Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Augusztus 08 - 12.
298 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  4 éj színvonalas ****-os wellness szállodában
·  Mindennap túrázási lehetőség az Alpokban
·  Ausztria legmagasabb alpesi panorámaútja
·  Kirándulás a különleges Mölltal-gleccserhez

Heilingerbrutnál, mikor reggelente kilépünk a szállodánkból, és elénk tárul a Grossglockner lenyűgöző vonulata, az egyszerűen leírhatatlan.
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (36)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – MILLSTÄTTERSEE – HEILIGENBLUT

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. Budapest után az M1-es autópályán haladunk Győrt és Szombathelyt érintve Bucsunál átlépjük a magyar-osztrák határt. Ausztriában egy autópálya pihenő után a Millstättersee-nél állunk meg. Ez Karintia egyik legszebb fekvésű alpesi tava, melynek part­ján megnézzük Millstatt város legismertebb nevezetességét, a közel 1000 éves templomot, majd sétálunk a tóparton. A város­kát elhagyva látványos úton, csodás völgyek és hegyek között haladunk tovább. Este érkezünk az 1.300 m magasan fekvő Heiligenblutba. Itt található a ****-os szállodánk (4 éj), mely­nek wellness részlegét lehet használni (fedett medence, szauna…). Megérkezésünk után megvásároljuk a Karintia kár­tyát, mellyel az elkövetkezendő napokban több szolgáltatást, felvonót ingyenesen vagy kedvezményesen vehetünk igénybe.

2. NAP: GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE

A délelőttöt a nagyon hangulatos, tipikus alpesi kisvárosban, Heiligenblutban töltjük. Gyönyörködünk a szép házakban és megtekintjük a szárnyas oltáráról híres templomot. Ezt köve­tően a Schareck felvonóval, átszállással megyünk 2.600 m magasra, ahonnan jó idő estén 33 (!) háromezer méteres csúcsot láthatunk. Természetesen itt is túrázunk. (Kártyánkkal a felvo­nózás ingyenes). Aki akar, az átszállás helyétől gyalog jöhet le a hegyről. Ebédelési lehetőség után, Ausztria legmagasabb alpesi útján, a Grossglockner Hochalpenstrassen buszozunk. A híres Ferenc József kilátónál megállunk, ahol közelről is megcsodál­hatjuk a 3.798 m magas „Nagy harangot” (Grossglocknert), és a hozzá tartozó gleccserfolyót. Kiváló felvételek készülhetnek Ausztria legmagasabb hegycsúcsáról és a virágokkal borított pazar völgyekről. A túrázni vágyók itt is kapnak lehetőséget egy kis gyalogos kirándulásra 2.400 m-es magasságban. Csodaszép alpesi virágok, aranyos mormoták és a gleccser látványa káp­ráztat el bennünket. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

3. NAP: MÖLLTALI-GLECCSER – HEILIGENBLUT

Ezt a napot a túrázás kedvelői különösen élvezni fogják. Első programunknál a Mölltal-gleccser völgyállomásához buszo­zunk. Innen hegyi siklóval 1.000 méter szintkülönbséget meg­téve 8 perc alatt jutunk fel a középállomáshoz. Ezt követően 6 személyes kabinos felvonókba szállunk át, és így érünk fel 2.800 méter magasságba. Innen tiszta időben csodás képet kapunk a környező hegyekről, a Grossglockner 3.798 méteres csúcsától a Lienzi-Dolomitokig. Egy különleges étterem is talál­ható itt, melynek üveg borításán visszatükröződnek a környék sziklái. Itt van ebédelési lehetőség. A fenti hangulatot fokozza a gleccseren való séta és a nyári hógolyózás élménye. Derült időben, a hegyvidékről meseszép fényképeket lehet készíteni. Felvonóval és siklóval megyünk le buszunkhoz. Délután érke­zünk vissza Heiligenblutba. A nap hátralevő részében, aki akar pihenhet, és igénybe veheti a szálloda wellness szolgáltatását, vagy részt vehet a környéken egy kb. 2 órás, szép erdei kirándu­láson, melynek legszebb látványa egy vízesés.

4. NAP: HEILIGENBLUT – VIRGENTAL – LIENZ

A nap első felét a Lienzi-Dolomitok közelében töltjük. Látványos hegyi úton érjük el Kelet-Tirol vadregényes részét, a híres Virgental-völgyet. A pazar tájképet a Dolomitok változatos ormai, bájos falvak és műemlékek is gazdagítják. A Virgental végében található Ausztria 2. legnagyobb, többlépcsős víze­sése. Meredek terepen gyalogolunk fel a rendkívüli látvány megtekintéséhez. Fáradtságunkat az óriási zuhatag élménye feledteti. Délután indulunk vissza szállodánkhoz. Útközben nézelődés és vásárlási lehetőség lesz Osttirol legjelentősebb városában, Lienzben.

