Múzeumok, katedrálisok és művészeti galériák: kulturális körutazások a világ körül

2023.06.15.

Építészet, festészet vagy szobrászat? A művészet megjelenési formái rendkívül változatosak, amelyet a világ minden táján eltérő kultúra jelentősen befolyásol. Legyen művészetkedvelő vagy sem, a szemet gyönyörködtető alkotások biztosan Önt is magávalragadják. Mai cikkünkben 3 kulturális körutazást hoztunk a művészetek kedvelőinek, melyek során változatos programokkal merülhetnek el a művészet világában.

Katedrálisok Észak-Olaszországban, Dél-Franciaországban

Mik is azok a katedrálisok? Az egyházmegye főtemplomai, melyek monumentalitásukkal, díszítettségükkel mindenkit lenyűgöznek. Virágok és műemlékek elnevezésű utazásunk során több, mint egy hét alatt 5 katedrálist keresünk fel. Olaszországban a genovai szürke-fehér homlokzatú St. Laurence katedrálisból csodálatos kilátás tárul a templomra és a városra egyaránt. Monaco kis államában megtekinthetik a monacói sziklán épült Szent Miklós-katedrálist, amely Grace Kelly hercegné és III. Rainier monacói herceg végső nyughelyeként is szolgál.

Nimes, „Franciaország Rómája” sok megmaradt ókori műemlékkel vonzza a művészetek kedvelőit. A város székesegyháza ugyan későbbi épült, de kinézete a régi korokat idézi. Avignon palotája mellett, a román és gótikus stílusú katedrálisból pedig gyönyörű kilátást nyerhetnek az oda látogatók a Rhône folyó partjára. Kulturális körutazásunk utolsó, 11-13. századi székesegyháza Grenoble városában található

Olaszország - Pavia - Múzeumok, katedrálisok - kulturális körutazás

Firenze, a művészet fellegvára

Firenze méltán rendelkezik számos nevezetességgel: Toszkána székhelye, kulturális központja, korábban az Olasz Királyság fővárosa. A történelem során betöltött különböző szerepei, jelentősége miatt kiemelkedő úti cél lehet a művészet és kultúra kedvelőinek. Kínálatunkban elérhető Leonardo szülőföldjén elnevezésű toszkán körutunk során utasaink felfedezhetik a magával ragadó reneszánsz városokat.

Firenze lenyűgöző építészetét megcsodálva megismerhetik a Medici család történetét, akik meghatározó szerepet töltöttek be a város működésében. Firenze városának fennmaradt műemlékei, épületei a 14-16. századból származnak, így visszarepít minket a reneszánsz korba. A firenzei katedrális a világ 4. legnagyobb keresztény temploma, mely mellett egy közel 85 méter magas harangtorony látványa ejti ámulatba az odalátogatókat. Olaszország ezen városa rengeteg kinccsel rendelkezik, sok művészt inspirált és még több művészeti mozgalom születésének, kiindulásának helyszíne.

Firenzei Dóm - Múzeumok, katedrálisok - kulturális körutazás

Amerika, a modern művészetek hazája

Az Amerikai Egyesült Államok tele van szebbnél szebb látnivalókkal, újdonságokkal. USA Keleti part és a Niagara-vízesés nevű utunk során felfedezzük a Keleti part városait és ellátogatunk a leghíresebb múzeumokba. Múzeumlátogatásaink két helyszíne Washington és New York. A fővárosban, Washingtonban a kihagyhatatlan látnivalók után szabadon válaszható programok között ellátogathatunk a Smithsonian Nemzeti Múzeumba, National Gallery-be vagy az Air&Space Múzeumba, amely a repülés és űrrepülés szerelmeseinek ajánlott. Washington múzeumainak felfedezése után megcsodálhatjuk a Central Parkot New York-ban, majd ismét múzeumlátogató napot tartunk, melynek keretében megtekinthető a modern művészetek múzeuma, a Guggenheim múzeum; a Museum of Natural History vagy akár a Metropolitan Művészeti Múzeum. A programok közötti választást utasainkra bízzuk, de biztos, hogy minden kiállítás nagy élményt nyújt a művészet rajongóinak.

New York - Múzeumok, katedrálisok - kulturális körutazás

Fedezzen fel monumentális épületeket, katedrálisokat és lenyűgöző gyűjteményekkel rendelkező múzeumokat! Váljon Ön is részesévé a művészet világának a Proko Travel kulturális körutazásaival!

Vissza