Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 25 - 30. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Május 30 - Június 04. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Aphroditének, a szerelem istennőjének sziklája
·  Szent Pál oszlopa és ásatások Paphosban
·  Aranymozaikok Kykkos monostorában
·  A két részre szakadt főváros: Nicosia

"Aki elutazik Ciprusra, azonnal beleszeret ebbe a gyöngyszembe. Történelemi látnivalók, homokos part, kék tenger. Nem is kell más egy tökéletes nyaraláshoz!"
Csorba Klára – A Proko kiutaztatási csoportvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – PAPHOS – KURION - LIMASSOL

A menetrend függvényében várhatóan a reggeli órákban indulás Ciprusra. Megérkezés után transzferbuszunkra szállunk. Első megállónk Paphos történelmi városában lesz, mely 2017‑ben Európa Kulturális Fővárosa is volt. Archeológiai parkja az UNESCO Világörökség részét képezi római kori villáinak maradványaival. Láthatjuk többek között a Dionüszosz villában gyönyörű állapotban megmaradt mesés padlómozaikokat. Ezt követően felkeressük Szent Pál oszlopát, ahová – a legenda szerint – az apostolt kikötözték, és 39 korbácsütést mértek rá, mert keresztény módon imádkozott. A nap folyamán a sziget déli partvonala mentén haladunk autóbuszunkkal, miközben többször gyönyörködhetünk a Földközi-tenger csodás látványában. Megnézzük Aphrodité szikláját Petra tou Romiou tengerpartján. A monda szerint az istennő itt lépett ki a habokból, és amerre járt, lába nyomán csodás növények, fák nőttek ki a földből. Jó idő esetén itt lesz módunk egy picit megmártózni a tengerben, akár a sziklát is körbe lehet úszni. (Javasoljuk, hogy a csomagolásnál gondoljanak erre a fürdési lehetőségre). Következő megállónk az ókori romváros, Kurion, mely egykor virágzó római település volt. Itt található egy, a mai napig működő görög-római színház és számos közfürdő is, de a fő látványosságai a több mint 1.500 éves mozaikok. Tovább indulva Limassol történelmi városrészében teszünk egy rövid sétát, majd a szállodába utazunk. Este vacsora.

2. NAP: PIHENÉS / ÉSZAK- CIPRUS KIRÁNDULÁS

Egész nap pihenés a szállodában és fürdőzés a medencénél vagy a tengerparton. Aki pedig szeretne, az a mai napon ellátogathat Ciprus északi részére (török Ciprus) egy egész napos fakultatív program keretében. Megtekintjük Szent Hilarion várát, Kyrenia csodás kikötőjét és a Bellapais kolostort, valamint a szabadprogram alatt lehetőség nyílik szuvenírok vásárlására is. A határátlépéshez szükséges a személyi igazolvány, valamint a megfelelő cipő azok számára, akik szeretnének felgyalogolni a vár bástyájához, az egyenetlen, lépcsővel tarkított útvonalon. Fakultatív kirándulás Észak-Ciprusra: €

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, napozás, pihenés. A városban több kitűnő strand is található. Aki szeretne, felfedezheti Limassol történelmi látnivalóit, amelyek közül legismertebb és legszebb az óvárosi rész, a lovagvár, a régi kikötő, a nagy mecset és az Agia Napa katedrális. Érdemes a magas pálmákkal övezett tengerparti sétányon is sétálni. Este vacsora.

