Szeptemberi feltöltődés a Proko Travellel – I. rész

2019.08.03.

Sokszor kérdezzük egymástól, „Hogy telik a nyár?”, melyre gyakran az a válasz érkezik, hogy gyorsan. Milyen igaz is, hiszen már lassan augusztusban járunk, ami annyit jelent, mindjárt vége a nyárnak. Annak érdekében, hogy az őszi komor napok közeledése senkit se tegyenek melankolikussá, összegyűjtöttem Önöknek néhány közeli kirándulást szeptember második felére. Remélem az alábbi úti célok valamelyikén olyan élményekkel gazdagodik majd, amelyek felidézése képes lesz megmelegíteni lelkét a hűvösebb októberi, novemberi napokon.

Túrázás és kirándulás az osztrák sógorok földjén

A nagy túrázók biztosan egyetértenek azzal a kijelentésemmel, hogy ősszel lehet felfedezni a természet leggyönyörűbb színeit, ezért javaslom, hogy ilyenkor se tegyék a szekrény mélyére túracipőjüket. Véleményem szerint az efféle aktív kikapcsolódásra tökéletes úti célként szolgál a szomszédos Ausztria, hiszen viszonylag rövid utazással olyan területekre érkezünk, ahol gyönyörű hegyek, fennsíkok sokasága ölel körbe bennünket. Erre az időszakra 3+1 különböző utazást találnak katalógusunkban.

Vadregényes Ausztria névre keresztelt utazásunk során Tirol és Stájerország régiók hegyeit látogatjuk meg. A tiroli régióban többek közt felmegyünk a Hohe Salve csúcsára, ahonnan mesés panoráma nyílik a közel 70, kétezres hegycsúcsra. Később, a terület egyik legnagyobb smaragdzöld színben pompázó taván, az Achenseen hajókázva pihenjük ki a túrázás fáradalmait. Utunk második felében Steiermark, azaz Stájerország óriási hegyeit hódítjuk meg felvonók segítségével, a Dachstein kártyánk adta lehetőségeknek köszönhetően. Természetesen útba ejtjük a Jégpalotát és a 2700 m magasságban lévő függőhidat is.

Azok számára, akik a hegycsúcsok mellett a múzeumokat és a kastélyokat is felírták a listájukra, tökéletes választás lehet a Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza elnevezésű utunk. Ennek keretében megcsodálhatjuk a dachsteini jégbarlangot, továbbá a többszáz éves házakkal körülölelt Hallstatti-tónál is teszünk egy nagy sétát. A természeti látványosságok mellett ellátogatunk a Sasfészekhez. Itt a hitleri időszakról szóló múzeumban is megfordulunk. Salzburg környékén a híres Hellbrunni vízikastélyt, továbbá Mozart-kori emlékeket, templomokat is lesz lehetőségünk megcsodálni.

Ha az Alpok kincseiről beszélünk Svájcot is érdemes megemlíteni, ezért akik ezt az utat választják, azok Ausztria mellett ide is ellátogathatnak. A két ország hét nevezetes városát vesszük célba, melyek közt a Salzkammergut közepén található Gmunden, tóparti, az UNESCO Világörökség részét képző városkában is teszünk egy sétát. Továbbá látogatást teszünk az Inn folyó partján fekvő Kuffstein városába. Itt a sok Habsburg-kori látványosság mellett élvezhetjük a Hősök orgonájának hangját és gyönyörködhetünk a Swarowski Múzeum kristályaiban. A későbbi napokban, pedig szimatunknak és szemünknek kedvezünk a Bodeni-tó virágszigetén sétálva. A Rajna vízesés közelében pedig hajózva csodálhatjuk meg a természet szebbnél szebb motívumait.

Uralkodói séták Ausztriában

Amennyiben Ön a frissítő séták mellett, szívesen csöppenne a királyok korába pár napra, akkor a Barokk paloták és kastélyok című utunkat Önnek találtuk ki. Elsőként a Salzburghoz közeli vízikastélyt, majd II. Lajos bajor uralkodó kastélyait látogatjuk meg sorra. Ezek közül az egyik Versailles mintájára épült, de akad olyan is, melyet édesapja II. Miksa építtetett. Véleményem szerint a hölgyeknek a Neuschwanstein-várkastély fog a legjobban tetszeni, hiszen ez hasonlít a legjobban a gyermekkori mesék hegycsúcsán tündöklő kastélyéra. A királyi sétákból nem maradhat ki a természetjárás sem, így ennek keretében felmegyünk a Sasfészekhez. Emellett Németország legmagasabb csúcsán található zugspitzei kilátóból is kitekintünk, ahol az osztrák-német határt jelző táblát is megtaláljuk.

Remélem Önnek is meghoztam a kedvét egy őszi felfrissítő kirándulásra és találkozunk hamarosan az osztrák sógorok földjén. Azonban, ha úgy érzi, hogy szívesebben tenne városnéző körutat, vagy pihenne még egyet az Adria mellett, akkor olvassa el következő blogbejegyzésemet, ami ilyen jellegű szeptemberi ajánlatokat fog tartalmazni.

Vissza