Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 23 - 27.
399 000 Ft
Július 14 - 18.
419 000 Ft
Szeptember 08 - 12.
399 000 Ft
Az út áttekintése

·  A világhírű Smaragd-part látnivalói
·  A szárd konyha és borok megismerése
·  Lenyűgöző panoráma a Capo Caccia szikláról 
·  Négycsillagos, közvetlen tengerparti szálloda

A Smaragd-part által, az egész Földközi-tenger talán legszebb partszakasza a szárdoké. Az itt élők ugyanis nem olaszok! Saját kultúrájuk, egyedi történelmük van, melyet meg kell ismerni!
Csorba Klára – 16 éve Olaszország szakreferense

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli+3 fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – ALGHERO

Budapestről indulás, előreláthatólag a reggeli órákban. Algheróba érkezés. Transzfer a Hotel Soleado****, szállodánkba (4 éjszaka) mely, közvetlen tengerparti és a Lido San Giovanni partsza­kaszon fekszik. A szállodában étterem, úszómedence, emeleti napozóterasz, ingyenes wifi és számos egyéb szolgáltatás várja a vendégeket. Ha a hotelből valaki a homokos tengerpartra akar lemenni, akkor csak egy úttesten kell átkelnie. Alghero történelmi központja is csupán 15 perc séta. A szobák légkondicionáltak, síkképernyős TV-vel felszereltek, a többségük kis terasszal is ren­delkezik. Lepakoljuk csomagunkat, majd, aki szeretne, maradhat fürdeni, de javasoljuk, inkább, hogy sétáljanak velünk, ismerjék meg Kelet-Szardínia legnagyobb városát. A 44.000 fős Alghero óvárosa a genovaiak által épített védmű mögött rejtőzik, zegzu­gos mediterrán utcácskái, hangulatos éttermei és korall ékszere­ket árusító boltjai csalogatják a turistákat. A város egyik legősibb emléke a XVI. századi Szűz Mária Katedrális, melynek harangtor­nyai a katalán gótika stílusában épültek. Ugyancsak nevezetes a Marco Polo nevét viselő tengerparti várfal, ahol szép fényképe­ket készíthetünk a napsütésben táncoló tengerről. Erre az estére nem kötöttünk le fakultatív vacsorát a szállodában, hanem a bel­városi sétánk végén, a szabadprogram során, kényelmesen meg lehet vacsorázni egy választott hangulatos étteremben, ahol dön­tés szerint, akár a helyi tenger gyümölcseit is ki lehet próbálni. Így nem vagyunk időhöz kötve, a belvárosi program végén min­denki akkor sétál vissza a szállodába, amikor szeretne.

2. NAP: ALGHERO

A mai nap a pihenésé. Élvezzék a finom homokos tengerpartot vagy a szálloda napozóteraszát. Aki szeretne, reggel elsétálhat a közeli halpiacra, vagy folytathatják Alghero bájos üzleteinek, utcácskáinak, megismerését. Erre kiválóan alkalmas a városnéző dotto kisvonat. Este fakultatív vacsora a hotelben.

3. NAP: SMARAGD-PART – SAN PANTALEO – PORTO CERVO – BAJA SARDINIA

Reggeli után, aki szeretne, maradhat a hotelben pihenni, vagy egy fakultatív program során felfedezheti velünk a világhírű fehér homokos Smaragd-partot. Útközben idegenvezetőnk beszél majd a sziget fontos termékét adó fáról, a paratölgyről. Portugália után Olaszországban, azon belül is Szardínián ter­melnek a legtöbb parafát az egész világon. Az ebből készült termékeket a nap folyamán több helyen is láthatjuk.  San Pantaleo városkában kezdjük a programot majd  a Smaragd-part luxus nyaralóhelyére, Porto Cervóra utazunk, előtte azonban Sassarit elhagyva megállunk a Saccargia bazilikánál, a sziget legré­gebbi román kori emlékénél. Porto Cervo kikötőbe érve világ­hírességek jachtjai sorakoznak, így ne lepődjünk meg, ha egy filmcsillag jön esetleg velünk szembe. Megnézzük a városka hófehér templomát is, ami hagyományos szárd és modernebb építészeti elemek kombinációjából épült, és világít a szikrázó napsütésben. Továbbutazunk Baja Sardiniára, ahonnan tiszta idő esetén a Maddelena-szigetek is jól látszanak. Délután, a Smaragd-part egyik káprázatos fehérhomokos strandjára láto­gatunk el, ahol fürdési lehetőség is lesz (fürdőruhát, töröl­közőt hozni kell). Ezt követően, látogatást teszünk a sziget különleges építményeinek egyikébe. A Prisgiona Nuraghenál idegenvezetőnk mesél a kőépítmények történetéről. Esti órák­ban térünk vissza hotelünkbe. Smaragd-part kirándulás: 75 €. Fakultatív vacsora.

4. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS / PIHENÉS

A mai napon szabadprogram és strandolás a szálloda medencé­jénél vagy a tengerparton, de aki szeretne egy hajókiránduláson is részt vehet. Aki hajózni szeretne, idegenvezetőnkkel elsétál a kikötőbe. A félnapos kirándulás egy 40 fős kirándulóhajóval tör­ténik. Programunk során gyönyörködhetünk Alghero-öblében és varázslatos partszakaszában, fürdőzhetünk és egy aperitiv italt is elfogyaszthatunk a hajó fedélzetén. Hajókirándulás: 50 €. Visszaérkezésünk után szabadprogram, strandolás.

5. NAP: ALGHERO – CAPO CACCIA – CASTELSARDO – BUDAPEST

Reggeli után kicsekkolunk a szállodából és különleges helyeken veszünk búcsút Szardíniától. Castelsardo, a domboldalra épített romantikus kis falu az első megállónk, ahol a sikátorokban vásá­rolhatunk a helyi asszonyok színes, fonott kosaraiból. Ezt köve­tően a Sant Antonio késő gótikus katedrálisától csodás kilátás nyílik a közeli Stintino-félszigetre. Harangtornya színes majo­lika csempével kirakott. Innen néhány kilométerre található a vulkanikus kőzetből formálódott Elefántszikla, mely egy üreges belsejű „tündérház”, sírhely, belsejében vallási falfestmények­kel. A közeli helyi étteremben ebédelünk. Délután az Algherótól kb. 25 km-re lévő Capo Caccia hegyfokhoz buszozunk. A partnál halásszák a városban később ékszerként megvásárolható korallo­kat, és itt található a Grotto di Nettuno, vagyis a Neptun-barlang, mely Európa egyik legszebb cseppkőbarlangja. Csodás kilátás nyílik a szikláról. Ezzel a panorámával köszönünk el a szigettől, a menetrend függvényében várhatóan a kora esti órákban transz­fer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Neptun barlang10 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Belépők ára: kb.: 18 € + 125 € fakultatív kirándulások

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Napsütötte Itália Velencével
Napsütötte Itália Velencével
7
NAP

4.9

22 értékelés

Nyaralósprogram Riminiben, melyet Ravenna, San Marino és Velence kirándulásokkal tehet tartalmassá az ember.

349 000 Ft-tól
Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
5
NAP

4.8

62 értékelés

A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.

207 000 Ft-tól
Római vakáció tengerparti pihenéssel
Római vakáció tengerparti pihenéssel
6
NAP

4.7

9 értékelés

Először elmerülünk az ókori Róma látnivalóiban, utána megtehetjük ugyanezt a Tirrén tenger habjaiban. Kapcsoljuk össze a kellemest a még kellemesebbel!

395 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Svájc repülővel és vonattal
Svájc repülővel és vonattal
5
NAP

4.9

25 értékelés

Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.

594 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Ciprus, a szerelem szigete
Ciprus, a szerelem szigete
6
NAP

4.9

30 értékelés

Pihenéssel, strandolással tölti az időt vagy érdekes kirándulásokon venne részt inkább? A választást Önre bízzuk. Egy biztos. 1300-1700 méter magasan, Ciprus hegyei között kanyarogva, egy teljesen másik világ tárul a szemünk elé.

339 000 Ft-tól
Párizs ínyenceknek - repülővel
Párizs ínyenceknek - repülővel
5
NAP

4.8

23 értékelés

Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!

499 000 Ft-tól
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
4
NAP

Nem, nem kötelező az uraknak a skót szoknya viselése az út alatt, de mindenkinek kötelező elmerülni a többszáz éves műremekek világában. Felkeressük többek között a Da Vinci kód című filmből már ismert Rosslyn kápolnát is.

459 000 Ft-tól
Baszkföldi látványosságok
Baszkföldi látványosságok
5
NAP

Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

509 000 Ft-tól
Mediterrán grand tour
Mediterrán grand tour
12
NAP

4.9

25 értékelés

Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!

514 000 Ft-tól