4. NAP: PIHENÉS / TROODOS – KYKKOS KIRÁNDULÁS

Reggeli után, aki szeretne, egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt. Az oda- és visszaúton a sziget legnagyobb hegyvonulatát, a Troodos-hegységet érintjük. Nicosia mellett elhaladva, a demarkációs vonal mentén közelítjük meg a hegyvonulatot. Megállunk egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában. A falu szélén áll a XI. századi, román alapokra épült Ayios Nikolaos templom, melynek freskói a Világörökség részét képezik. Az út egyik leglátványosabb állomása a Kykkos monostornál lesz, amikor megtekintjük a híres aranymozaikos falfreskókat. A XI. században alapított bizánci kolostor Ciprus leggazdagabb vallási intézménye. Itt őrzik a csodatévő Szűz Mária ikont, mely valószínűleg a XII. századból származik. Szabadidő alatt a helyi gasztronómiát is kipróbálhatják. Hazafelé egy hangulatos kis hegyi faluban, Peristeronában állunk meg, és a település különleges templomáról készíthetünk fényképeket. Az esti órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora. Kint tartózkodásunk során a fakultatív programok sorrendje változhat az időjárás és a nyitva tartások függvényében. Aki nem jön a fakultatív kirándulásra, az pihenhet a szállodában, fürödhet a tengerben. Fakultatív kirándulás Troodos – Kykkos: €

5. NAP: PIHENÉS / LARNACA – NICOSIA KIRÁNDULÁS

Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a közeli strandokon. Aki szeretne, az jelentkezhet egy fakultatív kirándulásra. Velük larnacai városnézésre megyünk, mely során megtekintjük az óvárost és a Szent Lázár templomot. Az egykori Kition a sziget egyik legősibb települése, ahol a legenda szerint Lázárt eltemették. A templomban látni fogjuk a neki tulajdonított szarkofágot is. Majd rövid időre megállunk a Larnaca külső részén fekvő sóstónál, melynek partján találjuk a Hala Sultan Tekke mecsetet, a muzulmánok egyik legfontosabb zarándokhelyét. Ezután a fővárosba, Nicosiába utazunk. A világ utolsó megosztott fővárosába érve megnézzük a „Zöld vonal” egy részét, amely 1963 óta kettéválasztja Nicosiát görög és török oldalra. Elhaladunk a Velencei fal mellett, amely az óvárost határolja el az új városrésztől. Programunkban szerepel még a Szent János katedrális, a Ciprus Múzeum, majd rövid sétát teszünk a belváros hangulatos sikátoraiban. Ezt követően szabadprogram, vásárlási lehetőség. Amennyiben az aktuális szabályok megengedik, átsétálunk Nicosia északi, a törökök által megszállt területére is. A török oldalon megtekintjük a csodálatos Szent Szófia katedrálist (ma Selimiye mecset) és a Büyük Han karavánszerájt. Este érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív kirándulás Larnaca – Nicosia : €

6. NAP: LIMASSOL – PAPHOS - BUDAPEST

A szállodából történő kicsekkolás után transzfer a páfoszi repülőtérre, majd menetrend függvényében repülünk haza Budapestre.

Belépő nincs, csak fakultatív program

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Balogh Bettina
Pécs
2023.11.19

A hosszú utazás után nagy örömmel töltött el a szállodai szobából elém táruló tenger és naplemente látványa. A szállás tiszta és rendezett volt, az ételkínálat pedig bőséges. A programok jól szervezettek és a helyi idegenvezetőnek valóban hatalmas a lexikális tudása. Nagyon sok új, helyi információt osztott meg velünk a 6 nap alatt és sok szép helyre elkalauzolt bennünket. Az észak-ciprusi fakultatív kirándulást semmiképp sem szabad kihagyni, hiszen nagyon érdekes látni a sziget kettéosztottságát. Véleményem szerint körülbelül 2 nappal meg lehetne hosszabbítani ezt az utat, mivel rengeteg látnivaló van a szigeten és néhány helyen több időt is el lehetett volna tölteni (pl. Paphos) illetve egy pihenős/fürdőzős nap is jól jött volna a hazautazás előtt. Összességében viszont, egy nagyon jó, élménydús út volt.

 • 5.0
Csörgő József, Csörgő Józsefné
Berekfürdő
2023.10.18

Mária idegenvezetése csúcs volt, köszönjük szépen a munkáját. Bettina is segítőkész volt. Az utat 1-2 nappal meg lehetne hosszabbítani, jobban szeretjük a 7-9 napos programokat. Köszönjük az utazási irodának a lehetőséget és a szervező munkát.

