Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 30 - Október 04. 298 000 Ft + ill. Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  A keleti karavánutak nyomában
·  Soukok színes kavalkádja, fűszerillata
·  Casablanca, a filmből is ismert város
·  Fes, a mindig lüktető királyi város

"Marrakes óvárosának, bazárjainak forgataga, a fűszerek, gyümölcsök illata, és a színes portékák látványa egy egészen más világba kalauzolnak."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – MARRAKES

Menetrend függvényében, várhatóan a kora délutáni órákban indulás Marokkóba. Érkezés délután Marrakesbe, majd transz­fer a ****-os szállodába. Még délután megkezdjük az ismer­kedést a „Dél gyöngyeként” emlegetett várossal. Ellátogatunk a Jemaa El Fna térre, ahol Afrika legnagyobb hagyományos piaca található. A tér az év minden napján telve van mesélők­kel, költőkkel, kígyóbűvölőkkel, akrobatákkal és zenészekkel, akik elképesztő mutatványokkal szórakoztatják az arra járó­kat. Ezen az estén egy különleges helyen lesz a vacsoránk, a Dar Essalam étteremben, amely elrepít minket az ezeregy éjszaka meséinek világába. Az étterem a XVII. században épült tradi­cionális marokkói stílusban és az évszázadok során is megtar­totta hagyományos arculatát. Itt főként a helyi gasztronómia finomságait kóstolhatjuk meg, az est során azonban nemcsak az új ízeket élvezhetjük, hanem az élőzenés-táncos műsort is. Vacsora után visszatérünk szállásunkra.

2. NAP: MARRAKES – BENI MELLAL

Reggelit követően városnézés Marrakesben. A várost az Almoravidák (berber eredetű uralkodócsalád) dinasztiája ala­pította a XI. század végén. Megnézzük a Koutoubia mecsetet, amely egy 77 méter magas impozáns minarettel büszkélkedik. Ezt tartják a város legfontosabb műemlékének. Utunk ezután a Medinába, az óvárosba vezet, amely az egyik legnagyobb Marokkóban és a legnépesebb egész Észak-Afrikában. A város ezen része legjobban egy útvesztőhöz hasonlít, melyet utcák, terek és sikátorok alkotnak és ahol egymást váltják a lakó- és kereskedelmi negyedek. Ellátogatunk a Marrakes Múzeumba, ahol érdekes régészeti leleteket tekinthetünk meg. A Medina felfedezését a Soukok negyedével folytatjuk, mely az egyik legérdekesebb látnivaló. A Souk piac és kereskedelmi negyed egyben, melyet a kézművesek és az iparosok alakítottak ki szá­zadokkal ezelőtt. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat.

3. NAP: BENI MELLAL – FES

Reggeli után transzfer Fesbe. Útközben megállunk a Borj Nord erődnél, ahonnan páratlan kilátás nyílik Fesre. Ezt követően tovább folytatjuk utunkat a legrégibb Királyi Városba. Elsőként a város Medináját nézzük meg, amely az UNESCO világörökség részét képezi. Tagadhatatlan, hogy ez az egyik legszebb óváros egész Marokkóban. A hatalmas városkapuk mellett a különböző „negyedek" is elvarázsolják az itt sétáló turistákat. Különálló egységet képeznek pl. a fazekasok, bőrdíszművesek-bőrfestők, kőfaragók stb. Közvetlen a sikátorokban dolgozzák fel az alap­anyagokat, így mi is részesei lehetünk a folyamatoknak. Talán a leglátványosabb, ahogy a bőrfestők dolgoznak. A rengeteg látnivaló közül talán a Bou Inania Madrasa van a legnagyobb hatással az utazóra. A XIV. században épült iskola az egyik legki­finomultabb mór építészeti remekmű. Az épület saját minaret­tel is rendelkezik. Szállásunk ezen az estén Fesben lesz.

4. NAP: FES – RABAT – CASABLANCA

Reggel indulás Rabatba, a fehér Királyi városba, amely az ország adminisztrációs központja. Megtekintjük kívülről a Királyi Palotát, a Hasszan tornyot, V. Mohammed mauzóleumát, és az Oudaya kertet, ahonnan meseszép kilátás nyílik a folyóra. Egy rövid pihenőre betérünk a Mór Kávézóba is, hogy meg­kóstoljuk a híres marokkói mentateát. Ezt követően folytatjuk utunkat Casablancába. A város stílusában keverednek az eredeti marokkói, a francia és a spanyol építészet elemei. Megnézzük a II. Hasszan Mecsetet, Casablanca meghatározó látványossá­gát, amely a világ hetedik és Marokkó legnagyobb mecsete. Minaretje a világon a legmagasabb, 210 méteres. Egyszerre 105.000 hívő fér el a hatalmas épületben. Sétánk során fényké­pezés erejéig ellátogatunk a filmből is ismert Rick Kávézójához, illetve az V. Mohamed térre, amely a város szíve. Szállásunk ezen az estén Casablancában lesz.

5. NAP: CASABLANCA – MARRAKES – BUDAPEST

Reggeli után pár órás utazással érkezünk vissza Marrakesbe. Ezt követően szabadprogram a városban, amikor lesz lehetőség még emléktárgyakat vásárolni és kávézni. Ekkor ki tudják pró­bálni a híres arab kávét. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Az ár a belépőket tartalmazza.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Marokkó mesés kincsei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Isztambultól Kappadókiáig
Körutazás Törökország legszebb vidékeire
Szeptember 17. 10 nap 294 000 Ft + ill.
Viva Espana
Madrid – Toledo – Zaragoza – Barcelona – Andorra
Szeptember 07. 6 nap 264 000 Ft + ill.
Nyaralás a spanyol tengerparton
Lloret de Mar tengerparti nyaralás – Andorra – Barcelona
Szeptember 07. 8 nap 199 500 Ft + ill.
Szeptember 07. 8 nap 229 000 Ft + ill.
Ciprus, a szerelem szigete
Nicosia - Larnaca - Aphrodité sziklája - Pihenés
Szeptember 27. 6 nap 246 000 Ft + ill.
Gibraltáron keresztül az Atlanti-partra
11 napos tengeri hajóút
Október 28. 10 nap 305 660 Ft + ill.