camino zarándo­kút célállomása. A város őrzi középkori hangulatát. Sétálunk a központban, ódon utcák, Városháza, Érseki palota, Katolikus Királyok Kórháza és a világhírű katedrális, melynek barokk-kori külsője egy románkori templomot rejt. Az út során megállapít­hatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremek­kel rendelkezik, mint Andalúzia. Galíciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, az ország legrégebbi katedrálisa, a Bom Jesus do Monte és annak környéke több évszázad emlékeit hor­dozza. Este vacsora, szállás Portonál (2 éj).

4. NAP: PORTO

Városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert Porto városában. Portugália második legnagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. A sok kinccsel rendelkező belvá­ros mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd belőle. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: COIMBRA – NAZARE – BATALHA – FATIMA

Utazás Coimbrába, az egyetemi városba, városnézés. Az óváros­ban díszes azulejokat is láthatunk. Az egyetem, mely 4 éve az UNESCO Világörökségi Listába is bekerült, a város feletti dombra épült. Innen szép rálátás lesz a környékre. Déli órákban utazunk Nazaré városába, amelynek tengerpartján sétálva az Atlanti-óceán habos hullámaiban gyönyörködhetünk. Délután Portugália talán legszebb épülete következik, a Batalha Katedrális. A temp­lom minden részlete lenyűgöző, de a legcsodálatosabb a kerengő és a Befejezetlen Kápolna. Ezután a híres zarándokhelyet, Fatimát keressük fel, ahol Szűz Mária először három pásztorgyereknek, majd 70.000 ember előtt is megjelent. Szállás Fatimában.

6. NAP: LISSZABON

Egész napos városnézés Lisszabonban. Programunkat a főváros nyugati részén kezdjük, ahonnan annak idején a felfedezőha­jók százai indultak útnak. A környék műemlékei is ezekre utal­nak: Belém-torony, Felfedezők Emlékműve és a lenyűgöző Szent Jeromos templom, ahová a híres felfedezőt, Vasco de Gama-t is temették. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben szemügyre vehetjük az Április 25-e hidat és a hatalmas Krisztus-szobrot. A belváros főtere a Praca do Comercio. Sétálunk az Alfama szűk sikátoraiban, ahol a híres katedrális, a Sé több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Itt keresztelték meg Padovai Szent Antalt, aki az épület közelében született. Ezt követően a Szent György várból mesés rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a EXPO ’98 alkalmából kialakított hatalmas Óceanáriumhoz is, majd rövid szabadprogram következik. Szállás.

7. NAP: LISSZABON – SALAMANCA – VALLADOLID

Spanyolországban folytatjuk utunkat. Tipikus kasztíliai vidéken haladva érjük el Salamancát, ami az ország egyik legrégibb kul­turális központja, méltán kapta meg a spanyol Róma elnevezést. Útközben: hegyek, érdekes települések (pl. Ciudad Rodrigo), gaz­dag és kopár vidékek, legelő birkanyájakkal váltogatják egymást. A város a platereszk építészet fellegvára. Egyeteme a világon a negyedik legrégebbi. A városban két katedrális is épült egy­más mellé, mindkettő csodálatos. A belvárosban található a híres Kagylós ház és a Plaza Mayor, melyet Spanyolország legszebb főterének mondanak. Szállás, vacsora Valladolidnál.

8. NAP: VALLADOLID – BURGOS – LOURDES

Délelőtt Burgost keressük fel, mely a Szent Jakab zarándokút egyik fontos központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is meg­tekintjük, mely Portóhoz, Batalhához, a Jeromos-templomhoz, és Salamancához hasonlóan a Világörökség Listán szerepel. Sokan csak ennek a katedrálisnak a megtekintéséért utaznak több ezer km-t. A Pireneusokon áthaladva este a híres szent városban, Lourdes-ban sétálunk. E kegyhely fantasztikus fek­vése, a zarándokok sokasága, a gyertyás körmenet mindenkire komoly hatást gyakorol. Aki úgy gondolja, részt is vehet Európa leglátogatottabb processzióján. Szállás Lourdes-ban.

9. NAP: FRANCIAORSZÁG – BUDAPEST

Menetrend függvényében ezen a napon, egyénileg, átszállással, hazautaznak repülős utasaink.

