Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 18 - 22. 179 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Június 26 - 30. 179 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 18 - 22. 184 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 10 - 14. 184 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 12 - 16. 179 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 11 - 15. 179 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Salzburg és Hallstatt világörökségi látnivalók
·  Hajókázás, kilátó és vízesés felkeresése
·  Jégbarlang, sóbánya és szurdok látogatás
·  Elbűvölő panoráma a Sasfészekről a Königssee-re

"A Dachstein tetejéről letekinteni a bájos Hallstattra, majd a tóparton állva gyönyörködni az alpesi hegycsúcsok látványában: ez Salzkammergut."
Huzián Péter – Gimnáziumi tanár és idegenvezető


Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (40)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – STEYR – BAD ISCHL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Első megál­lónk és belvárosi sétánk Steyrben lesz, mely az egyik legrégebbi város Ausztriában. Ezt követően Bad Ischlben folytatjuk kirándu­lásunkat. A fürdőváros Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhelye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is volt itt villája. Séta a város­ban, mely alatt az elegáns palotákat kívülről le is tudjuk fény­képezni. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az ischlert, mely elnevezését a városról kapta, és a császár egyik kedvenc sütemé­nye volt. Este érjük el szállásunkat (4 éj). Vacsora.

2. NAP: 5 UJJ KILÁTÓ – JÉGBARLANG – HALLSTATT

Délelőtt a Dachstein-vonulathoz tartozó fantasztikus lát­ványt nyújtó Krippenstein hegyre megyünk fel. Több program is lehetséges. Elsődlegesen javasoljuk az 5 Ujj Kilátót, amely a nevét alakjáról kapta. Mesés látvány fogad bennünket, amikor kisétálunk valamelyik ujjra és letekintünk az alattunk látható Hallstatti-tóra, valamint a környező hegyekre a Salzkammergut régióban. Ezt követően egy természeti ritkaságot, a dachsteini jégbarlangot tekinti meg a csoport. Cseppkőbarlangot sokan láttak már, de a jégbarlang sokkal különlegesebb. A jég­barlangban, melynek megtekintése során sok lépcsőt kell megmásznunk, helyi vezető mutatja be a meseszerű képződ­ményeket. Megbeszélt időpontban találkozás az autóbusznál, majd a Világörökség részeként számontartott Hallstatt városát keressük fel. A többszáz éves házak és a híres templom mel­lett a magas csúcsokkal övezett Hallstatti-tó látványa is felejt­hetetlen. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Érdekes fotótéma a házfalra felfutatott gyümölcsfa. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilá­tás tárul elénk. Itt található a Csontkápolna is, mely egyszerre érdekes és megdöbbentő. A nap során fontos a kényelmes, nem csúszós, túrázásra alkalmas cipő (sok gyaloglás lesz), továbbá a jégbarlangba meleg öltözet is szükséges.

3. NAP: BERCHTESGADEN – SALZBURG

Délelőtt átlépünk Németországba és Berchtesgadennél felme­gyünk a híres Sasfészekhez, melyről jó idő esetén mesés kilátás tárul elénk. Látjuk az Alpok vonulatait és a Königssee-t is. A fent lévő múzeumban képek utalnak a hitleri időszakra. A hegyről leérkezve a közelben található Encián Likőrkészítő manufaktú­rát keressük fel. Megtekinthetünk egy, az encián termesztését, feldolgozását és a párlat elkészítését bemutató kiállítást, majd meg lehet kóstolni a gyógylikőrt, sőt akinek ízlik, vásárolhat is belőle. Amennyiben olyan mennyiségű hó lenne, hogy nem nyitják meg az utat a Sasfészekhez, akkor programmódosulás lesz. Ebben az esetben a Königssee-n veszünk részt egy hajó­kiránduláson, mely során gyönyörködhetünk a tavat övező hófödte hegyekben. Délután felkeressük a tartomány központ­ját, Salzburgot. A templomok városában, a csodálatos barokk építészeti emlékek között sétálunk a városnézés során. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő belvárossal rendel­kezik, ahol a hangulatos utcák díszes cégérekkel díszítettek. Városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványos­ságait érinti. A Mirabell-kert szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épü­lete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják Észak Rómájának Salzburgot. Távolról látjuk még a város fölé magasodó Hohensalzburg várat is. Az óvárosi barangolásunk még nagyon sok egyéb különleges­séget is rejteget. A szabadprogram alatt lesz lehetőségünk az emléktárgyak mellett a híres marcipános Mozart csokigolyókból is vásárolni. Estére érünk vissza a már megszokott szállásunkra.

