Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Október 06 - 10. 379 500 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  A keleti karavánutak nyomában
·  Soukok színes kavalkádja, fűszerillata
·  Casablanca, a filmből is ismert város
·  Fes, a mindig lüktető királyi város

"Marrakesh óvárosának, bazárjainak forgataga, a fűszerek, gyümölcsök illata, és a színes portékák látványa egy egészen más világba kalauzolnak."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BÉCS – MARRAKES

Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban indu­lás Budapest Airport Hotel elől Bécsbe, mivel Budapestről nincs közvetlen járat Marokkóba, csak hosszú várakozásos átszállással. Repülés Bécsből közvetlen járattal. Érkezés délután Marrakesbe, majd transzfer a ****-os szállodába. Még délután megkezd­jük az ismerkedést a „Dél gyöngyeként” emlegetett város­sal. Ellátogatunk a Jemaa El Fna térre, ahol Afrika legnagyobb hagyományos piaca található. A tér az év minden napján telve van mesélőkkel, költőkkel, zenészekkel, kígyóbűvölőkkel, és akrobatákkal, akik elképesztő mutatványokkal szórakoztatják az arra járókat. Ezen az estén, egy különleges helyen lesz a vacso­ránk, a Dar Essalam étteremben, amely elrepít minket az ezer­egy éjszaka meséinek világába. Az étterem a XVII. században épült tradicionális marokkói stílusban és az évszázadok során is megtartotta hagyományos arculatát. Itt főként a helyi gaszt­ronómia finomságait kóstolhatjuk meg, az est során azonban nemcsak az új ízeket élvezhetjük, hanem az élőzenés-táncos műsort is. Vacsora után visszatérünk szállásunkra.

2. NAP: MARRAKES – BENI MELLAL

Reggelit követően városnézés Marrakesben. A várost az Almoravidák (berber eredetű uralkodócsalád) dinasztiája alapí­totta a XI. század végén. Megnézzük a Koutoubia mecsetet, amely egy 77 méter magas impozáns minarettel büszkélkedik. Ezt tartják a város legfontosabb műemlékének. Utunk ezután a Medinába, az óvárosba vezet, amely az egyik legnagyobb Marokkóban és a leg­népesebb egész Észak-Afrikában. A város ezen része, legjobban egy útvesztőhöz hasonlít, melyet utcák, terek és sikátorok alkot­nak, és ahol egymást váltják a lakó- és kereskedelmi negyedek. Ellátogatunk a Marrakes Múzeumba, ahol érdekes régészeti lele­teket tekinthetünk meg. A Medina felfedezését a Soukok negyed­ével folytatjuk, mely az egyik legérdekesebb látnivaló. A Souk piac és kereskedelmi régió egyben, melyet a kézművesek és az iparo­sok alakítottak ki századokkal ezelőtt. A nap egyik érdekes látni­valója a Majorelle kert. Ezt is megtekinti a csoport. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat.

3. NAP: BENI MELLAL – FES

Reggeli után transzfer Fesbe. Útközben megállunk a Borj Nord erődnél, ahonnan páratlan kilátás nyílik Fesre. Ezt követően tovább folytatjuk utunkat a legrégibb Királyi Városba. Elsőként a város Medináját nézzük meg, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. Tagadhatatlan, hogy ez az egyik legszebb óvá­ros egész Marokkóban. A hatalmas városkapuk mellett a külön­böző „negyedek" is elvarázsolják az itt sétáló turistákat. Különálló egységet képeznek pl. a fazekasok, bőrdíszművesek, bőrfes­tők, kőfaragók stb... Közvetlen a sikátorokban dolgozzák fel az alapanyagokat, így mi is részesei lehetünk a folyamatoknak. Talán a leglátványosabb, ahogy a bőrfestők dolgoznak. A renge­teg látnivaló közül talán a Bou Inania Madrasa van a legnagyobb hatással az utazóra. A XIV. században épült iskola az egyik legki­finomultabb mór építészeti remekmű. Az épület saját minarettel is rendelkezik. Szállásunk ezen az estén Fesben lesz.

4. NAP: FES – RABAT – CASABLANCA

Reggel indulás Rabatba, a fehér Királyi városba, amely az ország adminisztrációs központja. Megtekintjük kívülről a Királyi Palotát, a Hasszan tornyot, V. Mohammed mauzóleumát, és az Oudaya kertet, ahonnan meseszép kilátás nyílik a folyóra. Egy rövid pihenőre betérünk a Mór Kávézóba is, hogy megkóstol­juk a híres marokkói mentateát. Ezt követően folytatjuk utunkat Casablancába. A város stílusában keverednek az eredeti marokkói, a francia és a spanyol építészet elemei. Megnézzük a II. Hasszan Mecsetet, Casablanca meghatározó látványosságát, amely a világ hetedik és Marokkó legnagyobb mecsete. Minaretje a világon a legmagasabb, 210 méteres. Egyszerre 105.000 hívő fér el a hatal­mas épületben. Sétánk során fényképezés erejéig ellátogatunk a filmből is ismert Rick Kávézójához, illetve az V. Mohammed térre, amely a város szíve. Szállásunk ezen az estén Casablancában lesz.

5. NAP: CASABLANCA – MARRAKES – BÉCS – BUDAPEST

Reggeli után pár órás utazással érkezünk vissza Marrakesbe. Ezt követően szabadprogram a városban, amikor lesz lehető­ség még emléktárgyakat vásárolni és kávézni. Ekkor ki tud­ják próbálni a híres arab kávét. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, majd utazás Bécsbe. Érkezést követően transzfer Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az ár a belépőket tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Marokkó mesés kincsei úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Isztambultól Kappadókiáig
Körutazás Törökország legszebb vidékeire
Szeptember 28. 10 nap 349 500 Ft
Látogatás a Szentföldre
Jeruzsálem - Tel Aviv - Betlehem - Fürdés a Holt-tengerben
Október 08. 5 nap 399 000 Ft
Ciprus, a szerelem szigete
Nicosia - Larnaca - Aphrodité sziklája - Pihenés
Szeptember 23. 6 nap 294 000 Ft
Szeptember 23. 8 nap 334 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 22. 10 nap 329 500 Ft
Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Október 09. 6 nap 319 000 Ft