Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 05 - 11. 322 000 Ft (-23 000 Ft)
299 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Augusztus 05 - 11. 322 000 Ft (-23 000 Ft)
299 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Szeptember 25 - Október 01. 322 000 Ft (-23 000 Ft)
299 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig
Az út áttekintése

·         Szent Antal szülőhelye és Fatima zarándokhelye  
·         Panoráma Európa legnyugatibb pontjáról
·         9 portugál világörökségi látnivaló  
·         Számtalan építészeti műemlék felfedezése

"Nagy meglepetést okoztak a portugál városok! Európa szélén a művészet milyen magasságokig jutott el, és egyedi, ami e bájos országban a szemünk elé tárul."

Gulyás Miklós – Az Év Idegenvezetője 2018-ban

Portugália zöld utat kapott a beutazás szempontjából. Az utóbbi két hetet tekintve a koronavírus megbetegedések száma több, mint a felére csökkent, így biztonsággal indítjuk utunkat.

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli + 3 vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)
 • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – PORTO

Menetrend függvényében, átszállással utazunk Portugália második legnagyobb városába, Portóba. Évszázadok óta rivalizál egymással Porto és Lisszabon. Az út végére Önök is eldönthetik, hogy melyik a szebb város. Megérkezést követően, a délutáni órákban városnézés a borairól, különleges hídjairól és szép épületeiről ismert városban. Programunk során többek közt megtekintjük a régi katedrálist, a díszes Tőzsdepalotát, a hatalmas acélhidat, a színes házakkal tarkított kikötőt, sőt egy jellegzetes portói borospincét is felkeresünk, ahol elmagyarázzák, miért oly híres és különleges a portói bor. Megkóstoljuk, és akiknek ízlik, azok vásárolhatnak is belőle. Szállás elfoglalása (2 éj).

2.     NAP: PORTO – GUIMARAES – BOM JEZUS DO MONTE – BRAGA

Reggeli után először Guimaraest fedezzük fel. Ez a város volt Portugália első fővárosa a XII. században. Főterei (kettő is van egymás mellett), utcái, városfalai és a vár a portugál történelem kezdetéhez repítenek vissza bennünket. Folytatjuk utunkat Bragába, és közben megtekintjük Bom Jezus do Monte-t is, mely méltán híres látványossága a környéknek. A szép fekvésű kertben lévő templom a zarándokok közkedvelt helye, ahová kutakkal, allegórikus domborművekkel díszített pompás lépcsősoron keresztül juthatunk fel. A dombtetőről csodaszép kilátás tárul elénk. Bragaba érve megtekintjük a híres katedrálist melyben az első portugál főherceg síremléke található. A sírfelirat szerint magyar származású volt! 100 templom, elegáns paloták és terek tanúskodnak a város gazdagságáról és a történelem folyamán betöltött fontos szerepéről. Programunk befejeztével utazunk vissza szállásunkra.

3.     NAP: COIMBRA – TOMAR – FATIMA

Ezen a napon először Coimbrát keressük fel. Az ország kulturális fellegvára ez a város, hiszen az egyeteme – a salamancai után – évszázadokon keresztül az Ibériai-félsziget legjelentősebb oktatási központja volt. Itt lelünk Portugália legszebb románkori katedrálisára is. Az ország első két királyának síremlékét a Szent Kereszt templom rejti. A városban gyönyörű kék-fehér csempéket csodálhatunk meg, amelyeket azulejo-nak hívnak. Folytatva utunkat a világörökség részeként számon tartott tomari Templomos Lovagrendek várkastélyát nézzük meg. A gótika, a manuel és a platereszk stílus bámulatos összefonódását tükrözi az épület. Késő délután Portugália egyik leglátogatottabb zarándokhelyére érkezünk Fatimába. Azon a helyen, ahol kegytemplom épült a legenda szerint Szűz Mária három pásztorgyerek előtt többször is megjelent. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje áhítatra, elmélkedésre, nézelődésre. Szállás elfoglalás vacsora (2 éj).

