Irány a tengerpart! – vízparti repülős nyaralások

2023.06.23.

Nyaralásán szeretne a kalandozások között kikapcsolódni is? Mai bejegyzésünkben olyan országok tengerpartjait mutatjuk be, melyek repülős utakkal könnyen megközelíthetőek és tökéletes helyszínek azoknak, akik a gyönyörű helyeken üdülve maguk mögött hagynák a mindennapi terheket.

Szardínia, repülős utak a mediterrán szigetre

Szardínia, a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, amely csodálatos országok között fekszik. A sziget gyönyörű tájat, felfedezésre váró öblöket és nagyszerű ízélményeket ígér. A régióban nem kell sokat kutatni egy-egy meghitt tengerpart után, amelyek mesébe illő képet nyújtanak a hegyek és dombok ölelésében.

Szardínia leghíresebb tengerpartja a Smaragd-part, amely méltán viseli ezt a nevet. A szardíniai repülős utak során a partra kilátogatva varázslatos látványt nyújt a smaragdzöld színű tenger a vakítóan kék ég és a fehér homokos part ölelésében. A Smaragd-part tökéletes helyszín egy igazi kikapcsolódásra, ahol a ragyogó napsütésben mindenki élvezheti a meseszép panorámát, melynek szépségét tovább emeli a szárd építészeti stílusban épült szállodák látképe.

Szardínia régiójában járva érdemes lehet ellátogatni Mugoni strandjára is, amelynek több kilométer hosszú partját eukaliptuszok sora kíséri végig. A tengerpart trópusi paradicsomi hangulatát az élénk sárga homok és a fák együttese adja, néha gyenge szellővel frissítve fel az ott strandolókat.

Szardínia - vízparti repülős nyaralás

Ciprusi repülős út

Szardínia után következő úti célnak a harmadik legnagyobb szigetet hoztuk a Földközi-tengerről. A repülős utak Ciprusra igen népszerű választás, hiszen az ország területén számos gyönyörű part várja a nyaralni vágyókat, melyek több rangos elismeréssel rendelkeznek. Az Afrodité-öböl Ciprus legszebbnek tartott strandja, amelyen a ragyogó kék tenger mellett csodálatos látványt nyújtanak a homokos parból kiálló hófehér sziklák. A partszakasz kiváló helyszín lehet meghitt sétákra, piknikekre vagy a parton való pihenésre.

Ciprus - vízparti repülős nyaralás

A Nissi strand jól kiépített környezete várja a fürdeni vágyókat, a vízi sportok kedvelőit, a baráti társaságokat és a partban gyönyörködőket egyaránt. A strandon szintén a fehér és türkiz színek dominálnak, emellett a sekély víz a gyermekes családoknak is kedvez. Felszereltségének köszönhetően van lehetőség napágy bérlésre, étkezésre, így az oda látogatóknak csak a pihenésre kell koncentrálniuk.

A természet kedvelőinek a kikapcsolódás mellett egy természetközeli programot is ajánlunk a fürdőzés mellé. A Lara-öböl érintetlen területe a vadon élő állatok otthona, ahol többek között a homoki és zöld teknősök is fészkelnek. A helyi teknősvédelmi állomásokon megfigyelhetjük a kisállatokat és egy kis betekintést nyerhetünk Ciprus élővilágába.

Ha Ön is vízparti kikapcsolódásra vágyik, nézze meg repülős útjainkat és utazzon velünk a csodaszép tengerpartok egyikére! További utazós ötletekért kövesse Facebook oldalunkat!

Vissza