Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 22 - 26. 117 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 08 - 12. 117 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 22 - 26. 117 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 02 - 06. 117 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 18 - 22. 117 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 19 - 23. 117 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Világörökségi helyszínek: Salzburg és Hallstatt
·  Jégbarlang, sóbánya- és szurdoklátogatás
·  Hajókázás és több kilátó felkeresése
·  Sasfészekről szép látvány a Königsee-re

"A Dachstein tetejéről letekinteni a bájos Hallstattra, majd a tóparton állva gyönyörködni az alpesi hegycsúcsok látványában: ez Salzkammergut."
Huzián Péter – Gimnáziumi tanár és idegenvezető

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos színvonalú szállás
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (21)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – STEYR – BAD ISCHL

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépések után érkezünk Ausztriába. Első megállónk egy kellemes sétával összekötve Steyrben lesz, mely az egyik legrégebbi város Ausztriában. Belvárosi sétánkat követően Bad Ischlben folytatjuk kirándu­lásunkat. A fürdőváros Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhe­lye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is volt itt villája. Séta a városban és külső fényképeket lehet készíteni az elegáns palo­tákról. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az ischlert mely a császár egyik kedvenc süteménye volt. Elnevezését a város­ról kapta. Este érjük el abtenaui szállásunkat (4 éj), mely ****-os (PROKO besorolás szerint ***+). Vacsora.

2. NAP: 5 UJJ KILÁTÓ – JÉGBARLANG – HALLSTATT – GOLLING

Délelőtt a Dachstein-vonulathoz tartozó fantasztikus lát­ványt nyújtó Krippenstein hegyre megyünk fel. Több program is lehetséges. Elsődlegesen javasoljuk az 5 Ujj Kilátót, amely a nevét alakjáról kapta. Mesés látvány fogad bennünket, ami­kor kisétálunk valamelyik ujjra és letekintünk az alattunk lát­ható Hallstatti-tóra, valamint a környező hegyekre. Ezt követően egy természeti ritkaságot, a dachsteini jégbarlangot tekinti meg a csoport. Cseppkőbarlangot sokan láttak már, de a jégbar­lang sokkal különlegesebb. A jégbarlangban – melynek meg-tekintése során sok lépcsőt kell megmásznunk –, helyi vezető mutatja be a meseszerű képződményeket. Megbeszélt idő­pontban találkozás az autóbusznál, majd a világörökség része­ként számon tartott Hallstatt városát keressük fel. A többszáz éves házak és a híres templom mellett a magas csúcsokkal öve­zett Hallstatti-tó látványa is felejthetetlen. Élménydús napunk utolsó látnivalója egy csodás vízesés lesz. A nap során fontos a kényelmes, nem csúszós, a túrázásra alkalmas cipő, továbbá, ha jönnek a jégbarlangba, akkor meleg öltözet.

3. NAP: BERCHTESGADEN – HELLBRUNN – SALZBURG

Reggeli után átlépünk Németországba és Berchtesgadennél fel­megyünk a híres Sasfészekhez, melyről jó idő esetén mesés kilátás tárul elénk. Látjuk az Alpok vonulatait és a Königsseet is. A fent lévő múzeumban képek utalnak a hitleri időszakra. A hegyről leérkezve egy érdekes üzembe megyünk. A közelben van egy encián likőrkészítő üzem, ezt látogatjuk meg. Itt beszél­nek az elkészítési módról, majd meg lehet kóstolni a gyógylikőrt, sőt akinek ízlik, vásárolhat is belőle. Délután felkeresünk egy különleges vízi kastélyt. Salzburg mellett van a Hellbrunni Kastély, ahol érdekes vízi játékokkal, szökőkutakkal színesítet­ték a látványos parkot. A nap hátralévő részét a tartomány köz­pontjában, Salzburgban töltjük. Sétánk során Mozart emlékekkel és szebbnél szebb templomokkal fogunk találkozni. A belváros hangulatos utcáin álló épületek falain díszes cégérek függnek. A Mirabell kastélyparkból csodás képeket készíthetünk, melyen a színes virágok mellett Hohensalzburg vára teljes pompájában látható. Estére érünk vissza a már megszokott szállásunkra.

4. NAP: HALLEIN – HOHENWERFEN-SZURDOK

Reggel a Hallein melletti Bad Dürrnbergbe buszozunk, ahol egy régi sóbányát keresünk fel. Amikor lemegyünk a bányába, kipró­bálhatjuk azt az érdekes módot, ahogy a bányászok csúsztak le a „munkahelyükre”. Ezt követően a régi munkafolyamatok­ról is hallunk ismertetést. A sóbánya után egy várhoz buszozunk. A Hohenwerfen vára a Salzach folyó felett magasodik. Siklóval tudunk felmenni a várhoz, ahol több érdekes látványosságban lesz részünk és közben szép rálátás lesz egy völgyre. Várlátogatásunk után egy szurdok megtekintésével folytatódik a programunk. Egy gyalogos túra keretében tekintjük meg a különleges természeti lát­ványosságot. Késő délután, kora este érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: ST. WOLFGANG – HAJÓZÁS – ST. GILGEN – MONDSEE – BUDAPEST