5. NAP: HEILIGENBLUT – RAGGA-SZURDOK – BUDAPEST

Folytatjuk a látványosságok megtekintését Karintiában. Heiligenblutot elhagyva a Ragga-patak 800 m hosszú vadregé­nyes szurdokához buszozunk. Itt, aki akar, a lépcsőkkel tarkított, nehéz terepen túrázhat. Több mint 200 m szintkülönbséggel is meg kell birkóznunk, miközben gyönyörködünk a víz által kivájt érdekes sziklaformákban, zuhatagokban. (Kártyánkkal ez is ingyenes.) Délután hazafelé indulunk és ismételten Bucsunál lépjük át a határt, majd várhatóan 21 óra ± 30 perc érkezünk Budapestre. Ezután a Szeged, Pécs, Miskolc-Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

LátnivalóBelépődíj
Karintia Kártya63 €
Grossglockner7 €
Mölltali gleccser 3122 m szakasz (fakultatív)18 €
Helyi és idegenforgalmi adók13 €

Belépők ára: kb.: 101 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Kiss Pál és Kiss Pálné
Budapest
2023.08.05

Szuper túrák! Tökéletes helyismeret, maximális tájékozódás, minden program tökéletes, odafigyel Ildikó mindenkire. Mindig tiszta busz, nyugodt tempó, biztonságos vezetés. A szállás tökéletes, az étkezésnél kívánni sem lehet jobbat!

 • 5.0
Karner Margit, Karner Mártonné
Székesfehérvár
2023.08.04

Jó, hogy vannak természetjáró programok is.

 • 5.0
Dr. György Iringó
Miskolc
2023.08.02

Minden 5-ös.

 • 5.0
Vass Sándorné
Szeged
2023.08.02

Nagyon szép helyek, nagy tudású, pontos, precíz idegenvezető. Az autóbusz tiszta, biztonságos, a buszvezető udvarias. A szállás és az étkezés kiváló. Mindig maradjanak ilyen precíz, pontos és élményben gazdag programok.

 • 5.0
Tóth Alexandra
Budapest
2020.08.16

Ildikó nagyon felkészült, lelkiismeretes, kedves idegenvezető. Remélem jövőre is részt vehetek vele egy jó kis túrán. Nagyon jól sikerült az út, gyönyörű helyeken jártunk. Mindennel maximálisan meg voltam elégedve.

 • 5.0
Nagy-Szabó Katinka
Szeged
2020.08.15

Nagyon jó túrázós út. Ildikó fantasztikus idegenvezető! A szállodából gyönyörű helyen van. Csaj ajánlani tudom ezt az utat!

 • 5.0
Szlávik Istvánné
Budapest
2017.07.28

Program: Gyönyörűek voltak a helyek.

 • 5.0
GERGELY FERENC
Szeged
2017.07.25

Idegenvezető: Minden témában nagyon felkészült

 • 4.5
Darvas Zoltán
Szeged
2017.07.24

Program: Változatos, látványos, nem túl zsúfolt. Idegenvezető: Sok hasznos információ, figyelmes, pozitív, segítőkész, barátságos Autóbusz: Kényelmes Szállás: Barátságos magyar csapat leste minden kívánságunkat

 • 5.0
Papp Jánosné
Kecskemét
2017.07.22

Program: A már megszokott minőséget kaptam, köszönöm! Idegenvezető: A már megszokott minőséget kaptam, köszönöm! Autóbusz: A már megszokott minőséget kaptam, köszönöm! Szállás: A fürdési lehetőség nagyon jól jött a túrák után.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A szomszéd hegye mindig zöldebb úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Irány az Alpok
Irány az Alpok
5
NAP

5.0

32 értékelés

Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

299 000 Ft-tól
Túrázás Ausztria zöld szívében
Túrázás Ausztria zöld szívében
5
NAP

5.0

31 értékelés

A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

247 000 Ft-tól
Vadregényes Ausztria túrázóknak
Vadregényes Ausztria túrázóknak
5
NAP

4.9

34 értékelés

Utasaink javaslatai alapján összeállított, kimondottan túrázós, csillagtúra szerű program Ausztria nyugati szélén, Tirolban.

249 000 Ft-tól