Bejelentkezés Portugáliából

2017.05.05.

Egy szakmai csoporttal vagyok Portugáliában, amiről szeretnék néhány gondolatot megosztani Önökkel, az olvasóinkkal. Jelenleg Lisszabonban vagyunk, kellemes 23-25 fokos a hőmérséklet. A héten voltunk a magyar nagykövetségen a csoporttal. Nagyon kedves és kellemes fogadtatásban volt részünk a Nagykövet asszony és a Konzul úr által. Szakmai programunk mellett jutott idő egy kis turisztikára is. Megtekintettük Liszabont és kimentünk Európa legnyugatibb pontjához a Cabo de Rocahoz.

Proko Travel szakmai út

Portugália és a labdarugás kapcsolata

A héten játszották a Real Madrid - Atletico mérkőzést, ami itt Portugáliában különösen nézett esemény. A portugálok nagy labdarúgó rajongók és szerdán biztos mindenki boldogan fog menni dolgozni, mert az ország kedvence, Ronaldo három gólt lőtt. A csoport nagyon élvezte a lisszaboni látnivalók megtekintését, különösen a Belém negyedet, ahol a Kolostor illetve A Felfedezők emlékműve volt a legérdekesebb atrakció.

Látogatás a fatimai zarándokhelyen

A héten voltunk a fatimai zarándokhelyen (Szűz Mária jelent meg három pásztorgyereknek - most lesz a 100 éves évfordulója), ami azért érdekes, mert néhány nap múlva a pápa is ide látogat. Bőszen zajlanak az előkészületek. Fatima két arca is él bennem. Egyrészt meginditó a hely, az ember azonnal a hatása alá kerül. Ezt fokozza a hívők làtvànya, akik imàdkozva, szó szerint térdencsuszva közelítik meg a jelenések helyszínét. Ezekkel szemben a hatàst rombolja a sok "bóvli" àrus, akik kihasználjàk az emberek hitét.

Portugália felfedezése - utazás

Fatima után több szakmai program mellett, szorítottunk az érdekességek megtekintésére is időt.  A csoportot lenyűgözte a batalhai katedràlis és Porto is.

Portugália látványosság

Úgy gondoltam mesélek Önöknek arról, hogy milyen egy szakmai út szervezése. Hamarason bejegyzést írok róla! 

Befejezésül még egy dologra hívnám fel a figyelmet - május 11-én van a Proko 24. születénapja, melyre különböző kedvezményekkel készülünk utasaink felé. Ezek csak egy napig lesznek érvényesek, kérem figyeljék a Proko Travel weboldalt.

Vissza