Megérkezett a Proko Travel 2020-as katalógusa

2020.02.11.

Törzsutasaink hamarosan kezükbe vehetik a Proko Travel 2020-as katalógusát. A megszokott módon - az izgalmas programok és csodaszép képek mellett - igyekeztünk új utakkal is kedveskedni az Önök számára. 17 új utazásunk mellett katalógusunk használatának megkönnyítése érdekében néhány további újítással is találkozhatnak majd a katalógust fellapozók. Ezeket az újításokat szeretném most Önöknek bemutatni.

Új kategóriák az Önök igénye szerint

Katalógusunkban évről-évre igyekszünk megújulni. Ez nem csak az utazási kínálatra igaz, hanem a prospektusunk könnyebb áttekintésére, használatára is, hiszen számunkra rendkívül fontos, hogy utasaink könnyedén átlássák utazási kínálatunkat és megtalálják benne a számukra leginkább megfelelő utazási ajánlatot. Éppen ezért idén is több újítást vezettünk be katalógusunkban. Az egyik ilyen a prospektusunk 4. és 5. oldalán található válogatások népszerű útjainkból. Az utazási típusok alapján összesen hat kategóriát különböztettünk meg, amely segítheti az utasokat a választásban. Lényeges kiemelni, hogy ezekben a csoportosításokban nem található meg az összes programunk, csak néhányat emeltünk ki az átláthatóság kedvéért.

A tematikus rendszerünkben az első csoport nem más, mint a sokak által kedvelt „Ildi ajánlásával” jelölt utak a „Túrázás szerelmeseinek”. Ezek mind olyan utazások, amelyet feleségem, Prónay Ildikó (2016 év Idegenvezetője Magyarországon) állított össze mesés hegyi túrákkal.Proko Travel utazás

Mivel az utóbbi években igen népszerűek voltak a tengerpari kulturális útjaink, így a második kategóriába a „Pihenéssel egybekötött kulturális élmények” kerültek, mint például a Madeirai vakáció, vagy a Nyaralás Spanyolországban elnevezésű utunk.

Plitvicei-tavak, Prága, Szlovénia… csak néhány úti cél, amelyről elmondhatjuk, hogy az elmúlt 27 évben nagy kedvencei lettek utazóközönségünknek. Ezen az elven harmadik kategóriánkat a „Törzsutasaink kedvencei” alkotják, amelybe a fent említett úti célok is helyet kaptak.utazás - Katalógus

Csoportosításunkból nem maradhatnak ki természetesen azok az utazások sem, amelyet csak mi csinálunk az országban. Igen, jól olvassák. Hiába van számtalan utazási iroda, vannak olyan úti célok, illetve programok, amiket - esetenként 27 éve - csak a Proko Travel kínálatában találhatnak meg. Erre – úgy gondolom – méltán büszkék lehetünk, így a „Csak a Proko Travelnél” jelzések alatt ezeket az utakat fedezhetik fel.

Utazóközönségünk visszajelzései alapján nagy szeretettel látogatnak el Földünk legkülönlegesebb helyeire. Ezeket az utakat a „Kuriózumok” kategória alatt találhatják meg. Itt kapott helyet például – sok egyéb mellett - a gejzírek földje Izland, vagy az Azori-szigetek, amelyhez korábban egy kis élménybeszámolót is írtam az Önök számára.

Felsorolásom végére hagytam az olyan utazások csoportját, ahol rövid idő alatt – viszonylag kevés utazással – érhetőek el élménydús programok, kedvező áron, azaz a „Pénztárcabarát kiruccanások”-at. Úgy gondolom ennek a kategóriának a legnagyobb előnye, hogy azok is könnyen megtalálják a számukra szimpatikus utazást, akiknek csak néhány szabadnapjuk van az évben, de szeretnének szép helyekre eljutni, az idejüket tartalmasan eltöltve.