4.     NAP: BATALHA – ALCOBACA – ÓBIDOS – NAZARE – FATIMA

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy marad a szálláshelyen és önállóan keresi fel a környék érdekességeit, vagy tesz velünk egy fakultatív kirándulást Közép-Portugália nevezetességei között. Először meglátogatjuk a világ egyik legszebb gótikus katedrálisát Batalhában. Lenyűgöző építészeti remekmű a templom és annak kerengője, de még ezt is felülmúlja a Befejezetlen Kápolna. Nem véletlen a „Kőbe vésett csipke” becenév. A portugál nemzeti stílus, amely Mánuel királyról kapta a nevét, itt a gótikával fonódik össze. Nem véletlen, hogy az UNESCO Világörökség Listáján szereplő látványosság, csakúgy mint Tomar, Porto, Guimaeres. Továbbutazva az alcobacai Szűz Mária Apátságot keressük fel. Ez a világ egyik legszebb ciszterci temploma. Az apszis rejti Pedro király és szerelme, Inés de Castro gazdagon díszített síremlékét. A ciszterci rendhez tartozó kolostor nagy területen fekszik, hisz a rend fénykorában 999 szerzetes élt itt. Különösen látványos a csempével borított konyha. Ezt követően egy hangulatos kisvárosba, Óbidosba buszozunk, melyet középkori falak és bástyák öveznek. Speciális atmoszférája miatt sok művész választotta lakhelyének. Itt nemcsak a látnivalókban tudunk gyönyörködni, hanem a városka híres termékét, a meggylikőrt, a ginját is meg lehet kóstolni, sőt vásárolni is tudnak belőle. Késő délután az óceánpartra, Nazaréba látogatunk el. Mind a sziklán elterülő felsőváros, mind a széles fövenyű, finom homokkal rendelkező óceánpart, kellemes élményt ígér. Az alsóvárosban helyi, ízletes halételeket fogyaszthatunk, szuveníreket vásárolhatunk, a felsővárosban száraz, aszalt, kandírozott gyümölcsöket ízlelhetünk, és természetesen a szikla kilátójából pompás panorámában gyönyörködhetünk. Estére érünk vissza szálláshelyünkre, ahol vacsorával várnak bennünket. Fakultatív Batalha – Alcobaca – Óbidos – Nazare – Fatima kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 40 €.

5.     NAP: FATIMA – SINTRA – C. DA ROCA – LISSZABON

A mai napon először Portugália közép - nyugati részét keressük fel. Első állomásunk Sintra, mely káprázatos környezetben található. A király nyári rezidenciájaként szolgáló palota a Grimm mesék világát idézi. Byron szerint ez a világ legszebb városa! Ezért is választotta lakhelyéül. Ezt követően a Cabo da Roca-hoz utazunk, a kontinens legnyugatibb pontjához, ahonnan 147 m magasról pillanthatunk le a hullámzó óceánra. Itt vásárolható egy oklevél, amely igazolja, hogy Ön a földrész legnyugatibb pontján járt. Az óceánpart mentén haladva Estorilt (Horthy Miklós töltötte itt utolsó éveit) és Cascaist érintve érkezünk a fővárosba. Lisszabon izgalmas, változatos látnivalókat nyújtó város. Városnézésünket a Belém negyedben kezdjünk. A Torre de Belém a Tejo vizében álló többszáz éves torony. A közelében lévő Felfedezők Emlékművén a leghíresebb portugál hajósok szobrai találhatóak. Mégsem ezek a negyed legértékesebb alkotásai, hanem a Jeromos-templom. A batalhai katedrálishoz hasonlóan itt található az ország egyik legszebb kerengője, azonkívül több híres ember síremléke is. Sok neves tengerész e templomban mondta el utolsó imáját mielőtt elindult a hónapokig tartó hajóútjára. Szállás Lisszabonban ****-os szállodában (2 éj).

6.     NAP: LISSZABON

A mai napon a belváros nevezetességeit tekintjük meg. Sétánk fő látványosságai a Főtér, a Praca do Comercio, a Baixa elegáns utcái, majd az Alfama szűk sikátorai. Barangolásunk során mielőtt a Sét (Katedrálist) elérnénk – ahol megkeresztelték Padovai Szent Antalt –, megtekintjük azt a templomot, melyet Szent Antal szülőháza fölé emeltek. Sokan nem tudják róla, hogy a híres szent nem olasz származású, hanem Lisszabonban született. Továbbhaladva a domb tetején álló Szent György vár kárpótol bennünket a gyaloglás okozta fáradozásainkért. A látkép Lisszabonra mindent felülmúl! Rövid szabadprogram is lesz a nap folyamán, amikor lesz lehetőség a belváros egyik hangulatos teraszára kiülni, megkóstolni egy tipikus portugál bort, pár különleges falatot elfogyasztani, vagy emléktárgyat vásárolni. A hegyről Lisszabon nevezetes villamosával jövünk le a központi Rossio térre. Szállás, mint előző nap.

