Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 26 - 30. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  4 éj színvonalas ****-os wellness szállodában
·  Mindennap túrázási lehetőség az Alpokban
·  Ausztria legmagasabb alpesi panorámaútja
·  Kirándulás a különleges Mölltal-gleccserhez

"Heilingerbrutnál, mikor reggelente kilépünk a szállodánkból, és elénk tárul a Grossglockner lenyűgöző vonulata, az egyszerűen leírhatatlan."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (31)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS – DEBRECEN) – BUDAPEST – MILLSTÄTTERSEE – HEILIGENBLUT

Reggel indulás, majd az M1-es autópályán haladunk Győrt és Szombathelyt érintve Bucsunál átlépjük a magyar-osztrák határt. Ausztriában egy autópálya pihenő után a Millstättersee-nél állunk meg. Ez Karintia egyik legszebb fekvésű alpesi tava, melynek partján megnézzük Millstatt város legismertebb nevezetességét, a közel 1000 éves templomot, majd sétálunk a tóparton. A városkát elhagyva látványos úton, csodás völgyek és hegyek között haladunk tovább. Este érkezünk az 1.300 m magasan fekvő Heiligenblutba. Itt található a ****-os szállodánk (4 éj), melynek wellness részlegét ingyen lehet használni (fedett medence, szauna…). Megérkezésünk után megvásároljuk a Karintia kártyát, mellyel az elkövetkezendő napokban több szolgáltatást, felvonót ingyenesen vagy kedvezményesen vehetünk igénybe.

2. NAP: HEILIGENBLUT – GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE

A délelőttöt a nagyon hangulatos, tipikus alpesi kisvárosban, Heiligenblutban töltjük. Gyönyörködünk a szép házakban és megtekintjük a szárnyas oltáráról híres templomot. Ezt követően a Schareck felvonóval, átszállással megyünk 2.600 m magasra, ahonnan jó idő estén 33 (!) háromezer méteres csúcsot láthatunk. Természetesen itt is túrázunk. (Kártyánkkal a felvonózás ingyenes). Aki akar, az átszállás helyétől gyalog jöhet le a hegyről. Ebédelési lehetőség után, Ausztria legmagasabb alpesi útján, a Grossglockner Hochalpenstrassen buszozunk. A híres Ferenc József kilátónál megállunk, ahol közelről is megcsodálhatjuk a 3.798 m magas „Nagy harangot” (Grossglocknert), és a hozzá tartozó gleccserfolyót. Kiváló felvételek készülhetnek Ausztria legmagasabb hegycsúcsáról és a virágokkal borított pazar völgyekről. A túrázni vágyók itt is kapnak lehetőséget egy kis gyalogos kirándulásra 2.400 m-es magasságban. Csodaszép alpesi virágok, aranyos mormoták és a gleccser látványa kápráztat el bennünket. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

3. NAP: HEILIGENBLUT – RAGGA-SZURDOK – MÖLLTALI-GLECCSER

Ezt a napot a túrázás kedvelői különösen élvezni fogják. Első programunk a Ragga-patak 800 m hosszú vadregényes szurdokában lesz. Itt, aki akar, nehéz terepen túrázhat. Több mint 200 m szintkülönbséggel is meg kell birkóznunk, miközben gyönyörködünk a víz által kivájt érdekes sziklaformákban. (Kártyánkkal ez is ingyenes.) Buszunkkal továbbutazunk, hogy a környék másik nevezetességét is megnézzük. A Mölltal-gleccserhez hegyi fel­vonókkal jutunk fel. Először a Mölltal-Gleccser Express siklóval teszünk meg 8 perc alatt 1.000 méter szintkülönbséget. Ezt követően 6 személyes kabinos felvonókba szállunk át, és így érünk fel 2.800 méter magasságba. Innen csodás képet kapunk tiszta időben a környező hegyekről, a Grossglockner 3.798 méteres csúcsától a Lienzi-Dolomitokig. Egy különleges étterem is található itt, melynek üveg borításán visszatükröződnek a környék sziklái. Erről a hegyi állomásról lehetőség van 6 személyes ülőliftekkel feljutni a 3.122 méteres Schareck-csúcsra, de erre a szakaszra már nem érvényes a kártyánk. Aki akarja, külön díj ellenében (kb. 18 €) veheti ezt igénybe. Cserébe szép időben, gyönyörű panorámában lehet része. Mindenkinek lesz lehetősége a közel 3.000 méteres magasságban sétálni és a tavakkal tarkított hegyvidékről fényképeket készíteni. Délután indulunk vissza buszunkhoz, majd szállásunkra.