4. NAP: GOLLING – HALLEIN – HOHENWERFEN – LIECHTENSTEINKLAMM

Mai napunk első programja egy csodás vízesés lesz, mely erdei sétával közelíthető meg. A vízesés látványa a zuhatag lábá­tól is érdekes. Ezt követően egy régi sóbányát keresünk fel. Különlegesség, hogy a látogatókat beöltöztetik, majd olyan kisvonattal viszik a túra kezdetének helyszínére, amilyennel annak idején még a bányászokat szállították. A bányába tör­ténő lemenet során kipróbálhatjuk azt az érdekes módot is, ahogyan a bányászok csúsztak le a „munkahelyükre”. A prog­ram alatt a régi munkafolyamatokról is hallunk ismerte­tést. A sóbánya után, a Hohenwerfen várhoz utazunk, mely a Salzach folyó felett magasodik. Siklóval jutunk fel a várhoz, ahol az igazi kuriózumok mellett a környező völgyek mesés panorámája vár ránk. Bejárjuk a vár termeit, emeleteit, jó idő esetén felkapaszkodunk a harangtoronyba is. Következő külön­leges természeti látványosságunk a Liechtensteinklamm. Ez a szurdok kőomlás miatt évekig zárva volt. Komoly felújítás után nyitották meg 2020-ban. Újdonság a Hélix lépcső, mely 30 m mélyen visz le a kanyonba, ahonnan tovább vezet az ösvény a nagy vízesésig. Ez a napi program is sok gyaloglással jár. Megfelelő cipő javasolt. Időjárás függvényében a programok sorrendje változhat. Szállás.

5. NAP: ST. WOLFGANG – ST. GILGEN – MONDSEE – BP.

Reggel először St. Wolfgang városába megyünk. Megtekintjük a több irodalmi mű által említett elbűvölő települést, és annak híres gótikus templomát is. Ezt követően hajóra szállunk és átmegyünk Sankt Gilgen városába. A tavon körbetekintve a köröttünk magasodó 1-1.500 m magas csúcsok látványa egysze­rűen lenyűgöző. Sankt Gilgeni sétánk után tovább utazás, majd megállunk Mondsee-ben, mely város is a Salzkammerguti-tóvidék része. Séta a tóparton, majd megtekintünk egy csodaszép oltárral rendelkező barokk templomot. Ezt követően hazaindulás, Budapestre várható érkezés kb. 21 órakor, majd vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Dachstein - jégbarlang + 5 Ujj kilátó53 €
Sasfészek30 €
Königsee hajó (ha zárva a Sasfészek)17 €
Liechtensteinklamm szurdok12 €
Hallstatt - Csontkápolna3 €
Wolfgangsee-hajózás9 €
St. Wolfgang templom2 €
Hallein - sóbánya30 €
Golling-vízesés5 €
Hohenwerfen vár18 €
Helyi és idegenforgalmi adók12 €

Belépők ára: kb.: 191 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Véghelyi Judit Klára, Kovács Anna
Miskolc
2023.07.02

Gazdag programban volt részünk! A természeti kincsek igazán lenyűgözőek. Felkészült, tapasztalt idegenvezetőnk jelenléte megnyugtató volt, sok érdekes információt hallottunk tőle. Nagyon örültünk, hogy a buszon az első sorban ülhettünk, így csodás kitekintésünk volt a tájra. A gépkocsi vezető rutinos, tapasztalt, így nem volt semmi probléma az út során. Igényes, tiszta szállodában szállhattunk meg a Dachstein lábánál, egyedül a hűtő hiánya volt a gond. Az ételeket számunkra túl fűszeresen-sósan készítették el, de a felszolgálással maximálisan elégedettek voltunk. Kedves gesztusok az irodától a kis ajándékok és a pontgyűjtő útlevél. ♡

 • 4.8
Papp László, Papp Lászlóné
Hajdúszobolszló
2023.06.29

Nagyon jól összeállított, csodálatos utazásban volt részünk. A 2. és 4. napok embert próbálók, de teljesíthetők. Katika bűbájos, mindenkit megvártunk, nem volt késés, mindenhova időben odaértünk. Az autóbusz tökéletes, a sofőr biztonságosan vezet. A szobánk a főútra nézett, ezért kissé zajos volt. Az étkezés megfelelő volt, a reggeli büfés, a vacsora asztali szervízes, elég volt.

