Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Cseppkőbarlang és sziklába ágyazott vár
·  Városnézés a magával ragadó Ljubljanában
·  Téli mesevilágba öltözött Bledi-tó

Utasaink véleménye

5.0

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (2)

1. NAP: SZEGED, PÉCS, DEBRECEN – BUDAPEST – CELJE – KRANJSKA GORA – BLED

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után tornyiszentmiklósi határátlépéssel utazás Szlovéniába. Első megállónk a cillei grófok egykori székhelye, Celje lesz. Sétálunk a belvárosban. Érintjük többek közt a Szent Dániel-katedrálist és a Mária-oszlopot is. Megtekintjük a gyönyörű várat is, melyből pazar kilátás tárul elénk. Az épület maga az élő történelem. Ezután tovább utazunk Kranjska Gorába, mely az adventi időszakban igazi alpesi mesevilággá változik: a bájos főtéren minden decemberben karácsonyi mese születik. A kis házikók csodálatosan kivilágítottak, a vásár a germán, szláv és olasz hagyományok csodálatos keverékét tárja elénk többek között csodaszép kézműves termékek által. Ezután Bled városát látogatjuk meg, mely télen hótakaróba öltözött álomvilággá változik. A vízről köd száll fel, és a tó körüli sétaútvonalat hófödte fák ölelik körbe. A bájos tóparti városka ad otthont a Bledi Téli Tündérmese néven ismert, évente megrendezésre kerülő Bledi Karácsonyi Vásárnak. A tóparti sétányon található, csillogó fényekkel díszített, fából készült standok ünnepi ételek, italok és ajándékok széles választékát kínálják. Esti órákban érkezünk szállásunkra, mely Ljubljana közelében *** szállodában lesz (2 éj). Este vacsora.

2. NAP: POSTOJNA – PREDJAMA – LJUBLJANA

Reggelit követően a Postojnai-barlangrendszerhez utazunk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7.000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A fantasztikus túra során megyünk kisvonattal és gyalog is. A program időtartama kb. 1,5 óra. Postojna után elmegyünk egy hangulatos erőd megtekintésére. A predjamai vár egy sziklába ágyazott monumentális épület. A várban középkori berendezési tárgyak és egy múzeum található. Ezután a karácsonyi forgatagtól nyüzsgő Ljubljanába buszozunk. A fővárosba érve városnézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon az Óvárosba. A híd környékén mindig nagy a nyüzsgés. A helyieknek ez az egyik kedvelt találkozóhelye. A főváros szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. A kora esti órákban visszautazunk szállásunkra, ahol vacsora.

3. NAP: SKOFJA LOKA – MARIBOR – BUDAPEST

Reggeli után útnak indulunk és Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokát keressük fel, amely már a XIII. században városi rangot kapott. Sétánk során láthatjuk a XVI. századi magtár épületét, majd a főteret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú, mesébe illő épületek sora a gótikus Szent Jakab-templommal zárul. Ezután érjük el a több évszázada épült kőhidat, a Kapucinus-hidat. Hazautazásunk következő állomása Maribor lesz. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. Lehetőségünk lesz a zeg-zugos utcácskákon sétálgatni a karácsonyi hangulatban. Látni fogjuk a Dráva partján lévő 400 éves szőlőtőkét, a főteret, a Városházát, a székesegyházat és a sétálóutcát. Programunk befejezése után folytatjuk utazásunkat Magyarországra. Az esti órákban megérkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Celje - Vár7 EUR
Postojna + Predjama42 EUR
Idegenforgalmi adó3 EUR

Belépők ára: kb.: 52 EUR

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Gábos Mária
Budapest
2023.12.17

Répás László korrekt, információkban gazdag, humoros idegenvezető. Gépkocsivezető (János) szimpatikus, figyelmes és előre fűtött gépjárművel várt bennünket. Minőségi szállás, több mint 3 *, tiszta, kényelmes, komfortos. Első esti vacsora okozott némi meglepetést, de a reggeli bőséges, a választék széles spektrumon mozgott. Remélem még találkozunk. :)

  • 5.0
Csizmadia Erika
Balatonfüred
2023.12.17

A program kedvet csinált, hogy még visszajöjjek. Mindenkinek ilyen idegenvezetőt kivánok mint Répás László. Szuper volt! Kényelmes, teljesen elfogadható volt a busz. János is szuper volt. Tiszta, új, több mint 3 csillag szállás. Kedvesek, vegetáriánus étel nem volt probléma. Reggeli bőséges.

  • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Adventi mesevilág Szlovéniában úthoz hasonló utazások