Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Kedvezményes felvonózás a Dachsteinnél
·  Hajókirándulás Tirol legnagyobb taván
·  Igazi vadregényes szurdok, Wörschachklamm
·  Rengeteg túrázási lehetőség ámulatba ejtő tájakon

"Aki nem csak nézelődni szeret a hegyeken, hanem túrázni is rajtuk, az garantáltan élvezni fogja ezt a kirándulást. Mesés tájak, jó hangulat, aktív pihenés."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (1)
  • Hasonló utak


1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – TIROL

Határátlépés után rövid pihenők beiktatásával érjük el a Kitzbüheli-Alpok vonulatát. Itt a mesés Griessbach szurdok­ban teszünk egy kellemes túrát. A hegyszorosban rohanó patak feletti függőhidak, pallók teszik feledhetetlen élménnyé a kb. másfél órás kirándulást. Az esti órákban érkezünk meg tiroli szállásunkra (2 éj), vacsora.

2. NAP: HOHE SALVE – ACHENSEE

A környék kirándulási lehetőségeiből délelőtt a szomszé­dos Hopfgartent keressük fel, ahol felvonóra szállunk. A Hohe Salve 1.827 m-es csúcsára megyünk fel, ahonnan tiszta idő­ben megcsodálhatjuk a Wilder Kaiser dolomittömbjét, de látható innen közel 70 csodás, kétezres hegycsúcs is. A fantasz­tikus panorámát színesíti a csúcson lévő kegytemplom, vala­mint tavak és panorámautak sokasága. Mi is részt vehetünk egy pazar hegyi túrán. Ezt követően felvonókkal érünk le a völgybe, ahol buszunkra szállunk. Délután Tirol legnagyobb és legszebb fjordszerű tavát, az Achensee-t keressük fel, mely az Alpok hegyei közt, közel 1.000 m magasságban található. Közel 1 órás hajókirándulást teszünk a smaragdzöld tó teljes hosszá­ban, ami ragyogó természeti élményt nyújthat mindenkinek. Autóbuszunk már várni fog bennünket a tó hajóállomásánál. (Rossz időjárási és hóviszonyok esetén – pl. nem működnek a felvonók –, a programváltoztatási jogát az út során fenntart­juk). Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre.

3. NAP: KITZBÜHEL – HAHNENKAMM – SCHLADMING

Reggeli után még a környék látnivalóiból először Kitzbühel városát nézzük meg, majd a síelők paradicsomaként jól ismert Hahnenkamm csúcsra megyünk fel 6 fős, kabinos felvonókkal. Az 1.660 m-es csúcs világhírű síversenyek helyszíne télen. Nyáron káprázatos panorámával rendelkező kellemes kirán­duló utak hálózzák be a vidéket. Természetesen nekünk is lehetőségünk lesz túrázni. Ezután Steiermark felé indulunk, Altenmarkt városában tartunk rövid pihenőt, a késő délutáni órákban érkezünk schladmingi szállásunkra, ahol 2 éjszakát töltünk. Vacsora a szálláson.

4. NAP: RAMSAU – DACHSTEIN – WÖRSCHACHKLAMM

A délelőttöt Steiermark legmagasabb hegyén töltjük. A Dachstein 2.700 m-es hegyi állomásához modern nagy­kabinos felvonóval megyünk fel, ahol különleges élmények várnak ránk. Először a panoráma ejt ámultba bennünket a kilátóteraszról, majd a függőhíd izgalmas élménye következik. Az itt található egyedi fotózási helyszín a „lépcső a semmibe” az Alpok egyik legkülönlegesebb kilátópontja. Ezt a látványt követi a jégpalota, melyben több jégszobor csodálható meg. Ezután lehetőségünk lesz egy rövid sétát tenni a hó birodal­mába, vagy a közeli étteremben kicsit átmelegedni. Visszatérve a völgyállomásra lehet még egy túrát tenni a hegyi „hütté”- hez, ha a hóviszonyok ezt lehetővé teszik. A csodás alpesi virá­gok már a völgyállomás közelében is nyílnak, így ezekben biztos, hogy gyönyörködhetünk. Délután egy páratlanul izgal­mas szurdokvölgyet keresünk fel, a Wörschachklammot. Ez egy kevésbé felkapott, de igazi vadregényes természeti látványos­ság, amit jól kiépített fahidak és lépcsők tesznek még változa­tosabbá. A patak fölött korábban még szekérút vezetett, ennek nyomait is láthatjuk ma is. Élményekkel telve érkezünk szállá­sunkra, majd vacsora.

5. NAP: SCHLADMING – PLANAI – HEGYESHALOM – BP.

Reggeli után Schladming hegyére indulunk. A világversenye­iről is híres Planai hegyre a 2019-ben felújított modern felvo­nókkal jutunk fel. 1.800 m magasan a csodás kilátás mellett lehetőségünk lesz egy panorámaúton túrázni, majd felgyalo­golni a kereszthez. A kb. 1,5 órás hegyi kirándulás után felvo­nóval megyünk vissza buszunkhoz, a hegy aljára. Ezt követően indulunk Steiermarkon át a Fertő-tó vidékére, majd hegyes­halmi határátlépés után az esti órákban Budapestre érkezünk, ahonnan mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Hohe Salve - egy irány18 €
Hohe Salve - oda-vissza22,50 €
Hahnenkammbahn24 €
Sommercard5 €
Achensee hajó16 €
Dachstein jégpalota10 €
IFA8 €

Belépők ára: kb.: 73 vagy 78 € + 8 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Tarcsi Ildikó
Pilis
2019.09.28

Egy héttel ezelőtt érkeztem haza az útról, amelyet mindenkinek csak ajánlani tudok. Csodálatos 5 napot töltöttünk az Alpokban. A remekül összeállított programok nagy élményekkel ajándékoztak meg. Idegenvezetőnk, Prónay Ildikó szakmai felkészültsége, barátságos természete, figyelmessége külön dicséretet érdemel. A túrák néha bizony kemények voltak, de minden esetben létezett egy "B terv", amellyel azok is az élmények részesei lehettek, akik nem érezték magukat elég erősnek egy-egy hosszabb gyalogláshoz.

  • 5.0
Kinyomtatom a programot
Vadregényes Ausztria úthoz hasonló utazások