Teljes árazás bevezetés a Proko Travelnél

2020.03.12.

Ahogyan korábbi blogbejegyzéseimben említettem már Önöknek a Proko Travel egyik újdonsága az idei évben, hogy a katalógusban feltüntetett árak, már a teljes részvételi díjat tartalmazzák. Ennek részleteit jelen blogbejegyzésemben ismertetem Önökkel.

Miért vezettük be a teljes árazást?

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége az utazási szakma népszerűsítése és az utazási szakmába vetett bizalom megerősítése kapcsán kampányt indított a teljes árazás bevezetésére. Mivel irodánk már hosszú évek óta tagja a Magyar Utazási Irodák Szövetségének és egyet étertettünk abban, hogy a teljes ár feltüntetéséből hosszútávon az utasok is profitálhatnak, így egyértelműen, az elsők között csatlakoztunk a kezdeményezéshez.

Mit tartalmaz a teljes ár?

A Proko Travel katalógusában található utak esetében feltüntetett ár tartalmazza a szállás és az ellátás – program leírásának megfelelő – költségét. Ezen felül természetesen az utazási költséget – legyen az buszos vagy repülős utazás – illetékekkel és csomagdíjjal együtt. Ennél a pontnál hívnám fel kedves utasaink figyelmét, hogy a Proko Travel – szegedi központú iroda lévén – igyekszik vidéki utasai kényelméről is gondoskodni. És habár útjaink Budapestről indulnak, minden buszos utunk esetén ingyenes transzfert biztosítunk utasaink számára a nagyobb városokból, mint például Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd. Ezen felül pedig bizonyos utak esetén Budaörsről, Győrből, Nagykanizsáról, Siófokról, Székesfehérvárról, Tatabányáról és Tiszaújvárosból is indítunk transzferjáratokat.

A szállás, ellátás és transzferdíjakon felül minden Proko Travel által szervezett utazás alapdíja tartalmazza az útlemondási biztosítást, annak érdekében, hogy ha Ön egészségügyi okokból nem tudja elkezdeni utazását, a biztosítóhoz fordulhasson. A biztosítás és az útlemondás feltételeit természetesen weboldalunkon is megtalálja.  

Mivel a Proko Travel útjai – annak érdekében, hogy Önök a lehető legtöbb információt saját nyelvükön kapjanak meg – magyar nyelvű idegenvezetéssel indulnak, így a feltüntetett árak az idegenvezetők költségtérítését is tartalmazzák.

Nincsenek bújtatott költségek

Irodánk célja, hogy utasaink egyszerűen, korrektül, bújtatott költségek nélkül tudjanak foglalni és ne érjék meglepetések a foglalás után. Ennek megfelelően nálunk nincs foglalási díj, ahogyan nem számolunk fel plusz díjat az autóbuszon a fix ülőhelyekért, valamint az audio gudie használatáért sem. Árainkra az elő-, utó-, és főszezon sincs hatással, így szezon felárra sem kell számítani a nálunk foglaló utasoknak.

Tőlünk nyugatabbra a teljes árazás már bevett gyakorlat, amivel irodánk maximálisan egyetért, és az utasok szemszögéből is csak előnyeit látjuk ennek a típusú árazásnak.

Miért fontos a teljes árazás az utasok számára?

Ahogyan említettem Önöknek, a teljes árazásnak az Önök szemszögéből is számos előnye van. Ezek közül az első és legfontosabb, hogy Önöknek nem kell otthon semmit sem számolgatniuk, hiszen ha a katalógusra pillantanak már tudják milyen összeggel kalkuláljanak egy-egy út során. Nagy könnyebbség ez, hiszen így biztosan bele fognak férni az előre kalkulált utazási keretbe és nem éri Önöket csalódás a befizetés során.

Emellett az egyes utak ára is könnyebben összehasonlítható, így ha két-három úttal is szemezgetnek, és az ár lesz a végső döntéshozó, akkor bizony sokkal egyszerűbb lesz a döntés véglegesítése.Teljes árazás - Proko Travel - Bújtatott költségek nélkül!

Itt fontosnak tartom megjegyezni, hogy a teljes árazás bevezetése nem jelenti azt, hogy ha valaki extrákkal szeretne élni egy-egy utazás során ne tehetné meg. Továbbra is szeretnénk, ha utasaink minden igényét maximálisan ki tudnánk elégíteni, így a minőségi kiegészítések nem fognak elveszni a kötelezően fizetendő költségek között. A fakultatív programokról pedig továbbra is utasaink dönthetnek, hogy részt kívánnak-e venni rajta, vagy inkább szabadprogrammal töltik el szervezett program idejét.

Remélem, összefoglalóm segítségével Önök is teljesebb képet kaptak a teljes árazásról és Önök is úgy gondolják, hogy ezáltal egyszerűbb lesz a foglalás. Előzetes helyfoglalási kedvezményünk még elérhető a 2020. július 1. után induló pihenéseinkre, így foglalják le idei utazásukat most, hiszen … „Ön is megérdemel egy kis pihenést!”

Vissza