4. NAP: HEILIGENBLUT – VIRGENTAL – LIENZ

A nap első felét a Lienzi-Dolomitok közelében töltjük. Látványos hegyi úton érjük el Kelet-Tirol vadregényes részét, a híres Virgental-völgyet. A pazar tájképet a Dolomitok változatos ormai, bájos falvak, műemlékek is gazdagítják. A Virgental végében található Ausztria 2. legnagyobb többlépcsős vízesése. Meredek terepen gyalogolunk fel a rendkívüli látvány megtekintéséhez. Fáradtságunkat az óriási zuhatag élménye feledteti. Délután indulunk vissza szállodánkhoz. Útközben rövid ebédelési és vásárlási lehetőség lesz Osttirol legjelentősebb városában, Lienzben. Délután érkezünk vissza Heiligenblutba. A nap hátralevő részében, aki akar pihenhet, és igénybe veheti a szálloda wellness szolgáltatását, vagy részt vehet a környéken egy kb. 1,5 órás erdei kiránduláson.

5. NAP: HEILIGENBLUT – MINIMUNDUS – BUDAPEST

A hazafelé tartó úton Karintiában a Wörthi-tó mentén haladunk, és Klagenfurt előtt lekanyarodunk, hogy egy különlegességet tekintsünk meg. A Minimundus az egyik legnagyobb olyan park Európában, mely a világ nevezetességeit mutatja be kicsinyített formában. Bármely korosztály számára élvezetes ez a kb. másfél órás program. A minivilág élménye után folytatjuk utunkat, és ismételten Bucsunál lépjük át a határt, majd várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezután a Szeged, Pécs, Miskolc-Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

LátnivalóBelépődíj
Karintia Kártya49 €
Grossglockner6 €
Mölltali gleccser 3122 m szakasz 18 €
Minimundus9 €
TAX11 €

Belépők ára: kb.: 93 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Tóth Alexandra
Budapest
2020.08.16

Ildikó nagyon felkészült, lelkiismeretes, kedves idegenvezető. Remélem jövőre is részt vehetek vele egy jó kis túrán. Nagyon jól sikerült az út, gyönyörű helyeken jártunk. Mindennel maximálisan meg voltam elégedve.

 • 5.0
Nagy-Szabó Katinka
Szeged
2020.08.15

Nagyon jó túrázós út. Ildikó fantasztikus idegenvezető! A szállodából gyönyörű helyen van. Csaj ajánlani tudom ezt az utat!

 • 5.0
Szlávik Istvánné
Budapest
2017.07.28

Program: Gyönyörűek voltak a helyek.

 • 5.0
GERGELY FERENC
Szeged
2017.07.25

Idegenvezető: Minden témában nagyon felkészült

 • 4.5
Darvas Zoltán
Szeged
2017.07.24

Program: Változatos, látványos, nem túl zsúfolt. Idegenvezető: Sok hasznos információ, figyelmes, pozitív, segítőkész, barátságos Autóbusz: Kényelmes Szállás: Barátságos magyar csapat leste minden kívánságunkat

 • 5.0
Papp Jánosné
Kecskemét
2017.07.22

Program: A már megszokott minőséget kaptam, köszönöm! Idegenvezető: A már megszokott minőséget kaptam, köszönöm! Autóbusz: A már megszokott minőséget kaptam, köszönöm! Szállás: A fürdési lehetőség nagyon jól jött a túrák után.

