Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
December 08 - 10.
98 000 Ft
December 15 - 17.
98 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Magyar történelmi városok megtekintése
·  Várak felkeresése a Felvidéken
·  Mézeskalács illatú karácsonyi vásár

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda,4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (13)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZENTANTAL – SELMECBÁNYA – KAKASLOMNIC

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Parassapusztánál lépünk át Szlovákiába. Tovább utazva Szentantal városában felkeresünk egy hallatlanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Koháry-Couburg-család várában található. A belső berendezések és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb használati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a Világörökség részeként nyilvántartott Selmecbányára, ahol az egykori felvidéki bányaváros adventi hangulatába kóstolhatunk bele. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. Selmecbányát elhagyva kb. fél óra múlva Zólyomba érkezünk, mely Balassi Bálint szülővárosa. Megérkezésünk után felgyalogolunk a várhoz, megtekintjük az itt található múzeumot, és gyönyörködünk a bennünket körbeölelő táj látványában. Zólyom után Magas-Tátrában lévő szállásunkra utazunk (2 éj), majd vacsora.

2. NAP: KÉSMÁRK – LŐCSE – CSORBA-TÓ

Reggeli után megtekintünk egy magyar szempontból fontos templomot Késmárkon, ahol szintén ünnepi hangulat varázsol el minket. A fából készült evangélikus templom vallástörténeti kuriózumnak számít. A mellette épült új temp­lom érdekessége, hogy ebben található Thököly Imre Mauzóle­uma. A rövid szabadidő során lehetőség nyílik elsétálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született. Következő állomásunk Lőcse lesz. Ez a város több magyar elbeszélés színhelyéül szolgált. A köz­pontban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekin­tése. Szabadidőben meglátogathatjuk a mézeskalácsillatú karácsonyi piacot, és megnézhetjük a helyi termékek kínálatát. Elvarázsol minket a bájos hangulat, amelyet csak az évnek ebben az időszakában érezhetünk. Ezt követően ellátogatunk egy másik ismert természeti látványossághoz, a Csorba-tóhoz, mely gleccser vájta tengerszem. Aki akarja, körbesétálhatja a tavat, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyönyörködünk a táj nyújtotta csodás látványban. Kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra, ahol már vár bennünket a vacsora.

3. NAP: ÓTÁTRAFÜRED – HREBIENOK – KASSA – BUDAPEST

Reggeli után Ótátrafüreden fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka), ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk, ezután elhagyjuk a Magas-Tátrát és a magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassát látogatjuk meg. Nézelődünk a belvárosban, ahol a főtér legmonumentálisabb épülete a Szent Erzsébet Székesegyház gótikus épületét tekintjük meg. Közelében található az Orbán-torony és a híres harang. A tér másik ékessége a szecessziós és neobarokk stílusú Állami Színház. Látványos az előtte lévő szökőkút is. Városnézésünk után szabadprogram a központban. A kassai Fő utca minden adventi időszakban illatokkal, ízekkel, fényekkel és elsősorban jó hangulattal teli mesés karácsonyi tájjá változik. Kedvünkre nézelődhetünk, vásárolhatunk. Határátlépés után 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Ótátrafüred - Tarajka vasút13 EUR
Kassa - Dóm7 EUR
Késmárk - templom5 EUR
Késmárk - Vár8 EUR
Lőcse4 EUR
Szt. Antal kastély12 EUR
Zólyom - Vár4 EUR
Selmecbánya - Kammerhof
8 EUR
Idegenforgalmi adó4 EUR

Belépők ára: kb.: 65 EUR

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Balázsné Győri Mária, Balázs Gusztáv
Bag
2023.12.15

Bár nem először jártuk be az útvonalat, most kaptunk új információkat. Az idegenvezető felkészült, barátságos, aktív. Az autóbusz tiszta, jól kondícionált. A gépkocsivezető nyugodt, észre sem lehetett venni, hogy úton vagyunk. A szállás pazar, az ételek finomak és változatosak. Sosem volt az irodára panaszunk.

 • 5.0
Sápi Zoltánné
Tura
2023.12.15

Fantasztikus tudással rendelkezik az idegenvezető, felkészült, készséges, türelmes.

 • 5.0
Forgóné Nagy Emese és Forgó István
Lakitelek
2023.12.15

Remek szervezés, jó programok. Csodás idegenvezető és jó sofőr aki szuperül végezte a dolgát.Legközelebb is Proko Travel.

 • 5.0
Forgó István, Forgóné Nagy Emese
Lakitelek
2023.12.14

Mindennel nagyon meg voltunk elégedve. Remek szervezés.

 • 5.0
Peres Judit Mária
Dunaújváros
2023.12.14

Az idegenvezető nagyon jól vezette a csoportot, határozott, sok ismerettel rendelkezik. A gépkocsi vezető udvarias, segítőkész. A szállás épülete nagyon színvonalas, új épület. Jól összeállított program, sok látnivalóval.

 • 5.0
Szalma Istvánné
Budapest
2023.12.13

Nagyon felkészült és sokoldalú, nagytudású idegenvezető. Utas központú.

 • 5.0
Katona Miklósné, Katona Szonja
Bag
2023.12.13

Gazdag program, csodás látnivalók. Az idegenvezető kedves, segítőkész, alapos. Az autóbusz kényelmes, komfortos. Az autóbusz vezető ahogy kellett, az utasok rendelkezésére állt. A szállás is kényelmes, komfortos. Az ételek nem mindig változatosak.

 • 4.8
Kerekes István, Rigóne Kovács Anita
Nyárlőrinc
2023.12.12

Változatos és érdekes volt. Az idegenvezető barátságos, nagyon felkészült, figyelmes. Az autóbusz tiszta, meleg, kényelmes. A gépkocsi vezető barátságos, segítőkész. A szállás kényelmes, tiszta. Az ételek nagyon finomak, bőségesek.

 • 5.0
Dr Saramó Márta
Tolna
2023.12.11

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.3
Kóréh Zoltánné
Szeged
2023.12.11

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Advent a Magas-Tátrában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
5
NAP

4.9

30 értékelés

A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

178 000 Ft-tól
Szlovénia legszebb tájain
Szlovénia legszebb tájain
4
NAP

4.9

78 értékelés

Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.

179 000 Ft-tól