 • 5.0
Tamaskó László Ferenc
Budapest
2023.10.17

A programok lehetőséget adtak Ciprus megismerésére. Érdekes, színvonalas, lényegretörő idegenvezetés. A buszon a hangtechnika javításra szorul, a buszvezetőknek figyelmébe ajánlanám a GPS használatát.. A szállások a kategóriának megfelelnek, az ételek kifejezetten jók, elég változatosak, bőségesek. Én már korábban megkedveltem az irodájukat. További sok sikert kívánok. Jó programokat és így én visszajövök.

 • 5.0
Farkasné Marosi Katalin, Farkasné Béla
GYŐRÚJBARÁT
2023.10.15

A hasonló utakhoz +1 nap jó lenne kiélvezni a tengert! Az idegenvezetők: Mária - 4, Betti - 5.

 • 4.8
DR HERNÁDINÉ ZORN KLÁRA, WÉBER ROZÁLIA MÁRIA
Pécs
2023.10.13

Jó, hogy különböző városokból összeszedik az utasokat.

 • 5.0
Szilágyi Gáborné
Budapest
2023.10.11

Ebből az útból nem lehet többet kihozni.

 • 4.5
Divinyi Károlyné
Szeged
2023.10.07

Megfelelő arányú volt a program és pihenés. A busz kényelmetlen volt.

 • 5.0
Kiss Család
Tiszaföldvár
2023.07.26

Profin megszervezett programok voltak. A helyi idegenvezető magasan felkészült lexikális tudással rendelkezett. Júniusi időjárás nagyon jó volt a tenger hőmérséklete pedig kellemesen meleg. A Hajókirándulást senkinek sem érdemes kihagyni. Felejthetetlen élmény. Az ételek minősége kifogástalan volt. A szálloda tiszta, rendezett volt. A busz tiszta és légkondicionált volt, tapasztalt sofőrökkel.

 • 4.5
Ligetfalviné Éva
Budapest
2023.06.08

- Az idegenvezetőnk fantasztikus szakmai felkészültséggel rendelkezik. Sok személyes élményt osztott meg velünk, melyeket nagyon jó érzékkel rendezett el az információk között, és kedves, humoros sztorikat is hallottunk. Folyamatosan ébren tartotta a figyelmünket, mégsem volt fárasztó. Az idegenvezetése olyan élmény volt számomra, mint egy jó regény olvasása. A nap végén "letettük" másnap izgalommal vártam a folytatást. - A szállodának a szerelőműhely udvarára néző ablakai nem nyerték el a tetszésemet, ez nem volt egy 4 csillagos kilátás. - A buszvezetőnk egy derűs, jókedvű, biztonságot sugárzó ember volt, jó volt vele utazni. - A program tökéletesen összeállított.

 • 4.8
Merkl Imre
Budakeszi
2022.11.08

Melinda csúcs!!

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
Ciprus, a szerelem szigete úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Élmények a Fekete hegyek országában
Montenegro, megfűszerezve Szerbiával és Boszniával. Igazi balkáni koktél. Tipikusan az a program, ahol a látnivalók közötti utazás is élményeket nyújt.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén
Loire-menti kastélyok
Május 22. 8 nap Ár: december közepén
A lovagok szigete - Málta
Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk. Ha pedig ki tudjuk helyesen ejteni a városok nevét, jutalmunk egy igazi helyi specialitás, egy jéghideg Kinnie!
Május 03. 6 nap Ár: december közepén
Május 17. 6 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.
Május 03. 7 nap Ár: december közepén
Május 30. 7 nap Ár: december közepén
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.
Április 13. 7 nap Ár: december közepén
A lovagok szigete - Málta
Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk. Ha pedig ki tudjuk helyesen ejteni a városok nevét, jutalmunk egy igazi helyi specialitás, egy jéghideg Kinnie!
Május 03. 6 nap Ár: december közepén
Május 17. 6 nap Ár: december közepén
Római vakáció tengerparti pihenéssel
Először elmerülünk az ókori Róma látnivalóiban, utána megtehetjük ugyanezt a Tirrén tenger habjaiban. Kapcsoljuk össze a kellemest a még kellemesebbel!
Május 21. 6 nap Ár: december közepén
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.
Május 08. 4 nap Ár: december közepén