 • 5.0
Altordai Sándorné

2017.07.21

Program: Maximálisan elégedett Idegenvezető: Nagyon jó, barátságos és rendkívül felkészült. Autóbusz: Mindig tiszta és rendes Szállás: Nagyon szép helyen van, tiszta, kedves személyzet.

 • 5.0
Madarász Róbert
Kóka
2017.07.18

Program: A két nap tartalmas, változatos program, jó túrák, sok látnivaló, elegendő idő áll rendelkezésre Idegenvezető: Barátságos, segítőkész, minden látnivalóról széleskörű tájékoztatást kaptunk. Autóbusz: Kényelmes ülések, jó légkondi, hűtött üdítőket is lehetett vásárolni. Szállás: Kényelmes szobák, udvarias személyzet, megfelelő szolgáltatások, tisztaság

 • 5.0
Bíró Ferencné

2017.07.17

Idegenvezető: Széleskörű, nagy tudás. Kedvesség, segítőkészség. Szuper 5* Autóbusz: Tiszta, kényelmes. Szállás: Kellemes környezet, tisztaság

 • 5.0
Szelei Piroska
Kecskemét
2017.07.17

Program: A 2-3 csodálatos volt. Az 1. és 4. nap hosszú volt az utazás miatt de ezt tudtuk Idegenvezető: Nagyon részletes tájékoztatás, barátságos, figyelmes. Autóbusz: Tiszta, kényelmes. Szállás: Kényelmes, tiszta szobák, udvarias személyzet.

 • 5.0
A hegyi doktor újra rendel
Utazásunk alatt végre személyesen is láthatjuk a népszerű sorozat helyszíneit, miközben intenzív túrákat is tehetünk
Június 11. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 26. 5 nap Ár: január közepén

Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Július 10. 5 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.
Augusztus 25. 5 nap Ár: január közepén

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.
Június 18. 5 nap Ár: január közepén
Június 26. 5 nap Ár: január közepén

További 4 időpont

Több mint Bécs
Április 06. 4 nap Ár: január közepén
Május 18. 4 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

Kinyomtatom a programot
A szomszéd hegye mindig zöldebb úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Július 10. 5 nap Ár: január közepén
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.
Augusztus 25. 5 nap Ár: január közepén
A hegyi doktor újra rendel
Utazásunk alatt végre személyesen is láthatjuk a népszerű sorozat helyszíneit, miközben intenzív túrákat is tehetünk
Június 11. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 26. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Kiruccanás Erdély Kapujába
Igazán kényelmesen, csillagtúra szerűen fedezhetjük fel Erdély épített és természeti látnivalóit ezzel a aktív, 5 napos programmal.
Július 26. 4 nap Ár: január közepén
Augusztus 20. 4 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

A lovagok szigete - Málta
Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk.
Május 24. 6 nap Ár: január közepén
Július 12. 6 nap Ár: január közepén
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
8 napos utunk során felkeresünk két fővárost, teszünk egy nagy kört Romániában és egy látogatást az eddig ismeretlen Moldáviában. A program egyik ékköve a hajózási lehetőség a Duna-deltában.
Június 23. 8 nap Ár: január közepén
Fehér éjszakák
9 ország 6 fővárosa, és Észak-Európa csodás tájai. Éljük át együtt a fehér éjszakák élményét, amikor csak rövid időre megy le a nap a látóhatár mögé!
Június 18. 9 nap Ár: január közepén
Július 17. 9 nap Ár: január közepén
Izland, a tűz, jég és gejzírek földje
8 napos utazásunk alatt egy teljes kört teszünk ebben a fantasztikus országban. Aki gondolja, meg is kóstolhatja a nemzeti eledelek egyikét: hangikjöt, hrútspungar, lifrarpylsa, blóðmör, hákarl, svið.
Július 29. 8 nap Ár: január közepén
Gyere, gyere ki a hegyoldalba
Intenzív, túrázós programunk a páratlan Balaton felvidéken, ahol a napi fáradalmakat egy 4* szálloda wellness részlegén pihenhetjük ki.
Július 20. 3 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 3 nap Ár: január közepén