 • 5.0
Rozgonyi Anna
Budapest
2023.06.25

Profi, a szállás viszont messze volt a programok helyszínétől.

 • 4.8
Galán Anita, Galán Emilné
Miskolc
2023.06.23

Élményekben gazdag, csodálatos helyek. Felkészült idegenvezetővel, pontos megbízható sofőrrel, a szálláson a fürdőszobának voltak hiányosságai.

 • 4.5
Dakó Margit, Nagy Lajos
Kecskemét
2023.06.23

Színvonalas szállás és programszervezés.

 • 4.8
Dinnyésné Csobán Ildikó
Kiszombor
2022.09.18

Dicsérni tudom a programot.Van benne természet,városnézés,templom kastély .Mindenki ízlés szerint választhat.Idegenvezető Gőgh Tibor felkészült,figyelmes pontos.Nagyon figyel az utasokra.Sofőr /Szekér -Transz-tól/ András megbízható.Biztonságosan vezet .Hatalmas környék ismerettel rendelkezik.A busz kiváló,a szállás is.Minden tekintetben csak jót tudok írni az útról

 • 5.0
Füg Marcsi
Pécs
2021.08.27

A programok változatosak, élményszerűek , a szervezés professzionális volt. Eddigi túráinkon szinte kivétel nélkül ideges, kapkodó, rohanó idegenvezetőkkel találkoztunk. Huzián Péter bebizonyította, hogy másképpen is lehet. Péter nyugodtsága, tudása biztosította részünkre az eléggé fárasztó - de csodás - program élvezetét. Végül, elismerésre méltó azoknak a munkatársaiknak a munkája, akik ezt a fantasztikus programot kitalálták, megszervezték. A szálloda, az ellátás kifogástalan volt. Köszönet a közre működő munkatársaiknak is. A túra sikerességét természetesen a csoport fegyelmezettsége, pontossága nagy mértékben pozitívan befolyásolta. Üdvözlettel: Füg Zoltán - Füg Zoltánné

 • 5.0
Nagy Szilvia
Budapest
2020.09.16

Nagyon jó túrázós-városnézős út, különleges látnivalókkal. Érdekes volt a jégbarlang! Hatalmas tudású, nagyon kedves idegenvezető, K József kísért minket. A szállás és ellátás is szuper volt. Összességében nagyon jól sikerült az utazás.

 • 5.0
B. Zoltán
Tatabánya
2020.09.12

Jól összerakott, tartalmas program, kellő pihenőkkel. Kámán József valóban egy csoda. Hozzáállása, szakértelme, nyugodtsága...Jól felszerelt, kényelmes busz. A büfé újdonság volt, szuper ötlet! F. Lajos tökéletes, nyugodt, körültekintő, segítőkész sofőr! A szakács nagyon figyelmes, gyerekekkel különösen! Az ételek változatosak, ízletesek. Végig azt éreztem, hogy minden profin működik, nem lehet gond.

 • 5.0
Horváth Dénesné
Szeged
2020.09.03

Kellemes program, nagyon jó a városnézés- természetjárás aránya. Minden nagyon tetszett. Az idegenvezető nagyon nagy lexikális tudással rendelkezik, nagyon kedves és segítőkész volt. A gépkocsivezető mögött teljesen biztonságban éreztük magunkat. A szállás és étkezés is tökéletes volt. Biztos, hogy utazunk még az irodával!

 • 5.0
Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén
Május 08. 5 nap Ár: december közepén

Több mint Bécs
KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Április 16. 4 nap Ár: december közepén

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén
Május 08. 5 nap Ár: december közepén
Több mint Bécs
KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Április 16. 4 nap Ár: december közepén