Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 20 - 25.
488 000 Ft
Szeptember 21 - 26.
548 000 Ft
Az út áttekintése

·  Madrid és Valencia kulturális örökségei
·  7 fantasztikus Világörökség
·  Festői környezetben: Toledo és Cuenca
·  A Prado és a Spanyol Királyi Palota kincsei

"A madridi királyi rezidencia pompája, Toledo történelmi belvárosa vagy az El Escorial palota páratlan szépsége mind úgy tárul elénk, mint a spanyol történelem egy-egy emléklapja. Bámulatos!"
Fleisz Tünde - Spanyol turisztikai szakértő

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)

1. NAP: BUDAPEST – VALENCIA / CASTELLON

Reggel repülés Budapestről Valenciába. A csomagjaink felvétele után busztranszfer a szállodába, ahol – ha még nem tudjuk elfoglalni a szobáinkat –, akkor csomagszobában helyezzük el a poggyászunkat. Ezt követően bemegyünk a központba, innen pedig gyalogos városnézésre, mely során ismerkedünk Spanyolország harmadik legnagyobb városával. A Katedrális a híres Szent Grállal és két Goya képpel is rendelkezik. Gazdagon díszített épületek, paloták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múltbéli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a folyómederbe modern és nagyon látványos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. század építészetének mintapéldányai. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabadidő során megízlelhetjük a város jellegzetes italát, a horchatát. A programunk végén elfoglaljuk szállásunkat, majd fakultatív vacsora.

2. NAP: VALENCIA – CUENCA – ARANJUEZ – MADRID

Reggeli után autóbusszal indulunk Közép-Spanyolország felé. Először a sziklára épült várost, Cuencat keressük fel. A települést még a mór hódítók alapították, szűk utcái mindmáig középkori hangulatot árasztanak. Gótikus katedrálisának alapjait a XII. században rakták le. A Szent Pál Viaduktról kiváló felvételek készülhetnek a kőoszlopokon fekvő városról és a környező völgyekről. Cuencat elhagyva megyünk tovább Aranjuezbe. Királyi palotája a XVI. századtól kezdve a spanyol király tavaszi rezidenciája volt, 2001 óta pedig az UNESCO Világörökségei közé tartozik. Belső díszítettsége lenyűgöző. A Porcelán Szalon és az Arab Csarnok ezek közül is a leglátványosabb. A kora esti órákban érkezünk Madridba, ahol (kívülről) megcsodáljuk a világ leghíresebb bikaviadal arénáját, a Las Ventast. Szállás Madridban.

3. NAP: MADRID

Az egész napot a spanyol főváros megtekintésére szánjuk. A Spanyol térnél lévő Szenátusnál kezdjük programunkat. A tér közepén Cervantes szobra áll, a látványos alkotás előtt leghíresebb műve főszereplőit – Don Quijote-t és Sancho Panza-t – is megmintázta a szobrász. Továbbsétálunk a Királyi Palotához. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Természetesen belülről is megtekintjük a lenyűgöző palotát. Mellette található az Almudena monumentális katedrálisa, melynek üvegablakai csodaszépek. Az óvárosban folytatjuk utunkat, elegáns palotákat érintve érkezünk a főtérre, a Plaza Mayor-ra. Itt régen bikaviadalokat is rendeztek. A tér közepén III. Fülöp lovasszobra látható. Városnézésünk folytatása: a Puerta del Sol, ahol lesz idő beülni egy kis bárba, és megkóstolni a madridi tapast vagy emléktárgyat vásárolni. Ezt követően továbbsétálunk a Képviselőház és a Prado környékére. Programunk zárásaként lehetőség van megtekinteni Spanyolország nemzeti képtárát, a grandiózus Prado Múzeumot. A nap során közlekedés metróval, illetve gyalog.

4. NAP: MADRID – CONSUEGRA – TOLEDO – MADRID

Erre a napra is van egy fakultatív kirándulási javaslatunk azoknak, akiket érdekel két látványos, Madrid környéki Világörökség. A fővárostól délre indulunk, Consuegra körzetében tipikus Don Quijote által ismertté vált szélmalmok sora látható. Festői táj. Fantasztikus felvételek készülhetnek a szélmalmokról és a különleges tájról. Innen utazunk Toledoba. A Tajo folyó által körülölelt város rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festők képeivel díszített katedrális nemcsak Toledo, hanem az egész keresztény világ egyik büszkesége. Séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresztül. Programunk során lesz lehetőségünk a híres toledói acélból készített termékekből is vásárolni. Az esti órákban érkezünk vissza Madridba. Consuegra – Toledo fakultatív kirándu[1]lás (3 belépővel): 75 €.

