Úti célok gazdag történelemmel és sokszínű kultúrával: repülős utak a múltba

2023.06.15.

Történelmi helyszínek, színes és gazdag kultúra, ki ne vágyna egy kis múltbeli időutazásra, ha a mediterrán tájakról van szó? Róma és Athén mellett számos olyan helyszín van a világon, ahol jelentős történelmi múltra nyerhetünk betekintést. Cikkünkben olyan rejtett kincseket mutatunk be, amelyek méltón foglalhatnak helyet a híres történelmi városok mellett, és amelyeket repülős utak során bárki meglátogathat.

Spanyolország

Spanyolországról elsőként leginkább a meleg éghajlat és a páratlanul szép tengerpartok juthatnak eszünkbe. Repülős utak során azonban felfedezhetjük az Ibériai-félszigeten elterülő ország igazi rejtett kincseit!  A Spanyol királyi városok elnevezésű repülős utunk során a velünk utazók ellátogathatnak a spanyol nevezetességekhez, valamint megcsodálhatják Madrid és Valencia kulturális örökségeit.

Felfedezzük Spanyolország eldugottabb, mégis szemet gyönyörködtető kincsét Cuencát, a sziklára épült várost. A mórok által épített középkori erődként funkcionáló kisváros kétségtelenül nagy hatással van az odalátogatókra. Szűk, középkori hangulatot idéző utcáin sétálva eljuthatunk Spanyolország első, a 12. század környékén épült gótikus katedrálisához is. Repülős utunk során ellátogatunk a Cuenca közelében fekvő Aranjuezbe, melynek királyi palotája egyike a Világörökségi helyszíneknek és évszázadok óta a spanyol király tavaszi rezidenciájaként szolgál.

Ezt követően megcsodáljuk Toledo városának festői szépségű tájait, de a spanyol főváros, Madrid látogatása sem marad el! A madridi királyi rezidencia pompája, és Toledo történelmi belvárosával együtt repülős utunk során 7 fantasztikus világörökségi helyszínt tekintünk meg.

Spanyolország - történelmi látványosságok - repülős utak

Marokkó

Repülős utak során felfedezhetjük a mediterrán Marokkót, a misztikumokkal teli országot is. Utasaink számára több időpontban is indítunk repülős utakat Marokkó mesés kincsei elnevezéssel, hogy megismerhessék annak jelentős, és gyönyörű helyszíneit.

Essaouira, magyarul Szavíra városa Marokkó egyik ősi kikötőjéről híres, melyet még a karthágóiak alapítottak. A város falairól pazar kilátás tárul elénk a teljesen épen megmaradt óvárosra és a kikötőre, ahol a mai napig nagy számban dolgoznak halászok. Marokkói repülős utunk további úti célja Marokkó fővárosa, Rabat, amely egyben császárváros is. A főváros látványosságai közül megcsodáljuk a Hassan-tornyot, mely egy befejezetlen mecset minaretjeként maradt fenn. A félbehagyott torony, a mecset megmaradt részeivel és a modernebb V. Mohamed mauzóleumával együtt szemet gyönyörködtető látványosság, amelyet nem szabad kihagyni!

Marokkó rejtett különlegességei közé tartozik továbbá Meknesz városának 40 km hosszú városfala és annak monumentális kapujai, melyek közelebb hozzák hozzánk a keleti hangulatot. Meknesz városától nem messze fekszik Volubilis római kori romvárosa, melyet a karthágóiak alapítottak, majd ezt követően római provincia lett. A város felidézi az óidők hangulatát és elkalauzol bennünket egy elmúlt kor kultúrájába!

Marokkó - történelmi látványosságok - repülős utak

Fedezze fel a világ történelmi és kulturális örökségeitől hemzsegő városait a Proko Travel repülős utazásival! Utazás keresőnk segítségével repülős utak széles kínálatából választhatja ki az Ön számára leginkább megfelelőt! További érdekes és hasznos utazással kapcsolatos tartalmakért kövessen minket a Facebookon!

Vissza