Reggel először St. Wolfgang városába megyünk. Itt megte­kintjük a több irodalmi mű által említett elbűvölő települést. A híres gótikus templom meglátogatása is szerepel a prog­ramban. Ezt követően hajóra szállunk és átmegyünk Sankt Gilgen városába. Élmény a tavon körbetekinteni a köröttünk magasodó 2–3.000 m magas csúcsokra. Sankt Gilgeni sétánk után továbbutazás és megállunk Mondseeben. Ez a város is a Salzkammerguti-tóvidékhez tartozik. Séta a tóparton és itt is megtekintünk egy csodaszép oltárral rendelkező barokk temp­lomot. Ezt követően hazaindulás, Budapestre érkezés az esti órákban, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Dachstein - jégbarlang + 5 Ujj kilátó42 €
Sasfészek17 €
Hallstatt - Csontkápolna2 €
Hellbrunn kastély12 €
Wolfgangsee-hajózás8 €
Hallein - sóbánya (audio guide)22 €
Golling-vízesés3 €
Szurdok5 €
Hohenwerfen vár15 €

Belépők ára: kb.: 126 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Szekrényes Andrásné
Markaz
2019.08.18

2019. július 22.-26-áig voltunk a párommal ezen az úton, amit előtte nagyon vártam, és nem is csalódtam. Ausztria és tájai gyönyörűek, szemet gyönyörködtetőek, a túrák igazán érdekesek voltak, esténként jóleső fáradtsággal estünk az ágyba. Huzián Péter egy kellemes, intelligens ember, mindenkivel tudott megfelelően bánni, tárgyi és nyelvi tudása kimagasló. A legjobban nekem Hallstatt és a "Lammer szurdok" tetszett, a jégbarlangban kicsit fáztam, melegebb ruhát is vihettem volna, nem figyeltem erre. Október 31-én utazunk Szlovéniába, és már nagyon várom.

 • 4.8
Rácz József
Csongrád
2019.08.14

Nagyon szép út volt, rengeteg csodálatos látnivalóval és változatos, jól megszervezett programokkal. Kiváló, rendkívül tájékozott idegenvezetőnk mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat, sok-sok információval, történettel állt rendelkezésükre. A szállás remek helyen volt, tiszta, átlagos szobával, kedves (magyar) személyzettel. Az autóbusz is rendben volt, a transzfer pedig jól szervezett. Biztos, hogy a következő utunk is Proko Traveles út lesz . Köszönjük!

 • 4.5
Dr.Despotovné
Martfű
2019.08.12

Precíz szervezés,csodálatos és változatos helyszínek,programok.Felkészült,nagyon jó idegenvezetés.Kényelmes szállás,gyönyörű kilátással.Kényelmes autóbusz.Nagyon jól éreztük magunkat,köszönjük.

 • 5.0
Mozsolics Miklósné
2800 Tatabánya
2018.08.13

Nagyon szép, és jól szervezett út volt Huzián Péter kiváló vezetésével. A kánikula miatt viszont fárasztó volt, ősszel biztosan kellemesebb a klíma a sok gyalogláshoz. Eddigi tapasztalataim alapján mindenkinek ajánlom a Proko Travel útjait.

 • 5.0
Magdalin Ildikó
Szlovákia
2018.07.08

Nagyon kellemes 5 napot töltöttünk el a párommal az önök szervezézében,az idegenvezetönk Péter fantasztikus volt,mindenkire odafigyelt,mindent elintézett,mi csak élveztük az utat. A szállás szuper helyen van,közelben spár,pékség,éttermek hegyre nyiló kilátásunk volt a szobáról. Az ellátás kitünő,a pincérek és a portás is beszélt magyarul. Biztosan utazun még a Prokóval,köszönjük.

 • 5.0
Hajnal Ferencné
Debrecen
2017.08.03

 • 5.0
Molnárné Karsai Julianna
Kiskunfélegyháza
2017.08.03

Program: Az iroda nem nézett utána a Trivoli-kert ünnepi nyitvatartásának Idegenvezető: Maximálisan elégedettek vagyunk! Autóbusz: Kényelmes, tiszta, kedves sofőrök Szállás: Volt jó és kevésbé jó szállás

 • 4.5
Aranyos József
Nyíregyháza, Sóstóhegy
2017.08.02

Program: Nagyon jó, de embertpróbáló Idegenvezető: Fantasztikus, tájékozott vezető. Maximálisan igyekezett átadni ismereteit Autóbusz: Kényelmes, tiszta busz Szállás: Kártyával nehezen jutottunk be a szobába

 • 4.5
Kiss Jánosné
Debrecen
2017.07.31

Idegenvezető: Kedves, fiatalos, életvidám

 • 4.5
Balázsi Zsuzsanna

2017.07.30

 • 5.0
Adventi csillogás
Bécs, Pozsony adventi vásárai és Mariazell

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

November 29. 3 nap 48 500 Ft
December 06. 3 nap 48 500 Ft

További 1 időpont

Adventi kirándulás Steyrbe és környékére

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 06. 3 nap 58 000 Ft
December 13. 3 nap 58 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Adventi csillogás
Bécs, Pozsony adventi vásárai és Mariazell

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

November 29. 3 nap 48 500 Ft
December 06. 3 nap 48 500 Ft
Adventi kirándulás Steyrbe és környékére

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 06. 3 nap 58 000 Ft
December 13. 3 nap 58 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Október 19. 5 nap 112 000 Ft
Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Kufstein
Szeptember 26. 5 nap 105 000 Ft
Október 19. 5 nap 105 000 Ft
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Október 20. 4 nap 52 000 Ft
Október 31. 4 nap 52 000 Ft

Utazások hasonló árban

Szilveszteri mulatság a Vajdaságban

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 29. 4 nap 89 500 Ft
Barcelona adventkor

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 07. 3 nap 118 000 Ft + ill.
Szilveszter Erdélyben
Szilveszter Marosvásárhelyen, Kolozsvár, sóbánya Tordán

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 29. 4 nap 98 500 Ft
Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Kufstein
Szeptember 26. 5 nap 105 000 Ft
Október 19. 5 nap 105 000 Ft
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Október 19. 5 nap 112 000 Ft