5. NAP: EL ESCORIAL – ELESETTEK VÖLGYE – SEGOVIA

Délelőtt a San Lorenzo de El Escorialhoz megyünk. Ezt a páratlan kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette. Ő volt, aki Madridot jelölte ki fővárosnak és saját rezidenciának pedig ezt a várkastélyt emeltette. Évszázadokig volt a spanyol uralkodók rezidenciája és Pantheonja, mindmáig a királyi család temetkezőhelye. A különleges épületben elcsodálkozhatunk azon, hogy milyen szerzetesi, egyszerű életkörülmények között élt II. Fülöp király, aki a fél világot uralta. Ezt követően az Elesettek Völgyét keressük fel, mely polgárháborús emlékmű. A monumentalitása lenyűgöző, de építésének körülményei elgondolkodtatóak. A sziklába vájt katedrálisa 2019-ig a hírhedt Franko tábornok nyughelye is volt, akkor áthelyezték felesége mellé, az El Pardo-Mingorubbioban lévő temetőbe. Folytatjuk utunkat Segoviába, mely a hatalmas római vízvezeték szülővárosa. Meglátogatjuk a Real Alcazart, amely eredetileg erődítményként épült és inspirációt adott Disney Hamupipőke kastélyának. Ez Spanyolország egyik szimbóluma is. Az aqueduct és az Alcazar mellett a katedrális is figyelemreméltó. Este érkezünk vissza Madridba.

6. NAP: MADRID – BUDAPEST

Reggeli után a bőröndjeinket elhelyezzük a csomagszobába és metroval bemegyünk a belvárosba. Ekkor van lehetőség a Reina Sofia-ban megnézni Picasso talán leghíresebb festményét, a monumentális Guernica alkotást. Másik lehetőség; labdarúgás szerelmesei elmehetnek a Real Madrid híres Bernabeu stadionjába, ahol egy látogatói túra keretében megnézhetik az öltözőket, a pályát és a csapat kupáit, relikviáit. Ezt követően a belvárosban betérhetünk egy „Sonka múzeumba”, mely csak a nevében múzeum. A nap során vásárolhatunk spanyol emlékeket, ha kedvünk van, sétálhatunk a kellemes hangulatú Retiro Parkban is. Délután visszamegyünk szállásunkra, felvesszük a csomagjainkat és kimegyünk a reptérre. Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés éjfél körül.

LátnivalóBelépődíj
Madrid - Királyi palota12 €
Madrid - Prado16 €
Valencia - Katedrális9 €
Aranjuez - Királyi palota9 €
El Escorial14 €
Elesettek völgye9 €
Real Alcazar - Segovia8 €
Reina Sofia múzeum12 €
Bernabeu Stadion25 €
Helyi és idegenforgalmi adók12 €

Belépők ára: kb.: 126 € + 75 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.2
Gyakori kérdések
Jankovics Antal, Jankovics Antalné
Komló
2023.10.02

Kedves, barátságos, nagy tudását mindenkor szívesen átadó, segítőkész idegenvezető.

 • 4.5
Kolozs Rita
Budapest
2023.10.01

Változatos program, nagyon sokféle helyre eljutottunk. Nagyon széles tudású Dorottya, rávilágított a történelem, művészettörtének összefüggéseire, nagyon sok érdekességet mesélt. Az első szállás 5-ös, széles volt a választék, nagyon ízletes vacsorát és reggelit kaptunk. A 2. szállás választéka szegényes volt, sokszor elfogyott.

 • 4.5
DOBÁK ALAJOS ZOLTÁN, DOBÁKNÉ CSENKI KATALIN
Kiskunfélegyháza
2023.09.30

Sokrétű, jól szervezett program. Alapos ismeretek, mindenre kiterjedő tájékoztatás az idegenvezető részéről. Az autóbusz egyik nap a tervezettnél 2 órával később érkezett, a 4. napon rosszabb minőségű volt, a vészfékezés kellemetlenségeket okozott. A szállás megfelelő volt. A vacsora általában nagyon "helyi" volt, kevésbé volt már választási lehetőség.

 • 4.8
Székely Dénesné
Csömör
2023.09.30

Profi idegenvezetés. Sokoldalú, tartalmas program. Fantasztikus, rendkívül felkészült idegenvezető, nagyon élvezetes közlési stílus. Egy alkalommal problémás busszal utaztunk, a gépkocsi vezető udvarias, előzékeny, profi vezetési stílus. A szállás átlagos, 4csillagnak megfelelő. Az étkezés során gyenge volt a választék.