LátnivalóBelépődíj
Oviedo - Katedrális7 €
Santiago de Compostelai katedrális a Glória kapuval20 €
Braga - katedrális5 €
Porto - Sé katedrális - kerengő3 €
Coimbra Egyetem14 €
Coimbra - Sé Velha3 €
Porto - Tőzsdepalota14 €
Szent Ferenc templom8 €
Batalha - templom10 €
Lisszabon - Jeromos templom12 €
Lisszabon - Sé Velha5 €
Lisszabon - Szent György vár10 €
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum25 €
Salamanca - Szent Domonkos templom3 €
Burgos - katedrális8 €
Burgos - Szent Miklós templom3 €
Oviedo - San Julian templom3 €
Porto - Borház14 €
Helyi és idegenforgalmi adók22 €

Belépők ára: kb.: 189 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Jehoda Imola
Budapest
2023.07.19

Bemutatta az értékes művészettörténeti helyszíneket. Az idegenvezető kiválóan felkészült, gyakorlott, a kötelező programokon túl is segítette a szabadidő eltöltését. Tiszta, segítőkész vezetők, a szállás a közölteknek megfelelő színvonalú volt. Az étkezés változó, választékos, a szálloda besorolásnak megfelelő. Személyre szabottan törődnek az utassal.

 • 4.8
Hanics Katalin
Kisvárda
2023.07.19

Változatos, gyönyörű helyszínek, programok. Az idegenvezetésről: Hatalmas tudás, érdekes interpretálás, különleges humor! A buszon a lábtartót hiányoltam, illetve a szék oldalán nem működött a gomb. A buszsofőrök különleges személyisége biztonságos vezetéssel párosult. Az egyik szálláson füst szagot éreztem, a másik szálláson a lift kevés, nem működött megfelelően. Bőséges, változatos, finom étkezések. A Proko Travel egy magas színvonalat tud folyamatosan biztosítani.

 • 4.8
Pecsenyiczki Mihály és Pecsenyiczki Mihályné
Kistarcsa
2023.07.14

Az idegenvezető felkészült, nagytudású, segítőkész, jó humorú, barátságos. A busz tiszta, kényelmes, jó műszaki állapotú volt. A sofőrök megbízhatóak, pontosak, udvariasak. A reggelit kevésnek találtam Lourdesben.

 • 4.5
Palik Zoltán
Monor
2022.07.22

Idegenvezetés: jól felkészült, segítőkész.

 • 5.0
Gál Zoltán
Pécel
2022.07.22

Utazásunk programja: több látnivaló bele sem férne. Gyönyörű volt. Idegenvezetés: le a kalappal előtte!!! Autóbusz: szuper sofőrökkel.

 • 4.5
Dr. Nagy Klára
Budapest
2022.07.20

Idegenvezetés: csillagos 5-ös! Autóbusz: kényelmes, jó. Gépkocsivezetők: nagyon jó buszvezetők. Szállás: mind kielégítően jó. Étkezés: finomakat ettem. Gulyás Miklós a világ legképzettebb, legkedvesebb, legsegítőkészebb, legsokoldalúbb idegenvezetője.

 • 5.0
Molnár Györgyi
Szeged
2022.07.19

Jó programok és felkészült idegenvezetők, segítőkészek.

 • 4.5
Hajdú Krisztina
Szeged
2022.07.18

Utazásunk programja: rendkívül változatos, tartalmas. A többi úthoz képest különösen egyedi. Idegenvezetés: rendkívül felkészült, művelt idegenvezető. Segítőkész, empatikus, jó humorú. A katalóguson felül is tervezett programokat. Gépkocsivezetők: profi vezetés. Kedvesek, segítőkészek és még csinosak is. :) Étkezés: összességében nagyon jó volt (10-ből 9-szer), egy gyengébb vacsora volt Lyonban.

 • 5.0
Hajas Tibor
Budapest
2022.07.18

Utazásunk programja: nagyon jól felépített út volt. Átgondolt, változatos. Idegenvezetés: hatalmas szakmai tudás és felkészültség, informatív, segítőkészség. Autóbusz: kényelmes. Gépkocsivezetők: segítőkészek, udvariasak, nagyon jól és biztos kézzel vezették a buszt. Szállás: jók, kényelmesek, tiszták. Étkezés: ízletes, a helyi jellegzetességeket is igyekeztek bemutatni.

 • 5.0
Koczka Géza
Zalaegerszeg
2022.07.16

Utazásunk programja: gazdag és átfogó. Idegenvezetés: magas színvonalú, sokoldalú. Autóbusz: kényelmes, jó kiszolgálás. Gépkocsivezetők: segítőkészek, kitűnő vezetők. Szállás: tiszta, kényelmes. Étkezés: nagyon jó, hogy volt!

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Az óceán mentén repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kanári-szigetek
Kanári-szigetek
7
NAP

4.8

32 értékelés

A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.

684 000 Ft-tól
Katalán csobbanás
Katalán csobbanás
4
NAP

Katalónia fővárosát nem lehet elégszer látni. Most összekapcsoltuk Önöknek a hagyományos városnézést egy kis tengerparti fürdőzéssel és a varázslatos Montserrattal, a híres kegytemplommal, mely a katalánok leghíresebb zarándokhelye.

299 000 Ft-tól
Nagy spanyol körutazás
Nagy spanyol körutazás
8
NAP

4.8

35 értékelés

10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.

648 000 Ft-tól