7.     NAP: LISSZABON

Reggeli után a szálloda környékén található látványosságokat gyalog tekinti meg a csoport, mint például a VII. Eduárd parkot és a „Hideg Ház” nevezetű botanikus kertet, majd autóbusszal kimegyünk a Kocsi múzeumhoz, utána pedig a régi világkiállítás területén lévő Ócenáriumhoz. Ez a hatalmas akvárium Lisszabon egyik legnépszerűbb látványossága. A bőséges kulturális élményeket követően jóleső kikapcsolódás a tengerek élővilágát megszemlélni. Ezt követően megvacsorázunk, majd késő este transzfer a reptérre. Hazaindulás, éjszaka a repülőn.

8.     NAP: BUDAPEST

A Liszt Ferenc repülőtérre érkezés, menetrend függvényében várhatóan a kora hajnali órákban.

LátnivalóBelépődíj
Porto - Tőzsdepalota9
Porto- Sé katedrális- kerengő2 €
Borház10 €
Guimares - vár5 €
Braga - katedrális4 €
Coimbra - Sé Velha2,5 €
Coimbra Egyetem11 €
Coimbra- Szent Kereszt templom3 €
Tomar - kastély6 €
Sintrai Királyi Palota14 €
Lisszabon - Belém torony6 €
Lisszabon - Sé Velha2,5 €
Lisszabon - Jeromos templom10 €
Lisszabon - Szent György vár10 €
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum19 €
Lisszabon - Botanikus kert3 €
Lisszabon - Királyi palota6 €
Lisszabon - Kocsimúzeum8 €
Szent Ferenc Templom7 €
Regaleira Palota8 €
Villamos 3 €

Belépők ára: kb.: 149 € + fakultatív program

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Auerné Oláh Anna
2890 Tata, Dobroszláv ut 5
2018.09.26

Kedves Proko Travel: 2018.07.29- 08.06.ig vettünk részt a portugáliai úton. Először utaztunk az Önök irodájával. Nagyon jól éreztük magunkat!! Feltétlenül ki kell emelnem Gulyás Miklós idegenvezetését! hatalmas lexikalis tudással rendelkezett, kitűnő, lebilincselő előadással beszélt a látnivalókról. Emellett minden utasra odafigyelt,nagyon kedves volt.2 család, mint utóbb többek között azért választották ezt az utat, mert Ő volt az idegenvezető. Először csodálkoztam: az idegenvezető személyéhez van szabva az út??? Miután hazaértünk, megértettem. Tényleg kitűnő idegenvezető!!! Nagyon összekovácsolta a csapatot, pedig voltak "nekemsemmisemjó" utastársaink is! A szállások nagyon jók voltak, az ételek szintén. Problémás csak Portóban volt: a vacsorakor elfogyasztott italok fizetése nem volt egyszerű, de annyi baj legyen...Miklós mindig segített: Hazautazáskor a reptéren elveszett a férjem beszállókártyája, ezt is elrendezte: ezuton is köszönet érte! Összeségében: gratulálunk az Önök irodájához, legközelebb is választjuk Önöket!! További sikeres munkát Mindnyájuknak: Auerné Oláh Anna, Tatáról.

 • 4.8
Trézsiné Gazdik Mária
Miskolc
2018.08.20

Azért választottam az Önök körútját, mert a legtöbb város amit látni szerettem volna benne volt a programjukban. Az idegenvezető Gulyás Miklós csapatépítő, ötletes, humoros, fáradhatatlan, mindent megoldó, felkészült munkatársuk. a Liszaboni szállodában piszkosak voltak a poharak, ill. nem is volt elegendő belőlük és evőeszközből sem. Portóban az asztal számának bemondásával kellett az italokért fizetni csak azt a számot mi nem tudtuk és egyébként is több mint tízen ültünk egy asztalnál és nem mindenki ugyanazt és annyit fogyasztott, fejetlenség lett belőle. Nyilván ez nem az önök hibája. A Fatimai szállás és ellátás viszont részemről csillagos ötös. A liszaboni FADO-ban borzasztó meleg és tömeg volt, de a műsor jó volt. Az "utolsó" vacsora is csillagos ötös. Az ottani autóbusz klímája tökéletesen működött még 46 fokban is. A gépkocsivezető nagyon ügyes és segítőkész volt. Összességében nagyon jó volt, csak ne lett volna olyan meleg, amiről szintén nem tehetnek. Éppen mikor a legtöbb időt kellett utcán tölteni ( Liszabonban) akkorra tetőzött a hőség.