Bízom benne, hogy a megszokott jelölések – például lábbelik, UNESCO Világörökségek - mellett a kategóriák szerinti csoportosítás is éppúgy segíti majd Önöket választásukban, mint a tavalyi időrendi táblázatunk. Ezt a táblázatot sem vetettük el –az ünnepnapok és a hosszúhétvégék jelölésével – megtartottuk, de véleményünk szerint a tematikus felosztást éppúgy szeretni fogják és segíti a katalógus áttekintését.

Összesített részvételi díj, bújtatott költségek nélkül

A fent említetteken túl a legnagyobb újítás azonban nem más, mint a Magyar Utazási Irodák Szövetsége által is szorgalmazott összesített részvételi díj feltüntetése, azaz a teljes árazás. Véleményünk szerint minden utazási irodának így kellene feltüntetnie árait, hiszen így sem az utas, sem pedig az utazási iroda nem csalódik.

A katalógusban feltüntetett áraink tartalmazzák az utazás teljes költségét, így a szállást és az ellátást (programnak megfelelően), az autóbusz vagy repülés költségét (illetékekkel és csomagdíjakkal együtt), az útlemondási biztosítást, a kikötői illetéket és a magyar idegenvezető költségét egyaránt. Tőlünk nyugatabbra, ez már bevett gyakorlat, amivel irodánk maximálisan egyetért, így önként, az elsők között vállalta, hogy – mint MUISZ tagiroda – csatlakozik a kezdeményezéshez. Ez esetben utasainknak csak akkor kell többet fizetniük a katalógusban szereplő árnál, ha az utazás leírása felett további fakultatív programon kívánnak részt venni.

Új úticélok visszajelzéseik alapján

Reagálva az utazási piac dinamikus növekedésére, és az Önök igényeire, idén minden eddiginél bővebb kínálattal jelentetjük meg katalógusunkat. Összesen 130 utazással várjuk a kikapcsolódni vágyókat.

A 2020-as évben három földrészen gazdagítottuk utazásainkat, illetve a népszerű európai utazásainkat is több mint 10 egyedi utazással bővítettük. Ilyen például a Lipari-szigetek,Hanza városok és Dánia, vagy a Svájc repülővel és vonattal.

Emellett bekerült a sokak által várt álomnyaralások helyszíne a Seychelle-szigetek és Mexikó is a kínáltunkba, de a Dubai Világkiállításra is szervezünk csoportos és egyedi szakmai programokat is. Az új utazásainkról három korábbi blogbejegyzésemben is olvashatnak bővebben.Proko Travel katalógus

Úgy gondolom, hogy cégünk 27 éves szakmai múltjához hűen állította össze az Önök számára az új lehetőségeket az élménydús kikapcsolódásra, és mindenki talál az elképzelésének megfelelő programot idei katalógusunkban is.

Kedvezményeink a 2020-as évben

Ahogyan azt már megszokhatták a Proko Travel mindig kedveskedik azon utasai számára, akik előre terveznek és időben lefoglalják utazásaikat. Az előfoglalási kedvezményünk idén azoknak szól, akik 2020. július 1. után induló pihenéseiket 2020. március 20-ig lefoglalják. Előfoglalási kedvezményünk az utazás alap részvételi díjának 5%-a, vagy maximum 10.000 Forint.

Az időben tervezők mellett irodánk nagyra értékeli a hűséget is. Büszkék vagyunk arra, hogy évente több mint 20.000 utazó választja a Proko Travelt. Irodánk törzsutasai – azaz, akik az elmúlt két évben legalább egyszer velünk utaztak – és március 20-ig lefoglalják utazásukat 7% kedvezményben részesülnek utazásuk árából. Amennyiben a foglalás az előfogalalási időszak után történik meg részükről, akkor 5% kedvezményben részesülnek. Kiemelném, hogy minden kedvezményünk összevonható a 65 év felettieknek szóló (2000 Ft) ajánlatunkkal is.

Bízom benne, hogy a fent leírtak szimpatikusak az Önök számára, katalógusunkat örömmel lapozgatják majd, és megtalálják maguk számára azt az utazást, ahová 2020-ban a Proko Travel elviheti Önöket, hiszen, ahogy szlogenünk is tartatja „… Ön is megérdemel egy kis pihenést!”.

Vissza