 • 4.3
Szabó Anikó
Kerepes
2023.09.29

Sok gyönyörű várost láttunk, az idegenvezető nagy tudású, türelmes. 1 nap elég rossz volt a busz, de a buszsofőrök korrektek, odafigyelők. A szálláson nem volt elég meleg, és jó lett volna több zöldség.

 • 4.3
Papp József
Budapest
2022.10.14

Utazásunk programja: sok séta, de tartalmas. Idegenvezetés: nagyon kedves hölgy. Autóbusz: tökéletes. Szállás: Valencia nem jó, Madrid nagyon jó. Étkezés: Valencia nagyon rossz, Madrid kiváló.

 • 4.3
Szabó Sándorné dr. és Szabó Sándor
Eger
2022.10.10

Jól felépített és szervezett program. Az idegenvezető tudása is korrekt. Tájékozott és segítőkész, fáradhatatlan. Az autóbusz kényelmes, pontos. Mi kényelmes és tágas szobát kaptunk, takarítás is megfelelő volt. Minden este be volt készítve 1 üveg bor! Köszönjük. A reggeli és vacsora bőséges, változatos.

 • 5.0
Dr. Kupecz Enikő Irén
Kiskunhalas
2022.10.04

Nagyon jó, hogy nem 40-50-en voltunk!

 • 4.5
Kiss Lajosné
Fehérgyarmat
2022.06.15

Változatos program. Kiemelkedő tárgyi tudás. Kényelmes autóbusz, kedves sofőrök. Tiszta, higénikus szállások. Az étkezés az első szállást leszámítva, rendben volt.

 • 5.0
Zalai Ilona
Zalaegerszeg
2022.06.08

Sok szép látnivaló, nekem az Elesettek völgye kivételével, minden nagyon tetszett. Az idegenvezető nagy tudású, sok információt adott. Az autóbuszok szép tiszták, csak némelyikben szűk volt a széktávolság. A sofőrök udvarias szolgálatkészek. Szállás: Nagy fürdő és szoba, fő hogy könnyyen megközelíthető a belváros. Az étkezés nagyon sokféle, nagy mennyiségűek voltak.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Spanyol királyi városok úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A Pireneusok két oldala
A Pireneusok két oldala
7
NAP

4.8

29 értékelés

A Pireneusok természetes határt képez Spanyolország és Franciaország között. Járjuk körbe együtt ezt az izgalmas területet. Andorra, Carcassone, Baszkföld ékköve- San Sebastian, felvonózás, túrázás és 5 Világörökségi helyszín a programban.

649 000 Ft-tól
Mór emlékek Andalúziában
Mór emlékek Andalúziában
6
NAP

4.9

31 értékelés

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.

469 000 Ft-tól
Katalán csobbanás
Katalán csobbanás
4
NAP

Katalónia fővárosát nem lehet elégszer látni. Most összekapcsoltuk Önöknek a hagyományos városnézést egy kis tengerparti fürdőzéssel és a varázslatos Montserrattal, a híres kegytemplommal, mely a katalánok leghíresebb zarándokhelye.

299 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Koronád legszebb gyémántja Wales
Koronád legszebb gyémántja Wales
5
NAP

4.8

6 értékelés

Ha elutazunk Cymru-ba, többek között a következő városokat is láthatjuk: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobllllantysiliogogogoch, Llangollen, Betws-y-Coed, Llandudno.Hol járunk? Igen, ez bizony Wales!

499 000 Ft-tól
Fehér éjszakák - repülővel
Fehér éjszakák - repülővel
6
NAP

4.9

27 értékelés

9 ország 8 fővárosa, és Észak-Európa csodás tájai. Éljük át együtt a fehér éjszakák élményét, amikor csak rövid időre megy le a nap a látóhatár mögé!

429 000 Ft-tól
Párizs - London
Garantált indulásGarantált indulás
Párizs - London
7
NAP

4.5

1 értékelés

Két európai fővárost kapcsolunk össze ebben a pár napban, és ehhez a Csalagúton vonatozunk át valamivel több, mint 2 óra alatt! Francia borok vagy egy pint angol ale. Melyik a finomabb?

629 000 Ft-tól
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
11
NAP

4.7

30 értékelés

A norvég fjordok csodás világa mellett 3 skandináv fővárosba is elkalauzoljuk Önöket. Hajózunk a fjordokban és kompolunk a kontinens és a skandináv-félsziget között. Repülős csatlakozási lehetőség!

589 000 Ft-tól
Baku és a Kaukázus, kulturális időutazás
Baku és a Kaukázus, kulturális időutazás
6
NAP

A 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál végleg feltette Azerbajdzsánt a világutazók térképére. Baku modernsége jól megfér az ősi emlékekkel, több ezer éves sziklarajzokkal és kaukázusi településekkel.

459 000 Ft-tól