 • 4.5
Kürthy-Kovács Tímea
Kecskemét
2018.08.06

Az idegenvezető, Gulyás Miklós rendkívül felkészülten mutatta meg csoportunk számára Portugália nevezetességeit. A meghirdetett programon felül is igyekezett külön programokat beépíteni az utazásba. Rendkívül intelligensen, mindenkire és minden igényre odafigyelve vezette a csoportot. Nagyon sok információt nyújtott Portugália történelméről, kultúrájáról, gasztronómiájáról. Elmondható, hogy az egy hét alatt amennyire csak lehetett megismertük Portugáliát. Hasonló színvonalú szervezés és főképp idegenvezetés mellett ezután is a Proko Travelt választjuk további utazásainkhoz.

 • 4.8
Némethné Kerekes Emőke
Balatonalmádi
2017.10.13

Szeptember 30-án indultunk felfedezni Portugáliát. Annyira jól sikerült kirándulás lett belőle, hogy öröm visszagondolni minden pillanatára. Portugália gyönyörű. a szállások kiválóak, az idegenvezetés Gulyás Miklóstól feledhetetlen volt. Csak ajánlani tudom a Proko Travel utazási irodát. Nagyon köszönöm és remélem jövőre Veletek ugyanitt. Üdvözlettel, Némethné K. Emőke

 • 5.0
Garai Róbert

2017.06.17

Program: Kiváló Idegenvezető: Kiváló Autóbusz: Kiváló

 • 4.5
Vrancsik Szilvia
Debrecen
2017.06.15

Idegenvezető: Kellemes személyiség, jól felkészült szakember, tökéletes vezető.

 • 5.0
Tóth Zsombor

2017.06.14

Idegenvezető: Felkészült, kedves, jó humorú, figyelmes.

 • 4.8
Imre László
Nyíregyháza
2017.06.13

Program: A Fatimát azért kihagyhatták volna.

 • 4.5
Homolya Hajnalka

2017.06.13

 • 5.0
Weisz Zoltán
Öcsény
2017.06.11

Program: Kiváló a program Portugália felfedezésére, talán az első nap programján lazítani lehetne. Idegenvezető: Kiváló szaktudás, felkészültség, jó hangulatteremtés, pontos tájékoztatás. Autóbusz: Tiszta és kényelmes. Szállás: Jó színvonal, szép környezet, kényelmes szobák.

 • 4.8
Az óceán mentén repülővel
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Június 27. 9 nap 512 000 Ft

Madeirai vakáció és Lisszabon
Funchal – tengerparti fürdés – kirándulások- Lisszabon

Előfoglalási kedvezmény!

Július 10. 8 nap 349 500 Ft
Július 10. 8 nap 319 500 Ft

További 1 időpont

Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén
Lisszabon-Sao Miguel-Ponta Delgada-Pico do Carcao-Terceira

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Július 25. 8 nap 640 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Fedezzük fel Portugáliát! úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Madeirai vakáció és Lisszabon
Funchal – tengerparti fürdés – kirándulások- Lisszabon

Előfoglalási kedvezmény!

Július 10. 8 nap 349 500 Ft
Július 10. 8 nap 319 500 Ft
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén
Lisszabon-Sao Miguel-Ponta Delgada-Pico do Carcao-Terceira

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Július 25. 8 nap 640 000 Ft
Az óceán mentén repülővel
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Június 27. 9 nap 512 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Gyerekprogramok belföldön
Gödöllő - Gyöngyös - Eger - Szilvásvárad

Előfoglalási kedvezmény!

Június 22. 2 nap 45 000 Ft
Július 05. 2 nap 45 000 Ft
Az olasz csizma sarka, Puglia
Aqueila - Bologna - San Marino - Bari- Matera

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Szeptember 02. 7 nap 195 000 Ft
Párizs ínyenceknek
Párizs – Versailles – Fontainebleau – Giverny – Eurodisney

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Augusztus 14. 7 nap 173 000 Ft
Augusztus 15. 5 nap 267 000 Ft

Utazások hasonló árban

Spanyol élmények kicsiknek és nagyoknak
Valencia - Tarragona - Vidámparkok - Barcelona

Előfoglalási kedvezmény!

Július 11. 5 nap 264 500 Ft
Baltikum, Szentpétervár repülővel
Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Június 23. 7 nap 370 000 Ft
Augusztus 15. 7 nap 359 500 Ft
A lovagok szigete - Málta
Középkori városok - Kék barlang - Lovagkori hangulat

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Május 23. 6 nap 245 000 Ft
Augusztus 15. 6 nap 260 000 Ft
Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Május 21. 6 nap 307 000 Ft
Július 12. 6 nap 355 000 Ft
A festői Normandia - Bretagne
Rouen – Caen - Mont St. Michel – St. Malo – Rennes

Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig

Június 02. 9 nap 262 000 Ft
Június 03. 7 nap 344 000 Ft