Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
December 01 - 03. 289 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – DUBLIN

Délelőtt találkozás a repülőtéren, majd Dublinba, Írország fővárosába utazunk. Érkezés után villamossal a szállodánkhoz megyünk, ahol csomagjainkat elhelyezzük a hotel bőröndszobájában, és tömegközlekedéssel a város felfedezésére indulunk. Sétálunk az O’Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetességei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a Postahivatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Minden úszik a karácsonyi fényekben. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. A Trinity College épületével folytatjuk, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592-ben, ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtárában” ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatóak. A híres Guinness sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azonban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, kezdetektől egészen a fogyasztásig, természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. A délután hátralévő részében szabadidő, mely során emléktárgyakat tudunk vásárolni. Este a Phoenix park érintésével térünk vissza szállásunkra.

2. NAP: DUBLIN

Reggeli után a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védőszentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk. Ebédidőre a Grafton Street-re érünk, ahol szabadidő keretein belül ebédelhetünk, vásárolhatunk, vagy kipróbálhatjuk Dublin egyik leghíresebb pub-ját a Temple bar-t, illetve a Butlers forrócsokizóba is betérhetünk. Napunk utolsó programjaképp a közeli whisky múzeumba megyünk, ahol megismerkedhetünk az ír whisky készítés folyamatával és rejtelmeivel, majd kóstolóra és vásárlásra is lesz lehetőség. Sötétedés után a karácsonyi vásárok felfedezésére indulunk, de aki gondolja, kipróbálhatja a világhírű ír kocsmák hangulatát, melynek többségében hangulatos ír zene szól, vagy egy szervezett fakultatív program keretében részt vehet egy ír zenés esten egy hangulatos pubban, vacsorával egybekötve. Ír zenés vacsoraest (50 €, helyszínen fizetendő) A műsor végeztével visszamegyünk a szállodánkba.

3. NAP: DUBLIN – BUDAPEST

Megreggelizünk, majd utolsó dublini napunk élményeinek felfedezésére indulunk. A múzeum negyedbe megyünk, ahol lehetőség lesz megnézni egyet, a három egymáshoz közel található múzeum közül; melyek a Nemzeti Történeti Múzeum, az Archeológiai Múzeum, illetve a Nemzeti Galéria. A múzeumlátogatást követően a belvárosban, illetve az adventi vásárban tudunk nézelődni, vásárolni ajándékokat, emléktárgyakat. Kora délután kivillamosozunk a repülőtérre, majd direkt járattal érkezünk Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Trinity College Könyvtár19 €
Szt. Patrik Székesegyház9 €
Christ Church11 €
Guinness Storehouse26 €
Whiskey Múzeum23 €

Belépők ára: kb.: 88 € + tömegközlekedés

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Karácsonyi fények Dublinban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése Alcalá de Henares ízelítővel.
December 13. 3 nap 229 500 Ft
Párizs ínyenceknek
Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!
Október 04. 5 nap 354 000 Ft
Elzász adventi pompában
Bázel - Colmar- Mulhouse
December 08. 3 nap 239 000 Ft
December 15. 3 nap 229 000 Ft
Advent Párizsban
Palais Garnier - Eiffel torony - Notre Dame - Champ-Elysées - Louvre - Diadalív
December 06. 3 nap 249 000 Ft
December 13. 3 nap 249 000 Ft
Irány az Alpok
Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

Villámakció

Október 05. 5 nap 238 000 Ft